LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| SAN | |
|
+7midjika Dreamcatcher Hidden Tea meseceva rosa Najda M. LANE 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| | | | LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
| | | | LANE
| Naslov: Bez osvrta 9/4/2011, 12:57 am | |
| Živiš u zabludi, ubio me nisi, udahnuo si srcu pečat bola. Ojačao dušu okrznutu senkom ništavnog sjaja. Pogledaj trag koji ostavljaš iza bledila svoga? Napkon blistam beskrajem, bacam vetru more osmeha. Dišem bez zebnje od neiscrpnog izvora reke mutnog toka. Brišem svitanjem vedrom rosom, poslednju suzu tebi darovanu. Ostavljam poslednji trag sećanja, senci zaludnog postojanja izbledelih snova.[center] | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: SAN 9/4/2011, 12:59 am | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 9/4/2011, 1:08 am | |
| | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Zalud snova 12/4/2011, 5:20 pm | |
| Gazim ostatke nekad proživljene slike obasjane vizijom, satkane iluzijom svetlosti. Gledam spaljeni ogarak omotan zagušljivim zastorom,dim peče zamagljene oči, nespremne za bistar pogled. Teram nametnutu sablast,snagom želje za punim dahom života. Mrvice skupljene tamom nemira, ljubomorno čuvam umornom nadom, znajući da ne idem putem pomaka. Skamenjena stojim, pridržavam kazaljku pokrenutu davno, želeći zaustaviti tren izgubljenog vremena. Spoznajem ništavilo svetlosnog bljeska, tvorenu blještavilom kratkog trena. Probijam zadnjom snagom trag sećanja bola, puštam nestalnom vetru da me nosi putem večnog zaborava zaludnih snova. [img] [/img] | |
| | | LANE
| | | | LANE
| | | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 1:06 am | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 1:53 am | |
| | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 9:57 am | |
| Hvala draga moja a i slicka nije bas tako mala kao sto rekose ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 6:53 pm | |
| Sputanom dušom vodjena, putem nepovratnog glasa bezazlenog trena. U tamnici zatočena, lancima, iskovanim čistom rukom naivnog deteta, izgubljenog u svetu blještavila privida sjaja bez sjaja, omotanog u tihu iluziju beskraja. Lutajući tamnim ulicama tražeim izgubljeni trag, skriven u zaboravljenom pogledu,zasenjenom odrazom tudjih snova bledih senki crnog beznada. Osvrćem se dozivajući utihlu nadu, jecajem bola, moleći minuli zvuk da zaori zaglušujućom tamom. Zovem odsjaj nemira, dragoj mi usnuloj duši dečijoj, što besciljem skita, tragajući za večnim svetlom,izgubljenim u ništavilu iluzije tvorene bezličnim snom. Hvala Masadi na pomoći i vodjenju [img] [/img] | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 10:04 pm | |
| - LANE ::
Sputanom dušom vodjena, putem nepovratnog glasa bezazlenog trena. U tamnici zatočena, lancima, iskovanim čistom rukom naivnog deteta, izgubljenog u svetu blještavila privida sjaja bez sjaja, omotanog u tihu iluziju beskraja. Lutajući tamnim ulicama tražeim izgubljeni trag, skriven u zaboravljenom pogledu,zasenjenom odrazom tudjih snova bledih senki crnog beznada. Osvrćem se dozivajući utihlu nadu, jecajem bola, moleći minuli zvuk da zaori zaglušujućom tamom. Zovem odsjaj nemira, dragoj mi usnuloj duši dečijoj, što besciljem skita, tragajući za večnim svetlom,izgubljenim u ništavilu iluzije tvorene bezličnim snom. Hvala Masadi na pomoći i vodjenju [img] [/img] Ovako biva kad ,,MUNZARE,, saradjuju.... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 13/4/2011, 10:09 pm | |
| - strelica ::
- LANE ::
Sputanom dušom vodjena, putem nepovratnog glasa bezazlenog trena. U tamnici zatočena, lancima, iskovanim čistom rukom naivnog deteta, izgubljenog u svetu blještavila privida sjaja bez sjaja, omotanog u tihu iluziju beskraja. Lutajući tamnim ulicama tražeim izgubljeni trag, skriven u zaboravljenom pogledu,zasenjenom odrazom tudjih snova bledih senki crnog beznada. Osvrćem se dozivajući utihlu nadu, jecajem bola, moleći minuli zvuk da zaori zaglušujućom tamom. Zovem odsjaj nemira, dragoj mi usnuloj duši dečijoj, što besciljem skita, tragajući za večnim svetlom,izgubljenim u ništavilu iluzije tvorene bezličnim snom. Hvala Masadi na pomoći i vodjenju [img] [/img] Ovako biva kad ,,MUNZARE,, saradjuju.... hahahaha ali munzare su munzare i još tvoje | |
| | | LANE
| Naslov: Gospodar tame 14/4/2011, 1:18 am | |
| Iskoristiću tren slabosti mračnog pogleda, naviknutog da tamom budno gleda. Osetiti dah života nemirnog oka, upiti kratki bljesak svetlosti.
Maknuti kamen s grudi koji zaustavlja otkucaj utihlog srca. Udahnuti kratku nemoć crne senke,razbiti tišinu moćnom vladaru,zaslepljenom dnevnim svetlom.
Iz praha ponikao, predugo tminom hodio, korakom sumnje zalutao,vodjen slepom željom gospodara tame, usput san izgubio.
Pružam belu ruku, milujući obraz bolni, udišući beskraj sjaja izbledelom licu očaja. Zebnim pokretom prilazim umornom telu, privijam glavu na drhtavo rame, slivajući nežnost srca, ugašenoj nadi duši koja umire putem nedosanjanog sna. | |
| | | Hidden
Broj poruka : 50 Godina : 41 Location : ...na granici... Humor : Ljudska glupost je veća od svemira. Datum upisa : 27.11.2010
| Naslov: Re: SAN 14/4/2011, 4:14 pm | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 14/4/2011, 9:12 pm | |
| [quote="Hidden"] [/quote Hvala Hidden Sad ne trebam tražiti sliku za sledeću pesmu...ova je prava za nju | |
| | | LANE
| Naslov: Rivali 14/4/2011, 9:19 pm | |
| Govoriću ti zavodljivo zanesenim usnama,nemoćno za spoznaju rečenog. Prepoznaj tek slabi odsjaj, nedovršenog prikaza veštog govornika. Obmanuću, zasenjene oči prvim bljeskom,nespremnim da patvornost razabere. Ako treba,u trenu ugasiti sunčevu zraku, obasjaćui te nemirnom tamom. Slepim očima vrati budan pogled što ne luta svetlom u mraku. Spoznaćeš silinu ljubavi crnog Demona, koji luta traži večnost u kratkom trenu pada Andjela belog sjaja. Prodri skrivenim htenjem zednim korakom, u kutak vrelog srca koje tavori u igri nadmoći. Suparnici iskidani urlicima patnje u poslednji dah snage, u rivalu ratnika svetla i tame.
Hidden je darovala podobnu sliku za ovu pesmu,olakšala mi posao
Masadi moram zahvaliti na pomoći i u ovoj pesmi | |
| | | LANE
| Naslov: Nemi vladar 15/4/2011, 8:26 pm | |
| Predugo prljavim korakom gaziš zajednički san, glumeći svetlost u tami, nemoćan da progledaš budnim pogledom. Lažnu sliku stvaraš iluzijom nemira, tavoriš u tragu sećanja na moćnog vladara nemog glasa.
Pogubna igra tašta, dovešće te na ivicu crnog beznada. Sujeta na kratko hrani glad usana, davno obasjanih osmehom pobednika. Obučene taštinom skrivaju nesiguran korak, izgubljenog gospodara, zalutalog u potrazi za punoćom minulog sjaja. Zaludno ispijajaš s presuhlog izvora,nekad bistrog toka, pomućenog igrom izbledelog ratnika.
Primi skromnu mudrost mladog srca, udahni miris spokoja s ljubavnog vrela , čiste duše beskrajnog sjaja.Pruža ti svetlost na mračnom putu besanja. | |
| | | LANE
| Naslov: Varalica 17/4/2011, 1:25 am | |
| Sad stojim pred sablasti vlastite propasti, milujem je pogledom iako lomi već satrano srce,boli...
Trpim mada znam da zaludno zadržavam kratki trenutak slabosti,pratim udarce kukavice nemoćne da slome vlastiti strah. Da,to si,nemi slabić koji se boji svog odraza, prozirnog sjaja, preniskih htenja,glasnog vriska bezglasa. Naučena pratim korak tiranina,preslabog za usne koje nude privid pokornosti, ljubeći te lažnim dahom grešnice noći.
Takvu si godinama tvorio,nametnuvši bledu sliku požudne moći. Pratim te verno, učena veštinom znalca, hranim gladnu strast dahom lopova,mameći zadnji dah,varkom vrelih uzdaha,svitanjem spoznaćeš da si senka sledbenika, bačena prevarom u večni zaborav. | |
| | | LANE
| Naslov: Nepovan 17/4/2011, 7:26 pm | |
| Pogled unazad prati zaludan korak, vodeći me ravno u crni beznad.
Tvoje ime nije nada, niti pomak, nazvaću te prikladno, neželjeni gost,koji s crvenilom sutona donosi izbledeo dah sećanja. Uvlačiš se pod usnule kapke, izazivaš odsjaj sete, umornim očima slika more tuge.
Prizivaš tihu nadu,tvorenu od izgubljene mašte, vrelih noći,stvaranih iluzijom postojanja. Besanim noćima teram nametnutu viziju besmisla, uzaludnih pokušaja vraćanja prošlog sjaja.
Dolaziš ispiti poslednju kap vrele krvi, da bi zavladao utihlim srcem, kojem si dugo davao otkucaj strasti. Nežno grleći stiskom topline,nedorečenog vremena,kratkog veka besmislenog sna. | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 17/4/2011, 7:31 pm | |
| Nedorečeno vreme u poeziji krhkog Laneta...jaka pesma malena... | |
| | | LANE
| Naslov: Beživotni 18/4/2011, 2:41 pm | |
| Varaš se, ranio me jesi, ali srce dotakao nisi. Udahnuo si tek blede otkucaje,koje klatno vremena nosi u večni zaborav. Tudjim vrelim dahom, skuplja toplinu, lečeći ožiljke nanešene niskim udarcima kukavice.
Gordo stojiš,ponosiš se ništavnom senkom, zaboravljajući pritom da si nekad disao. Svetlo upijao,njime dušu hranio,u tami se vešto snalazio. Mračnim ulicama bez zebnje hodio, nemom noći zvezdani prah udisao.
Sad si nestao, gazeći vlastite sne besciljnim korakom, kao da nikada nisi ni postojao. Spokojnim besanjem srušio poslednji sjaj, koji je tragom nemirnih usuda slikao dah živog čoveka. | |
| | | LANE
| Naslov: Kišna moć 19/4/2011, 3:09 am | |
| Lažem,tu si, dolutaš sa kišom, budeći vlažnim dodirom samotno telo,suhom tugom omotano.
Ulivaš prigušenom strasti svakoj pori uzdah besramnosti. Svežim kapima spireš čistoću duši,ulivaš vatru požude,igrom pljuska bludnosti.
Mramorom tihim šaraj nemirni takt utihlom srcu,odigraj plama ples ritmom nemih usuda. Bujicom slasti zavrij ledenim venama,krv vatrenu,grešnom pobudom,vodi porivom lutalica kišne noći.
Dok sputane senke hode zebnim korakom, praznim mislima, pod kišobranima, iskoristimo nevidljivi dodir trena kišne moći.
Sumornom ulicom dok mrak vlada,pod poluusnulim lampama mrtvoga grada,ostavimo topli trag, nepresušne tame, prekinute svetlom svitanja jave. | |
| | | LANE
| | | | LANE
| Naslov: Osuda 20/4/2011, 10:30 pm | |
| Kut praznog oka donosi presudu grešnoj duši, nespremnoj za ulazak u sitnu zenicu, suženog vidokruga proizvoda vriska blještavila. Da,grešna sam, slikam prljavim korakom sramotnu sliku poroka. Ne,ne stidim se, čak što više rišem na njoj i veliki deo tebe. Vidim da nemoćno stojiš, iako sudeluješ , brišeš tragove bezbojnih poteza. Šta je sramota, ludost,porok,amoralnost? Ne vidiš li da je slika satkana bolom, sputane ljubavi , drhtavih pokreta, savršena? | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 20/4/2011, 10:34 pm | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Nemost 21/4/2011, 2:49 am | |
| Zaboravimo rečeno, prećutimo darovani tren zaborava, u noći pune buke urlika požude.
Pričajmo vrelim dodirom, šarajući pogledima po vlažnom telu dugo sputanom suvišnim obećanjima. Iskoristimo bljesak divlje strasti, nemih senki željnih tišine vešte obmane.
Zadnji put zaplešimo potisnuti osećaj greha bez iluzije laži čedne postojanosti. Ugasle oči nek iskre vatrom razuzdanosti, sliveni jedno u drugo zadržimo tren nemosti.
U ničijim očima nikad se nećemo sresti, one ne čuju vrisak budnog usuda, stidnim korakom skrivaju se od tame grešnika. Da li je važno šta će svitanje blještavilom ranom zorom reći? Pobegnimo sjajnim dahom, u sigurni zagrljaj sreći, nemirnim putem nedorečenog trena privida bezglasa.
| |
| | | LANE
| Naslov: Strah 22/4/2011, 2:47 pm | |
| Tražiš,ne daješ. Nemilosrdno crpiš dah nemira koji ne osetiš, ne vidiš,ne trebaš... Grčevito se držiš vapaja smrtnog dodira,znajući da toneš u vrisak ponora crnog beznada. Zaludnom nadom koračaš utihlim dahom, gazeći utabani trag krvavih stopa. Skupi razbacane ostatke izranjene duše, okrepi joj spokoj pijući s izvora tudjih nemira. Tavoriš u platnu vremena nepovratnog dodira, hvatajući mrvice minulog sna. Digni se,oseti udarac sitne šake izgubljenog deteta, koje bespućem luta prateći zvuk nepovratnog sjaja. Vrišti patnjom, spoznaćeš urlikom bola, da vrelo srce makar na tren u tišini tame ipak svetlom kuca. | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 22/4/2011, 2:49 pm | |
| Tražiš,ne daješ. Nemilosrdno crpiš dah nemira koji ne osetiš, ne vidiš,ne trebaš... Grčevito se držiš vapaja smrtnog dodira,znajući da toneš u vrisak ponora crnog beznada. Lane sa britkim perom u rukama...Duša na dlan...tako nastaju pesme da se pamte... | |
| | | LANE
| Naslov: Tihi zalud 22/4/2011, 5:13 pm | |
| Crni oblak prekrio nebesko plavetnilo,tek poniklo svitanjem usnule nade. Privij se nečujno da ne oseti niko, čuvaj me,brani me, od crnog zla sakrij me. Prekri toplinom bljeskom sećanja zebno telo, na tren zaiskri vatrom našeg vremena. Povi me snažnim zagrljajem vrelih uzdaha, izgubljenih na usputnom putu nedorečenog zanosa. Probudi plamenim titrajem otkucaj mrtvog srca, dugo već bezglasno bez ljubavi kuca. Da,priznajem, još dišeš nemirnim korakom u vrelim noćima, nemošću vatru bacaš postelji bola. Čekam,znajući da dozivam tihi odsjaj, minulog svetla, diše bezbojnim glasom u tami utihlog sjaja. | |
| | | Dreamcatcher
Broj poruka : 27 Godina : 51 Location : Novi Sad Datum upisa : 17.11.2010
| Naslov: Re: SAN 23/4/2011, 2:28 pm | |
Nisi moj slučajan izbor, niti si jedna maštovita kreacija stvorena da ispuni bledu prazninu. U tebi ima mnogo više...
Kada poželim da plešem na kiši, pozovem tebe jer ne strepiš da budan sanjaš snove moje... Kada sam usamljena u pustoj noći, pozovem tebe jer svetlošću svojom obasjaš tišinu postelje moje... Kada nemiri vladaju srcem mojim, pozovem tebe jer plamenom bojom uneseš toplotu daha tami mojoj... Kada polako odustajem slomljena sva, pozovem tebe jer samo ti imaš snage ići do beskraja...
Sad shvataš da slučajan izbor nisi niti beznačajna kreacija mašte moje. Stvoren si da zajedno dve duše hode trnovitim putem do večnosti duge... Nije slučajan izbor... zaista mi se dopada kako pišeš, a nadam se da taj neko koga oslikavaš u ovoj pesmi postoji i da je svestan koliko ti znači. | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 24/4/2011, 3:14 am | |
| - Dreamcatcher ::
Nisi moj slučajan izbor, niti si jedna maštovita kreacija stvorena da ispuni bledu prazninu. U tebi ima mnogo više...
Kada poželim da plešem na kiši, pozovem tebe jer ne strepiš da budan sanjaš snove moje... Kada sam usamljena u pustoj noći, pozovem tebe jer svetlošću svojom obasjaš tišinu postelje moje... Kada nemiri vladaju srcem mojim, pozovem tebe jer plamenom bojom uneseš toplotu daha tami mojoj... Kada polako odustajem slomljena sva, pozovem tebe jer samo ti imaš snage ići do beskraja...
Sad shvataš da slučajan izbor nisi niti beznačajna kreacija mašte moje. Stvoren si da zajedno dve duše hode trnovitim putem do večnosti duge... Nije slučajan izbor... zaista mi se dopada kako pišeš, a nadam se da taj neko koga oslikavaš u ovoj pesmi postoji i da je svestan koliko ti znači.
Postoji..diše...uzima ali mislim da taj dah drugima treba više Hvala,ja učim od svih vas | |
| | | LANE
| Naslov: Bezglas 24/4/2011, 3:26 am | |
| Ne možeš, ne osetiš, izgubljen u senci, nepovrata trena vrelog daha. Nestao u bespuću zaludne vizije sjaja, lažnih odraza senki, tamom obasjanih sanja. Digni se, ne dozvoli prvom udaracu, da slomi te, urlikom bola oseti vrelu krv u ledenim venama. Pruži bolni obraz, nek uzvrati toplim osmehom, rušeći tamne pobude, šakama nadmoćnim u borbi požude. Udahni s mladog izvora, nemošću vrelog daha, vrelu kap usuda, nepovratnog otkucaja bezvremena. Daruj poslednji uzdah, satrane duše, bezglasom nestalih dodira, izbledelih u patnji borbe zloduha privida spokoja. | |
| | | LANE
| Naslov: Slepi slikar 25/4/2011, 2:29 am | |
| Slabost zbori presuhlim grlom, nemoćnim da zaori utihlom vatrom, potopljenom bujicom praznih reči.
Oslušni ih,dodirni, ne možeš... Nestale u mirnoj ruci slepog slikara, koji je davno risao plamenom bojom beskraj svog sanja.
Osvrni se,pogledaj zjapiš u bledosti ništavnog očaja. Sledjen u tami slikaš bezvrednu sliku prijašnjeg sjaja, nesvesno ispustivši bistar pogled u mnoštvu bučnog aplauza bezglasa.
Ne skrivaj minulim godinama sledjene ruke,pruži ozebli dlan,primiću ga lavom požude,udahnuti ugasli vulkan.
Vratiti bistro vrelo izvoru,pomućenom trenom zanosa, ništavnog privida, iluzijom budnog pogleda.
Podeli bol koja izjeda poslednju kap nemira,baci je u vetar zaborava.
Dozvoli da primim dah nedodira, oslikajmo večnu sliku postojanja budnog slikara večnog sanja. | |
| | | LANE
| | | | midjika
Broj poruka : 1169 Godina : 49 Location : Beograd Humor : pa nije bas cunami, ali ima ga:) Datum upisa : 04.03.2010
| Naslov: Re: SAN 26/4/2011, 5:17 am | |
| a ja sam je procitala vec 6 puta i opet ne znam sta da napisem, kod tacke nemo iz mene krene.. Lane, vezala sam se, pomozi! Hvala, sad mi moja najlepsa.. ..trebace dani da osmislim, pokusam da i ja tebe zagrlim pesmom ....do tad, srcem cu | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 26/4/2011, 5:29 am | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 27/4/2011, 12:48 am | |
| | |
| | | LANE
| Naslov: Navika 27/4/2011, 12:56 am | |
| Reći ćeš u trenu slabosti neka me ne oseti u tihim noćima, nestao prvom zrakom svitanja.
Pomisli ćeš, ostavljam trag, dahom nemira, presušiti izvor vatre telu koje gori glasom požude.
Pustiću te, uveriti da si ostavio sušu vrelom telu pregladnom da ispija iskricu privida,plama bez iskona sjaja.
Uživaću gledajući te, kako nestaješ u bledilu nemoći. Ispijaću žednim grlom s bistrog izvora svetlost,da ugrijem usnulo telo.
Spraću ostatke nemih dodira, oživeti utihli vulkan bez mrve kajanja, ne mareći za utihlim žarom strasti punog sjaja. | |
| | | LANE
| Naslov: Prva ljubav 28/4/2011, 2:46 am | |
| Nesnosna bol dušu noćas izjeda. Dubokim ugrizima, zverksim ubodima kida poslednju mrvu spokoja. Zašto tražim nestalog? Upornim koracima vraćam klupi sećanja odraz zanesenih srca, ugašena nedorečenim vremenom,zakopanim igrom zle sudbine. Dugo ti ime nisam dozivala, zatrpala sam trag našeg postojanja, nadajući se povratku u san. Kula Gardoša čami samoćom, bez vrelih dodira mladih pohotljivaca. Tu smo bili, klupu ovekovečili, sebe u platnu vremena usput izgubili, kao da nismo ni postojali. Pod nebeskim plavetnilom iste snove kovali, halavošću grabili sunčeve zrake, hraneći premlade duše bezuvetnom ljubavlju. Sad nazirem u umornim očima prijašnji dah za životom, pogledom kazujem nedorečeno. Pridji mi, ne strepi od tamne požude koju ti nudi ruka svetlosti. Zgrešimo, ugrijmo usnulu klupu beskrajnim sjajem, makar na tren. Ne dozvolimo da spomen nedosanjane ljubavi padne u večni zaborav. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: SAN 28/4/2011, 1:31 pm | |
Volela bih
Na tren udahnuti miris proleća ranog, njime otopiti tragove besanih noći, krojene hladnim prstima tihe samoće, zrnom magije tvoje zatvoriti u davno sećanje.
Obojati meke usne mirisom tvojim, poslati nežnost s njih prvim vetrom. Livadnom rosom snene obraze umiti, tvojim dahom ih zarumeniti. Cvetnim latima na uho mu šapnuti, da u meni još gori plamen ljubavi.
Ako ga ne nadješ mirisom svojim, nežno mi pokupi kristalne suze s lica, kišom speri rumenilo svoje zrnom magije vrati hladne zimske noći latima svojim skroji postelju moju da večno sanjam ljubav svoju... |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 28/4/2011, 9:35 pm | |
| - Žar ptica ::
Volela bih
Na tren udahnuti miris proleća ranog, njime otopiti tragove besanih noći, krojene hladnim prstima tihe samoće, zrnom magije tvoje zatvoriti u davno sećanje.
Obojati meke usne mirisom tvojim, poslati nežnost s njih prvim vetrom. Livadnom rosom snene obraze umiti, tvojim dahom ih zarumeniti. Cvetnim latima na uho mu šapnuti, da u meni još gori plamen ljubavi.
Ako ga ne nadješ mirisom svojim, nežno mi pokupi kristalne suze s lica, kišom speri rumenilo svoje zrnom magije vrati hladne zimske noći latima svojim skroji postelju moju da večno sanjam ljubav svoju...
Mislim da sam najbogatija osoba,Ptico uzeste mi dušu u kratko vreme,a škrto je čuvam i ne dam nikom ali vama uvek Počinjem da vraćam veru u ljudskost hvala od neba do nazad | |
| | | LANE
| Naslov: Dva sveta 28/4/2011, 11:43 pm | |
| Dišem,živim, ne tavorim izmedju dva sveta, u senci nedodira.
Uzimam, kidam sivilo,uživam igru požude. Ne stidim se,likujem nad sivilom bledosti zablude tvoje.
Stvaram,krvlju ranjenih zveri sliku bola, na kojoj počivaš u tragu sećanja. Rišem bledom liku rumenilo života, dajem uzdah srcu koje tišinom kuca notu spomena.
Ne žalim te,zgaziću te, urezati prljavim plesom, utihlom telu ritam strasnih nemira. Pritom ću gledati nekad snažan prikaz muškarca,izgubljenog u mnoštvu prozira.
Nemam milosti, urezujem poslednji put kap strasti, vodjena pohotom , dajem svom plenu životni uzdah.
Vatrenim slovom pokušavam oživeti nemir, risati bezliku svetlo, zaludan pokušaj. Moja muza nestala je, kratkim trenom nesanice, utopljena u mnoštvu kričavih boja. | |
| | | LANE
| Naslov: Neprobudjena 30/4/2011, 1:00 am | |
| Govorio si, vratiću se, u jednom junskom danu, urezan u kutkak srca koje čeka.
Još jedan topli jun će proći snivajući zaludno, plamen starog otkucaja. Otvaram usnule kapke, prizivajući očima davni sjaj, zanesenog pogleda.
Upijao je s tela vatru, ne bojeći se vrelih uzdaha bludnih usuda. Šarao strasni dah, ostavljajući vlažni trag ludog plesa, mladih tela. Zavodljiva igra nestade, ostao samo nedorečeni san.
Sad nazirem samo iskru u maglovitom pogledu. Urlikom želim probuditi svoga tvorca, koji je veštim rukama kovao neprobudjenu ženu.
Lutam kao senka, tražeći odsjaj minulog sna da bi vratila dah duši koja čeka trag nedosanjanog vremena. | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 30/4/2011, 1:06 am | |
| Tragove ostavljaš Lane...lagano...tanano... | |
| | | LANE
| Naslov: Re: SAN 30/4/2011, 1:23 am | |
| | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: SAN 30/4/2011, 1:26 am | |
| psttttttttttttt....zidovi imaju uši.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: SAN | |
| |
| | | | SAN | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|