Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
LJUBAV, SMRT I SNOVI
Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
Naslov: Re: SAN 20/10/2011, 10:44 pm
PLAČ PLAVETA
Dali krvavo nebo noćas tek još jednu suzu sliva- slanosti porodjenoj zarad palih- umrlih radi nečijih tudjih bdenja? Pokaži se sliko neverna iz rake dublje od nerodjenih lica koje noćas prate takt tek porobljenih žena- stopljenih u moru preplavljenom radi nekih humanijih imena. Nema negdašnjih žena sem' u raskoraku prošloga- mrtvog u (o)pravdane svrhe- ciljeva niženijih htenja te blagodeti umrlog pogleda....
LANE
Broj poruka : 751 Godina : 49 Location : croatia Humor : crni humor Datum upisa : 17.02.2011
Naslov: Re: SAN 20/10/2011, 11:21 pm
USNULI ANDJELI
Dva izdrobljena slova nastala u pamučnom prividu kojem kraja nema- tempiranog Neba u memljivom Svetu koje obećava osmehe beskraja. Andjeli porobljeni u mislima nekih stradalih Demona- nas pohabanih od igre rečima bez -sna. Daj mi osmeh posle iskidanih stranica- parada bez smisla i veličanja Andjela dva stradala u bitci (bez)ponosa.
LANE
Naslov: Re: SAN 27/10/2011, 9:35 am
DEEP FREESE
Zar u jesenjim kišama ne osećaš miris dobra koji počiva u titraju od kapi, tako je bezmrvan od iskona dok telom klizi nedodirom ne-potreba. Prebrođena zima suzom orošena od devojčurka koja vapi za davnijim vremenima- nema ih... Ima li me na dlanu - porobljenom od ispran-reči davanih tek onako u ime mrtvih i topljenih po raskolničkim kanalima neželjenih gena? Ili dodir- snivam nerođenog čoveka koji laže sebe mene, druge... A zarad čega? Ima li neko odgovora možda da batrgam snagom koja osta- po osećajima iskidanima kojih i nema?
LANE
Naslov: Re: SAN 3/11/2011, 1:22 pm
KRAJ BEZ KRAJA
Ostao je samo kraj koji liči na početak pogubljenih osmeha- umrlih zarad nepuštenih suza od kamena dok slivam bol u pesmi što prkosno nosi tvoje ime. Da li čuješ slamanje pokidanog glasa od gromova istine, il' se skrivaš pod oblakom bezbrige- naviknut na nežne rime? Neću još dugo voditi ljubav s tišinom muklom, niti mlačiti bedra setnim dodirima kojim kraja nema... Sruši bedeme od sujete i dopusti bar jednoj suzi da isprati čemer u srcu i krene novim putem bez traga tebe.
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
Naslov: Re: SAN 3/11/2011, 2:02 pm
Mislim da si ipak na početku onog puta o kom sam ti pričala...Razmahni krila dunavska ptico...
LANE
Naslov: Re: SAN 11/11/2011, 3:16 pm
SVET
Svet kad oslušne stihove moje, oseti tupe ugrize zabranjene istine za proste duše- oglušene od srca. Kad depresivna noć teška vrata otvara- tišinama rasuta nek niko se ne zapita čemu bol- rime. I neko nek zaurla, tugu da zagluši koja vreba u razvratnoj noći? Kad krv zamre u ledu osame dušebrižne ruke spiraju beleg vreli od strasti tvoje-urezan. O da mi je videti Svet klonule istine dok se kurvaju noćna tišina i um bistri, prepoznali da l bi od iskona - emocije i bi li ode ljubavne pevali bez istine?
LANE
Naslov: Re: SAN 14/11/2011, 11:53 am
POKORA
Izgubljene bitke krvožednih noći počinuše u tragu bol-rime. Usne ti noćas pokoru nude osetile bi od nežnosti tren slatke ne-istine. Iščupaj zli glas iz srca koji strahom kuca i beživotno kraj odsluti igrama ljubavnim dok ne osvane znano Sunce oglušeno od slasnih usuda i dodir-vatri. Strastni plamen ne preza pred bedemom umnim niti ispušta suzu pokajnicu. Ne traži od jutra da svežinom spere dodire od vernosti, nego ti udahni životni plam od žene ne-voljene.
LANE
Naslov: Re: SAN 25/11/2011, 3:29 am
Čovek bez Č...
Upoznah čoveka s licem nakićenim kičem i zabludama. Vodjen obraz (ne)čistim mislima u samoobmanama prostog bezlika. Pitam se u krvavoj misli svih emotivnih budala- jesam li jedna više u nizu palih imena... Il' sam košmar u noći krvavoj koji budi lice deteta koje ne usnuh spokoj obećan zarad pogubljenog azura- robljenog tudjim istinama...? O da mi je dostupna moć (ne)shvaćenog stvora bez trunke osećaja- pokazala bih zube kukavicima (ne)sposobnim za p(r)ogled u svoje praznine i tupost već umrlog osmeha... Ne vide moćnici slabost živog čoveka, niti navodnike namerno izostavljene u (o)pravdanu svrhu pokopanog vremena... Šteta učinjena zarad čega i spoznaje koje i nema?
LANE
Naslov: Re: SAN 25/11/2011, 6:21 pm
MRTVO SLOVO
Dok dan vlada Sunce podsmehom miluje lice još jednog mrtvog pesnika- (ne)vernika... Zazivati Boga pohabanom molitvom nema smisla, al' niže se reda radi stih silovan dušebrižnim rečima kojih nema... Umrli osmesi paradiraju ne hineći za postojanost Čoveka- halavo gazivši reč dok se sama jede u danu prožvakanom zarad tudjih bdenja... Prostote nema u kratkovidnom trenu ukradenom u raskolu presečenog vremena- kradomice pokradenog od izmaštanog Boga koga i nema... Krunica pada nizanjem zrnaca laži- prosutih kao i pesma u kojoj nema ni mrve istine za postradale od sujete- samo njima znanih htenja... Ispovest samo osta još jednog mrtvog pesnika dok diše u iluziji živog Čoveka...
LANE
Naslov: Re: SAN 28/11/2011, 2:52 am
PRESEČENI TREN
Jedan još pesnik u mimohodu s vremenom dodiruje usnu- nemu u iskri strepnje da l opravdane il želje nesigurne u tebe... sebe? Dok mi bedra mlači strast nedorečena tamom od pogleda za rađati je preslaba još novosnitih nadanja... Možda osetiće miris prestravljenog dodira- ubijenog laž-snovima koga i nema. Osetila usna u mraku obavijena strah bezrazložni- jecajem strasnim ne taknuvši usnu željenu. Ljubavnici oteti od noći predadoše nedostižna htenja tračku - pogleda tuđih. Tren prođe kratko gledan posrnulima... Mada osetih milovanje neljubljenog pramena na ramenu skorenome. Da li čovek taj s rukama ko u deteta usud isti oseća grčevima zadržanog nepostojećeg trena? Prođe tren bauljanja raskrečena je sno-java. Tako i usnusmo.
LANE
Naslov: Re: SAN 29/11/2011, 12:58 am
(Ne)klonula
Danas slučajno dopuštam osrednjost subjektivnoj sebi nemajući razlog da spustim klonulu glavu nad plavom krvlju koju uzdižete zarad Vama znanih činjenica. Gospodo...! prosute krvi i depresivnih noći u vašim istinama nema, al' ja Vas poznam i prozivam u ime prozuhlog vremena- sažvakanog zarad samo vama znanih htenja u zemaljskom vrtu koga više nema. Pokušavam dosegnuti tek deo Sunca ne težeći za porobljenim trenom- (ne)prežaljenim al' postojanim-još. Prokleto odana sebi zazivam imena palih i nerodjenih zarad vazduha koji ogloda sebe sam i lica porobljenih Vašim istinama. Oblak crni nadvit nadamnom kao i vama uvažena gospodo zbori da Vas nema- kao i mene u raskolu (na)sledjenih gena.
Naslov: Re: SAN 4/12/2011, 3:30 am
meseceva rosa ::
Mesečeva rosa kao i uvek moja KRALJICA....IDE za nju i pesma jer jedidino ona ima LJ od Ljudsokst volem te
LANE
Naslov: Re: SAN 4/12/2011, 4:04 am
SVETLU MOJE TAME
Ako prokleta ja- tako pristrana vidim lepotu deteta koje ne stigoh zalutati u ishabane činjenice il' misao bez cilja kazujem volim te... Ti dete sraslo s bagremom otetim, ti ženo koja imaš lice Čoveka, ti koja ne poznaš obrise laž-stiha jedino umeš u meni probuditi usnolog čoveka koga i nema... Postojiš da budiš Sunce kojeg i nema izmedju zraka koji se pohaba dok silovaše bezdušja oko mene tako oporo- otete za dane neusnule. Žena u meni pati dok prati lahor stopa tvojih-mojih, pita se čemu pogubljena čela kao i lica kojih ni nema? Stavi oklop oko nevinih bedara i ne daj da te ženo umore tudja (ne)kajanja...
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
Naslov: Re: SAN 4/12/2011, 10:50 am
Draga Lane zahvaljujem sto si mi posvetila pesmu i sto me neznoscu grlis Pocastvovana sam i zbog pesme i zbog toga sto me smatras svojim svetlom, i moja dusa ovde treperi zvezdicama svetlucavim vasih dusa kojima osvetljavate i moje puteve i ono sto je najbolje u meni. Jednom sam napisala, lako je biti dobar, medju dobrim ljudima!
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
Naslov: Re: SAN 4/12/2011, 10:54 am
Znam da je danas rodjendan tvojoj decici pa ih ljubim ovako izdaleka, ali srcem, i zelim im srecno odrastanje i svaku srecu u zivotu
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
LANE
Naslov: Re: SAN 5/12/2011, 9:21 pm
Znam da je danas rodjendan tvojoj decici pa ih ljubim ovako izdaleka, ali srcem, i zelim im srecno odrastanje i svaku srecu u zivotu
Za tebe je Rosice sve malo
Hvala u ime Luke,Tea,Anamarie i mame
LANE
Naslov: Re: SAN 5/12/2011, 9:36 pm
SPOMEN
Dan nesvanjiva nad tobom-nadamnom gorkim,čemernim al' dišeš u srcu ledenom. Plače noć koja te uzima pod okrilje tebi znanim htenjima al' ne traži više iskon od morbidne duše dok ti veruje o slanoći življenih zabluda jer nema te... Umrlo je čak i slovo od istine dok dižeš ruke- klonule od neistina i dece koja te ne upoznaše. Nema te više... Svestan akta koji učinih zarad sebičnog ti poriva ne očekuj suze od žene u kojoj te ima-još.
LANE
Naslov: Re: SAN 8/12/2011, 11:56 pm
NEISKAZANO SKRHAN
Danas me nežnost proganja, ne sluteći koliko te ima u srcu koje ne pozna ništa sem zalud- uma. I dok klizi Sunce u decembarskoj zimi po bedrima ovlaženim aromom tvojom. Neiskazano skrhan negiraš postojanje večnog trena- samo našeg bez mrve lažnih uzdaha. Jecaj ti tuge grči čula već istrošena- gordostima mesta nema... Pod trepavicom ima me još kad ti lice Suncem umiva jutro bez nas nestalih u magli tudjih pogleda. Sad da ljubav ti pokažem ne vredi jer ne vidiš ništa sem sebe- životom lomljen od tebi znanih pobuda, spoznaj da nema te- taština nam uzela čak i ono neiskazano volim te...
By Anita Tonković-LANE
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 9/12/2011, 12:17 am
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 11/12/2011, 12:34 pm
LANE ::
Hvala u ime Luke,Tea,Anamarie i mame
Draga Anita zahvaljujem i tebi i tvojoj decici... Posebno sto je dosla bas tog za vas vaznog dana... I radosnog i tuznog... Ovo je otislo i u moje albume, i na moj sto gde ispod stakla cuvam drage velike sitnice koje zivot dodiruju i na jedan drugaciji nacin, opomenama doslih iz dragih srca... I uvek kad me zivot dotakne nekim izazovom ovaj tvoj pokloncic ce mi biti pred ocima...
Ljubim vas sve
LANE
Naslov: Re: SAN 14/4/2012, 12:35 am
Lepo moje volem te kao i ljubim bezuslovno
LANE
Naslov: Re: SAN 14/4/2012, 12:40 am
UKLETA NEŽNOST
Mogla bih napisati najuzvišeniju pesmu o ljubavi tebi - patološka fantazijo. No, ispala bi nedolično glupa i komična u dokolicama postojanog truleža. Spomenik neću ti dizati koga sagradiše krinke sve - patvorene oko tebe ne-razboritoga a tako Svevišnjega i baš nedostupnoga, Samoubico u višestrukom pokušaju, tvoju ću samo patnju uzvišenu u vrisku gromnom nemo pratiti i celiv ću ti dati sa ukletom nežnošću. Trošnim se zidovima - žališ dok motre na tebe - ravnodušno. Lice nosiš sveca i razvratnika a treptaje sveća ne vidiš, na osmehe - podstičeš bez pompe i kiča. Ubog si u veličini svoj glasno dok padaš u nesvesno patvorenoj savršenosti svojoj dok o besprekor-sreći zalud se nadaš.
By Anita Tonković
Gost Gost
Naslov: Re: SAN 14/4/2012, 12:43 am
Anita, baš lepo pišeš.[b]
maricvta
Broj poruka : 16 Godina : 40 Location : Pančevo Datum upisa : 16.04.2012
Naslov: Re: SAN 16/4/2012, 2:11 pm
''Ponekad poželim leteti pučinom oblaka''... a ja ponekad tvojim stihovima...
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 15/5/2012, 6:54 pm
Mojoj dragoj Lane ma gde bila
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 5/8/2012, 11:19 pm
Odavno nema ni tebe, ni tvojih stihova
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 29/5/2013, 5:58 pm
Ponekad se prijatelji zbog zivota koji ih odvlaci na trista strana, izgube jedni drugima iz vida, ali u srcu ostaju isti... Nezno te grlim... Nedostajaces mi draga LANE
Gost Gost
Naslov: Re: SAN 28/9/2013, 9:56 am
Nisam odavno toliko pronasla ..svog..koliko u ovim pesmama..divota ..ranjiva sputanost ojacala je bit tvog postojnja..boli me da ih citam a opet mami ponovo da me vrati na reci .i stihove .kao u mom srcu, kada bih ja umela ovako da iskazem recima -prosutu misao mog promasaja,,ljubavi..jacine sto pronosi zivot..Sve najlepse..olovka pise -srcem...poz
Gost Gost
Naslov: Re: SAN 9/10/2013, 4:40 pm
LANE ::
Nisi moj slučajan izbor, niti si jedna maštovita kreacija stvorena da ispuni bledu prazninu. U tebi ima mnogo više...
Kada poželim da plešem na kiši, pozovem tebe jer ne strepiš da budan sanjaš snove moje... Kada sam usamljena u pustoj noći, pozovem tebe jer svetlošću svojom obasjaš tišinu postelje moje... Kada nemiri vladaju srcem mojim, pozovem tebe jer plamenom bojom uneseš toplotu daha tami mojoj... Kada polako odustajem slomljena sva, pozovem tebe jer samo ti imaš snage ići do beskraja...
Sad shvataš da slučajan izbor nisi niti beznačajna kreacija mašte moje. Stvoren si da zajedno dve duše hode trnovitim putem do večnosti duge...
meseceva rosa
Naslov: Re: SAN 9/4/2014, 8:58 pm
Srecan ti rodjendan Anita:)
Poslednji izmenio meseceva rosa dana 24/7/2017, 9:07 pm, izmenjeno ukupno 1 puta