LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/7/2011, 9:19 pm | |
| Volela sam da te slusam, volela sam tvoje price,tvoj glas tvoj smeh.I ona bolna zveka u grudima koja te nikada nije odala.Cak i kada si posao na svoj poslednji put.Gazeci preko trnja svoj zivot si osmehom ispisivao sam svoje rane vidao.I bio tako poseban koga sam srela,a da ga nikada nisam videla,upoznala... Nemir u coveku sam prepoznala, osetila ali se nikada nisam usudila o tome da pricam.Znala sam da tvoja tisina zauvek spava.Da je ne smem probuditi,da je zaklana u vodi mutnoj i davno ozaljena.U kovitlacu sna obrce nagovestaj,privid.Htela sam da te promenim,htela sam stobom zauvek biti,htela sam...sve napustiti .Iza sebe se ne okrenuti.Buducnost porocnu imati. Ali ne docekah,los glas me zauvek pokopa. Ne stigoh da ti kazem da sam odluku donela.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/7/2011, 6:51 pm | |
| Na srcu ostaje trag
Na srcu ostaje trag jednog jutra i svitanja ostaje trag onog dodira svetlost svih mojih krstova ona molitva koja me je cuvala.
Mene je cuvala,i sacuvala tebe je zauvek odnela,u nepovrat beskraja,da cak ni grob ti ne znam pod plamenom svece jos uvek trazim ono sto sam zauvek izgubila.
Teb,i rastrzanog grla pisem reci ljubavne,reci ohole,ponekada reci besne.Zasto si me zauvek napustio? Pokajnicku pesmu nikada mi nisi poslao nikada je nisi zavrsio,a zauvek si otisao.
Sada hodam po staklu zivota krvavih tabana,s prezirom u ocima nagrdjena,preteskih koraka previse mudra da bi u ljubav verovala.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/7/2011, 7:00 am | |
| Ide dalje Zastanem,pa se opet okrenem. Stanem,zelim da idem napred. Okrecem se,gubi mi se pogled svuda oko mene usijanje. Ide dalje,korak po korak jedva ugledah svetionik, sama zasivam rane,koje krvare one vise ne bole nema vise kajanje. Sama sam izabrala ovaj put, neutesnu melanholiju pogubljenja. Gde nema vere,gde nema nade samo zelja kojoj je potrebno vreme. Jos samo jedan korak,koji boli i crv kopa svoje tunele,jos samo jedan pogled unazad,pogled koji ne odgovara.Nema vise povratka. Stalo je vreme.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 27/7/2011, 7:17 am, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/7/2011, 7:15 am | |
| Ptica slomljenog krila Ptica slomljenog krila nekada sam bila.U gradu tisine,u svetu punom nagona za samounistenjem.U svetu lazi...gde osmeh sakriva zelju gde se preklinje za mrvu ljubavi gde sunce przi.Gde se tiho predajes i polako nestajes.Na kozi tragovi ne stede,gde zelje bole i krila ti lome.Nekada sam bila. A onda sam izmerila vreme,sat otkucava,suza vise ne pada.Obogaljenog duha krikom vapaja krila svoja ojacavam. Polecem,svoga leta posle tolikog vremena svesna sam.Zemlja je svuda ista. Mora negde da se krene. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/7/2011, 8:39 pm | |
| Zorom cu te docekivati
Zavoleo si pesme moje Onoga dana kada sam tebi napisala Razigrane konje opisala O,vatri srca tvoga Milovanog i davno isusenog.
Cutao si nisi nista govorio U,mojim pesmama utehu si trazio
Tuzno ih citao i nikada progovorio Eh,divio se divljem besmrtnom cvetu.
Divio ali nikada nisi rekao Oci si jedne voleo Ceznuo i u pesmama mojim trazio Eh,znala sam da je bilo nedostizno Kamen iz cveta uzbrati I luzijom zivot ziveti Voleti a nikada preboleti A,sebe na nesto terati Terati,a nemati snage ispuniti Isto je kao mrtav biti.
Poslednji izmenio Beskraj dana 28/7/2011, 9:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/7/2011, 9:00 pm | |
| Zapomazem ispred nedovrsenih cestica,neshvatljivost sveta me obuzima.Tiho se gubim ali ne predajem,ne odlazim i ne nestajem. Kradu mi srce,kradu mi deo po deo.Kao da je moja dusa na posluzavniku, kao da je za jelo.Pokusavaju na gubiliste da me odvedu,da cuju buru mog besnog smeha. Pokusavaju,igre koje ja ne razumem zavodjenje ljudi kroz lazne ljubavi, kroz sakrivene zelje sa okom na spijunci. i sve se tiho gubi i nestaje u vremenu koje vise nikome ne znaci nista. I kakve su ovo zelene kise?I kuda ovaj svet vise vodi?Kome da pozelim laku noc u ovoj noci ugasenog svitanja. Toliko pitanja,u meri vremena gde zaudaraju samo prisecanja.
Poslednji izmenio Beskraj dana 31/7/2011, 8:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/7/2011, 8:05 pm | |
| Nismo imali snage
Izgubio nam se pogled na zgaristu gnezda koje ostavismo.Nismo imali vremena jutro da docekamo,od zla se cuvasmo.Samo buncasmo.
Nismo imali snage da istrajemo, uvereni u teskobnu sliku pobegosmo,da drugi nam cuvaju ognjiste,samo nemi grobovi govore.
Odosmo,ne okrenusmo se, ko da mi oprosti,sto zavicaja vise nemam?Sto samo prah i cadjav ram ostade u gradu koji vise imena nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/8/2011, 7:41 pm | |
| Skazaljke podesene na satu. Samoca,i besnilo, natovaren bremenom lazi si ziveo.Utamnicen u pesmama svojim tamnim si pevao i dozivao.Nju...svoju jedinu nikada prezaljenu.Ljubav. Posrnulo devojce,koje si podigao,nije ti nikada tu ljubav uzvratilo.Nije te shvatila, nikada te nije razumela.Samo je nemo gledala cutala,dok povelju kretanja nije objavila. Lancima i katancima sputano, dusu joj nikada nisi okupao,sve je to nju zbunjivalo.Jer nikada je niko nije voleo. Belim se prividom oblacila,kao ponocna maglina. Natovaren bremenom lazi,si ziveo nisi ni sam poverovao da te je zauvek napustila. Da je otisla,bez razloga.Da nikada nista nije progovorila. Jos fijuce zlobna tisina. Cuda je to ljubav bila,samo gorka lomaca saznanja,bol bespuca i prasina. Vrtlog zaborava i jedna devojcica koja se nikada nije zaradovala.Otisla zauvek,nije ostala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/8/2011, 5:22 pm | |
| Tamo gde mene nije
Miruju sada obale, sunce vise ne sija niko se vise ne smeje dok srce tiho bije.
Tamo gde mene nije zivot tvoj zauvek stao je kada mi oprostaj nisi dao kada si rekao da moras poci. Da vise nikada neces doci.
Otvorio si vrata druge sobe, nasla u njoj put bez sna,put gluvog doba,put vecnog lovista.
Cujem tvoj glas kako odzvanja, sada mi vise ne treba,usnulim gradom obilazim sva ona mesta sto sam s tobom obisla.
Koracam u njemu raskorakom, stazom koja ne vodi nikuda, udisem nebo besmrtno, crna senka me zauvek prekrila.Jos jedna noc bez sna.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/8/2011, 3:36 pm | |
| Sve je po starom,nista se nije promenilo.Agonija i slutnja kao uhoda,snovidjenje. Jos jedna zivotna slika,koja me prati u stopu me goni.I nista nema novo.Vreme prolako prolazi,vise ne brojim ni dane ni godine.Secanje mutno me obuzima tako mi je sve jedno,za vreme proslo i ovo. Moj svet se sastoji od molitve. Od nespokojstva,i praznih koraka. Od koluta dima plavicastog,i lika koga nikada ne prezalih,nikada ne ozalih. Koji moje misli odaje,i koga stalno budna sanjam.Brojanicom smirujem svoje dane tuzne i uplakane.Dok glas mi cuti zivim svoj zivot u polutami. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/8/2011, 8:45 pm | |
| Prazne ruke jos uvek cekaju te, mrvice skupljam,hladno mi je. Sakrivam zelju,zatvaram vrata da niko ne cuje me.Predajem se svom ludom smehu,krivudave usne zovu te.Dodji,spasi me sa sobom povedi me.Prepustam se svom zaglupljivanju,prepustam se glavi punoj baruta,prepustam se dok gledam kako me nosi plima.I necu nista da promenim,grane su slabe na njih se jos samo jednom rukom drzim.I pitam se dokle ce sve ovo da izdrzi? Dokle ce moj teret duse trpeti?Kada ce puci?A ja ga jos uvek cekam,jos uvek mu se nadam.Koraci u glavi tutnje, prolaze,odlaze.Koraci strasni muce me. Pojavi se?Oglasi se?Na rubu sam sopstvene propasti.Daj mi samo neki glas,cekam te.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/8/2011, 6:41 pm | |
| Sanjah te nasmejanog i vedrog, kakvog te dugo videla nisam. Sanjah te na javi naseg prekinutog dana,u spoznaji gde tisina spava. Sanjah te...a nikada do tada te sanjala nisam,to saznanje me prepade,pruzas mi ruke,a ne vidim te.Smejes se,nesto mi pokazujes izlazis i ulazis u nase dvoriste. Trag koji vodi do tebe plasi me, grlo me steze,cujem lavez psa i nemir koji ne izbija iz mene.Los znak,znala sam bol i utvara nisu varka.Zauvek izgubila sam te. Govoris mi budi jaka,preplavi svoju bol, bicu stalno uz tebe.Ne boj se,ja sam taj ko ce da te cuva,tvoja tuzna i daleka mesecina tvoj san i savet kada god ti zatrebam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/8/2011, 7:24 pm | |
| Pricao si mi o onoj sigurnosti koju mi nikada nisi mogao dati. Pricao si mi o beskraju svetlosti, o kapi mesecevoj...pricao ali ni sam nisi verovao u svoje reci. Znao si lepo lagati,jeka tvoga glasa jos uvek zauzdava mene, siba me u praznom letu,u trenu vetrova,magli i daljina moga cekanja. Dodji cekam te,vrati se.Dani bez tebe su milioni godina vecnosti.Dodji lazi me... slusacu te,u senci naseg drveta.Kroz nemirne krosnje cekam san svih cekanja. Caj koji si voleo,picemo.Sve ce biti kao sto je bilo.Golema larva zivota presekla je svaku vezu naseg temeljista.Mramorna zedj me opija.Dok setam u krug lahora vapaja. Cekam ali te nema! | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/8/2011, 8:53 pm | |
| Gde ste sada kada mi trebate? Sada kada putujem izmaglicom bunila,kada je jabuka razdora bacena.Gde ste?
Prijatelji moji dragi.U oci nesmete da me pogledate,lice sakrivate, price pricate,u koje ni sami ne verujete. Kobno je bilo saznanje.
Htela sam samo da vam kazem,da ni telefon niste okrenuli.Samo jedna rec je trebala i sve bi bilo drugacije,ali kisa vas je omela,a oko menje je munja sevala.
Osmeh na usnama zaledjen,reci u grlu stoje.I sve je zaboravljeno u jednom trenu a moje srce i dan danas zove.Trg secanja sada samo mesta veselju jer svako je skinuo maske svoje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/9/2011, 10:02 pm | |
| Slomljena,umrla bez emocija ostavljena na milost i nemilost bez pravca i smera ,bez nade i zelja.Ubio si me. Rekao si ljubav nece boleti rekao si samo me voli. Rekao si da ti verujem,rekao si da bices uvek uz mene. Rekao,a ja sam ti verovala.Na tvoje reci,sam pala.Sada sam postala rob osecanja.Gledam pucinu plavu,svetlost morske pene bez sjaja.Gledam... A nista vise ne vidim.I mrzim sebe sto sam te volela,jer moje staze vise nikuda ne vode. Cujem samo ime koje odzvanja,cujem u snu glas koji me doziva.Ali to vise nisi ti. Rekao si kada si odlazio,da ces biti besmrtan,da sam ja cvet koji je za tebe cveta. Ja sam ti verovala,cak i kada si odlazio. Ali ti se vratio nisi nikad. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/9/2011, 9:16 pm | |
| Besna sam,ranjiva sam volim i mrzim u isto vreme. Smejem se,na ivici suza sam linija moga ludila je oko mene.
Budim se,ustajem neznam kuda da krenem.Stojim,gledam na grudi privijam venac srece, usahle zenice.Samo secanja,prolazi vreme.
Toplinu vise ne osecam,oko mene samo zima.Zedna sam,gladna sam hocu samo tebe,moja tajno izgubljena. Varko zivota zauvek ispisana.
Ceznja na trepavicama sna naslikana suza na obrazu jos uvek ostala. Dugo skrivana,mrakom uspavana u tmini zar pera bez pozdrava nestala.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/9/2011, 7:36 pm | |
| Bili smo dva sveta,tako slicna a u stvari tako razlicita.Bili smo noc i dan,bili smo vera i nevera. Brana nas je delila u vodi i vatri crvenog predgradja.Bila sam tvoja sreca,bio si moje sve.Bila sam tvoja ljubav,tvoj greh koji si nosio oko vrata obesen.Bila sam tvoj krst negde davno zapisan,a sada upire prst i onaj ko netreba kaze da sam za tebe sram. Da sam tvoj teret koji ti u zivotu netreba. Te reci nikada ne mogu da zaboravim, to lice mi stalno u san dolazi.Dolazi,prolazi i vek jedan bi bio malo da mu neke stvari objasnim.Da sam zauvek otisla,da se nikada nisam javila shvatila sam da nikada samnom ne bi bio srecan.Da smo dva sveta razlicita i da njemu druga zena treba. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/9/2011, 8:30 pm | |
| Omamljena
Kao omamljena ovaj vazduh udisem.I shvatam da sve teze i teze disem.Da se polako gusim u memli ovog vremena,da me ruka oko vrata steze i da na ovom zivotnom putu trazim izlaza.Hocu da pobegne, Ali neznam kud? Nista me vise ne zanima,svuda oko mene zlo i nesreca.Beda se polako prikriva kao kojot iz daleka zavija. Tama se smeje iza zida.Crni oblak se polako nadvija i kisa iz ociju nadire. Ne mogu da je zaustavim,ne zelim da stanem. Moram da krenem u neko novo svitanje. U ovoj zemlji laznih iluzija,ne vidim svoju srecu,ne vidim izlaza.Ne vidim nijedna otvorena vrata buducnosti,ne vidim nijedan san deciji. Samo ruzno lice stvarnosti i koraci naroda tako necujni. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/9/2011, 8:46 pm | |
| Suncano nebo neizvesnosti. Istinu ocekuje,koja ce doploviti na krilima talasa.I srce ce zaigrati, suze u ocima pokupiti.I u novi dan zaploviti. Tumara moje srce hodnicima secanja, dok se svih ovih godina crna senka nadvija.Ono trazi kutak gde postoji nada,nada ovolikog cekanja. Deo zivota vec sam prohujala.Prosla usnulim gradom a da nikada nisam sanjala. Vecnoj tisini se obecala i samo njoj rekla da. Klopke nisam preskocila,jer tvoja je dusa besmrtna. Cujem kako tvoje ime odzvanja.Tumara tvoja misao po valovima reka mojih isplakanih suza svih ovih godina.I u meni gorcine nema jer moja osecanja odavno su okamenjena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/9/2011, 8:53 pm | |
| Zasuta polja moga nemira u jednom snu vidjena. Slepa sam bila.Slepa pod krovom cudnog sveta koji se otvara.
Ruke zatrpane,slutnja koja vapaj saziva.Kosa rascupana ogrebotina na srcu i nokti koje duboko u sebe zarivam.
Ostro i bolno u grudi noz probijam Dok setam po obroncima sna nasa ljubav zauvek spava.U njemu je moja zemlja,u njemu je zauvek ostala moja java.
Zbilja sam ga volela,kao nikoga do sad. Zivot sa njim biila je bajka neispricana. Osecam prste njegove po svome telu , cujem dah vetra kako me doziva.
Postelja je prazna,oko mene samo agonija kosmarna.Strah si mi poneo, ljubav odneo.Mene zivu zakopao kada si me poslednji put na grudi privio.
Poslednji izmenio Beskraj dana 9/9/2011, 9:35 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 9:33 pm | |
| I strepim
Dok lezim ovako pokosena ovako ubijena molim se samo za tebe.Da jutro novo svane i da vise ovoj ljubavi ne robujem
Ja cu se nekako snaci,za mene nebrini,mene zaboravi.Dovoljno sam jaka cak i dok strepim uspecu da se pridignem.
Moje su reci i vladari i robovi ja znam da u ovoj ljubavi gorim zato moram da cutim jer za mene sunce vise ne postoji.
Samo se ti izvuci,znam da se nikada vise videti necemo.Ako uspes zapali mi svecu,da svoju dusu negde odmorim. Da svojoj dusi negde nadjem mira.
Jer samo ti znas o cemu pricam, samo ti umes da me razumes osetila sam zivot onako kako ne treba kazna je jedino ono sto mi treba.Idi... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 9:35 pm | |
| I strepim
Dok lezim ovako pokosena ovako ubijena molim se samo za tebe.Da jutro novo svane i da vise ovoj ljubavi ne robujem
Ja cu se nekako snaci,za mene nebrini,mene zaboravi.Dovoljno sam jaka cak i dok strepim uspecu da se pridignem.
Moje su reci i vladari i robovi ja znam da u ovoj ljubavi gorim zato moram da cutim jer za mene sunce vise ne postoji.
Samo se ti izvuci,znam da se nikada vise videti necemo.Ako uspes zapali mi svecu,da svoju dusu negde odmorim. Da svojoj dusi negde nadjem mira.
Jer samo ti znas o cemu pricam, samo ti umes da me razumes osetila sam zivot onako kako ne treba kazna je jedino ono sto mi treba.Idi...
| |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 9:40 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 10:41 pm | |
| Hvala Strelice.I dok sam je pisala sinoc zaista sam imala osecaj bolnog grebanja u sebi.Brisala sam je...pisala i na kraju ipak resila da je napisem u svom pravom obliku. | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2011, 10:43 pm | |
| - Beskraj ::
- Hvala Strelice.I dok sam je pisala sinoc zaista sam imala osecaj bolnog grebanja u sebi.Brisala sam je...pisala i na kraju ipak resila da je napisem u svom pravom obliku.
I veruj..treba je pustiti takva da živi.... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/9/2011, 8:47 pm | |
| Koliko puta samo se probudim pomislim.Ma ne zelim ni da mislim. Ne,ja vise nesanjam.Njega nema, dugi putevi nas rastavise.
Daljina mi je bila prepreka,nije me volela,sa njom sam se borila a ima trenutaka kada se na mene sazalila i mrve mi udelila.
Mrve mi nisu bile potrebne,tisina me je uspavljivala,poljubac vetra sam osecala,na njegove usne mislila i stalno se pitala sto nezno oblaku prica? Kada sam ja sama.
Ne zelim da prihvatim da ga nemam, ne zelim da mi istina bude tamna, ko da spava.Ja hocu da verujem,hocu sebe da lazem da i za mene svice svetlost novoga dana.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/9/2011, 8:05 pm | |
| Tudjince,strance omrznuti i voljeni na svakom uglu tragovi tvoji stoje. Zabranjene puteve nikada neizbrisah nikada jer tisinom si koracao.
Znam da nije to ono sto smo zeleli, puno toga smo prosli,nikada se nismo videli.A tako dobro u svemu smo se osecali. Razumeli,voleli i puno toga planirali.
Znam da nismo smeli.Graditi grad bez buducnosti,u vatri i magli zeleli,protutnjale vizije ostvarivali.E kada se samo svega setim. Zivot ti dugujem,jer moje sidro je ukotvljeno.
Nisam te smela voleti,jos manje smela zavoleti ali ti si mi govorio mi jesmo samo ono sto nam srca govore,u ovim sakrrivenim zeljama,u ovoj orobljenoj strasti sa ovim zatvorenim vratima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/9/2011, 8:08 pm | |
| U pesku vremena Budna sanjam,rumen koja se prosu,trag bele niti moje i tvoje koja nas spoji u probudjenom snu u zgusnutom trenu negde na pola puta. U pokretu dok sam skrivala bol,dok sam cutala i lazno se smejala,svoje nemire krila,dodirom oka ti si slutio,ti si me voleo kao niko sto do sada nije. U pesku vremena za mene sanjao,strah mi terao,ljubio i moj stid ublazivao. Sa tamnog tla podizao,nezno grlio i najlepsim zvao imenom. Prostor svetla si mi pokazao,svojom javom prizivao,,zvezdana jata preskakivao,radost i mir mi donosio i svojom nadjenom ljubavlju pokrivao. U letu sam te zavolela.Nisam ti kazala Pakla svoga srca sam se pribojavala dok sam te uza sebe stezala.Otisla sam bez daha kao sto je i ova pesma nedorecena ostala. U pesku vremena sve sam izgubila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/10/2011, 8:55 pm | |
| Znam da je za sve kasno i znam da moja sudbina nije sve tako htela.Znam najdrazi, ali ipak se borim,vicem nisam ti reci onda smela.
Srce me boli,reci u grlu mi se stezu svet bi da promenim,tudje prste da osetim,sebe da sahranim jer stojim, stojim jer tako sam htela.
U gradu koji vise nije moj,a tebe ne volim,svetina bez sadasnjce prolazi dok boluje dan prividan kratkotrajnog daha i bez zakona.
Pozelim samo da nemam svedoke, da vise netrazim istinu i tvoj nestanak neka bude tih.Jer ovde nema borbe, niko nije pobednik.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/10/2011, 8:36 pm | |
| U mraku lezim godinama nemoj da me diras.Ne utiri mi vatrom puteve,necu da snivam. Samo me ostavi na miru,i idi. Odlazi,jer tvoj odsjaj duse mi netreba.Tvoja ljubav mi je puno zla nanela.Ostavi me tu da lezim. U potiljku pritisak tutnji,nezelim nigde da bezim.To sto sam bleda i banalna to je sada moja stvar. Sto sam se toliko promenila,to je tvoja slika.Moja je nesreca sto sam u tebi ljubav prepoznala,sto sam se promenila i lakomisleno zakoracala. Suza vise nepada,verena sam vekovima mrznje koje sam srce opasala. Nedovrseni bogalj postala koja meri vreme dok neko drugi otkucava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/10/2011, 8:23 pm | |
| Ucutkane u dubini duse moje su misli,tvoje su misli koje ne vode nikuda dok prolecna pesma se sprema.Moj svet polako drema.
Ucutkujes moje srce sumnjivo, naslucujes ono sto je izmedju redova zapisano.Nista ne govoris dok nas greh i dug osta kao neisplakan plac.
Ja nemam srce kao u male ptice, hocu da platim svoj greh i dug. Nemoj me ucutkivati,ja nista ne zaboravljam i onako vise nista nemam da sanjam.
Moje misli nisu odaje,moja je dusa,dusa pesnikova,jer krila sam pustila sve sto sam imala ocima rekla sam. I zauvek potonula s lancima na rukama.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/11/2011, 7:29 pm | |
| Bes
Jos bol u grudima osecam dok mesecev sjaj prosipa samocu,svaku rec skupljam u osvetu. Dok sve precutno izgovaram. U meni nikada nisi zaspao, mada ti nikada nisam oprostila, ostavljena,prezrena i mrznjom zadojena prepoznaces u meni drugu osobu. Darujem ti moj poslednji dar, verovanje koje zakopavam, u beznadja mracna zatrpavam i sve one trenutke radosti,koje si tako grubo pogazio bez trunke milosti. Bezgresno sam te volela,a ti si od mene zver napravio razbio dusu na komade moj radosni plac zauvek nestade.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/11/2011, 8:36 pm | |
| vreme ce pokazati
U kakvom ludom vremenu zivimo da li se ikada upitamo? Kuda nam odose one najlepse godine. Koje smo nekada imali.
Gde li se ljubav izgubila? Gde je nestalo osmeha? Da li su se svi bas umorili vreme ce pokazati.
Trag svetlosti koji se ne nazire, lica koja vise ne postoje i nigde vise nema nicega,samo grozna praznina me obavija.
Letargija krv isisava,glas i urlik iz zemlje kao da progovara.Ni cvrkut ptica vise ne odzvanja opsti haos u psihi coveka.Sta nas jos ceka?
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/11/2011, 9:22 pm | |
| Izgubljene su samo one godine kada si pleo svoje snove od paukove mreze.One godine,meni tako nejasne kada sam te ropski molila i pruzala ruke.
Kada sam hodala pored tebe, a ti me nisi video.Izgubljene snove sam skupljala,i pitala se sta je sa druge strane?A ti si podvlacio crte.
Vodio me u mrak svoga oka,pokornosti sam se tvojoj predavala,isprekidana rec u grlu mi je stajala.Strah me je.Moja ljubav je bila obucena u smrt.
Vijugavao usta si sastavljao,i govorio: Iscupaj ovo srce iz mene,nezno me po licu dodirnuo.Rasirio ruke i zauvek otisao. Tamo gde vise nece imati nikog.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/11/2011, 7:16 pm | |
| Enlarge this image Click to see fullsizeOpet sam na pocetku, tudje ruke osecam,tudje me usne ljube dok tebe cekam a kapija se ne otvara. Tebi se nadam,tebi koji si me stvorio.Ljubav mi vratio i otisao. Ponovo sam gola i prljava sama bez igde ikoga. U dusi trnje i kopriva bes i mrznja moja je jutarnja molitva. Vise ne biram puteve,ne trazim ljubav jer u njoj nema istine. Otvoricu prozor bludnim zvezdama pronaci cu te jer bicu tvoja nesreca. Tvoj svet cu ograniciti, bodljikavu zicu navuci ,crno ce te pratiti kada budes i u najdubljem snu. Krv ce ti se slediti,mira nikada neces imati,dno ces dodirnuti a ja ti ruku necu pruziti.Dobro zapamti nikada vise neces progledati,jer nisi znao sacuvati ono sto sam ti dala da nosis u srcu.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2011, 6:23 pm | |
| Mozes li da me prepoznas Mozes li da me prepoznas Ovako izgubljenu i ludu Zalosnu,nemirnu u svom snu Evo,sliku si obojio Sta si zeleo to si i dobio. Lako si se sa srcem poigrao I sve olako odbacio Dusu izgrebanu zaboravio A nekada si se zedan vode napijao
Mozes li me zaboraviti? Evo posle nas samo je stihija.
Posle nas vise nema vremena Razum i osecanja sam izgubila Emotivno izgubljena Pucina bez tela Ova ljubav me je na sam rub dovela Znala sam da je igra opasna Nisam se dvoumila kada sam zagrizla Ali se nisam tolikom bolu nadala Sta sam trazila to sam i dobila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/11/2011, 7:53 pm | |
| Veceras brisem sve suze isplakane. Jer u meni vise nista ne okrece se, sve tiho polako nestaje cak vise nema ni one srece. Samo praznina i pusto nadanje. Srcem bar zelim da ga cujem,sve zamrlo je teska tisina kida,samo sapucem u mracnoj postelji,pruzam ruke hladno mi je. Uspavljivana s tamom, prag preskacem,san zovem.Lobanja odzvanja,sve suvisno je.Cemu ovaj vapaj duse,koji nikoga ne dodiruje? Nista ne cujem,pokusavam glas da pustim. Samo slika uzasnog krika.I maleni koraci u mestu,kao trag postojanja besmislu. Sve uzalud je... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/11/2011, 6:32 pm | |
| Noc
Ne zelim o njoj da pisem, plasim se...noc me ubija, u cno me zavijaMeseceva senka smeta mi,svetlost dana treba mi.Tako je duga i beskrajna,kraja joj nema.
Celog zivota traje,deo mog zivota polako nestaje.I vise noci duge ne brojim,bora po ko zna koja na licu stoji.Stoji i samnog druguje,a vreme polako leti,samo se na tren setim.
Da sam i ja nekada bila ziva tisina srca progovara, al tama mi ne da mira. Njena sam robinja,njena sluskinja samo uspomena odgovara,dok ja postavljam pitanja stara.Noc nezaborava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/11/2011, 8:47 pm | |
| Ocaj pa brak,na taj sam se korak resila.Da li sam pogresila,koga je za to briga.Na dnu sam bila,na dnu sam ostala,odluka je moja moja se dusa u prah i pepeo prosula.Kome se svetli put? Znam pitao si me,kada sam odlazila. Kome je moj krvavi potpis posveta, razmisli posle tolikih godina.U gradu bez imena,sahranila sam ono sto sam volela,na ocajni korak sam se odlucia nije mi bilo drugog izbora. Vetrovi su doneli poruku daljine,doneli su glas koji sam znala,koji sam slutila dok sam andjeoski gledala u pravcu raskrsca. Miomiris tvoje koze sam osecala,hodala po staklu ne bi li do tebe stigla...grozna ruka me je zaustavila.I pravac kretanja promenila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/12/2011, 9:53 pm | |
| A ruke stvarale svetove divne, koje sam davno zaboravila,jer te ruke vise se ne sire,sve u nepovrat ode.Ama bas sve...
I one vise nista ne nude, osim uspomene,a godina ode. Godina koja je moje srce slomila, dusu sagorela i na dno me povela.
Godina koja me je u crno zavila ogrubela i moju kosu zauvek rasplela. Sve moje ruzne slutnje su stigle,vise ne spavam jer bezdan vecnosti nema kraja.
Tvoj hladni drhtaj jos uvek osecam,predamnom zjapi mrak koji me izjeda.Led tece mojim zilama tuzna je moja sreca,tuzna je svaka moja ljubav jer moje ime je nesreca,u crno zavijena.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/12/2011, 7:12 pm | |
| O cemu vise da pisem? O kosmickom polenu, o mramornoj kisi. O izbacenom mulju koji osecam.U ovom groznom sumraku,u ovom velikom krugu najduzeg dana u godini. Sve sam vec napisala,sve sam iz sebe izbacila,i nista se bolje ne osecam.U ovome praznome letu dok kruzi oluja zivota. Kao da sam u sebi sve posekla, prekinula,u pepeo pretvorila i vise nista ne cujem,ali ipak nesto odzvanja.To izgleda moje srce ko umorna zver trazi mir po senkama koja tisinom skita.Po senkama oteklih suza gde krvotok jedino menja svoj ritam.
Enlarge this image | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/12/2011, 8:28 pm | |
| љубовта наликува на соѕвездие кога светлината се раѓа од разни агли.
„ многу си убава“ „не“ „да“ „запали ја светилката“ „убаво мирисаш“ „на што?“ „на пустина“ „само лицето ми го знаете “ „знам“ „тогаш, догледање“ „не. тоа не е мудро да се стори“ „но ...“ „пустината не е бескрајна“ „имам попаметна работа“ „престани. не мисли само на работата“ „би можела“ „биди мирна“ „ можеби ... пустината сепак не е бескрајна“
зад нив остана одразот на големата сенка закачена врз трливото стебло на розата
|
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/12/2011, 7:21 pm | |
| Sada je kasno za sve, sada kada sam potpuno sama,u svome svetu tisine dozivam te,trazim te i zauvek gubim te.Nisam te znala sacuvati, nisam umela.Oprosti mi,stajala sam uz tebe ali te nisam znala odbraniti,nisam imala hrabrosti nisam se znala dovoljno boriti. Izgubila sam se u sopstvenim mislima,zanesena tudjim pricama obnevidela kao ptica ranjena izgubila sam moc rasudjivanja. Da li mi mozes oprostiti?Znala sam voleti.To nije bilo dovoljno, sisla sam polako kamen vezan za grlo mi nije dao...nije mi dao da ti kazem. Ma vise nista nije vazno,bojim se da ne vidim ni prst pred okom.Bojim se ovako zbunjena i gresna.Sta od zivota vise da trazim?
| |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/12/2011, 8:28 pm | |
| Bilo bi lepo zaspati i nikada se ne probuditi. Bol ostaje da viori, dok noc se polako gasi dusa,srce,jutra sve me boli. Ubijam se u lazima, pijem pilule nadanja, gledam puteve bez povratka. U talasima bunila,samo plac odlaska. Neobicno me ubija,nisam bila pripremljena,svuda oko mene mir.Galami tisina,samo more kosmarnih talasa.Nema plivanja. I molim ti se,pusti me samo jos neki sat lepog umiranja. Ispisujem trenutke slutnje i bola.Cujem tvoje reci:"Sve je nedovrseno u glavi tvog mastanja". Oci me peku,bole reka je isplakana, nedam te vremenu zaborava. Tebi koga sam volela,koga vise nemam,pisem dok te crna zemlja pokriva. Ja za tebe disem.Dok lahor mog daha svaku noc luta u trenu neuvelog secanja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/12/2011, 6:20 pm | |
| PRIVIDJENJE Blagosloven je svaki tvoj dodir koji sam osetila,a vise nisam videla,i moje lice koje si milovao onom istom tezinom suza dok sam te dozivala,u ponoru onog nemog zvuka.
Moje si prividjenje,moja ljubav i kazna.Moj sreca i bol,moje si sve. U mislima,snovima.Moje najvrednije sto imam cak i posle ovolikih tuga i cutanja.
Mostove nove jos nisam izgradila okrecem se za zudnjom tvog postojanja prikazu obuzdavam i gusim se u zadahu beznadnog sna.Nista mi ne odgovara.
Protok peska gledam kroz dlan voljenog mrtvog trazim,dok okrecem se znam da si ti cuvar tisine dok koracam. Dan u kome se ne pojavljujes ali si sunce koje za mene uvek sja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/12/2011, 6:27 pm | |
| Da li je stvarno sad kada je proslo bas sve,moguce da teces jos uvek mojim venama,mojim mislima da si jos uvek u mojim secanjima? Da moji prsti pocivaju jos na tvojim ledjima,da lezim na krilima nekih cudnih snova i da se secam rasporeda tvojih mladeza a sve je odavno izgubilo smisao postojanja. Sada ljubim nekog drugoga,i znam da rana koja boli tako lako ne sagoreva dok gledam negde u prazno,tako sam cutljiva i sama.Uspomena na tebe mi ne dozvoljava da budem srecna. Uspomeno prokleta,pusti me...hocu da se podignem da zaboravim prostor tame koja mi se javi,pusti me da me dotakne svetlost zvezdanog jata jer to je sanjani prostor moje nove ljubavi.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/12/2011, 6:41 pm | |
| Koliko puta smo ispricanu pricu pricala,bez reci ostali tamu i mrtvilo prigrlili i ponovo sve iz pocetka krenuli. Nikome nista nismo rekli, dok smo hodali po nebeskim poljima samo sam jednu zelju imala da otkrijemo zabludu kretanja. Cutimo svoje zelje,dok skupljamo zrnevlje.Dok srce gori usnama mi se smejemo da bol bude zabava.U gradu koji nema vise imena smrt nam je blaza od zivota.
Cutim jer nikome ne smemo nista da kazemo,u odsjaju kupujemo tajnu, pokrivamo po ko zna koju noc zaboravom. Zapomazemo nad cesticama,osecamo prah jauka dok vreme se polako dovrsava.
Poslednji izmenio Beskraj dana 28/12/2011, 8:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/12/2011, 8:26 pm | |
| Govorio mi je prodji ispod duge i zamisli zelju,samo ne trepci tvoje su oci zarulje.Ali pogledaj i malo nize,da vidis sta ti je blize kako bi ti se sjaj vratio,kako bi videla svetlost kroz crnu boju.Mozda bi ti se sjaj ponovo vratio.Mozda bi vise cenila ono sto si imala od onoga sto nisi znala sacuvati.A krv ti se od toga ledila.Dok nisi neke stvari sagledala, dno si dodirnula,vrh srece zaboravila svetionik ugasila i pogled zauvek spustila. Slusala sam ga sta je pricao...slusala ali cesto njegove reci zaboravljala. Pomislim ti nikada nisi voleo,ti nikada ceznju nisi osetio,zelje prihvatao i nadom se hranio.Sa svicima drugovao i u svitanje masku odbacivao.Ziveo zivotom crnog cveta samo da budes ponovo rodjen. Nemareci za kraj...oslobodjen ceznje i beznadja.Samo da nepadnes u bezdan.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/1/2012, 6:23 pm | |
| Osvrcem se oko sebe, sve je prazno,cekam te Vozovi dolaze,prolaze ali tebe nema.Kasno je, ovako stojim danima,izgubljena pogubljena u samoci cekanja. Strepnja.I psujem u sebi, i besna sam...ali ja i dalje cekam.Okrecem se,bez straha... toliko hrabrosti u meni ima.Toliko zelje,a evo skoro ce zima.Sva godisnja doba sam ispratila,ali nadu nisam izgubila,svoj favorit u ruci sam imala.I dalje te cekam, da li sve ovo smisla ima?Cutim, mukloj tisini predata...stojim nevidljiv ides kraj mene.Samo mi tiho sapuces... srescemo se jednom,ovo je bila visa sila.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|