LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/1/2011, 12:41 pm | |
| Rekao si mi zaboravi suze, dok si me ljubio kao sto nikada nisi. Rekao si mi zaboravi latice krinova,tvoj jastuk na koji sam se budila.Zaboravi policu svih nasih uspomena. Ja odlazim daleko.Gde nema straha, nema ljubavi samo lutanja.Gde sudbini mesta nema. Obavijena tisinom samo sam cutala. Kisa je lila,nisam plakala.Dusa me je bolela i tebe proklinjala. Bio si moja iluzija bljeska.Stranac koji je put do moga srca nasao.I kukavica koja je na put otisao. Sada posle toliko vremena,preturam po secanjima. Slika nije izbledela. Cemer pelina na usnama osecam. Gorcinu zivota koju si mi ostavi u kratkom trenu zelja. Suluda je moja ljubav bila.Ja to znam. Tako sam htela,trazila sam sjaj u pogresnim ocima koje sam volela. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/1/2011, 6:57 pm | |
| GORAK UKUS NA USNAMA Govorili su mi da nisi za mene Onako u prolazu,ali ja sam se nadala. Rub tvojih usana sam ljubila Amorova strelica je moje srce obuzela Kako sam se gorko pokajala. Ubila me je tvoja prejaka rec Koju nisam slusala Ubila me je slika koju sam videla Samo sam se od nje sklanjala. Nada je u meni najzad umrla Ali sta ostaje posle kajanja? Uvertira koja je pocela San koji sam sanjala Noc jos jedna neprospavana Ako, kada sam tako glupa ispala Mozda je to bila nova lekcija Akrostihom bi tvoje zlo ime ispisala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/1/2011, 7:29 am | |
| Cesto pozelim da me vise nema. Da lezim pokosena molitvom svoga ratnika.Da jednom zauvek utihne ova moja jeza jer osecaj me ne vara. Nade vise nema,izmedju zidova samo moj sapat i samoca nepregledna. Samoca koja nagriza kosti,zelim... zelim da me vise nema.Strah me je da vise zivim,da pisem o ljubavi a da na njega ne mislim.Dok u glavi grozni jauk odjekuje kako ja da slusam u zivotu sve te blazene note.Oprostite mi svi koje sam volela.Njega nikada nisam prebolela.Oprostite mi sto nisam pobozna, sto sam iskrena,i sto sam na svom dlanu sudbinu ispisala.Oprostite mi...Sto san nisam odsanjala.Jer u san nikada nisam verovala.Oprostite mi sto ono sto sam sahranila najvise na svetu sam volela. Nesecam se da sam mu to ikada rekla. Mozda me to sada toliko proganja.Sto mu ni grob ne znam,sto sam negde u ovoj ljubi poklekla.Dok u svom gradu u ugasenom svitanju oplakujem grob na kome nema oznaka. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/1/2011, 11:38 am | |
| SLUTIM HRABROST OVOG TESKOG TRENA Slutim hrabrost ovog teskog trena Lutam i stalnom lutam, dok mi se dusa razmeta U svetu mira i nemira. Tamu sam odbacila,svetlost sam dozvala Iako sam se tog koraka bojala Morala sam odluku doneti sopstvena krila skratiti. Hrabrosti se igrati,mramorne zedji se napiti Radost dohvatiti u krugu vidika Anjele pozvati , spaliti sve misli crnog sumraka Biti ponovo raj nekih novih dana Radovati se ponovo pesmi koja je u snu ispevana Obojiti samleveni nemir korena u nedrima Stati ponovo na sopstvena kolena Tragati za onim jatom gde bi se napajala. O,nepoznata zvezdo sjajna Volje imam Odluku sam donela Godinama stojim i tapkam u dusi nemam mira. Ti ces mi pomoci ja to znam Emotivno sam sa prosloscu raskrstila Stakore iz duse sam izbacila Koracima se u nazad vise ne vracam Okove sam skunula Gorim za trenutak koji me poziva. Ti si moja nada,koja je dosla iznenada Roba koga si oslobodio od svih stega Eh,neko si koga si spasio Novu poruku sunca doneo A,sreli smo se na putu izmedju da i ne. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/1/2011, 7:34 pm | |
| Zalud si me zvao da dodjem kod tebe.Jesam te volela, ali nisam smela.Nisam imala hrabrosti.Kamen vezati,i lanaca koje sam nosila skinuti.
Dusom si me voleo,ja to znam. To se osetilo.Za tebe sam bila posebna,jer sam te na nekoga podsecala.Mozda na onaj pustinjski vetar koji je bio stalno prisutan.
Plavi safir sam za tebe bila. Hteo si me oteti,svojom robinjom ljubavi napraviti,svoje boli pored mene izleciti.Svoj ledeni svod istopiti.
Karavanom si se tog dana spremao nisi mi rekao,kada si na put krenuo. Pustinjski vetar nije duvao,svoju amajliju si izgubio.Ovu plovidbu nisi predvideo ,a moje lice nikada nisi ugledao. Moje usne nikada nisi ljubio...a bila sam ti na dohvat ruke.Tako mi se cinilo.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/1/2011, 8:37 pm | |
| Kosmar Zasto me teras da skinem tu masku sa lica.Da mi vidis oci,onakve kakve nisu.Da u njima vidis moj jauk,moju bol.Dosta je samo prorez.Dosta je, hocu jedno vreme zapoceto da dovrsim. Hocu sve kosmare da zaboravim, da ovu poslednju noc prigrlim dok u meni jos bespuce klija da navratim do svog sopstvenog ruba ludila.Da mu se prepustim, glavu zabacim i da mu se predam. Smejem se,grohotom,dok me ponor zove glasom-tisinom.I shavam da vreme koje je zapoceto kod mene nikada nece biti dovrseno.Jer ja imam nagon za sopstveno samounistenje. Jos jedna kosmarna noc,ludila,jauka i htenja. Jos jedna noc samo mojih dobrih zelja.Agonija se nastavlja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/1/2011, 12:00 pm | |
| Dugo vec po tankom ledu hodam. Jer kod mene vec dugo stid ne postoji. Samo pogled koji nikome ne odgovara. Mozda zbog toga sto san nemam. Sto ne znam sanjati,iza tudjih reci se kriti,mozda sto ne znam razmisljati kao drugi I sto sam previse svoja. Sto imam svoj pravac kretanja, sto se ne pronalazim u tudjim recima. Tudjim mislima i tudjim slovima. Sto mozda nisam ona gnjida koja zjapi. Niti crv koji kopa tunele i jame u korovu tame.Moja noga zna gde ide,moja misao sustize vreme.A vi svi koji niste vredni mojih reci.Niste mozda vredni ni moga cutanja.Jer od svih vas davi me zadah vaseg plutanja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/1/2011, 8:12 pm | |
| Jadna li je majka sto te je na svet donela,bolje da je kamen rodila nego sto je tebe na svet donela. Protuvo jedna lazljiva,folirantu sa hiljadu lica.Znala sam da si samo jedna propalica. Ja nisam to sto mislis,trebao si da znas od prvog dana.Previse sam bila fina za tebe.A ti si navikao da sve dobijas od zena laznog morala. Onih jeftinih,koje traze,kojima je sve na izvolte znam to tebi tesko ne pada.Zadovoljavas ti i te sorte. To sto si me voleo na poseban nacin sada u meni izaziva samo buru smeha. Kajem se zbog tog ucinjenog greha. I svih onih reci iskrenih,ovo je moja poslednja igra sa tobom,ne boj se i ovaj valcer cu odplesati.Ali ne vise sa tobom. Lavirinti kroz koje se krecem,ne boj se nece biti uspomena.Brzo cu da te zaboravim,jer nisi ni bio vredan pamcenja. Sada idi ona te ceka,ona jeftina drolja kojoj nisi mogao da odolis jer sam ja za tebe bila besprekorna. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/2/2011, 9:09 pm | |
| Jos jedna laz sunca. Skrhano telo sada samo sapuce. Ocekivani glasovi sporo putuju. Obescascene lasice oko mene obigravaju.Svoj plen cekaju. Samo laz,da bi mi sunce sijalo, sijalo i przilo.Da li da se predam? I laki plen postanem.Neka me orlusine rastrgnu,neka mi i ovo mallo duse uzmu.Vise ni glas tisine ne cujem.Jer opet na put bez srca,da krenem.Na kom izvoristu da se napijem,da ponovo ne postanem samo stepenica necije zasluge.Kazi mi,kojim putem da krenem? Da te zaboravim,ovako otrovana, puna ljubavi i strasti.Ali jos uvek za tebe. Nijedan pogled mi ne odgovara,jer svaki je beznadje bez sna.Moja pepeljasta masta.Tvoj korak je krivac glavni sto ja ne mogu vise da cutim.Zasto me ponovo vracas odakle sam i dosla? Krvavih tabana,ja koja sam hodala po njihovim grobovima,bez sna,puna nemira.Nagrdjena...sve ti to dobro znas, umisljeni mesije krivih shvatanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/2/2011, 7:09 am | |
| Ovo secanje mora da zivi iznad grada. U svim ovim pustim jutrima kada si me ljubio i odlazio. Budio i trazio. Trazio i pamtio. Ja znam da nisam bila tvoje svitanje sunca. Bila sam grom koji puca. Koji si zaustavljao u svom narucju, grlio i ljubio...polako natenate smirivao. Sivilo koje je lutalo oblakom. Nemirno more koje se ogledalo u izgubljenom plavetnilu. Kome si ti stalno odlazio i dolazio. I tako danima,nedeljama,godinama. Place srce moje kao kisa... Jer ja sam sada samo tamni kamen secanja.Zvezda zaglavljena izmedju svetova,pogasena svetlucava uspomena. U bisernoj noci svoga nemira. Odlazi polako jos jedan dan. Nadjoh ono sto nisam znala. U jednoj noci bez dana... Kada si mi rekao,podigni visoko glavu. Vidis li?Cuti,ne govori. Iznad tebe je onaj nedosanjani san. Pruzi ruke dodirni ga. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/2/2011, 7:11 am | |
| [quote="Beskraj"]Ovo secanje mora da zivi iznad grada. U svim ovim pustim jutrima kada si me ljubio i odlazio. Budio i trazio. Trazio i pamtio. Ja znam da nisam bila tvoje svitanje sunca. Bila sam grom koji puca. Koji si zaustavljao u svom narucju, grlio i ljubio...polako natenate smirivao. Sivilo koje je lutalo oblakom. Nemirno more koje se ogledalo u izgubljenom plavetnilu. Kome si ti stalno odlazio i dolazio. I tako danima,nedeljama,godinama. Place srce moje kao kisa... Jer ja sam sada samo tamni kamen secanja.Zvezda zaglavljena izmedju svetova,pogasena svetlucava uspomena. U bisernoj noci svoga nemira. Odlazi polako jos jedan dan. Nadjoh ono sto nisam znala. U jednoj noci bez dana... Kada si mi rekao,podigni visoko glavu. Vidis li?Cuti,ne govori. Iznad tebe je onaj nedosanjani san. Pruzam ruke dodirni ga. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/2/2011, 12:35 pm | |
| Drugi ljudi ljubavi moja snena nisu nas voleli,nisu nas razumeli. Jer nisu hteli videti,ono sto smo znali da ljubav smo imali u kojoj smo uzivali. Nisu te voleli do noza i rana nisu te voleli jer si tako bio razlicit razlicit od svih drugih koje su znali. A mene nista nisu pitali,sami su sve odredjivali. Do prskanja ocnih mrena tebe se nisam odrekla,za tebe sam se borila koliko god sam na rub srama stavljena ovoj ljubavi bila sam verni sluga. Do gubljena svesti za svetlost dana borila sam se svojim zivotom i do poslednjeg usijanja. Pljuvana,osudjivana u pakao povucena isla sam do kraja. Da tako je to i vise reci necu nista,jer reci nisu potrebne. Necu da mislim na sve te osude Jer na tvojim grudima vajam svetove Zadrzacu taj gnev iza svojih zuba neka mi usna krvari,neka sve zube polomim necu vam nista vise odgovoriti Neveru ljubim,jer prkos je moje drugo ime ljubavi. Zvakacu proslost ko svoju svirepu srecu to je moj izbor,donela sam odluku jaku nece se niko primici mom naklonu milije mi je biti robinja ove ljubavi,nego zena koija ne zna voleti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/2/2011, 11:45 am | |
| S tobom se rastajem unapred jer sve je u stvari tako moralo biti voleti u danima,voleti u nocima a ipak sve zaboraviti. Za ruku odvodeć dijete koje začeh s tobom, suzu ne pustih,za rad tvoga mira i srece za glad tvoga dobra u godinama jer mene si voleo ali njega nisi prihvatio. Ovu tjeskobu koja naglo raste izdrzacu,jer tvoja svest nema oslobodjenja. Izdrzanju,tebe cu preboleti i svoju svetlost naci u nasem detetu. Ljubavi sve sam ti rekla već davno. Tako da nema potrebe vise pricati Crtu sam stavila ,od sada si samo nevidljivi tata Tu sam zaista nemocna.Tako mora biti. A ti si već davno prošla. Ti koja si se sa mojom sudbinom igrala. Ti koja si sve ovo zelela,zapamti jednu stvar on ce uvek ostati otac moga deteta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/2/2011, 7:41 am | |
| Stani ne zuru,za ruku me uzmi Tako mi malo ljubavi treba A ti si neko ko mi je poslat sa neba Nemoj otici,nemoj se plasiti I nemoj samo bez reci nestati. Nemoj zuriti,znas da cu te cekati Evo zbog tebe sve cu zaboraviti Zivot koji sam imala Uvelu ruzu iz srca pokidala Ruke ti pruzila I tebi se predala. Za ljubav koju sam toliko cekala Andjele moj pali sa neba. Rekla sam ti sve samo sam nesto precutala Uspomenu jednu sam sacuvala Koja me progoni,zbog koje sam nemirna Uspomenu koju nosim kao bros u srcu zarivena Uzmi mi sve,sve sam ti dala Zasto nisi ono sto sam htela biti Maramu crnu mi ne mozes skinuti I onako tebi nikada nije pripadala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/2/2011, 8:11 pm | |
| Cemu taj osmeh tako licimerni. Nije ga nekada bilo.Sta se to toliko promenilo?Sta se to sa tobom desilo? Da je sve ovako nizbrdo krenulo.
Zar ti ja sluzim samo da ti rucak kuvam? Zar samnom vise nemas bas nikakve price? Prvo sam o tome dugo mislila,sebe osudjivala, borila se.I na kraju shvatila da je nasa bajka zauvek nestala.
Ko si zapravo ti?Pitam se dok te posmatram? Dok te ispod oka gledam?Zar je moguce da si se toliko promenio?Da si nasa vrata zauvek zalupio i moj svet zauvek zatamnio.
U cemu se krije tvoja tajna?Ako je uopste vise imas.Progovori bar jednu rec.Kazi bilo sta?Jer ja vise ovako ne mogu ,u meni polako raste pobuna.Zelim zauvek da odem,ali postoji samo jedna sila visa.Koja mi to nedozvoljava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/2/2011, 2:58 pm | |
| Pod tanki veo ruke sam skrila pogled oborila,i cutala,dok tiho sam koracala prvo sam dugo mislila da li se na mom licu vidi, Greh i nevera koju sam napravila. Zasto si danas tako blijeda? Na ovo pitanje nisam imala odgovor glavu sam spustila,tiho se nasmesila i o nicemu vise nisam razmisljala. Zato što sam mu dušu nalila sto puta sam sebe pitala tog cemera i jada Zasto? Zato sto mu vise nisam verovala sada ga je stigla moje ruke kazna. Gorkog bola i leda neka oseti,kao sto samje ja osetila. Nemam vise savesti ni stida samo se smesim jer zivot je samo jedna prasnjava igra. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/2/2011, 11:28 pm | |
| Sve neznosti sveta neka budu samo tvoje, draga Beskraj:) ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2011, 7:12 pm | |
| Hvala draga Rosice. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2011, 7:14 pm | |
| Pre nego sto je sve i pocelo,secam se... Secam se pocetka kraha. Da li o tome sada treba pisati,pesme pevati.Ili ipak samo cutati.Ne ja necu cutati.Hipnotisana tvojim pogledom hocu da mi reci budu moji vladari i robovi.Koji ce me dalje voditi.Savestima tvoga beskraja.Jer ti si ipak samo putnik bez kraja.Jedan bitni dan u zivotu znam da ce doci.Njega cu cekati cak i u ovom gusenju groznom.Nada je ostala. Kakva je takva je ovako mrka i surova moja je.Nista vise nemam ali nadam se... Jutru koje treba da svane sa mirisom ruma i caja.Jer to me greje,jaca,ta misao da moram da govorim,moram da pisem polako me sustize vreme.Davi me zadah ove memle. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2011, 7:24 pm | |
| Krilati labudovi Kako mozes da pevas o meni Razloga ti nikada nisam dala Iluzijo moga bljeska Lazna spoznajo jednoga dana Ali nisam ti rekla nista Tuga je u meni preovladala Ipak sam sve precutala. Lazna spoznaja,njoj sam se predala Ako, sta sam trazila to sam i dobila Budala po ko zna koji put sam ispala Uverena da se to samo drugome desava Da sam ja od kamena i celika Overena od svih emocija Verovatno sve to nisam ocekivala Iskustvo vise,lekcija zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/2/2011, 1:21 pm | |
| Forum svet lazi i prevare. Maska za ljude nesretne. Dolina suza,koja dolazi i nestaje. Svet maste i iluzije. Pucina u kome je plima i oseka jedina oznaka.Svetlost i tama na dlanu omadjijana.Beg iz stvarnosti maska iluzionista.Korak do dna. Stit za nejake,slabe i kukavice. Kojima neznam pogled ni lice. Maska nesretnih ljubavi,iz kojeg gnjilo i trulo zjapi.Jos jedna poruka neprocitana. Jasen je trag cekanja,nostalgija o kojoj se pise pesma,o nekim zabranjenim putevima,nedoklanim jaucima. Napisacu je,tebi tudjince,strance... jer ja sam ovde samo zalutala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/2/2011, 7:39 pm | |
| Da li je to kraj u ovom beskraju? Ne mogu da ga osetim. Nema svetlosti, Samo sapat bezimenog sveta. Na ukletom groblju uspomena. Moj nemir ne spava. Smetaju mi secanja,jer u njima nemam mir.Mrtva hodam nista ne vidim. Praskozorje pokriva moja ramena. Gola sam,besna i napustena. Samo cvet ljiljana na uglu mojih usana. Dok crna utroba zla u svom krugu sene plese, i poslednju kap krvi mi uzima. Skloni mi tu crnu senku meseca! Ja u njoj ne vidim car. Luda sam,opasana u krugu svetla. Ostala je nada pod olovnim nebom ovoga grada. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/2/2011, 8:09 pm | |
| Dotakla me ova pesma Beskaj, rastuzila... Ja ponekad ne umem ni da hodam, ni da mislim, ni da se nadam... Kad krenu secanja, samo je taj tok koji me nosi... ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/2/2011, 8:33 pm | |
| Vau.Kako je ovo lepo.Hvala ti draga moja bas si me veceras lepo obradovala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/2/2011, 8:24 pm | |
| zeleni rajski vrt na mom pragu Zamagljen smiraj koji zaboravljam Eh,tako je lako reci dok lebdi senka Lebdi senka moga voljenoga Evo jos jedna godina bez njega Nada u meni jos gori,ne drema I ako od njega glasa nema. Rec u grlu me steze A ja snage nemam da zaboravim Jer previse u meni ima ljubavi Stobom sam naucila se buditi Korake prve praviti I kako sve to sada zaboraviti? Volim te ljubavi Rekla sam ti po stoti put To mi ne mozes nikada uzeti. Novi ce dan svanuti A ja pored tebe necu biti. Moram zivot nastaviti Oplakati grob na okucnici Moram glavu podignuti. Polako poceti silaziti Rane krpiti, A onda u bolju buducnost krenuti Gde nesrece vise nece biti Uspomena neka ostane,jer ti ces u meni uvek biti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/2/2011, 6:21 pm | |
| Zbog tebe sam u bezdan lutala Boga zaboravila, Oholo se ponasala Gorda postala Veru izgubila Azdaja od zene postala Suzu u oku zauvek skamenila Govor mrznje u ime ljubavi pretvorila Ratnu sekiru podigla Otrovnu strelicu odapela Mudrost zivota zaboravila Obnevidela od osecanja Vatrenoj stihiji se predala Epitaf za zivota ispisala Sve zbog tebe Lascivni pevacu uradila U paklu gorela Stakorima i zmijama dusu predala A, za uzvrat nista nisam trazila Menicu zivota ispisala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/3/2011, 7:26 pm | |
| Koje je po redu ovo prolece bez TEBE? Necu da mislim,nemam kome da progovorim,i ne znam na koji put da krenem da se oslonim. Nemam vise crkve da se molim, izgubljeni pogled vise nikoga ne voli. Sada samo boli,i rana krvari sanjam onaj nedosanjani grad kameni. O kome si mi pricao,da ces me voditi. Da ces me za ruku povesti,i zauvek odvesti.Milosno sunce da ces pustiti da me ogreje,da mi zasija da jednom i beskraj moja dusa ima. Sta je na kraju ostalo? Saznanje koje se ne moze opisati, o necemu sto cutim i ne zelim progovoriti. Saznanje da sam te imala,pre no sto sam saznala da sam te zauvek izgubila na pola puta izmedju ruku i usana. Tebi poklanjam svoje cutanje zauvek posle smrti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/3/2011, 5:50 pm | |
| Nemam vise reci.Gluva sam u ovom svom bolu.Nebo je jedina zastava da sam izgubljena,ranjena ostavljajuci trag jednog vremena. Pisanim recima,mozda nekim koracima svojim haljinama.Jer sve je voda ponela,u svojim kavezima po neka strvina je raznela.Dok sam zalila,cuteci sam sve nosila.I pitala se dokle...dokle jel do groba koji sam cekala.Treperi u meni svaki atom mutnih tokova.Zasto nisam pod srecnom zvezdom rodjena.Zasto sam preplasena ptica,necujnog krika?Samo da mogu da saznam. Da li uopste za mene povratka ima.Pozar sam beskrajni koji gori.Pada,koji se bori.I ceka da svoj samleveni nemir zauvek nestane u ovoj nepravednoj borbi.Boli. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/3/2011, 4:23 pm | |
| Ne ostane ni traga,ni glasa odlazi i ne okreci se jer ovaj put tvoj pogled boli.Vec su utrnuli prsti,ne okreci se jer moram da ti kazem ja sada drugoga volim.Tugu cu svoju da podelim,u ovoj lazi vreloj, mesec mi je svedok da je to sve neko drugi hteo.Gorak pelin na usnama,jad i cemer to samo moja dusa zna.Zato idi i ne okreci se ovaj zivot moram da nastavim sama.Ako se budemo nekada sreli,nemoj me pitati,nemoj u moje oci gledati bojim se da vise necu moci cutati istinu pravu ispricacu ti.Drugi su tako hteli.A ja se ne usudih njihovu tamu probuditi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/3/2011, 8:25 pm | |
| Nek ti se pred noge prostre sve moje kletve,s kojima sam te klela.Sve moje suze vrele, koje sam krila i zakljucavala, rane zasivala.Dok sam te molila da me ne ostavljas,i da me volis jer ti nista lose nisam uradila. Sto sam te vise molila,sve vise sam svoju agoniju produzavala. Sve veci bes sam u tebi izazivala i samu sebe povredjivala.Samo da sam neke stvari ranije znala. Ovo srce vise ne bi jecalo,ove ruke vise ne bi molile.Ove noge vise ne bi klecale..Pred laznim suncem koje nije sijalo,i svojom tamom moje oblake sakrivalo.Glas i tisina, zapomazem nad cesticama,vreme se polako za mene zavrsava. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/3/2011, 2:25 pm | |
| Upoznala sam te u u ljubavi, u sreci u grehu i jednoj suzi. Upoznala te i pozelela da te zadrzim zauvek.Mozda sam pogresila,granice nisam imala. U svome ludilu dolazila sam ti cesto bleda,mozda banalna, degutantna.Ali to sam ja,takvu si me upoznao,takvog sam ja tebe zavolela.Dolazila sam i ostajala, ponekada bezala.Bila nedorecena nemirna.Oprosti mi,samo si me ti takvu video,bio si moja publika. Samo pred tobom sam se otvarala i bila ono sto jesam uvek bila.Bez maske.previse publike,sa tobom sam imala krila.Zato si moja sva ljubav bila. Rodjena u jednom osmehu,u jednom tajnom grehu u jednoj suzi kamenoj. Nikada neisplakanoj.Jednoj prolaznoj ideji.Gde smo rane krpili ,smejali se i prisecali cesticama vremena nedovrsenim.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/3/2011, 3:09 pm | |
| Izvoriste za zedne. Necije htenje,trenutni hir. I nikada mir.Ni sanjali nismo gde ce nas sve ovo odvesti.Nismo ni razmisljali radili smo ono sto smo hteli.Ono sto smo osecali i zeleli.A neko nas je iz prikrajka gledao,nije se smejao.Samo je cutao jer ga je previse bolelo. Samo se secam da je na kraju progovorio,djavo si u plodu koji se rodio.I dalje je cutao,a mi se vise nismo smejali,vise zedni nismo bili.Jer nasu srecu na tudjoj suzi vise nismo mogli graditi.Tako se i ova pesma rodila,rec je bez puno razmisljanja potekla.Stala sam,povelju kretanja objavila sam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/3/2011, 5:36 pm | |
| Linija.Kratka,isprekidana trag jednog oziljka.U toj samo jednoj jedinoj liniji teskobno staje slika,slika jednog malenog zivota. Pitanja,koja naviru.Pitanja na koje niko vise ne odgovara. Gde je zauvek nestala ona princeza.Zasto je ovakav zivot izabrala?Da li je to njen krst, ili njena kazna? Jezikom duse okupala srce. Otvorila nedra pogresnim ljudima. A toliko iza nje je ostalo obecanja. Savest joj je bila beskrajna.Verovala je da je na marginama zivota postoji putnik bez kraja. Sada potpisuje krvavim usnama svoj pecat davno ispisan.Golim rukama gusi svoje sopstveno saznanje.I svadja svaka svadja joj dodje kao munja koja ceka usujanje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/3/2011, 7:58 am | |
| A ja se ne usudih da ti na grob podjem.Bojim se cutanja, i jeke zvona.Bojim se sta bi moja dusa zborila.Kome cu odati tajnu.Da sam te zavolela,u noci poznoj..Kada nisam smela,kada nisam trebala.Jer ova ljubav je bila pogresna. Moj je osmeh greh,znala sam.Ali ti si moj osmeh voleo.Tisinom si se uspavljivao, i znam da si na mene mislio.Sve dok te sudnji dan na gubiliste nije pozvao.Na dlanu ti biser stoji.Dok sam ja plakala,smejala se i gukala tebe sam u svojoj iluziji ljubila. I vise se nikada nisi vratio.U prah si moju ljubav pretvorio,poruku si mi ostavio,moju crvenu kosu si voleo.Sliku moju sa sobom nosio i samocu veka na usnama mi ostavio.Sada sam samo neizleceni kupac nade,nema te vise. Prolazni putnice moga zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/3/2011, 8:28 pm | |
| Hodam tamo gde me ne primecujes. Zauvek zatvorena svojom tisinom. Razvucena svojim postojanjem, otkrovenje za mene ne postoji. Odmah ti kazem ne gubi vreme. Ja sam samo usahlo cvetanje, prevrtljivo ogledalo,lazne slike. Pogresan put,koji ne vodi nikuda ishodiste koje nema kraja.Idi od mene sto dalje. Zaudareno prisecanje,rana koja pece i boli.Lazno obecanje. Koracam vec vekovoma,znajuci da za mene nema nade.Ugasi to svitanje,i idi od mene moj jedini nagon je nagon za samounistenje. Pokusaj,secam se govorio si mi. Nisam te slusala,granica koja postavljam je ohola.Toliko sam samoziva i tvrdoglava da sam samo sebi dovoljna.Ostavi me na miru.Zalutala sam,zelje za povratkom vise nemam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/4/2011, 12:54 pm | |
| Opet noc i mir u snu trazim u svom nemiru. Trazim u svom ludilu,ali ga ne pronalazim.Dok vetar duva,snovi se smenjuju i sve se ponovo vrti u krug.A ja neznam i nemam kud.Rec mi se javlja dok jutro me gleda,ja znam da samnom niko ne zna i nikome ne trebam. Ja znam da se tvoja senka samnom samo poigrava,razuzdano juto me ne pusta a meni se tako spava. Ne zelim vise nicega da se setim, noc mi polako bezi,svuda oko mene nice nova trava.I ponovo sam u svom svetu nemira,u svetu ludila. Plesem svoj crni ples i vise nisam zbunjena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/4/2011, 4:04 pm | |
| Vrisak nek postane cutanje. Tisina i bol su sada sapat mog disanja.Poruka odnegde navire. Zmija sam,zena sam prestani vise kaznjavati me.Dosta sam kaznjena,tvojom kletvom zauvek ubijena.Mrtva sam,moja je koza sarama obavijena. Suza sam,rana sam otrov sam grehom bele haljine zauvek obucena. Kamenovana,razapeta na krst srama. Slobodno prodji pored mene,pljuni me zgazi me istrpecu sve uvrede.Samo mi srce u grudima ostavi,ne diraj ga nemoj ga cupati njega cu sama sahraniti. Svoj sopstveni grob cu svojim rukama iskopati. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/4/2011, 2:56 pm | |
| Kada se polome ladje,kazu sve potone. Sve izgubi svoj smisao,samo ostaje uverenje teskobno koje ti stoji u grlu kao knedla.I umesto molitve pocinjes da citas opelo. Ono sto je nekada bilo raj za oci, postaje pakao za dusu.I pece te, i grebe te,i boli kao da ti neko guli kozu.Buncas od otkrivenih zabluda, i muce te sva ta spora kretanja. A secanja luda naviru,prosto ti nedaju mira.Mirisna pita,nas dom i blazena nota koja svira.Kako sam nekada srecna bila.Sada oko mene samo je mina jauka. Tragovi tvojih koraka,nada koja vise nije ostala.Zauvek je umrla, ostalo je blato samo na tvojim cipelama. Kojih vise i ne zelim da se secam. Sada se sama od svih zla cuvam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/4/2011, 11:08 am | |
| Kofer greha Greh ne bira put,dodje bez poziva,stavi te na hiljadu iskusenja,stavi te u krugove raskrsca.I stoji,pravi se da ne ume da se bori.A ti pocnes da krsis pravila. Stitis se od ljudskih pogleda,i sapuces, vise ne vices jer ne umes da se kolebas.Krv krene da ti kljuca, tako si htela.Pozvana si,porocna si kofer sa sobom stalno nosis. I osecas u ljubavi zanos,u ustima gorak zalog.Ponekada postajes opak i zao.I tudja ruka pada na tebe,zivotna mreza svoju pricu plete.Ne znajuci da lovis druge,a upadas u nju sam.I da vise nikada neces biti ono sto si bila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/4/2011, 12:49 pm | |
| Nadire mi svaka uspomena. Htela bi da ih otkljucam. Strah me je,bojim se. Unezverena,upinjem se snagom slabih koraka da zeleznu resetku zakljucam.U komi sam,u bunilu sam. Vise ni ne znam ko sam,odakle sam. Pogresnim putem sam krenula, zabludu zivota prigrlila,i ocajno sam slomljena.U dzungli gde ne uspevam da pronadjem put,samo hladan beton me zove,mami me, usahla reka postajem. Polako nestajem,suve su mi usne,trazim lek.Ali lek ne pomaze.Tisina mukla polako obavija me.Vise se nicemu ne vracam,do kraja puta stigla sam. Kraj mi je. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/4/2011, 12:32 pm | |
| Zaboravi se i proplanak,i sreca i ljubav i srce i dusa.Zaboravi se sve.Zaboravi se sve jednoga dana. Ostanu samo mutna secanja.Zitno polje,i ocev glas koji negde iz daljine doziva. Trpeza puna,tanjir iz sobe odzvanja, mukla tisina i ponovo naviru secanja. Suza i rana i evo sve se zaboravlja Zaboravi,jer secanja potiskujes,i trazis lek da sunce ponovo ograne. A sunca nema,noc puna lisajeva, kale oko tebe podizes,osecas oluja nova se sprema.I ponovo cujem ocev glas,majcina suza i ona gusta mrena. Ponovo me rdja nagriza. Davno sam napustila zavicaj,svetlost sunca jos uvek nisam videla.Kao marioneta sluzim drugima.Placem smejem se,i trazim onu svetlost obruca.Noc je pozna, samu vise ne mogu da prepoznam.
Poslednji izmenio Beskraj dana 14/4/2011, 7:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/4/2011, 7:11 pm | |
| Postoji jedna prica. O patnji,o bolu. I jednoj noci sto se u srcu krije. Ne smem da se okrenem,plasi me,prati me a zakloniti je ne smem. Jer od svih prica najmilija mi je. Nevidljiva ceznja u njoj i dan danas bije. Titraj koji mukom hoda, zvuk mira bezdana,i ko zna koja noc bez sna.Ja sam za njega bila svetlost,sada je on moja tama. Soba,gde nema sunca.Avetinjska. Umrla ljubav me proganja. Koren utkan u moru snova,iz daljine melodija koja se ne zaboravlja, A ja samo pogledom trazim,ono sto volim i sto me plasi.Dodir necijih ruku, necijih usana.Zagrljaj vecitog sna. Trazim,gledam zalutali pogled u svetlima samotnih noci,na mom jastuku uspomena spava.Znam da me volis,moj nemiru,ali ostavi me na miru.Znam da je ovo moja nesreca.Ko razume shvatice ovu pricu izmedju redova. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/4/2011, 6:44 pm | |
| Istinom bojim stihove. Crvene boje,boje mojih usana dok se carolija radja pod ovim svodom nebeskim.Tebi i pesmi se radujem,kao radjanje deteta, napokon sam izasla iz tame,iz svog sopstvenog ludila.Vise ne lutam mrakom,vise ne trazim tudje ruke. U meni se rodilo osecanje,ja umem da volim ja imam snage. Krila sam na poklon dobila, Bogu sam za to zahvalna,krila sam svoja ojacala,dah zivota sam unela.Nisam vise ona proletnja ruza zauvek zaboravljena,negde na necijem pragu okrunjena i zauvek bacena. Ruza je ponovo procvetala,samo led tmine nikada nije zaboravila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/4/2011, 7:48 pm | |
| Ponovo sam poletela, Odakle sam samo snage skupila Danas samu sebe pitam
Pod prozor je jos jedna ptica prhnula Razgovor njen nisam cula Oblak joj je nebo zaklonio Zora joj je novu nevolju donela Ona i ja kako slicna sudbina Rana koja se nikada ne zasiva Opomena zivota,sahranjena bolom Melodija koja odzvanja,nema svetlosti u ocima.
Moram nesto promeniti Opomenu zivota ispostovati Jada sam dosta videla Iluziju bljeska laznog dotakla Mrtva,ranjena kome jos trebam,ovakva?
Stajati vise necu nikada Tamu baciti u kofer uspomena Ogledalo razbijeno sam okajala Ja moram krenuti iznova I vise se ne vracati unazad,vise nikada.
Belu sam haljinu obukla Rake iza sebe sve ostavila Emocije nove na sebe navukla Zovom se novim odazvala Ah,zivot je kratak nikoga ne ceka.
Boli sam sve odbolovala Evo,novi me zivot ceka Lepo je biti ponovo rodjena A to sam posle tolikih godina zasluzila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/4/2011, 12:38 pm | |
| Nisi mrtav,ja to znam. Samo me tama jeziva Obavija.Los znak,znam da je neka nesreca.Prolaze ljudi,cute nista ne govore. Plocnici nemi,pokisli kao da i oni zale me.Sve cuti,samo grobna tisina spusta se na odar moje istine.Kazite mi da nije mrtav.Vi ne znate nista.Hocu da ga nadjem,u ovom nasem gradu proleca i kisa.I sada dok ovo pisem,mrakom osinuta,ja lutam u kapi svetlosti trazeci onaj nas izgubljeni trenutak. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/4/2011, 6:45 pm | |
| Da li je ova zemlja ostala bez ponosa,da li joj je kicma toliko savijena,da vise snage nema. Snage nema da se uspravi,da se bori samo po tihoj vodi vec godinama plovi.Da li su ovi ljudi vise toliko ludi da u pratnji zveri i stakora tolike godine trpe.Dok krvave reke obala umiva.Necu vise da cutim.Buktinja se rasplamsala, da li treba razum da nam se vrati. S cime treba da se dozovemo,kuda sve ovo vodi? Da nam se cadjavo polje ponovo pozlati,da rujno vino slasti ponovo osetim,u ovoj zemlji na marginama vecnosti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/4/2011, 4:47 pm | |
| Dok lezim ovako pokosena i ubijena. Od svih analiza zivotnih toliko sam savijena.Toliko sam vec umorna. Hocu da zivim,i da ne mislim sta sam sve propustla,sta sam sve mogla da uradim,a nisam jer hrabrosti nisam imala.Ubija me to razmisljanje,da li sam kriva?Sto nisam ovako uradila?Zasto znacku nisam promenila.A onda shvatam zasto lezim ovako pokosena.Neznanje i moja geografija nemira.Dodir koji sam prihvatila,nisam se od zla znala sacuvati otkrivenu zabludu nisam znala prepoznati. Hranila se i dozivala djubre koje sam na svojim ledjima nosila.Zlatnu slobodu u zabludi ljubila.A onda se probudila,na svoje noge stala i napokon se dozvala. Svoj bol sahranila,i ponovo se rodila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/4/2011, 3:44 pm | |
| Uvek zaboli onaj deo duse koje je najtananiji.Deo duse koji se ne vidi.Kazu dusa ne postoji,a sta to onda tako boli?Pesak vremena i tama sivila,kazu to srce boli. Kazu,kada bljesne nebo plavetnila, kada se munja usija,onda sve dogoreva. Gorim u vatri crvenog predgradja, nose me vali,besnih ratnika.A vreme leti pored vremena.Nezaustavljivo siba me daljina.I opet boli dusa prazna, boli onaj prazan let jer nemas krila. Ne boli me srce,jer njega nikada nisam imala.Mozda sam zato kaznjena,obelezena i zigosana u oluji ovoga zivota.Kod mene se zeleni sumrak polako sprema,ali moja dusa boli i spokoja nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/4/2011, 3:54 pm | |
| Molim te ako vidis ono jato ptica,poruci im i,da dolete sto pre.Poruci im da cekam ih, da mi glas donesu iz te daljine. Umorana sam od cekanja,toliko dugo godina sam sama,tuzna i neutesna samo to jato ptica svojom lepotom napajam.I cekacu jos dugo...dugo.Na tugu sam se navikla,nesreca je postala moja milina.Samo hocu da znam,zelim da znam da li on moze da me cuje vise ikada,da li da i dalje cekam?Ili da stavim svoju maramu neutesnu doveka. Putnice,zato te molim,ako sretnes jato mojih ptica,kazi im da ja i dalje stojim, ne znam sta je vise ni sa njima.Sto mi vise ni oni ne dolaze.Tu sam ispod ovih napustenih lipa,sapatom razgovaram ocekujuci bilo ciji glas.Nada poslednja umire,a kada nju budem izgubila za mene vise nema spas. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|