LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/8/2010, 8:08 pm | |
| Odlazim sada zauvek,nek vetar zatvori vrata zamnom ponecu svoj kofer uspomena jer ja sam ipak samo zena.Zena koja voli i zeli da bude voljena. Korakom smelim sam iskoracila, iz tvog zivota zauvek otisla u potrazi za nekim utocistem boljim. Odlazim,i ne pitaj me vise nista jer molim Bogove i lazne careve da se na mene vise smiluju.Dosta mi je vise hodanja po staklu,krvavih tabana dosta mi je ove nagrdjenosti srca dosta mi je svega i ovog prezira u ocima.Treba mi ljubav,umorna sam od arena i svih ovih bitaka.Treba mi utociste mira gde se ne skupljaju sva ova nistavila. | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/8/2010, 6:02 pm | |
| Jad sam svoj gutala i cutala da bi se od tebe odbranila, posledbju suzu sam pustila onda kada sam molitvu odsaptala. Lascivni pevacu moga zivota, moje besramno obecanje,moje lazno nadanje.Ne trazi me vise za tebe vise ne postojim, jer ovo saznanje vise nema nade vise te ne ljubim,vise ti ne oprastam idi jer ti si za mene samo zaudaranje jednog prisecanja.Idi,ja cu se grohotnim lelekom smejati,radovati i pamtiti onaj prsten na ruci kao tuzni odsjaj na dusi.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 27/8/2010, 7:47 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/8/2010, 11:59 pm | |
| Pokusaj samo po zlu da me pamtis, ako ti nista lepo nisam donela,ako sam te premalo volela,onda zaboravi sve ono dobro u meni i nek ti ne ostanem ni u uspomeni.Ne pamti ni onaj bat mojih koraka,ni onaj crni od kose uvojak, ne pamti ni onaj moj osmeh veseli... ne pamti ali kada budes odlazio samo se okreni.Jer zelim da ti kazem jos nesto sta god o meni mislo,ja sam tvoj odsjaj duse,ona tajna koja ce te ceo zivot boleti,ali koju nikada nece preboleti. Ljubices mozda druge,u svakoj ces traziti mene,voleces i imaces druge zene ali nijedna nece biti nalik na mene.Sada slobodno idi,jer to je sada tvoja zelja meni je vise dosta svega jer si ovog trenutka iscupao srce koje je kucalo samo za tebe.Idi,i ne okeci se. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/8/2010, 6:36 pm | |
| Pesmom mozes nekome reci sve,pesmom mozes preneti sve poruke.Da su svi zidovi zivota popadali,da je samoca zrelost zivota.Da se u njoj smenjuje dan i noc.Svetlost i tama.Da ti je nepoznato kretanje uma,i da kad si lud u to niko ne posumnja.Mozes da cutis,mozes da pevas mozes da places i da se smejes.Mozes da budes slab ili jak i u toj snazi svuda da koracas. Mozes da spavas snom pravednim,mozes da sanjas i mastas ono sto zelis a da ti se naudi mozes da budes i vatra i led a u njima nikada ranjen.Ma mozes sta god pozelis,jer pesma je carolija s kojom je postojanja.U njoj nalazis utociste,onu mirnu luku pronalazis neko novo radjanje, radjanje ili umiranje. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/8/2010, 9:41 pm | |
| U srcu moje duse jedna LJUBAV u toj ljubavi jedan raspaljen bes,jedna jesen i jedan san. U tom snu jedan plast tisine MIRIS uspomena i pregrst reci koje si reko.Reko si mi u toj SOBI da sam tvoja lazna ljubav, tvoja senka,reko si mi da sam tvoja kazna,i tvoja mrznja ali dok si prico nisi me pogledo.Pogled si skrivao jer si sam sebe u tome izrecenom lagao.Znao si da sam tvoja ljubav najveca,znao si da sam tvoja sreca...znao si ali na daleki put si odlazio .Znao si da MI jedno bez drugo ne mozemo, ali da nam je zapisano da ovu ljubav zakopamo.
Poslednji izmenio Beskraj dana 21/8/2010, 6:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/8/2010, 10:39 pm | |
| Da li postoji neko mesto na ovome svetu da mogu se sakriti od ljubavi jer je se bojim.Bojim se da opet volim bojim se njenih nemirnih krosanja,njenih beskrajnih putovanja i odlazaka koji su zigosani pecatom vremena.Da li postoji zaklon moga srca,ja hocu da volim,ali se bojim svih tih udaraca. Bojim se svih onih nesreca koje sam u crno zavila.Ja hocu da volim,samo me nauci kako da glumac vise ne budem, kako sa lica masku da skinem...da ponovo sanjam dok svojim toplim rukama te grlim. Kazu mi kisa je saprala svaki krvavi grob mojih uspomena,kazu a lazu u meni je jos uvek onaj nemir svih prohujalih godina.I sada me pitas zasto bezim od tebe?Jer ja sam samo jedna zvezda koja nebom krstari a mislim da to tebi ne treba.Ostavi me u mislima mojim,u mojoj tisini na nekoj margini vecnost i zaboravi da smo se ikada sreli. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/8/2010, 6:50 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/8/2010, 7:34 pm | |
| Uspravljam se sirim zenice, i pitam se hocu li dotaci onu misao ozarenu jednoga jutra, gde putuje pogled oka moga. Hocu li u tom pogledu ponovo videti svoju kucu seosku staru koju sam davno ostavila kada sam u beli svet posla. Hocu li sresti nekoga na kapiji staroj,gde nekada je bilo sve. Ko zna sta cu zateci,ko zna sta cu vise tamo naci,strepim dok idem sorom,zebnjom se pokrivam i tiho dok idem suza mi lice kvari. U ocima mi se useljava praznina, nema ostajem kao preplasena ptica. Jer stizem...i nailazim na jedno otplovljeno detinjstvo, koje cuteci nosim do svojih grobova. I nadjoh se pod strasnim tamnim podnebljem, lezim pored grobiva i nadoilaze mi secanja. Sada je sve kasno...Sada ovde vise nikog nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/8/2010, 9:03 am | |
| Ljubav cu obojiti onim bojama ne bojama trena,vec bojama istetoviranim svuda po mome telu. Bojama srece,i radosti da me podsecaju na nasu pricu,koja mi svaku poru,i damar prozimaju. lJUBAV cu obojiti duginim bojama, bojom tvojih ociju,da bi se secala na onu dugu i pokajnicku nasu poslednju noc.I tada je duvala Kosava a ti se me ljubio poezijom dodira, slikarskom cetkicom najlepse palete boja stavljao,svilom me uvijao,ali zasto si u papir moje srce zavio? Ostavio si nebo,i kisne kapi,i jedan mrak na mojim usnama onda kada si odlazio.Govorio si da je i to boja za slepe,ostavio si mi tom bojom poruku za izgubljene oci u mom praznom pogledu. A znao si da volim svetlost i da ne volim crnu boju. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/8/2010, 1:10 pm | |
| Silno sam te volela, mada je ova ljubav na propast unapred osudjena.Ja sam tvoja Lolita,velika razlika je u godinama bila.Mada ljubav za godine,ne zna i ne broji,jer moje srce te voli i prikucano je samo za tebe.Pokusali su mi krila slomiti,od tebe odvojiti, sta sve nisu cinili.Ali uzalud moje telo je za tvojim rukama...dodirom vapilo. Moje srce je samo za tebe umiralo. A ti si voleo svaki moj pokret tela, moje krupne i velike oci,moju spontanost i moj deciji smeh.Hteli su mi zbog tebe mnogi kosti polomiti,na sram stuba staviti.Jer taj prljavi svet pun predrasuda nista nije hteo razumeti.Znam sve na pogresnom mestu u pogresno vreme smo se sreli. Suze ne padaju,ja jos uvek spremam onu nasu postelju,i cekam te niz one drvene skaline da mi dodjes.Jer briga me sta drugi misle,briga me za godine.Kazu za nas drama i tragedija se ljube. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/8/2010, 8:39 pm | |
| Za tebe imam onaj bezobrazan pogled,na koji si naviko.I pregrst poljubaca,sa ukusom meda i pelina. Znam da si ih voleo.U isto vreme slast i gorcinu s kojom si koracao. Ne dolazi mi po danu,cekam te u onom nasem predvecerju da me naslikas i u pesmi nekoj opevas. Meni samo posvecenoj, da te imam jednom kada slepilom budem hodala ubedjeno.Na celu mi stavi znak,obelezi me da sam nekada bila samo tvoja,zigosi me neka to bude kazna moja.Sto mislim na drugoga,sto zelim necije ruke oko sebe...kazni me jer nisam bila vredna tebe.Kazni me svojim pogledom,nemoj recima,kazni me ujedom za srce sto sam ti bila neverna,sto sam na drugog pomislila,sto vise tebe ne zelim ja. Kazni me...samo ne odlazi od mene jer trebas mi,neodlucna sam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/8/2010, 7:50 pm | |
| Slazi me...ali mi samo kazi LJUBAVI,jer tako volim cuti iz tvojih usta tu rec.Pa makar i laz bila.Reci da me volis,ne pitaj me nista i sam znas da sa tom recju ja dobijam krila.Znam da me ne volis, i znam da ljubav tvoja nikada nisam bila.Sve znam ali ja volim laz jer mnogo manje boli nego istina.Ona istinalazna koju si mi izreko kada sam mislila da nam je najlepse bilo.Rekla sam ti drzi me,jos malo u narucju,lazi me na tebe sam vec tako dugo navikla. I sada kada znam da je sasvim kasno za sve,jos uvek ti se nadam,poruke ti saljem uzmi ga...uzmi to srce,uzmi mi zivot Jer sve moje je sada u tudjim rukama, tudje prste osecam i u sve goru zivotnu mrezu pletem.Tako pozeljna od svih a tako daleka uvek tebi bila.
Poslednji izmenio Beskraj dana 4/9/2010, 12:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/8/2010, 7:54 pm | |
| Uprta u nebo ponosno stojim u svom grehu .Da li u grehu uopste ponosa treba imati?Pitam se...Ili ponos treba izbrisati i o tome ne razmisljati.Prosto se pustiti,i prepustiti.U nekim stvarima uzivati. Jer ja sam ipak samo zena,nisam stena. Koliko god tako izgledalo,izgled je mnoge prevario.Nezna sam,krhka sam sva sam od ljubavi satkana.Daleko od toga da sam kamena.U meni je vatre plam,munja sam sibana svim gromovima.Nemir sam tvoga... moga, svacijeg zivota.Ja sam onaj vetar orkanski, vreme koje leti ona kap na mesecini koja ti dodje u san.Zato znam nikada ja necu u raj. Dusu sam stobom zgresila jednom nogom sam u paklu to znam.Ali ako je to medalja za ono sto sam zgresila.Nekajem se jer kako izgoreti a nemati sjaj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/9/2010, 12:34 pm | |
| Na zalost nisam dovoljno dobra,da bilo sta u ovome zivotu nesto promenim. Samo sam jedna tuzna povorka. i lice jednog ogledala. Prodala sam sve sto sam mogla, sve sto sam htela i imala. Sada se igram sa djavolom i molim ga da mu dusu predam. Sama sam sebi postala teska, svuda oko mene smrt vreba,i jos jedna zivotna greska. Kuda bi krenula? Kuda kada vise nisam slobodna. Osecam strah i od vlastitih koraka. Za lepotu vise nemam vremena. U glavi mi je prava ludnica. Vakum svemira,niceg vise nema samo bledi pogled kamenoga lica. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/9/2010, 8:04 pm | |
| Sebe ti poklanjam,ali ne kao dar vec kao zelju.Kao pesmu koja je tek napisana,kao dete koje je tek rodjeno.Poklanjam ti sebe kao zenu koja voli i koja je putem ljubavi vodjena.U mom bunaru vise nema tamnih noci,ni necujni krik zemlje crnice,vise nema djavoljeg oka i crnog semena.Jer dotakla me je tvoja ljubav,onaj plam kretanja dosla sam do tebe.Tebi se predala, sa tobom zauvek ostala jer ti si Odiseja moga srca.Uspeo si cerku groma strpljenju nauciti,jasnu rec joj objasniti,naucio si je kako je voleti i voljen biti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/9/2010, 6:10 pm | |
| Pad. Ustajem ponovo,dizem se posrcem,klecim. I BOga molim da me uspravi. Da me stavi na noge, a ja cu dokazati,svojom verom cu pokazati da mogu,da moram. Da mogu sve ispocetka. Necu se okretati,necu stajati i necu vise padati. Sve cu rane zasiti,usta zapusiti kopce staviti.I krenuti putem gde nema vise mirisa uspomena. Proganjanja crnih sena. Nikoga necu moliti,kao sto nisam molila,a mozda sam trebala. Da mi pomogne,da mi da ruku spasa. Onda kada mi je trebala. Jer jedna ruka spasa me je gurnula, dok klatno sata je poslednji svoj akord u minut do dvanaest svirao. Tada me je prodao,dusu mi je uzeo i secam se... Ma,ne zelim nicega vise da se secam. Jer ponovo sam ustala,prohodala na noge stala i sa verom u neki lepsi zivot zakoracila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/9/2010, 10:50 pm | |
| U mojim stopama golim pronasao si cvece,dok sam ja gorela, topila se i molila te da me dotaknes pogledom,i da me na krilima poneses u onaj svet srece.Dvoumio si se,sake si stegao u mene gledao.I dvoumio se dok si nokte u dlan zarivao.Ni dan danas saznala nisam zasto si me se bojao,kada me nisi ni poznavao,zasto si se dvoumio,sta te je to kod mene uplasilo? Ko te je toliko povredio?Nikada nisam saznala, ali znam da si to sitno bice na krilima svojim zauvek u svoj svet poveo.Na tome sam ti zahvalna,sto si svojim pogledom sumrak jednoj zeni pretvorio u dan. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/9/2010, 5:53 pm | |
| Govorio si mi da sam lutka sa naslovne strane,i da mi je uvek bila potrebna lova. Prisecam se corbinih stihova i tvojih reci.Tvojih reci koje su znale tako cesto da me zabole.U samo jednoj jedinoj sekundi.A znao si da takva nisam,samo nisi mogao nikada da podneses to sto me i drugi vole.To sto sam te ostavila,nikada nisi znao da prebolis.Rekli su mi da si se u svoju rupu sakrio,da bez mene ti je zivot stao. Nisam ti verovala,jer da je tako nikada me u zivotu ne bi onako vredjao.Rekli su mi da si se predozirao,da je od tebe ostala samo potonula senka,one nase poslednje noci ocaja.Rekli su mi...a ja sam cutala.Da sam za tvoju smrt kriva samo ja.Ali niko nije znao sta sam sa tobom prosla.I dok polako dogoreva poslednji plamen svece,ovu pesmu posvecujem tebi volela sam te ali ti to ceniti nikada nisi znao. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2010, 8:53 pm | |
| Nema zvuka,nema kamena nema polja pa sta je onda iza planine. Nema nicega. Samo praznina.Kao usred one jeseni duge.Kada se mrak rodio pre svetlosti, i kada si bakljom trazio boje duge. Nema nicega.Samo praznina i tisina.A ja andjeoski gledam i pitam se da li ovde izlaza ima? Mora da ima,gledam i bolno se izvinjavam zlom dobu,makla sam rukom svoju haljinu dugu i zakoracila korakom krupnim u potragu za nekim zvukom. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2010, 9:42 pm | |
| Jos uvek listam stranice i upoznajem duse ovoga mestasca... kad sve ususkam u moje srce pisacu vise...ovde sam se zaustavila zbog jedne pesme koju sam napisala kao da sam znala da cu sresti jos neke drage ljude zbog kojih umem i da se osmehnem i da zaplacem... Dozvoli mi Beskraj da ti poklonim tu pesmu...jer sada znam da se ljudi ne moraju poznavati a poznaju se kao da su sto godina zajedno...
A poklanjam ti je zato sto te bas ovako zamisljam, ovako kako sam jednom i samu sebe ,zarobljenu ceznjom, videla...tada sam mislila da niko na svetu u sebi ne nosi toliko toga neizrecenog...a ovde susrecem neizreceno vreme u svima pomalo...zato citam polako i skupljam hrabrost da i sama mogu da svoje srce otvorim vama...
A za tebe sestrice po dusi, ako mi ne zameras,sto sam te nazvala sestricom:
Val uhvacen u mrezu ljubavnu srcem protrcao. Vetar razigran poljupcima u kosi zaspao. Jedro tanano i prozirno sakrilo cednost i utihnulo . Samo pena morska luduje i hridima gospodari...
A nedge tamo necija sena usamljena skrivenu ceznju oko tuge svija. ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/9/2010, 9:51 pm | |
| - meseceva rosa ::
- Jos uvek listam stranice i upoznajem duse ovoga mestasca... kad sve ususkam u moje srce pisacu
vise...ovde sam se zaustavila zbog jedne pesme koju sam napisala kao da sam znala da cu sresti jos neke drage ljude zbog kojih umem i da se osmehnem i da zaplacem... Dozvoli mi Beskraj da ti poklonim tu pesmu...jer sada znam da se ljudi ne moraju poznavati a poznaju se kao da su sto godina zajedno...
A poklanjam ti je zato sto te bas ovako zamisljam, ovako kako sam jednom i samu sebe ,zarobljenu ceznjom, videla...tada sam mislila da niko na svetu u sebi ne nosi toliko toga neizrecenog...a ovde susrecem neizreceno vreme u svima pomalo...zato citam polako i skupljam hrabrost da i sama mogu da svoje srce otvorim vama...
A za tebe sestrice po dusi, ako mi ne zameras,sto sam te nazvala sestricom:
Val uhvacen u mrezu ljubavnu srcem protrcao. Vetar razigran poljupcima u kosi zaspao. Jedro tanano i prozirno sakrilo cednost i utihnulo . Samo pena morska luduje i hridima gospodari...
A nedge tamo necija sena usamljena skrivenu ceznju oko tuge svija. Hvala ti na ovoj zaista divnoj pesmi.Danas mi je zaista prelep dan,neko mi je poklonio svoj trenutak vremena,neko mi je danas divne recu saputao na uvetu a ja ih jos cujem...neko.A ti si mi veceras poklonila ovu divnu pesmu.A sto se tice duse,i ja sam je ovde stidljivo i polako otvarala na kraju sam je otvorila prvo sebi jer sam se svoje sopstvene duse pomalo pribojavala a kasnije i za ostale.Hvala ti jos jednom. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/9/2010, 11:48 am | |
| I dalje u rukama vrtim,drzim taj kljuc od katanca.Od tih teskih tamnicarskih vrata koje sam zatvorila pre toliko godina. Zatvorila u izmaglici secanja,i vise ih nikada otvorila.A onda jednoga dana ljiljan u vrtu radosti moga srca je procvetao,dusu mi opio, Na majcinu dusu mirisao,a ja kljuc nisam imala vrata su ostala ponovo zakljucana. Oko mi ostade na sparenu travu zaborava kroz prozor sam samo posmatrala,kako mi zivot polako prolazi a ja nista ne mogu uciniti.I sada posle toliko godina kome da porucim da vrata moga srca otvori,za koju granu da se uhvatim,koga vise da zagrlim. Polako mi se snaga blizi kraju,sama sam u svojoj tisini jedino sapatom razgovaram.Nek neko samo dodje,nek svrati samo da me podseti gde sam bila svih ovih godina.
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/9/2010, 5:19 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/9/2010, 5:17 pm | |
| Pazljivo sam te slusala stalno sam glavom klimala onako divlja i lepa za drugoga sam se cuvala. Nazalost svoj zivot sam promenila, ljutu zmiju u grudi stavila i osvetom se nazvala. Za tebe sam postala ljubavnica, nepoznata zena. A ti za mene jos jedan broj na podugackoj listi laznih prijatelja. Da li ti je poznata ona moja haljina koju sam one noci skinula, kada sam ti se predavala a nista prema tebi nisam osecala. Kao kamen sam bila. Sada u paralelnom svetu zivim, nestajem vracam se dok mi gorcina jos jednu zamku sprema. I onda kada padne mrak, kada ostanem sama na oltaru istine pitam svoje ime: "Zasto si postala takva"? Gde je nestala ona tvoja ljubav,vera i nada. Cutala sam jer moj odgovor sam zauvek zakopala.Tisinom je stvorila. Jer znam da je tako za sve najbolje.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/9/2010, 5:41 pm | |
| Ko kaze da ljubav je to? Oni koji lazu,i koji je nikada nisu osetili u zivotu svom. Zar zbog takvih koji mi pricaju o ljubavi,pevaju pesme trebam da oci zasivam,usta da zapusavam i sve suze ovoga sveta da prolivam. Vise me nista ne tesi,jer utehu vise nemam ja postala sam onaj crni biser na dnu dubokog mora. I neka mi vise niko ne prica o ljubavi, jer ljubav ne postoji.Jer da je drugacije neko bi pokusao taj biser da izroni.Do tada ja cu sa svojom tugom da dremam,necu i nesmem vise da snevam.Jer postoji na dnu tog mora neki crv koji kopa tunele i jame. Ostacu ovde i dalje opcinjena dalekim prostorima svog ovog plavetnila, ja crna biserna skoljka sada vec tako nedodirljiva. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/9/2010, 7:56 pm | |
| Mozda izgleda smesno ali to skarletno slovo ispisujem jos uvek. Mozda nasilno,bolno ali samo ja to razumem. Ispod rebra u nekoj crnoj baladi bestraga. Bledilo i umor umesto suza i obraza. Znak je mog i tvog raspoznavanja. I ovo sto ispisujem,nije ni tvoje ni moje.U svemu ovome nema nicega sem praznog prostora jednog turobnog vremena. Jednog pesnika koji placa kaznu starih dugova. Krljust si sa mene skidao,gulio... Mene si sa sobom sahranio.Da bi svoja secanja bolesna i dan danas hranio. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/9/2010, 9:00 pm | |
| Da li sam ti nabrojala sve slabosti svoje, u onoj vatrenoj noci kada si me pokupio negde u dalekom sustetu,Susretu koji nije imao boje.U postelji ostadosmo isti oci od vina lude,ali ja ti ne nabrojah sve svoje slabosti a htela sam da posle sve kasno ne bude. Htela sam da ti kazem da sam ja samo klanac zelja,tisina i jedan dah predvecerja. Htedoh ti reci da jedna ubijena mladost spava,i samnom zauvek jedna nada izmice velikim koracima.Nisi me slusao, taj korak nisi hteo da cujes jer mene si zeleo za sebe celoga zivota da snujes. Secam se tako je govorio,a nije smeo. Govorio je zato sto me je toliko voleo i hteo.Nisam mogla da ostanem sa njim jer ubijena mladost nema sta da ponudi. Osim praznog zivota i svoj poslednji let. Na put za onaj svet. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/9/2010, 7:24 pm | |
| Moja ojadjena ponosna pusta duso zovi me imenom pravim. Pomiluj me svojom obalom i ne zovi me vise zalosnom vrbom.Jer i ja sada mirujem na nekoj obali,dok ne krenu talasi pusti me da mi se dusa odmori.Da se ovom nirvanom nahranim. Pusti me,jos malo doci ce opet neman nestita,umrecu u njihovim virovima ne znam da plivam a smrt sam spoznala pre zivota.Izdrzi tezinu moju jos malo,udahni mi jos malo zivota umorni strazar sam sto trecu noc ne spava predamnom je velika golgota. Pusti me,imam jos jednu radosnu vest da javim,a posle toga nek moj pogled odnese sva lepota.Ovo je jedna prica o zavrsetku zivota pre zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/9/2010, 7:03 pm | |
| Pokusaj,jos jedan korak da napravis.Pokusaj. Sve sam probala,cak i na onu zadnju kartu sam igrala.Nisam uspela.A secam se promicala je kisa sa balkon,na mome dlanu i poslednji pokusaj sam ubila.Ta kap se kao moja suza zauvek srucila.Kao nepogoda. Kriva sam.Besomucno trazim oprostaj.Znam da kriva sam,i molim te zaboravi sve jos samo ovaj put,i vise nikada.Dok sam ga molila, gledao me je kao poslednje pseto,kleo me je dok je govorio Volim te.Utoliti mu bol koju sam mu nanela znam ne mogu nikada.Noz sam mu srce zabila,kada sam mu rekla da njegova ne mogu biti nikada.Da ga moji ne vole,i ne zele Da drugoga imaju za mene.A volela sam ga,voleo je i on mene.Vrhovi svih onih planina koje smo dotakli bilo je prosuto u jednoj radosti.Molila sam ga da se za ovu ljubav borimo,da se ne predajemo, da snage za to imamo. Znacemo onda kada bitku dobijemo svoja imena, kada svo ovo zlo zakopamo od svih onih koji ovu ljubav bacise u tami.Jedne svetlosti koju smo dodirnuli.Jer ja se samo za ljubav borim,i nju jedino trazim.I za nju se jedino molim. Molim,molim za Ljubav.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/9/2010, 7:09 am | |
| Pobediti svu ovu lepotu znaci u njoj ziveti,kako da zivim kada mi dusa luta?Lebdi i lagano plovi, ne moze naci puta.Kada joj kise isprase sve tragove,kada joj bodezi zadase tolike ubode,misli su utamnicene.Sustiglo me je mracno vreme,samo osecam zadah plutanja. Zasto onda noc ne moze da cuti,na kraju jednog puta.Stigla sam,izlaza nemam.Samo prikaza me obuzdava.Pogled koji mi ne odgovara vuce me za rukav,sve dublje i dublje.Jos jedna noc kosmarna,nema sna.Na karju svega ovoga sta ostaje?Dim izgorelog srca.Zgariste jednog gnezda,i ptica slomljenog krila koja lezi pokosena, ubijena na pocetku novoga zivota. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/9/2010, 12:23 pm | |
| Govorio si mi, sada kada se okreces okreni se polako i zastani. Ne okreci se naglo ne moze sve tako brzo da se zaboravi. Ne zuri,sve ce doci na svoje mesto...samo hodaj lagano i pusti da u tvome srcu nadjem prestol. Pusti me,veruj mi necu te povrediti hocu da ti samo uhvatim povremeni pogled slutnje. Hocu da te milujem usnama,jer znam koliko si nemocna sa tim krvavim stopalima.Hocu da te naucim da slucajnost ne postoji, da smo se pronasli u nekim velikim knjigama,gde nam je sve nekada bilo zapisano.Jer ja sam ona poruka daljine na torzu potamnelom. Koju si celoga zivota cekala,cemu si se potajno nadala.I kada na tebe trun prasine padne,ja cu ga poljupcem skinuti jer tebe ljubavi vise nista i niko dok ja postojim nista ne moze dodirnuti. Cuvam te u ovom zivotu arene i gladijatora.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/9/2010, 1:00 pm | |
| Kazi mi da si videla,plavetnilo moje duse koje nikada nisam imala. Nisam se nicemu nadala,osim onoj suzi koja mi je onoga dana u oku ostala. Hocu i ja da znam gde se nalazi taj rudnik kamenja,lepih snova i zelja? Lepih reci i svih onih dragih prijatelja. Prijatelja koji me izdase,ledja mi okrenuse
i ostavise.Tu su samo kada ti je najbolje, kada se smejes...a nema ih kada u bunilu lezes.Gde su? Gde su svi oni prijatelji dragi sto se lazno osmehuju,a sada ni telefon ne znaju da okrenu. Nisam se zato nadala ni tvojim recima kada si mi zadnji put rekla da si primetila plavetnilo moje duse koje sam davno izgubila.I pitam se cemu sam to zasluzila?Mozda zbog toga sto sam za svakog preveliku dusu imala.Mozda... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/9/2010, 7:57 am | |
| Gledala sam andjela kako se smesi. Gledala,i videla ono sto sam zelela. To sto sam videla srce mi je probadalo bilo je tesko,ali sam morala mutnom vodom zaplovit,ploviti i izroniti. Nisam htela umreti u virovima smeha, andjela koji se krio pod crnim plastom neistine. Ja i dalje hocu da verujem, kazne postoje na lomaci nasih saznanja one bole. I tonem,sve dublje,u bespucu tmine. Cujem fijuk zloglasne tisine.I nestajem u treptaju jutarnje magline.Jos jedne lazne oci Andjela ispisane na belom papiru neistine. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/9/2010, 6:45 pm | |
| Tezina. Ona koja ubija dusu slutnjom. A nema reci,samo cutanje. Jel ima nesto teze sto moze da se nosi na plecima?Od te tezine cutanja.Pleca su mi povijena,umorna sam od svih zivotnih tezina,i u pesmama samo okajavam onu jednu jedinu pticu koja je preletela.Sto je nisam zaustavila? Sta sa njom nisam krenula? Sto sam onda volju sahranila,i na kolena zauvek ostala.Sada je za sve kasno. Povratka vise nema.Gde sada otici? Kada vise snage nizasta nemam.Na usnama mi pada perje i onaj let zauvek propusten. Mirisom davnine ostavljen.Kuda po danu kada mi svaki dan na sive noci lici, nek se nebo po njoj raspe,ruko nemilice. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/9/2010, 6:30 pm | |
| Skazaljka proziva me po onim zaboravljenim snovima.Opisuje mi ono vece,i preklinje me da ne zatvaram vrata nakon svih ovih godina. Izvlacim paralelu,iscudjujem se slici na zidu,ram bez okvira kao moja prica celoga zivota.I ponovo ona vrata govore,ne zatvaraj ih spasi sto se spasiti moze.A na prozoru resetke,izlaza nema samo hladna ploca ispod gde zaborav je najtezi balasat. Ne mogu da ga uspavam,on prosto negde u meni drema.Proispitujem sebe,delim misli kao kamencice,delim na polukruzne vitraze delim.Ali nista se vise podeliti ne moze. Ja moram da izadjem na ta vratam,moram resetke srusiti,moram se na slobodi naci. Tek tako slobodna da li mogu sebe uopste spasiti.Sastavljam usta,osecam skrgut svojih sopstvenih zuba,i pitam se gde je ta granica zasto je zatvorena?Hocu sa druge strane. Pretezak mi je svaki korak...ali ja poci moram.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/9/2010, 6:26 pm | |
| Ja cu snove o tebi sacuvati. U herbarijumu secanja ja cu ih ispresovati.Kao onu ruzu crvene boje.Kao sto si govorio ona je lepota duse tvoje.Govorio si da sam tvoja ljubav iskrena, najlepsa pesma ispevana,tvoj trag Beskraja.Govorio si...ali se tvoja dusa prepala cim sam sebe u taj herbarijum secanja spakovala.Previse me je tvoja ljubav bolela,onda kada sam otvorila svoja dva oka snena.Nestala su sva moja leprsava nadanja,nepovratno sam te izgubila. U casu neminovnog rastajanja saznala sam da sam se previse odricala zbog nekih gorkih saznanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/9/2010, 11:45 am | |
| Kazu oci su ogledalo duse. Ali ti dusu nikada nisi imao. Oci ti nikada nisam videla jer si ih stalno krio u zanosu gresnog snevanja. Svoju istoriju zivota u toj fotelji si zapisivao. Sanjao, snevao,mastao, a bolje da si zivot ziveo. Molio se i sam sebi ocitao opelo. Reci su ti sve ostale samo na papiru. Olistavao si na njima svoju sudbinu, voleo i dodirivao. U cebe se uvijao, pod plamenom svece ziveo, u tisini sampanjac ispijao. I svoj zivot na tako cudan nacin odziveo. Nikada nisam uspela saznati, da li si srecan bio. U tom svetu gde te je svaki stih opisivao.
Poslednji put izmenio Beskraj dana 26/9/2010, 1:05 pm, izmenio ukupno 3 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/9/2010, 10:16 pm | |
| U provaliju se rusim ,jer ne mogu bol koju osecam na dusi da istrpim. Kako da ne skoncam,kada vise nemam o kome da snevam,cije usne da ljubim kada tebe ljubavi moja pored mene nema. Kome ove pesme da pisem,za kime moje srce da uzdise.Kojim putem sada da krenem kada su sve ulice jednosmerne.U sta veceras da se odenem, jer opet svoju crnu haljinu da obucem i vise nikada da je ne svucem. Svasta mi veceras pada na um,jer ovo je nocas nase poslednje vece.Tiho ti sapcem zbogom,ja znam da zivot mora i dalje da tece. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/9/2010, 7:53 pm | |
| Ne biram put,u ovom kratkotrajnom zivotu.U ovom kratkotrajnom dahu. Brojim samo dane koji prolaze.Okrecem jos jednu stranicu albuma i gledam pozutele slike.Slike secanja,ponekog osmeha.Bila sam zivi stvor,sada sam samo kruta i ledena.Nota koju osecam, britva koja sece a ja cekam neki melem za sve ove moje rane.Rane koje se ne lece.Lepljivo mi ostaje po rukama, to je onaj gorak tezi put koji sam izabrala. Sada se pitam da li sam morala? Da trcim u taj susret plamena,da zacnem to dete greha i da ga nosim jer tako je htela sudbina.O,kako je mrzim sto je mene izabrala,sto me u crva-bespuca pretvorila i sto nikada nisam poletela.A onda bila sam tako mlada.Naocare sada vise ne skidam. Vec puno godina imam.Greh i kazna me i dalje miluju svojim grebenima.Ali sve to me sada seca na vatrenu ljubav koju sam nekada imala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/10/2010, 11:01 pm | |
| Nemo bolujem dok nestajem pod stegama ovoga zivota. Kao svitac u noci.Pre mraka i pre svakoga zraka.Samo vatra ja gorim kao zavestana misao, kao pucina bez tela.Ne mogu da nosim vise ovoliki jaram zivota, ne mogu, jer ja sam samo ptica bela. Koja je svoje snove skupila,i nikome nista naudila a mutna reka je ponela. Vode se nikada nije napila,nikome nista nije rekla samo je svoj zivot zivela i cutala.Ono sto joj je usliseno jedino je uzimala.Tisinom je koracala, za druge se molila jer za sebe nikada nije znala..Krto joj srce bese,nije mogla izdrzati,sada joj mnogi poklanjaju svoje cutanje posle smrti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/10/2010, 5:42 pm | |
| Nocni leptir.Tisina. Nepoznata obala. Secanja,misli i smrt jednim potezom koje sve resava. Zasto si mi ostavio ovaj kamen oko vrata. Utisnuo pecat jedne lepote i ostavio svoje snove kao vecni pomen da ga ispastam. To je sada moja molitva,pred san. Noc zalosna,jer sve je posle tebe ostalo ispod zemlje zauvek zakopano. Iznad prostora i vremena. Otisao si necujno kao senka bez pozdrava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/10/2010, 7:24 pm | |
| Miris cednosti,i ispunjen san zauvek je ostala na tvojim usnama. Zelja je posustala od umora ali plamen je kod nas raspamecen zeljama. Znam da ocaj nestaje jer ,oci su ti munje,reci ko oluje ruke rastavljene,leto peva na krilu zime. Ti i ja dve potonule senke razbuktalog osmeha,idemo na neka daleka polja. Nada postoji,jer ja cu da se za nas dvoje borim. Nosicu te sa pregrst recima, zvacu te glasno, sakricu bol u oku raspaljen. Sve cu za tebe uraditi ,cak i ovako slepa cu progledati. Tvojim cu ocima videti. I svoj cudan svet napokon otvoriti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/10/2010, 8:47 pm | |
| Krila spaljena. Nestala u bljesku oluje. Misli pokrivene prasinom u ovoj praznoj dolini. Dolini sivila i mraka. A moja je zelja jaka. Da zauvek sa sebe skinem ovu haljinu, koju nosim kao osvetu. Ostavljenu na poklon za mene milosti nema. Onda kada je budem skinula prestace da kuca srce u grudima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/10/2010, 6:21 pm | |
| Rekla sam toliko toga a mozda je bilo bolje da sam cutala. Da nista nisam videla. Da sam samo glavu okrenula. Sve one suze modrog mora u kome sam se kupala bi ustedela. Samo da sam precutala onda kada sam te videla, razuzdanog osmeha i njenih crvenih usana. Ponovo sam navukla kosulju snova, zakopcala rukama uzburkane strasti,i zauvek sve napustila. Kaktus bodljikavi od duse napravila. Obrisala prostor vremena, spustila krila,suze sakrila i na vecno cutanje sebe osudila. A imala bi sta da pricam.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/10/2010, 11:21 am | |
| Koracala sam kroz jos jednu zabludu vremena.Toliko godina iza mene potrosenih sve sama laz,i iluzija.I pitam se.Zasto sam morala da budem rodjena,da svoju istoriju nemam,da mi slobodu oduzmu i da pod ovim suncem mesta nemam. Skrstene ruke savijam,svoje dobro cuvam ali sam samo buntovnik u svacijim zilama. Ljudima smetam,sto nisam ista kao oni sto mi kicma pravo stoji,sto sam ponosna medju svim tim jadnicima od metala oblikovanih.Cudno im sto u svakoj tami pronalazim vrata svetlosti,sto imam srce puno ljubavi,i sto me ne mogu unistiti. Svetlucavi plod sam ubrala,oprostila bogu za samocu i svoju slobodu pokaza stihom. Shvatila sam jasno svetlost u vremenu ono sto je najvrednije svih nasih osecanja. A to je ljubav,vera i nada. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/10/2010, 7:05 pm | |
| Makar nisam morala obucena u smrt da hodam. Da postavljam one granice nevidljive,i da se pitam sta je sa druge strane. Sve sam to znala. Onda kada su mi odredili prolaznu stanicu,kada su mi grob iskopali i zauvek gurnuli. Gurnuli u tu jamu. Oznacili me brojem bez imena, i prolazi pored mene kao pored tvora smrdljivoga. Okretali glavu,a dokaza nisam imala. Nagrdjena, strpana u obor ugusenog zadaha. I gde je sada ona sloboda? Ona lasta bela,koju gledam kriomice, i cekam ovako nemocna put koji za mene vise putokaz nema. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/10/2010, 6:11 pm | |
| Sloboda
U vatri crvenog predgradja ja sam te zalivala.U basti svojih suza sam te podizala suncano nebo molila,samo da crnu senku oteram. Krvlju svojom sam platila,to sto sam suzu u oku pokazala,deo zivota ogolila pogled u zemlju zakopala.Ali ja sam to morala. Jer sam se zvala sloboda.Objasni mi tu prazninu u ocima,tu preplasenu pticu koju nosimo svi u kavezima,zar je sve umrlo u nasim secanjima.Necu,ja ne zelim da budem otkos jedne istorije.Posrtanje koje se nece pamtiti, nikada nece saznati u mostovima koje treba promenuti. Krv buntovnicka ponovo u mojim zilama juri, moram da progovorim dok jos u meni ima snage i ponosa. Moja svest ovoga puta progovara. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/10/2010, 7:44 pm | |
| Ostace u meni zauvek onaj ukus proslosti,onog nedorecenog sto nisi stigao da mi kazes, sto samo mogu predpostaviti.Sto mi se nije dalo kazati.Da li nam je tako bilo sudjeno? Svaka kap svetlosti toga jutra je bila osetljiv predznak necega loseg,sto se prosto nije dalo objasniti.Srce mi je bilo ustreptelo,oci unezverene samo je pogled pitao.Da li nam je tako bilo sudjeno? O Boze kada te se samo setim,tvojih reci- riznica srca moga,a oci ti nikada nisam videla,Sta li sam ja to skrivila,da nisam stigla ni pogledom toliko toga da te pitam. Bio si moje uzvisenje kada sam padala, moja velika ljubav platonska.Toliko toga smo hteli,tako daleko udaljeni jedno od drugog bili,a nigde na kraju nismo stigli. Jer ti si zauvek otisao da se odmoris, posle mnogih putovanja,moja je prica ostala zauvek neispricana.Prica bez kraja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/10/2010, 7:27 am | |
| Nicega vise nema jer davno sam izgubila osmeh koji su mnogi pokusavali da ga vrate. Povratka nije bilo. Izgubio mi se pogled izmedju dva sveta, izmedju dva lutanja,na zgaristu necijeg tudjeg gnezda. Sada sam samo poklon onim pticama grabljivicama-orlusinama koji otkrise zabludu svakog mog pokreta. Otvaram nedra prorocima pravim, pod plamenom svece jutros trazim svoju izgubljenu dusu i sa ispucalim izgrizenim i krvavim usnama saznah za onaj stih koji me opisuje,saznah da svaka brazda nokta vodi me u mrak,u dubinu necijeg oka.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/10/2010, 6:53 pm | |
| Da li znas da u ocima ovog decaka trazim jos uvek tebe.On je moga zivota deo,on je moj kutak nade,moja radost i sve ono sto je ostalo u suzi vreloj.
Porub koji sam posle tebe zasila, pogled u zenicu oka satkala crna senka je prekrila,sada sam samo nemi prolaznik ovoga grada. Jedna tuzna suza u ocima.
I ona vodenica stara vise ne progovara i onaj cup zelja je nestao u vrtlogu zaborava.Da li je to bila nasa neminovnost, ili nam je negde sudbina sve zapisala. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|