LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/1/2014, 10:17 pm | |
| Bljesak osećaja dok se šunjam tvojim kutkom zaseni Auroru borealis... | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| | | | Najda M.
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/1/2014, 10:47 pm | |
| | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/1/2014, 1:09 pm | |
| | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| | | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/2/2014, 9:15 pm | |
|
Potrazi me!
U nekom povratku,
u nekom odlasku.
U zelji skrivenoj,
u nekoj od svojih ljubavi.
Pomalo zaboravljenoj.
U nekoj strasnoj sobi uzdaha,
za koju si znao samo ti.
Potrazi me!
U samo jednom dahu vapaja,
trenu skitanja.
U nekoj uspomeni
gde smo se trazili,
a nikada se nismo sreli.
Mozda postojim,
u nekoj plavetnoj noci,
u nekoj mracnoj ulici,
cekajuci mozda ces doci.
Ako me ne potrazis.
Nikad saznati neces.
Kako milujem,
kako se smejem.
Kako nemirnim rukama
molim kada volim.
Kako gorim,
u pomesanom dodiru lutanja.
Dok dobuje kisa,
sapatom ispisujem tvoje ime.
Ime cutanja.
Budi hrabar.
Potrazi me!
Mirjana Vujčić
Iluzija bljeska |
|
|
|
|
|
|
|
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/2/2014, 9:59 pm | |
| Hvala draga moja Tisino,jedna od mojih omiljenih pesama. | |
| | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/3/2014, 7:31 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/3/2014, 10:30 pm | |
| Hvala ti draga moja od srca.Jako si me obradovala | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/3/2014, 6:00 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/3/2014, 8:38 pm | |
| Sta reci?Osim da si me ostavila bez teksta.Hvala ti od srca. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/5/2014, 9:03 pm | |
| Ne znam da li sam pogresila?Kome sada ovo pitanje postavljam?Da li je prica uopste potrebna?Jer visene znam kome i kuda sam posla.Ucinio si mi se kao svetlost na karjutunela,ucinila mi se ruka spasa,sve mise cinilo jer osim ljubavi drugo nista nisamvidela.U jedno sam samo sigurna,daleko odtvojih tisina sam bila.Samo bes ociju me obavija.I da li sam pogresila,sto sampokusala tvoj korak da ispratim?Da li sam smelatoliko da volim?Da li sam smela toliko protiv sebeda idem,toliko svoje lice da promenim?Posle bezbroj postavljenih pitanja,skrivenaod tebe i svega onog sto osecam,pomalo ludavecito budna sigurna sam da smela sam.Jer sam volela,zmureci te u svakom trenutkuosecala ,nisam smela svoje srce da izdam.Koliko god sa sam pogresila,sve sam oprostilanavikla sam na cekaonicu zrtvovanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/6/2014, 10:34 pm | |
| Svu svoju snagu i gorcinu sa sobom nosim.Ponekada neku rec na papir stavim.Mislim,bice mi lakse.A onda osetim uzaludnost ovog vremena,osetim bol koja me steze sve jace i jace.Sve je bilo protiv nas. Da li sam se slabo borila?Da li te nisam dovoljno volela?Da li sam sve ispite kod tebe polozila?Gde sam to pala?Kada sam toliko kaznjena.Toliko pitanja?Da li se mene setis,onoga dana kada si me do zvezda vinuo,i kada si moj najveci san unistio.Kada sam shvatila da sam sa tobom sama?Hocu da stojim uza zid,dok me svaka tvoja rec dodiruje.Hocu da znam,zasto si u vreme cekanja,vreme ljubavi zauvek vrata otvorio.Zbogom rekao. Hocu da znam? Vise me ne trebas buditi,nemoj me vise ljubiti. Tamne oblake sam navukla,u samici slutnje se nastanila.Lutam, bez tebe sa ceznjom na usnama.Jos jedna prica neispricana koju svaku noc pricam sama. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/8/2014, 10:38 pm | |
| Znas li koliko je neprospavanih noci iza mene?Koliko pozudnih pogleda,laznih poljubaca?Koliko razocarenja,dok nisam pronasla tebe. Koliko je gresnih stranputica,strmih stepenika i padova.Disanje tesko koje i sada osecam.Nebo je svedok,da sam se od ljubavi krila,da sam slaba bila. Osecam da sam u proslosti zivela, i da sunce nikada nisam videla.Ruke sam ti pruzila,pogled ti uputila,pogled ljubavi i nade.Ponesi me visoko,iznad oblaka,jer znam da postoji mesto koje samo nama pripada.Otkljucala sam ti vrata skrivena ,kljuc svojih odaja predala deo tvoga zivota postala.Ti si zelja moga zivota,raj nebeski po kome hodam. | |
| | | Najda M.
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/8/2014, 4:49 am | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/8/2014, 11:52 am | |
| Hvala Najda | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/8/2014, 11:09 pm | |
| Starost Ovo je posebna noc,previse se skupilo zelja.Zelja da se oseti nesto sto je samo nemi svedok naseg postojanja.Da li bi me prepoznao? Da li bi znao iz svake moje bore citati? Sve one reci koje jedno drugome nikada nismo izrekli.Zelja u grudima i dan danas me ne napusta.I ova ruka uzdrhtala trazi te,ime ti sapuce i tvojim glasom se uspavljuje.Odzvanjaju tvoji koraci, jer sudbina susreta nas nije spojila samo odzvanja arija svih nasih napisanih pesama. Pokrivacem se prekrivam da sacuvam sve uspomene koje smo imali,trazeci sebe u svojoj dvojnosti, ostavsi zarobljena u svojoj vecitoj ljubavi.
Poslednji izmenio Beskraj dana 23/8/2014, 9:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/8/2014, 9:14 pm | |
| Falis mi ali ti to nikada necu priznati, okrenucu glavu da iz mog oka nikada ne procitas,snenost mog pogleda zelju za tvojim usnama.
Okrenucu glavu na drugu stranu, da ne primetis suzu u oku,da ne vidis ono dete u meni.Koje je prastalo,kaznjavalo koje je uvek cekalo tamo gde ga ostavis.
I trudim se da mi ne falis,i trudim se da si sto dalje od mene i prizivam kraj,i glumim da mi je svejedno.Dobro se drzim pred tobom da tvoje ime ne vrisnem.
Da ne zajecim,i da te ne zamolim,za ruku me uzmi i sa sobom povedi.Duboka voda nam nije prepreka,moram verovati da je ova nada nemoguca-moguca.Moram.
Od sebe sam vec odvojena.Napamet me citas kao poznatu knjigu koju vec znas.Zato odluci da budem tvoja pesma, jer resila sam ovaj zivot nema smisla bez nas.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/9/2014, 10:00 pm | |
| Zelim biti slobodna,svoj zivot ponovo drzati u svojim rukama. Zelim da pruzim ruke ka zvezdama i jednu skinuti za nas.Dvojnik moje duse me sprecava,razum me opominje da ne slusam srce,da se ne prepustam. Da nisi ti moja sreca,da nisi moja sudbina da sam los voz sacekala,smernicu puta pogresila.Ne,ne zelim razum da slusam. Nije to istina.Verujem u bajke,verujem u srecan san, tako me prija tvoj zagrljaj jer u njemu se osecam kao dete bezbrizna. Ti zivis u mojim ocima,zivis u mojim mislima jos od prvog susreta. Ako mi budes okrenuo ledja osecacu se izdatom,oseticu se prevarenom, poneces mi onu zvezdu koju gledam svaku noc pre sna.Podrum moje duse bez tebe je korak prazan.Ne odlazi,ne ostavljaj me,ne slusaj sta se prica,veruj nasim srcima.Jer to je nasa pobeda. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/9/2014, 9:44 pm | |
| Pokusavam danima da napisem pesmu o nama. Onu pesmu,gde se po prvi put neces pronaci. Samo ne znam kojim putem treba krenuti,kako je poceti i kako je zavrsiti.Znas da sam te pitala kako da napisem pesmu,onu pesmu duzu nego sto su sve moje pesme.Pitala sam te?Kako osivelo nebo da obojim u plavo,kako da te izbijem iz glave.Toliko toga sam te pitala,ali pravi odgovoro nisam dobila. I nemoj se u mojim pesmama traziti,moje su pesme izmisljene u njima nema tebe i mene.Poveruj mi kada ti budem rekla i kada budem pogled spustila ja tebe zeljna nisam.Pogledaj me u oci,i procitaj da li sam iskrena,ili sam te ovaj put slagala.Nemoj da te zbuni moje prenemaganje,moje brbljanje i moje nervozno uvijanje kose.Procitaj ono sto ti ne izgovorim, jer neke stvari radim iz obesti samo da vidim koliko sve mozes izdrzati.Jer vreme je tren koje ume da traje vekovima.Gledam te i smesim se,ponekada igram se,ti vreo...znam da zelis me. Zaseni me svojom zeljom i pohotom onom mastom neizgovorenom. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/10/2014, 2:05 pm | |
| Rizik Moraces da me pamtis kao nedovrsenu uspomenu.Kao suzu u oku, kao potroseni trenutak,u inat sebi,u inat meni u inat nama. Ostavicu ti u amanet svoj smesak, prohujalu radost koju ces svaki put precutati. Protiv sebe ne mozes,a hteo bi. Zato ugasi svetlo,ostavi prozor otvoren, ostavi sva pitanja. Izgubljeno ne mozes vratiti.Samo mozes biti ono sto jesi,srce otvori nema kajanja. Znam da ti mozes voleti,osecati,ali za to hrabrost nisi imao. Izbor je tvoj. Jos nije kasno neke stvari promeniti. Jastuk spavanja,govor pogleda,treptaj srca san koji nije iluzija. Linija zivota polako se suzava,sat otkucava. Placem uz smesak,sto nisam umela da te promenim,sto nisam uspela da te zadrzim. Sto te nisam naucila voleti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/11/2014, 9:34 pm | |
| Lagala sam sve osim sebe...
Lagala sam sve osim sebe, govorila sam da mogu bez tebe da mogu bez nas.Da mi svaka zvezda lepse bez tebe sija. Ubedjivala sam da tvoje otiske prstiju sam sprala,da se poljubaca ni ne secam,da si bio moj ponor pakla. Govorila sam,da moje se nista,dok mi se uzdah iz grudi otimao,lagala sam jer mi je bilo lakse da te zaboravim,da te prebolim tisinom dodira da te ne volim.I sada dok ovo tebi pisem,umirem od sudjenog sata zelim da vratim ono vreme gde sam plakala od strasti,gde sam se smejala od slasti. Gde sam ti davala srce i telo.Gde si bio izvor svih mojih zelja.Vise ne znam sta nam se desilo,sta se to u nama okrenulo. Gde si nestao?.Sto si se od mene umorio? Sto si me slagao?Ko je paletu ljubavi izgubio?Hocu li moci vise ikada da volim?
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/3/2015, 9:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | meseceva rosa
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/11/2014, 11:37 am | |
| Hvala ti draga moja Rosice od srca. - Citat :
-
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/2/2015, 9:05 pm | |
| Ne znam,da li bi mi lakse bilo da nikadanisam nijedan stih o tebi napisala.Jer svaka rec me je tebi jos vise vezala.Ne znam, da li je to moja kazna i moj bolsto sam se za svoje stihove vezala.Sto u njima vidim samo tebe,ceznjo moja jedina.Gde god da pobegnem u njima te nalazim,glavu okrenem u svakom svom slovu tvojosmeh me isprati.Tvoj osmeh,na svojim rukamaosecam,i koliko puta sam rekla o tebi vise necu nikada.Koliko puta sam samo bila ljuta na sebe!Ja,vise ne spavam,ja vise ne sanjam.Samo o tebipisem,dok stih za stihom se slaze tebe dozivam,tebe prizivam da mi se vratis.Da me ponovopridobijes,da me opet svojom zoves,hocu tebeda slusam.Tvojim glasom da se napijam,na tvojimgrudima da se budim,hocu da verujem dok me za rukudrzis da nikada nisi prestao da me volis.Samo jos jednom da ti se pod kozom uvuce,da ti jos jedan stih napisem,stih koji nece imati kraja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/3/2015, 8:11 pm | |
| Ko si ti polusvete da me osudjujes za ovu ljubav?Ko ste svi vi da upirete prst u moju dusu?Ko ste svi vi da mi uzimate srecu. Srecu koju nikada niste imali,koju nikada niste osetili,za koju nikada necete saznati. Reci cu vam samo,kada gresni umiru ozive samo snovi.I da sam slikar,slikala bi samo nasu ljubav,i da sam pesnik pisala bi samo o nama jer ti si srediste moga postojanja. Zato volim sto umem da volim,sto se ne obazirem na prostor i vreme.Sto mojim venama tece krv uzavrela,sto ce njegove usne uvek da budu moje. Sto umem ovu ljubav da dodirnem,da je probudim ovoka savrena svim nesavrsenim ljudima koji mi sude. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/3/2015, 9:28 pm | |
| Koliko puta si mi samo usetao u san?Nisam te zvala.Usunjao si se nepozvan.Koliko si mi puta probudio mastu?Poljubiome i zauvek nestao.Uzimao i ostavljao bezpitanja.Cutala sam i volela sam te.Nisamdisla,nisam se pomerala samo da bi te stoduze pored sebe imala.Svaki put kad mojesrce ozivi,tvojim dolaskom sva sam ti se predavala.Postajala tvoja robinja,cije okovenisam skidala.Smesila sam se u svojoj nemoci,prave reci za neki drugi trenutak ostavljala.Znam bila sam nemocna da te zaustavim,da te zauvek pored sebe zadrzim.Bila sam slabada ti sapnem nesto sto ti nikada nisam rekla. Nikada ne odlazi,zelim da ovaj san bude nasa java.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/4/2015, 6:07 pm | |
| A njima ostaje senka Sta ostaje meni posle tebe? Sta ostaje tebi posle mene? Sta ostaje nama,kada sve prodje? Kada se sve jednom zavrsi.Noc,noc koja lici na sve nase prethodne noci. Na vrele dodire,na nase poljupce, na nase uzdahe.Koji su cuju i kroz zatvorene prozore,dok kisa dobuje...osecam te. Oprosti mi mozda sam bila nestrpljiva,mozda sam samo na sebe mislila,ali jedino znam samo tebe sam zelela.Nisam videla ono sto je vidljivo, osecanjima sam se predavala i volela sam biti voljena.Oprosti mi sto sam te toliko snazno zelela, mozda sam to na cudan nacin pokazivala.Ti me nisi razumeo.Oprastam ti nisi jedini.Tebi sam htela pokloniti svetlost dana,a njima ostaje senka smiraja dana. Tebe je talas zivota doneo,hteo je da te nazive mojoj sudbinom hteo je ali to nije bilo dovoljno. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/5/2015, 2:39 pm | |
| Govorim ti Menjam po ko zna koji put stranu ulice. Okrecem glavu na drugu stranu.Ne zelim nicega da se setim,zelim da zaboravim. Ne primecujem vise ni jedan kisni oblak, ni suncev zrak,sve je mnogo lakse kada se zaboravlja.Govorim ti,da me vise ne pamtis da mi ime zaboravis.Govorim ti da nisam ljuta na tebe,ne na tebe nikada, ljuta sam samo na sebe, jer sama sam kriva za sve.Jednom si me svojim rukama podigao do samog oblaka, pozelela sam nestvarno,pozelela sam da zauvek budemo jedno. Pozelela sam...Sada se vise ne pitam da li je moglo biti drugacije?Da li moze biti ko pre?Odmahujem glavom ,dok biram onu stranu ulice gde sam sigurna da njome nikada nisi prosao gde te nikada necu sresti.Nisam vise zbunjena, nisam ni povredjena samo se pitam da li sam ti ikada nesto znacila? | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/10/2015, 8:53 pm | |
| Dozvoli mi da vrisnem tvoje ime. Da te dozovem,da te cujem,da me cujes. Vise nemam snage,a imala sam je nekada za oboje.Dozvoli mi,da utonem u san jer sada si svetlost moga mraka,moja snaga onog odbeglog uzdaha.Nemoj nikada da pomislis, da cu zauvek otici,da ti se nikada necu javiti i da cu sve ono nase zaboraviti.Nemoj nikada pomisliti,da sam te zadnji put onoga dana ljubila, kada se nisam okrenula,kada te u oci nisam pogledala... nisam smela.Nisam smela da ostavim ono sto sam morala poneti,ono sto si mogao procitati iz mojih ociju,sa mojih usana,razapeta izmedju pobede i poraza. Proslo vreme ne mogu da vratim,vise nista ne mogu da zaustavim, samo mogu da zatvorim oci i da te pored sebe pozelim.Cuvam te zauvek u svojim mislima,u svim recima neizgovorenim,onim nenapisanim...cuvam te jer znam da si uvek pored mene.Tebe sam jednog dana pronasla, u najlepse reci slozila i zauvek sacuvala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/12/2015, 8:44 pm | |
| Ne,mi se nikada nismo voleli jer ta rec premalo znaci.Ne,mi se nikada nismo zeleli jer sve uzarene tisine su vise govorile.Ne,mi samo nikada nismo umeli pricati ,jer recima smo sve kvarili. Mi smo se voleli,onako kako se nikada niko nije voleo,kako do sada nijedan pesnik ljubav nije opisao, Zato svi vi koji se volite,poslusajte ponekada vetar koji vam donosi secanje,poslusajte ono sto jedno drugome nikada niste rekli,poslusajte zelju koja je negde ususkana zaspala. Probudite se,napisite pesme,pretocite svoja osecanja u reci,ne cutite neka ljubav progovori.Jer tisina jeste lepa,ali boli,tisina para,tisina ima boju tvojih ociju .Ja,necu da boli,hocu da napisem pesmu koju ce svi cuti,koju ce razumeti jer zvace se imenom tvojim.Hocu prstima da govorim,ocima da pricam, hucu sigurnim koracima da krenem do tebe...hocu da nikada ne prestane ovaj osecaj koji nosim u sebi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/3/2016, 12:30 pm | |
| U hodniku,plamen,krilima,platno,pustara Ko sam ja ,da tumaram tvojim hodnicima secanja?U potrazi za mesecom koji ce bdeti nad mojim snovima. Ko sam ja,da u tvojim ocima trazim onaj sjaj koji sam nekada imala? Plamen srece koji sam izgubila,jer sam lose glumila, krivu sliku u ogledalu videla.Lose pisala,losu sliku na platnu iscrtala.I na kraju pitala se sta je istina, a sta varka u sopstvenom zivotu talasa.. Nekada je bolje odgovor na pitanja nikada ne dobiti. Nista ne govoriti.Samo zastati,pozdraviti se. Godine izbrojati.Pustaru zivota iza sebe ostaviti. Novim koracima krenuti,krilima zaleprsati. Godine su nas naucile da poglede prepoznamo,bore nove sacuvamo,kada zatvorimo vrata pustimo da proslost ode kao losi film koji se zavrsio. | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/3/2016, 9:49 pm | |
| ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 4/3/2016, 12:24 pm | |
| Hvala draga moja Tea | |
| | | Gost Gost
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/7/2016, 10:26 am | |
| Hvala draga moja Zarka. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/7/2016, 10:27 am | |
| Stihovi sami klize Sve na tome ostane, umorne price,umorna traganja. Zbrajanje proslosti i sadasnjosti vecna padanja. Dok ovo pisem,stihovi sami klize, kao male bele ladje koje dolaze i odlaze. Samo ponekada ne umem nezno da izgovorim tvoje ime...koje zelim da cujem,koje zelim krikom duse da osetim.Zovem te...rec zastajkuje cutim...neme usne ne otvaram iz moje prazne duse reci ne postoje. Da li je to sve sa tobom vrhunac ljubavi? Imati...nemati.Reci same klize kao bol,kao ljubav koja na poslednji pocinak odlazi. Ne napustajte me...ne ostavljajte me. Meni je ljubav sve,pa makar sve ovo nazivala i stradanjem.Ustajem,nastavljam put napred. Patim,i hocu da shvatim,zbog cega tolika potraga za zrncem svetlosti u galaksiji kojoj ne pripadam. Ne znam,govorim bez reci sva nasa cutanja. - Citat :
-
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/3/2017, 3:03 pm | |
| Ljubavi moja koliko me nisi poznavao! Koliko si vremena samnom izgubio,dok si sve svoje lazi izrekao. Dok sam te trazila,ono dobro u tebi otkrivala,u tvome pogledu vracala se i gubila.Jednog dana sam otisla, otisla bez reci, jer mogla sam da ne cekam, tuga me je volela sa njom sam se budila i svako vece legala. Oprosti mi,vise ti nisam verovala,sto sam tvoje ime izgovarala,sto sam niz vodu nemire pustala. Oprosti mi sto sam ti pesme pisala,i sto sam samo belom papiru verovala. Snage vise nisam imala ,da te ulepsavam,zavrsili smo jednoga dana u magli,kisa i senki sa prvim znacima sumraka. | |
| | | meseceva rosa
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/3/2017, 8:11 pm | |
| Hvala draga moja Rosice. | |
| | | meseceva rosa
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/9/2017, 7:56 pm | |
| Ponekad zarobim u sebi sve lepe reči, divne i nezne dodire koji taknu moju dusu, ostavim ih da lete mojom dusom, prostranstvom plavetnim u koje pustam retke, a onda odem u polje i iz krletke koja je moje srce zajedno sa njima, stvarno prijateljima, poletim kao ptica, radujuci se suncu u njihovim ocima, osmesima njihovim iskrenim, srećna sto su mi prijatelji... I znam, i kad negde cute, kao sto i ja ponekad negde cutim, grle me istovetno... Grlim te draga, draga Beskraj, beskrajno
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/11/2017, 10:30 pm | |
| Hvala draga moja Rosice,na svim divnim recima. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/11/2017, 10:30 pm | |
| Nemoj da me dozivas u ovim crnim danima, jer posledica nema uzroka,na prstima samo koza oguljena. Na nasim stazama samo stoji slika koja je vec davno izbledela. Znao si da jednom poci moram,koliko god da je koza od nase strasti gorela. Znao si da sam za tebe samo losa kombinacija, i da je tuga jedino sto sam ti donela. Nisam sa tobom htela u snovima,greh bi bio samo tihi ulazak bez budjenja. Ko placa cenu nehata?Ko placa nove vreline svih uzitaka dok nas nema? Strah je nasa igra izgubljeno...nadjeno. Strah gde trazimo sebe od zivota koji imamo. Pogresna adresa,i pogresno mesto nas nista ne zaustavlja. Ne okrecem se jer sam sigurna da iza nas je samo prah proslog sjaja. A smrt kao i ljubav,kurva koja bi da se igra.Smrt kao pesma koja je pisana bez glasa...ostavljena zaboravljena bez zaljenja da ce ikada videti svetlost dana. Pisem ti...mada bez tebe sve ovo tesko prezivljavam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/12/2017, 7:35 pm | |
| Ne nisu to bajke
Sanjala sam staze ali tvojih koraka nije bilo. Da,sanjala sam tebe i to jutro kada sam te krisom gledala,kada sam samo jednu zelju imala. Kada sam kradom za tebe nocu zvezde brojala,dok si mi ti pramen kose sa lica skidao. Usnama si mi lice dodirivao i sve reci ljubavi upucivao. Ne,nisu to bajke.U bajke sam davno prestala verovati,te reci su meni namenjene. Cekam te,samo da se pojavis makar u tisini, dok vetar nosi muziku svih onih neznih nota koje na nas secaju... Mozda me sada polako zaboravljas,i neku drugu pored sebe imas,mozda.Stranci smo postali u jednoj hladnoj noci,jedne umorne veceri kada dane i godine vise nismo brojali. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/1/2018, 8:38 pm | |
| Gledam te kako prolazis pored mene, ne prepoznajes me vise,jer vise ne sanjamo iste snove,i nas nema vise. Ne sanjamo jer smo se odrekli svih onih dana nasih godisnjica,svih nasih secanja. Iza secanja mozda stoji poneko zrno zebnje, kukaviciji kraj koji niko ne priznaje.. Nismo imali hrabrosti,krhkost nazvati pravim imenom. Trazili smo izgovor,jedno drugo smo krivili. Sada se vise ne secamo ni onoga dana kada smo se sreli,taj put prekrio je zid cutanja ,zid nestajanja, gde nije bilo oprastanja. Prihvatam odgovornost,jer rec ljubav nema zaborav. Oprastam sve,zalutala sam u lavirint tvog mracnog uma, u podzemlje sopstvenog sna jer sam sebe mnogo bolju pored tebe zamisljala. Nemocna da me cujes,sve ovo pisem bez ulepsavanja, skrivena izmedju redova stihova.Prepoznaces me... tvojih sam ruku delo,skrivena od svih pogleda.
| |
| | | meseceva rosa
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/1/2018, 3:16 pm | |
| Hvala draga moja dusice. | |
| | | panonski galeb
Broj poruka : 431 Location : negde u ravnici Datum upisa : 23.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/2/2018, 3:43 pm | |
|
Osećaj iluzije bljeska diše životom ...divno beskraj | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/2/2018, 10:05 pm | |
| Hvala ti draga moja od srca. | |
| | | meseceva rosa
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/1/2020, 12:56 am | |
| Gledam te kako prolazis pored mene
Gledam te kako prolazis pored mene, ne prepoznajes me vise,jer vise ne sanjamo iste snove,i nas nema vise. Ne sanjamo jer smo se odrekli svih onih dana nasih godisnjica,svih nasih secanja. Iza secanja mozda stoji poneko zrno zebnje, kukaviciji kraj koji niko ne priznaje.. Nismo imali hrabrosti,krhkost nazvati pravim imenom. Trazili smo izgovor,jedno drugo smo krivili. Sada se vise ne secamo ni onoga dana kada smo se sreli,taj put prekrio je zid cutanja ,zid nestajanja, gde nije bilo oprastanja. Prihvatam odgovornost,jer rec ljubav nema zaborav. Oprastam sve,zalutala sam u lavirint tvog mracnog uma, u podzemlje sopstvenog sna jer sam sebe mnogo bolju pored tebe zamisljala. Nemocna da me cujes,sve ovo pisem bez ulepsavanja, skrivena izmedju redova stihova.Prepoznaces me... tvojih sam ruku delo,skrivena od svih pogleda.
Mirjana Vujičić | |
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|