LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 14/1/2013, 3:42 pm | |
| Sve sto odlazi Nikada nisam probala pisati pesme vesele,pesme razdragane one pesme nasmejane.Sa srecnim krajem.Nikada nisam probala, nisam smela,nisam znala,a mozda i nisam htela.Jer vesele pesme nisu za mene.Secam se da su mi govorili sve sto odlazi,mora i da se vrati. Nije se vratilo...nikada to sto sam cekala vise se nije pojavilo cak ni priblizno.A ja sam i dalje cekala. Tvoje bistre oci sam videla,cak i kada me nisu gledale,tvoje sam usne ljubila cak i kada me nisu ljubile.Crne me noci progonile dok sam se toplim snom grejala. Sa tvojim gubitkom i moja ljubav je otisla. Trajes u meni godinama,nemam te vise takvu mi je srecu sudbina udelila,da zivim bez ljubavi o kojoj samo pisem i snevam.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/1/2013, 7:11 pm | |
| Davno sam odlutala u vreme cekanja, u tom vremenu sam se izgubila, vratiti se na pravi put nisam umela,nisam znala,snage vise nisam imala.
Da li ti je previse moje ljubavi bilo? Da li si se uplasio?Istini se treba pokloniti ali je nisi nikada prepoznao.U svaku moju rec si sumnjao.Svoja osecanja si preispitivao.
Povredjen stojis na uglu,ne prilazim ti, ne prilazis mi.Gledamo se...kao da se nikada videli nismo.Ne govoris,ali cujem ti glas,hteo bi u meni da nadjes mir,da nadjes spas.
Znas i sam rekla sam ti,davno sam odlutala u sva vremena cekanja,zar covek nikada ne place,pomislih okrenuh se i vratih se svojoj samoci.Zeleci da te zaboravim zauvek.Da li znas da tvoja gnev veliku gorcinu sprema?
| |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/1/2013, 9:14 pm | |
| Dragoj Beskraj ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/1/2013, 8:24 pm | |
| Hajde idi,ne okreci se. Vise ne zovi me. Pogled cu skloniti,oboriti. Nista necu kazati,ovaj put sve cu precutati. Nista iza sebe necu ostaviti. Idi...kada te molim. Budi tih,jedno su zelje a drugo je zivot koji se zivi. Mozda ponekada u neku noc dolutam,sa suzama na obrazu, misticna i luda onakvu kakvu me znas. Ponekada...Budem kraljica tvojih snova, plam tvojih ociju koji je znao da sja samo za mene svih onih godina. Ponekada... Hajde sada podji idi.Jutro ce svanuti, tuga boli izgovorene reci ne vode nikuda Brisem senku proslosti,mukla tisina ceka me.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/2/2013, 5:04 pm | |
| |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/2/2013, 7:24 pm | |
| Priblizi se,budi mi blize jer kada govoris ne razumem te, tvoje misli postaju sve teze. Moja je dusa okovana a nova svitanja gase stara... plam nemira. Nekada si mi tako blizu mogu da te osetim,da te dodirnem. Ljubis me...nezno mi sapuces. Ne razumem te. Znam,to pricaju snovi,i ponovo boli. Daj mi snagu da te razumem, da te osetim na javi. Budi mi tren vremena stvarnog, probudi u meni onu nadu. Ne nemoj da budes moj nemir...moj san budi mi java.Neka se samo prekine ova grozna tisina. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/2/2013, 7:41 pm | |
| Kome da pozelim laku noc? Kome,kada vise nemam nikoga. Vecernja haljina je pala,igra se zavrsila. Ostala sam sama.Nisam vise istrajna, poklekla sam.Miris svoj otkrila,prosuto vino zaboravila i tiho se izgubila jer sam volela,verovala i tiho se predala. A nista [b]od toga nisam smela. Preklinjala sam te da mi zatvoris vrata, da moju tajnu ne odas nikom.Da orobljenu strast sakrijes zeljom,i da me volis kao niko. Nisi to znao?Ili nisi hteo.Bila sam samo tvoja prodavacica ljubavi,koja ti je prastala,koju si ostavljao u svim snopovima svetlosti. Park u kraju mi je svedok i ona klupa za nas dvoje.Da sam te cekala na vetrometini svih vetrova.Da sam umisljeno sedela,i necemu se nadala.Ogoljena zebnja iz mene je izbijala. Polomljena stikla je ostala na stepenicama prisecanja.I tvoj besni smeh kada sam ti rekla da te volim kao nikoga, a ti meni da sam samo zakrpa,gola zakrpa dosadnog zivota. Enlarge this image | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/2/2013, 12:43 pm | |
| Okovana strahom ponovo tonem u mracne dubine. I dizem ruke svoje ali ti si jos uvek daleko od mene. I senke... senke proslosti stezu i pritiskaju guse i ubijaju. Umorni su koraci moji. Na kraju porazenog dana, ti znas puteve moga lutanja. Pronadji me na dnu svojih pesama, jer ja sam Andjeo stradanja. Uteha u nemirnim nocima, rastrzana izmedju jave i sna. | |
| | | panonski galeb
Broj poruka : 431 Location : negde u ravnici Datum upisa : 23.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/2/2013, 10:05 am | |
| - Beskraj ::
- Kao kap vode svojom neznoscu
sam te umivala.Pred mojom lepotom oci su spustao,tvoje sunce sam bila. Sve kazne si trpeo jer si me voleo. Kisu s tvojih ociju sam poljupcima skidala,bila sam tvoja radost i milina. Mislila sam??? Cak i onda kada sam te ispratila, kada me zrak ljubavi zaneo,kao casa rujnoga vina.Sve sam umislila.Sve sam samo usnila.Nikada tvoja ljubav nisam ni bila.Beznadezno sam ocekivala glas, korak...bilo kakav znak.Samo jauk tisine i sakrivene zelje kao orobljene strasti preklinjale su me da zauvek zatvorim vrata koja se nikada nisu ni otvorila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/2/2013, 8:20 pm | |
| Hvala ti draga moja | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/2/2013, 8:20 pm | |
| Odnekud cujem tvoj glas mislima zoves me, nadam se i znam da je to poslednji put. Oko mene je tama i dalje cujem samo tvoj glas u ovoj groznoj tisini ponovo trazim spas. Pitam se... sta to razdvoji nas? I ponovo glas,i ponovo tisina izmedju nas i tvoje ruke, one su jedini spas. Dodji cekam te , znam da ovo nije kraj, jos uvek toliko toga imam da ti dam. I opet se spusta grozna noc, da li je ovo izmedju nas san ili java? Da li je tvoj glas delirijum mog sna ili sam ja samo halucinacija jedne ljubavi koja nije imala ni pocetak ni kraj. | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/2/2013, 1:23 am | |
- Hajde idi,ne okreci se.
Vise ne zovi me. Pogled cu skloniti,oboriti. Nista necu kazati,ovaj put sve cu precutati. Nista iza sebe necu ostaviti. Idi...kada te molim. Budi tih,jedno su zelje a drugo je zivot koji se zivi. Mozda ponekada u neku noc dolutam,sa suzama na obrazu, misticna i luda onakvu kakvu me znas. Ponekada...Budem kraljica tvojih snova, plam tvojih ociju koji je znao da sja samo za mene svih onih godina. Ponekada... Hajde sada podji idi.Jutro ce svanuti, tuga boli izgovorene reci ne vode nikuda Brisem senku proslosti,mukla tisina ceka me.
Samujem noćas i uživam u čitanju... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 13/2/2013, 7:12 pm | |
| Da li je ovo san ili java? Ili jos jedna pustos u mojoj dusi?Oh,ziva sam shvatam kakva je to uteha kada vlada grobna tisina.Svuda oko mene je tama.I ponovo se pitam da li je ovo san ili java?Ivica ostra, bolna,jos jedna senka obzorja. Toliko pitanja,poruka a nigde nema odgovora.Svest mi se mrvi,kopnim u svome ludilu,trajem u vecnom nemiru i sakrivam ovu suzu u bolu.Korak u varci vremena,san koji pece i ujeda. Kosmar u glavi svemira.I nikoga nista ne pitam.Mozak mi puca,jos jedna isprskana lobanja.Ovo ti pismo ostavljam ovde je moj kraj,povratka vise nema. Ovo ipak nije bio san.Odlazim zauvek tamo gde pripadam. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/2/2013, 6:55 pm | |
| Sanjala sam i gledala te u oci pravo. Bljesnula je tama, a ti si se smejao, ti si me ljubio ali nisi shvatio. Da je potonula ladja od papira u mracne dubine koje spokoj skriva. I pustam svoju krv dugo s ljubavlju slaganu, Gde god da jesi, u kom god da si svetu svetlu il tami snu ili javi oprostaj molim u plavome svetu. U ovom sonetu. Enlarge this image | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2013, 6:44 pm | |
| Prekinut tok Na tvojim grudima ljubila sam i andjela i djavola.Bila sam za tebe i san i java.Bila sam tvoj hir i potreba.Bila sam ti sve sto treba i ne treba.Bila prekinuti tok mira i nemira.Na tvojim grudima ljubila sam zabludu zivota.Smejala se i plakala jer bio si moja nevera i preljuba u svim sakrivenim bojama. A onda sam sebe kaznila,ledja sam ti okrenula.Resila da budem svetica i oprostaj potrazila.Andjeoski sam te gledala,novi zavet sam ti dala.Da nikada te vise necu videti tisino moja tajna. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/2/2013, 4:15 pm | |
|
Da li se secas onoga maja, kada si me poljubio. Kada si mi prosaputao najlepse reci. Reci kojih se secam i sada. Volim te...i volecu te do kraja. Nisam ti poverovala, jer tvoje oci su bile lazne, tvoj osmeh nije bio iskren, i u svemu tome bio me je strah da se pronadjem. Trazila sam u tebi onu iskrenu dusu, kao sto davljenik trazi slamku spasa. Trazila sam onu iskrenu toplotu i ruku spasa. Trazila sam a u stvari nista nisam nasla. Volela sam santu leda, jedno zlo koje mi ne treba. Volela... Ali sve je vec bilo kasno, jer moje srce je ostalo zarobljeno, gnevom i gorcinom i tvojim glasom. I sada vise ne znam da volim, i sada se svega bojim. I vise ne znam sta je java il san. Sada...sada kada neko voli mene iskreno kao njega ja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 25/2/2013, 5:53 pm | |
| Samo rec dve,progovori u ovome danu,kazi nesto barem mi pokazi onaj osmeh na usnama.Jer oko mene je svuda muk,grozna tisina, i sve je drugacije,i sve bi bilo drugacije da si pored mene ti.Moj andjeo,koji me cuva u stihu, koji me cuva u snu i javi. I ponovo vetar donosi nemire, u bujnoj kosi mojoj spletene i ponovo zveri koje me kidaju spremni da me dodirnu,da me raskidaju. A moja dusa zjapi u mraku,i nema svetlosti samo ropac koji se produzava. U novom danu. Enlarge this image | |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| | | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/3/2013, 10:41 pm | |
| Ljubav i mrznja kao dva trna u oku. Ti si moj spas, moje prokletstvo moj greh i pokora. Ja sam tvoj vulkan tvoj lavirint strasti tvoj san i java,tvoj pocetak i tvoj kraj. Pokloni mi svoja krila jer nekada sam i ja ptica bila pokloni mi svoju stvarnost zagrli me nocas i nasmesi mi se samo u prolazu... Zelim sansu za nas zelim umorne ruke da ispravim, zelim sve da zaboravim i da u nasoj ljubavi nazrem spas. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/3/2013, 9:47 pm | |
| Pozdravljam zoru i odlazim na daleki put,pozdravljam jutro i prve petlove koje me bude da ne zakasnim na ovaj daleki put.Pozdravljam jutarnji cvrkut ptica koje se mole samnom da se sto pre vratim jer i one znaju da me ceka potopljena kupola neba.Da sam ptica koja ide na jug.Ljubav je moc koju imam u sebi,to je moja volja i nada,moram da krenem,ne mogu da cekam strazar sam koji nocu ne spava nacicu ga jer samo ja znam voljeni nikad ne umiru sami.Naci cu ga, duzna sam sebi taj zbor u glavi vise jednom zauvek da raspravim.Da li je sve to u snu ili na javi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/3/2013, 8:31 pm | |
|
Pisem o istini. A istine se bojim. Razum se polako vraca, u njima ti vidim oci i to sto vidim u njima me boli. Stalo je vreme. Nestali su tvoji snovi... povucicu se negde daleko jer nema vise one vatre koja kod tebe gori. Podnecu i poraz ovaj, samo mi tvoja rec treba u beskraju me ponekada potrazi jer ja cu te voleti i onda poezijom dodira. U trenu ostah bez glasa, jer rec mi u grlu krenu. Gde li si sada? Tugo skrivena u tmini zar pera. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/3/2013, 6:34 pm | |
| Kosava,proziva nas po svim onim snovima,koje smo ostavili iznad uzglavlja.I ona je besna, na nas,na nasu ljubav na zelju koja je ostala zatrpana.
Na podgrejanu veceru,na dvosmerni jauk,na orobljenu strast i na predaju vetra koji je zvucao kao besni smeh vremena koji se ne zavrsava.
Ne,neplasi mene nista,osim plavetnilo jutra kojega vise nema. Koje je ostalo iza nas.Glas tisine, gde me sustize vreme,i davi zadah plutanja.
Hodanje po staklu moj je zanat, imuna na sve,odavno sam postala. Ljubav je moja nedodirljiva,vise je ozbiljno ne shvatam.Melanholiju ostavljam drugima, nova stranica zivota se okrenula.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/3/2013, 8:59 pm | |
| Zasto me teras da disem? Zasto me teras da zivim? Zasto me ne pustis vise? Ne mogu napred,ne mogu nazad. Samo izbezumljeni pogled,ocaj i vrata od pakla. Cekam da se oslobodim ovoga oklopa mozda nestane ova grozota,i vidim vrata nebeska.U tome mi je jedini spas. Do tada,svaki moj dan je bez znacaja, sve u meni je patnja i muka. Tragovima kojima sam prosla,putujem, tesko ranjena. Pozelim da sam normalna.Svaka noc je pokusaj iznova. Lobanja mi odzvanja...nestaju secanja, buducnost nikakva.Osuncana stranica nekom drugom zapisana. Onda,zasto me teras da disem?Ne mogu vise. Nema za mene lepseg sutra,nemam vise snage za osmehe,ovo sto sada zivim zivotom se samo zove. Mirjana Vujicic
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 31/3/2013, 9:51 pm | |
| Svetlost. U toj svetlosti moje duse probudila me je jedna ljubav, dok sam spavala i budna sanjala. Govorio mi je da je sve proslo, da zatvorim oci i da mi on bude san. Onaj san koji sam davno izgubila. Rece:"Uzivaj,zaustavicu vreme". Cekaj,budi mirna,tvoju tamu zauvek ponecu ja. I sada dok slusam zvuk kise, shvatam da izmedju bola i srece velika je razlika. Hvala ti. Jer vise ne stojim u vremenu bespuca,i bola vecnoga. Pokazao si mi trag skrivene ljubavi.U koraku koji su mi te doveli.U onom oziljku moga srca koji si ti jedini znao zaleciti. Mirjana Vujicic | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/4/2013, 9:06 pm | |
| Osluskujem tisinu tonuci u ovu mrklu samotnu noc. Trazeci mrvu nade,trazeci svetlost tamo gde je nema. Mucila sebe,vracajuci se u dane koje se vise ne mogu vratiti. Melodija duse zauvek je utihnula samo trag dubokih cipela u usima bat...odzvanja. Sitne korake cujem,suza se kotrlja. Moja je strepnja istina postala. Gde je ona moc? Ta moc me nikada nije napustala. Gde se sakrila? Gde je nestala? Sada dok drhtim medju studenim okovima. Sve me steze,kroz ovo bunilo vremena. Gde je ona jaka zena koja je pogledom govorila,mirisom koze opijala,srcem volela. Izgleda trazi sebe u tolikim pitanjima gde nema odgovora. Raskrsnicu deli,ali izbor je samo jedan. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/4/2013, 8:54 pm | |
| Nikada ti nisam verovala,tvojim lazima sam se vodila.Laz tvog oka, srce mi je cepalo,moju suzu nikada nisi video.Meso si mi bolom kidao. Dok sam cutala,iskustvo mi je govorilo da se tisinom uvijam,da te bezgresno volim,i da te nikada ne izdam. Ti si ljubav moja,koju sam konacno pronasla.Znam da je moja ljubav pogresna, u losem pravcu kretanja,toliko losih smerova. ali moja ljubav je nada,koju sam sebi poklonila. Dvolicna ne mogu biti,masku stavljati i skidati,to nemoj traziti. Neka me nose vetrovi,neka me gomovi raspaljuju,samo ovako znam voleti. Tebe covece tame,prkosa i sujete,koji me neces nikada prihvatiti,nikada primetiti. Sa strepnjom i patnjom naucila sam ziveti, uvek druga biti.Tvoja sam senka koja te od svih zla ume sacuvati.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/4/2013, 10:07 pm | |
| Pre sna Pre no sto sam usnula, uspomena jedna pade mi na dlan.Ptica crna,crni oblak i moja suza koja se kotrlja. Ja necu da sanjam,ostavi me na miru,moji su snovi kosmarni. Moji su snovi jezivi,lutaju kao plima senke mojih drevnih obzorja. Pre sna,zavestenim mislila lutamod nemila do nedraga.Ja sam samo jedna pucina bez tela,koja leluja, izmedju stvarnog i nestvarnog delica. Delica koji je izgubljena karika. Varka izmedju zivota i straha. Izmedju jave i sna. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/4/2013, 9:35 pm | |
| Koliko puta si se samo vratio? Koliko puta si mi samo poverovao? Koliko puta nas je olujni vetar sibao? Nisi imao odgovor.Nisam imala odgovor. Jer smo bili rasipnici sopstvenih zelja. Sopstvenog htenja,gde smo osmehe krili bistrik istine sakrivali i ispod pogleda cutali. Jedno bez drugoga nismo mogli.Jedno sa drugim nismo mogli.U vrtlogu strasti,ljubavi i zelje mi smo goreli ali se nismo razumeli.Za rec oprostaj nismo znali,toku vremena smo se prepustali i u paklu goreli.Oprosti mi ako krenem od tebe bezati,peskovitom stazom lutati...sto dalje sto pre...ne zaustavljaj me,ne mogu se promeniti, ne mozemo jedno pored drugog biti...nas dvoje smo dve razlicite strane sveta zalutali i zbunjeni u pogresnom vremenu spojeni. | |
| | | panonski galeb
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/4/2013, 10:08 pm | |
Zasto me teras da disem? Zasto me teras da zivim? Zasto me ne pustis vise? Ne mogu napred,ne mogu nazad. Samo izbezumljeni pogled,ocaj i vrata od pakla. Cekam da se oslobodim ovoga oklopa mozda nestane ova grozota,i vidim vrata nebeska.U tome mi je jedini spas. Do tada,svaki moj dan je bez znacaja, sve u meni je patnja i muka. Tragovima kojima sam prosla,putujem, tesko ranjena. Pozelim da sam normalna.Svaka noc je pokusaj iznova. Lobanja mi odzvanja...nestaju secanja, buducnost nikakva.Osuncana stranica nekom drugom zapisana. Onda,zasto me teras da disem?Ne mogu vise. Nema za mene lepseg sutra,nemam vise snage za osmehe,ovo sto sada zivim zivotom se samo zove. Mirjana Vujicic
...ljubav nas uči i vodi ka svetlošću ,ali noć nas podiže ka zvezdama u snovima gde je sve lako, al ipak nas opet nešto ono malo tera suncu i tako u krugu rađamo se novi hteli il ne ....
Poslednji izmenio panonski galeb dana 21/4/2013, 10:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 7/5/2013, 9:17 pm | |
| Izmedju nas jaz.
Izmedju nas samo provalija Zidani most gde nema prelaza Mrak i mrznja u prostoru svetla Eto sta je ostalo od nas Da,li je potrebno jos da nabrajam? Jel,ti sad jasno,da ovo nije san Uvek je pakao blizi od raja
Nisam to znala, A,sada znam jer sam tebe upoznala. Sliku zivota skroz promenila
Jesenjim liscem haljinu sasila Ajde sad idi sta cekas? Zvezdo moja najtamnija.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 15/5/2013, 10:19 pm | |
| Neizdrzivo je ovo sto osecam sve ovo sto predosecam,sto ispred mene nestaje a ti kazes da me volis i da nista nije.Klonulost me polako uzima,ruke i noge mi oduzima,svaki korak mi je pretezak jer tamo gde idem tebe nema.Mostove sam sve srusila, grad od pola metra preskocila,kisu s obraza izbrisala i iz grla zapevala.Glad vise ne osecam tvoje ljubavi sam se nahranila a ti mi kazes budi strpljiva cekaj! Cekanje je nemir moj,koji me obavija, samu sebe sam pobedila kada sam se ovoj ljubavi predala.Dokle vise da cekam? Vise nisam slepa meni samo ljubav treba.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/5/2013, 12:55 pm | |
| Ne bezi od mene! Stisni srce,prihvati pobede, prihvati poraze. Prihvati sve sto dolazi od mene. Osmeh cu ti vratiti,mozda cu ti taj isti osmeh skinuti...Od tebe zavisi.Mozda ce te nesto u grlu stegnuti... Ali to sam ja,onaj nemirni oblak, olujni vetar,suncev zrak.Sve sam to ja.Mozes li me izdrzati?Takvu voleti i samnom ostati. Posrnucu,gazicu brazde zivota,ustacu, ljubicu ali tvoj sjaj sunca uvek bicu. Dupusti mi da to osetis.Dodirni me svojim rukama,recima,voli me tiho bez previse buke. Ubedi me svojom dusom da sam zena za tebe, da si ti covek za mene. Da sam tvoje juce,danas i sutra. Tvoja sreca,najlepsa poezija koja se izgovara, san koji se samo jednom sanja.
| |
| | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 20/5/2013, 7:43 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/5/2013, 9:59 pm | |
| Hvala ti draga moja Tisino | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/5/2013, 9:16 pm | |
| Ne zelim da budem san koji se tek gubi. Zelim da budem tvoje prostrano svetlo na javi. Zvezdano jato, i onaj kamen ljubavi. Zvaces me imenom, kada strah od smrti ublazava stid. I kada se budemo tamo jednom nasli zaboravices da smo ikada bili sami. I onda vladacemo mocno svetovima pod strasnim crnim podnebljem pod maslinom jedne obale. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/9/2013, 9:49 pm | |
| Oprostila sam ti sve svoje uzdahe.Sve one oluje pozude.Oprostila sam ti sve dane praznine,i ono cekanje.Volela sam te,kao ranjena ptica,koja samo iz ljibavi izranja,koja sesamo za ljubav radja.Ljubila sam te u izvoru divnih uspomena,u purpuru svitanja. U sunci koje se ponovoradja.U svim nocima bez sna,postojala sam samoza tebe.Kao muzika,koja se dusom oseca.Ti si moja ljubav vecna.Ne,nezaboravi nikadanisam tvoja greska,stvar koja se povremenosmeska,nisam zena sa srcem od kamena.Ne,dragi moj nisam tvoga zivota bol.Vrati se,cekam te...da me zagrlis,jos jednom vidissvojim telom zastitis.Kao nekada,dok sam ti se predavala...sve ti oprastala, ti si moja sudbina davno zapisana.
| |
| | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/9/2013, 9:08 am | |
| Hvala ti draga moja Tisino:kis: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/10/2013, 10:03 pm | |
- Potrazi me!
U nekom povratku, u nekom odlasku. U zelji skrivenoj,u nekoj od svojih ljubavi.Pomalo zaboravljenoj.U nekoj strasnoj sobi uzdaha,za koju si znao samo ti. Potrazi me! U samo jednom dahu vapaja, trenu skitanja.U nekoj uspomeni gde smo se trazili,a nikada se nismo sreli. Mozda postojim,u nekoj plavetnoj noci,u nekoj mracnoj ulici, cekajuci mozda ces doci. Ako me ne potrazis. Nikad saznati neces.Kako milujem, kako se smejem.Kako nemirnim rukama molim kada volim. Kako gorim,u pomesanom dodiru lutanja.Dok dobuje kisa,sapatom ispisujem tvoje ime.Ime cutanja. Budi hrabar.Potrazi me!
Zaista leprsavo ...bolno.opomenom.vecnosti..divno..
|
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/10/2013, 2:38 pm | |
| Hvala vam Dusice P.na svracanju u moj kutak | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/11/2013, 12:51 pm | |
| DostojanstvoPo ko zna koji put gubim seu svojim lutanjima.Dosezem dno.Prelazim stazama trnja,zatvaram krug,nemam ponosa.Grlim ravnicu,praznina duse u poniznosticutanja.Tvoja sam ljubavnica,robinja,sluskinjazena trajanja.Cemu takvo srce? Tvrdo kao stena.Cemu ta mora? Kazne?Ako sam zenakoju volis.Cemu ocaj jauka,toliko bola. Ponovo olovno nebo,dolaze gromovistradanja,blato vucem na nogama.Tezinu tuge u dusi osecam.Sacekaj ne odlazi,ne ostavljaj me.Voleti tebe,tako je jednostavno.To samo ja znam.Raskomadanakoza,ljubav,strast iz tvojih ociju progovara.Poznajem te,tako si ranjiv i nag u mojim ocima.Zasto se u zver pretvaras?Samo ugledaj svetlost na kraju hodnika,dodir moje ruke i suze na svojim dlanovima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/11/2013, 10:23 pm | |
| Sakricu ovu pesmu od tebe, jer tebi pesma nije potrebna. Tebi ljubav nista ne znaci. Sakricu svoja osecanja,koja nisi uspeo ubiti,i nikada ih neces razumeti. Sve cu od tebe sakriti...cutanjem. I pusticu da nas huk vremena nosi. Samo me nemoj pitati.kako cu ziveti? S cime cu plivati?Dok bez daha na litici zivota stojim. Da li ce se moci u moje oci ponovo sjaj useliti? Da li cu moci sanjati,nase obale,tvoje vrele usne,ruke...koje me diraju miluju. Gordi covece. Koji mi se u lice ismevas,jer ne zelis da osecas. Da osecas ljubav kojom te darujem,dok svaki put padam u narucje tvoje. Koji se ismevas mojim pesmama,sto umem da slusam vetar jelove sume,vrbake guste i male sove. Jer niko ti nikada nije pisao,niko te nije voleo kao ja. Ovako tajanstveno,strasno i misticno,tako carobno. U mirisu svih godisnjih doba,u kome postoje nemiri, u kome postoji bol,u kome postoji ljubav. Nista mi ne mozes uzeti.Nikada.Ono sto osecam u grudima. | |
| | | panonski galeb
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/1/2014, 12:59 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/1/2014, 4:00 pm | |
| Cekam te jer te volim,jer ti se nadam,jer bez tebe ne postojim. Cekam te,jer nocas na nebu hiljade zvezda blistaju,a meni bez tebe nista nema smisla. Jos jedan mracan dan,potpuno bezvredan. Potonulih snova vise nema,jer noz u grudi toliko puta sam zarila. Bol klatna u sebi nosim,i boli...i boli jer sve me na nas podseca. Vise ne znam sta cekam,cemu se nadam osim sto cujem bat sopstvenih koraka kako odzvanja,kako mi zivot lagano istice.Iza kapije tame placem i proklinjem sebe sto sam te upoznala. Krikom tesko ranjene zveri,ponovo te dozivam jer nisam normalna. Radjanje tvoje i moje,nasa ljubav i sreca, jesu samo greh i nasa nesreca. Nemam snage za jos jedan osmeh,moji me kosmari prate.Vecno se uspavljujem istim snom,da mi te vreme ne moze ukrasti.
Poslednji izmenio Beskraj dana 23/1/2014, 9:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/1/2014, 8:22 pm | |
| - panonski galeb ::
Hvala ti draga moja dusice | |
| | | Beskraj
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|