LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
+7GentleGiant LANE Stévo Basara Najda M. blondiebg meseceva rosa vučko 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/1/2012, 2:41 pm | |
| Toliko godina je proslo, ja te ne zaboravljam. Hodas po mojim uspomenama jos uvek ziva su secanja. Prikaza mojih nemira,strast koja se obuzdava,pogled koji se ne zaboravlja.Koliko god da pokusavam.Izmedju nas sada je samo san.Ja te sanjam ali te nemam,ja plesem dok tvoja ruka drema,ja te zelim ali tebe vise nema.Ljubim ono cega se secam, dok lebdi tvoja senka...tvoja senka iznad mene.Ne govori mi da te zaboravim, da u novi zivot krenem.Jer to je najtezi balast koji ja nosim gde god da se okrenem..Nas nema vise u ovome zivotu, dugo nas nema.S ljubavlju pamtim te, u sebi cuvam te jer ti si bio i ostao moje postojanje.Uteha kada trazim sebe.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/1/2012, 12:31 pm | |
| Sve nezne reci koje sam imala tebi sam podarila.Tvoju kosu mrsila,sa vetrom se borila, vazduh ljubavi udisala.Radost svoju tebi darivala. Kada sam te pronasla, sam u ovome svetu bez ikoga ,u svim nocima bez sna u zivot sam te vracala,od uspomena i secanja lecila,ustreljenu pticu na noge podizala.Dok nisam svetlost u tim ocima videla.Sve sam zaboravila.Slova moga imena na njegovoj kozi su crvenim slovima ispisana,osmeh ovom coveku sam vratila. On ne shvata da smo se na ovoj raskrsnici zivota trazili,ponovo pronasli.Glasovima cudnim dozvali tamo gde smo jednom ljubav zakopali.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 1/2/2012, 7:20 pm | |
| Негде, у смирају обичне јесени, крај тихих плахих таласа, проигран ветром, тек један, лист успомена нестаје, да би се поново родио, негде, тамо, где ветрови умиру,
Autor : Zoran Matić
U srcu moje duse jesenji snegovi cudni svetovi,besovi plavih talasa,gde se igraju olujni vetrovi ali vise nema nas.List uspomene davno ispisan,cujem ti glas.Strah me je,jer ljubav sam davno zakopala.Srecu zaboravila mrznjom i sramotom kosulju izvezla. Noc na oci navukla da bi bila ponovo rodjena. Pod svojim imenom umrla,greh nas nikada okajala.od tezine zivota zakukala tudju zelju ispunila. I sve to u smiraju obicne jeseni. Nemire svoje smirivala na milost i bol prepustena ljubavi kojoj sam dusu udahnula.Sada lezim poput mrtvih na dolami secanja.Ostavljena na milost i nemilost strasnog crnog podneblja.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 8/2/2012, 7:10 pm | |
| Duboko u mene si zašao, u hodnike lepe i one sive, to zrno, kaplju života pronašao, uzburkao reke, duboko, gde još niko nije....
(midjika
I gde jos dugo niko nece jer hodam tamnim lavirintima secanja,hodam svim onim zivotnim stranputicama,hodam tamo gde me ne vidis.
Uzburkanim rekama,u ropcu prestrojavanja Stid te ugusi,jer nisi prepoznao zabludu, uljuljkan u svoju usnulost strast te obuze, plast kukavice,izdajice navuce.
Samo sam lice rukama prekrila polako se okrenula,mostove sve iza nas porusila.Da ne gledam gnjilo iz tebe.Shvatila da si ti krug koji sam zatvorila.
Nema vise povratka,nema oprosta Ne postoji vise navika,ti si za mene dusa obogaljenog duha.Samo jedna mimika koja lakomisleno koraca.
I nije ovo nasa zajednicka nesreca, ne krivi me sada.Ja sam sve svoje isplatila.Nista vise ne zelim da znam i vise nista za tebe ne zelim da cujem
Ovo je kraj...
Poslednji izmenio Beskraj dana 9/2/2012, 8:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/2/2012, 8:26 pm | |
| Strah
Crno prolece bola. Tuga teska i preteska, noge od olova.Moj dah koji luta. Trazim te,a ne nalazim te.On po mene dolazi,kroz mucenja teska prolazim. Podmuklo mi se prikrada.
Dok ti zauvek spavas. Tisina ubija.Bezdan nema kraja. Sve sam ovo sanjala,lose sam snove osetila.Tvoj odraz u ogledalu,prekrila je tama.
Nema i mirna sam.Vise ne spavam, vise ziva nisam..Samo tragovi nasih koraka negde ka jutru svitanja.Otreznjenje, dodir hladnih usana,koje ostavljas i odlazis zauvek.
Kriva sudbina,nikada je nisam volela, sudija,koji vice pismo ili glava. Nemoc u mojim rukama. Sada hodam ludog pogleda,u svim ovim danima razbijenog sna.Nisam vise hrabra.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/2/2012, 12:30 pm | |
| Pricali smo o tragu,o cekanju pricali smo o prastanju,o stremljenju i padanju...Pricali smo o svemu ali se nismo previse nicemu nadali.
Tisinom smo koracali,u toj tisini cutali,i tako se dobro razumeli.U tom cudnom svetu ljubavi u kome smo ziveli.Slepilom smo hodali i nestajali.
Slucajno pred vratima smo se sreli. Tu smo se i upoznali,svako sa svojom pricom,svako sa svojim bolom,svako sa svojim snovima i pozutelim posvetama.
Rekao si :"Doneo sam joj pismo",rekao si da si je puno voleo,a gusenje je postalo grozno.Saznala sam za stihove tvoje,da si joj pisao,i da si joj svoju ljubav opisao.
Ali nje nije bilo vise.Slucajno smo se sreli,slucajno ispred vrata koje otvorismo novu ljubav pocesmo,pre no sto i saznasmo da sve iza nas moramo da zaboravimo i da imamo pravo da volimo.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/2/2012, 1:08 pm | |
| Umrecu,i nista,i nista Mozda je tako mnogo bolje Rekla sam onda kada si odlazio Eh,kada si nisi nijednom okrenuo Cutala sam jer nista od tebe nisam htela Ustvari htela sama,ali nisam smela.
I kazu to mi je sudbina zapisala.
Nikada joj nisam verovala I uvek sam je od sebe gurala Sta mi je ona donela? Tugu i jad s kojom sam se ogrnula A drugog izbora nisam imala.
I dalje pratim snopove svetlost.
Nadam se nekom slucajnom susretu I nekom osmehu kao sto je moj Sta mi je drugo ostalo? Tihom gubitnistvu se ne predajem A svoje zelje ne zelim da krijem.
| |
| | | GentleGiant
Broj poruka : 17 Datum upisa : 17.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2012, 9:00 am | |
| Jako mi se svidja tvoj stil, pjesme su divne. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 18/2/2012, 12:10 pm | |
| Hvala | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 23/2/2012, 7:17 pm | |
| cekacemo te
Znam krivio si me,da nisam umela voleti,da nisam znala to pokazati...krivio si me na svakom pedlju tvoga koraka. Dok sam te ja ubedjivala,molila stalno ti nesto objasnjavala, u razne gluposti se upetljavala. A tako sam te volela dok sam tisinom pricala,ljubav sam tiho izgovarala.Strpljivo glavom odmahivala.Nismo se razumeli kao da smo razlicitim jezikom govorili. Sve smo dalji i dalji bili.Dok se nismo skroz udaljili...A tako sam te volela. U gradu okupanim suzama,sta smo sve samo prosli.Tiho si nestao,secam se rucak se ohladio,u gradu hlada i mrtvila cekacemo te ja i moja ceznja svakoga jutra.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/2/2012, 8:00 pm | |
| Ja verujem... da sam nekome sve i necija brojka,i necija ljubav, i necija smrt...ja verujem da sam nekome necije sve. Da se neko kupa u mome osmehu, da neko putuje i pociva sa mnom u svojim snovima,i da neko u bolu lezi u ropskoj milosti... moleci za samo jedan pogled. Da sam nekome andjeo i djavo i prikaza koju obuzdava u svojim zeljama ali povratka nema. Znam i da sam voljena i da sam omrazena sa tolikom ljubavlju i prezirom u ocima... Sve ja to znam.Ali lice nisam izgubila zato ne shvatajte moj osmeh kao poziv na ljubav. Citajte malo u mojim ocima ja ne provodim na uzici zivot nakazan I necu da se pravdam.i nemam kome da se molim, vama malim bogovima i laznim prosjacima. Ostavite me na miru,ne sudite mi na pola.Opominjem vas,jer ja i u ovoj tisini znam da volim. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/3/2012, 11:05 pm | |
| U tisinama se najvise voli:) ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/3/2012, 11:09 pm | |
| Ko je tako samo jednom u zivotu voleo on zna i razme tisinu jezika. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/3/2012, 7:59 pm | |
| To daleko ime jos u usima odzvanja.Ne da mi mira,ne da mi sna.Samo surova stvarnost koja me podseca. Koja me podseca,kao opomena na tvoje oci,zapisane u vremenu bez svih vremena.Zapisane da ih se secam,kao pecat svih onih poljubaca.
Koje si ostavio na mojim grudima, kao trag secanja,da kroz maglu hodam zatvorenih ociju,i cujem cvrkut ptica kao poziv,da postojis,da si stvaran a ne samo moja iluzija.
Samo kap plava,i razbuktali plam. Samo misao na tebe i grli me topla postelja,miris tvoga tela me opija. Hocu tvoje ruke,da me grle...kao sto su nekada.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 11/4/2012, 7:14 pm | |
| Potrazi me! U nekom povratku, u nekom odlasku. U zelji skrivenoj,u nekoj od svojih ljubavi.Pomalo zaboravljenoj.U nekoj strasnoj sobi uzdaha,za koju si znao samo ti. Potrazi me! U samo jednom dahu vapaja, trenu skitanja.U nekoj uspomeni gde smo se trazili,a nikada se nismo sreli. Mozda postojim,u nekoj plavetnoj noci,u nekoj mracnoj ulici, cekajuci mozda ces doci. Ako me ne potrazis. Nikad saznati neces.Kako milujem, kako se smejem.Kako nemirnim rukama molim kada volim. Kako gorim,u pomesanom dodiru lutanja.Dok dobuje kisa,sapatom ispisujem tvoje ime.Ime cutanja. Budi hrabar.Potrazi me!
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/5/2012, 6:32 pm | |
| Zorom se misli roje, i pitam se jesu li moje ili tvoje.Ko nam to poruku salje?Ko nas to zove?
Kad nas daljina deli,kada u istini cujemo glas.Dok spavamo s tisinom pod glavom, nase misli su nas spas.
Ostaju suze pod valovima reke, usnulog grada zeljnog nas.Dok se cekamo,parce neba nas spaja i to malo suncevog sjaja docarava nas najlepsi san.
Do tada kricu se iza horizonta, nasu ljubav cuvacu kao tajnu moju i tvoju.Dok se ne vratis zapisivacu misli svoje pecatom na usnama boli i blazenstva.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/5/2012, 3:47 pm | |
| Varka
Sve je u zivotu varka. I to sto sam te upoznala. i taj osmeh koji sam zavolela. Sve je laz i prevara.Kazu deo zivota.Kao i bol koja se samnom igra,i ta vatra koja plamti, je ceznja u klancu zelja neispunjenja. Zaboravljam lepotu istine,zaboravljam srecu i osmehe.Stalno se dizem iz pepela,zaboravljam lepotu postojanja. Vise ne znam sta me ceka,ispred mene samo put uzasa,stalnih nakaza i zamisljeni breg pun prepreka.Zasto je pakao blizi od raja?Toliko pitanja...dok ja odigravam izgubljenu igru za novu srecu.Nema spasa. Stalno nesto pokusavam,stalno se nesto bunim. Sve je uzalud.Polako skupljam svoje snove, odlazim...nikome nista ne nudim.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 30/5/2012, 3:32 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/6/2012, 8:20 pm | |
| Daleko u namaDaleko u meni stanujes A srce se pita? Lako je voleti ono sto blizu imas E kako je kada srce skita. Koliko dugo cekati? Odluke sam donositi Umorne ruke krsiti Noci bez tebe dozivati Armiju reci u glavi imati Mudar u svemu tome biti Ako srce moze izdrzati.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/6/2012, 9:41 pm | |
| Uteha
VOLIM TE DOK TIHO SAPUCEM, TUZNO SE SMEJEM. GRLIM MESECINU PRAZNU I USNE PRUZAM,USNE ZELJNJE I NELJUBLJENE. KROZ MAGNOVENJE GRCAM,DOK POKUSAVAM DA POLETIM BEZ KRILA. NEMAM SNAGU DA SE PODIGNEM,KLECIM A DUSA BOLI.NEMAM HRABROSTI GRESKU DA ISPRAVIM,DA SE OKRENEM I DA TE VISE NE VOLIM. U SEBI VICEM;"NE OSTAVLJAJ ME, NE ODLAZI OD MENE"JA NE UMEM DA ZIVIM BEZ TEBE. SAMO NEHOTICE SAPNI MI,MOZE I STIHOM NEKIM DA JE I PAD LET.USUSKAJ ME U LAZI SAMO ME NECIM RAZVESELI. JA CU TI U SNU IME POMINJATI,DOK SRCE CE SAMO PRAVU ISTINU ZNATI.DA MI NIKADA NA PRAVI NACIN NECES MOCI PRIPADATI.
| |
| | | panonski galeb
Broj poruka : 431 Location : negde u ravnici Datum upisa : 23.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 24/6/2012, 9:12 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/8/2012, 9:02 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 12/9/2012, 10:05 pm | |
| Ni nežan pogled,nisi mi uputio kada si odlazio.Samo prekor sam osecala samo bes iz tvojih ociju.Razlog nisam znala. Nisam te pitala.Bolelo je tvoje cutanje. Bolela je tisina.Koja je bila tako duga kao jutarnja molitva. Pustila sam te da odes,bez reci, bez pozdrava.Pustila sam da nas tama obavija...svoje misli sam zavestila. I cutala...dusa me je pekla dok si odlazio.A bolje je sto nista nisam pitala. Sto sam te pustila.U srcu moje duse boli...u oku raspaljeni bes.I mrznju koju si posejao.Da li si ikada znao koliko sam te samo volela.
Poslednji izmenio Beskraj dana 16/9/2012, 9:38 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | meseceva rosa
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 16/9/2012, 9:56 pm | |
|
Prelepo! ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 17/9/2012, 10:40 pm | |
| Kako dugacko zvuci rec cekati. Izmedju dve prostorije... Kada vreme odbrojava svoje sekunde,minute,zivot polako prolazi. Ne mozes ga zaustaviti,on tutnji nema vremena,nema cekanja. Jeza prolazi i dolazi... Kazati ili slagati? Pustiti voljenog da zivi u iluziji? Gde tren prestaje biti trenutak, samo osecam strah i hladna ruka. Tisina...ponovo muk.Gledas,onog koga volis nestaje.Samo bat koraka odlazis,jedan zivot zauvek se gasi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/9/2012, 10:10 pm | |
| Ljubio si mi usne,ljubio si mi ruke i mislila sam da izmedju nas necega ima. Posle toliko godina,nagadjanja cekanja,laganja moga savijanja nakon deset godina samovanja. Nadanja.Vratio si se. Ostala je samo ljubavna nostalgija. Nisi zateko lice andjela,ledja sam ti okrenula.Nisam te gledala, nisam ni pricala...nisam te vise onim ocima videla.Jer da sam se okrenula moja mrznja bi te ubila. Zasivena rana tokom svih ovih godina iza ovih vrata od bespuca klija.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/9/2012, 9:15 pm | |
| Pokajati se nije htela, nije umela,nije razlog imala. Cemu sada pomilovanja, sklopljenih ruku i oprastanja? Cemu???Bol iz grudi progovaraZaboravljena kapija davno je zatvorena.Zaboravljena,trnjem obrasla.Kao dim iz ognjista dusa tiho progovara.Secanja...samo da nema tih secanja.Opsednuta mirisom kao oda kretanja.Bes se ponovo stresa, tama nagriza,dok zanemeli predeo zuri obasjava mesevina.Zavrsiti pricu... zavrsiti pricu sna sto pre,tamo gde se tacka zauvek stavila.Tamo gde je ljubav zakopana.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 2/10/2012, 9:17 pm | |
| U nekom zaboravljenom kutku uspomena,trazio si me trazila sam te. U dalekoj svetlosti rastanka, tvoje postojanje bio je moj izvor srece,izvor svakog mog novog radjanja. Tvoj odlazak.Ruka prazna. Pitanja???Bezbroj pitanja dok sam mahala. Hocu li moci bez tebe?Hocu li imati snage ustati,bez tebe se buditi. Da li nam je to sudbina zapisala? Pitanja??? Zasto postoji ljubav izmedju jednog coveka i jedne zene?Kada ih tolike tuge dele. Tacka kljucanja...posle toliko godina. Sada kada stojim ispred tebe,bes u ocima. Mrznja progovara.Peron cekanja...samo stranac koga sam toliko volela. Mladost koja je odleprsala.Sve je drugacije, nisam vise ona devojka sada sam zena u snovima bez sna medju dnevnicima u izgubljenim hodnicima vremena.Sa presahlim ocima...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 6/10/2012, 11:54 am | |
| Rodjena sam tamo gde si me nacrtao,gde si me ostavio,da cekam u svojim strepnjama, laznim nadama.Dok je zelja za povratkom bila.Galopirajuci nestaju sve one prikaze,koje su pogledom odgovarale.Ali ja nisam znala da citam...da citam iz njihovih pogleda. I ti si cutao.Stida nisi imao...nista mi nisi rekao.Ko si?Sta si?Gde si me nasao?Samo si se smeskao.Dok sam te ludo volela.Uzaludni pokusaji,zadrzati nesto sto se ne moze.Godine i vreme ne izdrzavaju.Znam idoli su mrtvi,ali ja u njih ne verujem.Verujem u nasu ljubav koja je postojala.Verujem u savrseni pogled koji sam upoznala,i zavolela Strast koja nas je obuzimala. Okreces novi list,lakse ti je da cutis. Jer vise te niko rasirenih ruku ne ceka. Vreme svoj deo polako zivot dovrsava.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 21/10/2012, 9:13 pm | |
| NAS MALI SVET
U SAN MI PONEKAD DODJI, SAMO SE NASMESI,SVOJOM RUKOM KROZ KOSU MI PRODJI ZNAM DA SI DOSAO DA ME TESIS. NAS MALI SVET NEKAD SMO IMALI, ALI GA NISMO ZNALI SACUVATI, PREVISE CEKANJA,PREVISE SNOVA I SAMO TISINA KOJA ODJEKUJE, TISINA KOJA ODZVANJA KORACIMA BOLA. NISAM TE UMELA SACUVATI,NIKADA TE SVOJIM NISAM MOGLA ZVATI ALI SAM TE VOLELA,JER SAM U TEBI PRONASLA LJUBAV KOJU SAM IZGUBILA. BEZ RECI SAM OSTALA,SAMO CUTIM, NADA JE ZAUVEK NESTALA NA NJU NE MOGU DA SE LJUTIM.STRANAC, NEZNANAC,VOLJEN ZALUTAO NA ZABRANJENOM PUTU.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 9/11/2012, 6:40 pm | |
| Izabrala sam ono sto sam morala, ono sto sam najmanje zelela, da umrem da me vise nema. Da okajem sve ono sto nisam pocinila, samo radi tvog spokojstva i mira. Sklapam jos jednom ruke preko grudi, bez sjaja u ocima,svoje mrtvo srce zaboravom prekrivam. Ne muci me vise,bojim se ovog laganog nestajanja,ove agonije u tami hladnog praskozorja.U srcu mom ponovo je zima. Zaustaviti vreme,klanjati se pred tvojim stopalima...ne nemogu vise,hodati po zici bola.Jos jedna stranica zivota je ispisana. Krenu suza koju zaustavljam,ne mogu dalje,nemam vise snage,samo moj jecaj i tvoja lutanja...moja vecna cutanja i tuzni zvuci violina. Dok oganj polako dogoreva,tama hladna me obavija.Bojim se zivota bez sjaja u ocima.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 19/11/2012, 6:33 pm | |
| Kazu istina boli. Zato pozelim da me svi lazu, jer ne zelim da me ista boli. Ne mogu vise nista trpeti, ne mogu se u ovom svetu snaci ,ne mogu pravdu vise isterivati...vise ne mogu glavu dignuti,vise ne umem sanjati. Kome se pridruziti?Kojim korakom koracati?Koga vise slusati,a svoj ostati. Vise nikome ne verujem,mogla bi zivot prespavati...sva vrata iza sebe zatvoriti.Od nostalgije ziveti, po nepoznatim obalama hodati i polako nestajati.
| |
| | | Najda M.
Broj poruka : 4997 Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 22/11/2012, 1:37 am | |
| Setajuci nocu kroz ovu nasu tamu , rado svratim u tvoj kutak ... Bila iluzija ili ne...uzivam u svetlosti tvojih stihova ... | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 26/11/2012, 7:01 pm | |
| Necu te nikada pitati da li i ti mislis o nama, kao sto ja mislim sada. Ili je vreme ucinilo svoje najmilije moje. Da li me se setis nekada? Samo jedan pogled,samo jedna rec i sve bi bilo kao pre. Treba prva korak napraviti, treba sebe u ponosu pregaziti svoj odraz u ogledalu pogledati i toliko toga progutati. Sedeli smo jedno kraj drug, secam se...pricala sam ti a ti me nisi slusao.Ko zna o cemu si mislio, dok sam ja zatvarala vrata naseg zivota jos jedno godisnje doba je proslo.Ruka u ruci polako nestaje, vise me nema u tvojim rukama, nema me u tvojim recima nas, san polako prestaje.Samo jedna tvoja naivna rec ovu ljubav je kostala. Radosna secanja iza nas ostase. Idi,zauvek,idi i ne okreci se... ne zovi me.Sve izmedju nas proslost je. Ne diraj je.
Poslednji izmenio Beskraj dana 27/11/2012, 6:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | meseceva rosa
| | | | Beskraj
| | | | panonski galeb
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 28/11/2012, 7:02 pm | |
| - Beskraj ::
- Necu te nikada pitati
da li i ti mislis o nama, kao sto ja mislim sada. Ili je vreme ucinilo svoje najmilije moje. Da li me se setis nekada? Samo jedan pogled,samo jedna rec i sve bi bilo kao pre. Treba prva korak napraviti, treba sebe u ponosu pregaziti svoj odraz u ogledalu pogledati i toliko toga progutati. Sedeli smo jedno kraj drug, secam se...pricala sam ti a ti me nisi slusao.Ko zna o cemu si mislio, dok sam ja zatvarala vrata naseg zivota jos jedno godisnje doba je proslo.Ruka u ruci polako nestaje, vise me nema u tvojim rukama, nema me u tvojim recima nas, san polako prestaje.Samo jedna tvoja naivna rec ovu ljubav je kostala. Radosna secanja iza nas ostase. Idi,zauvek,idi i ne okreci se... ne zovi me.Sve izmedju nas proslost je. Ne diraj je.
| |
| | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 29/11/2012, 3:52 am | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/12/2012, 6:15 pm | |
| Jos uvek cujem,to se ne zaboravlja tvoj gromki osmeh koji u usima odzvanja.Jos pamtim tvoje reci: "moram da krenem,grobovi su moja sigurna cekalista". Jos uvek boli,jos uvek odzvanja. Jer ja sam te volela,a ti si bio samo prolazna stanica.Znoj me obliva,na odredistu rasirenih ruku stalno sam te cekala.Molila se, na svim onim oznacenim i neoznacenim mestima.Dok si ti bio obucen u smrt, samo sam na tebe mislila.Lelujavo oko svoje ose sam se okretala,pocivala i snivala ka ropskoj milosti bila. Gromki glas i danas mi odzvanja. Povratka vise nema.Stazom kojom si krenuo vise nas nije spojila.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 3/12/2012, 9:35 pm | |
| Odbegla od sna,lebdi senka voljenog-crna,samo se nazire iz tame mojih zelja.Peva romansu o ljubavi,ne pitajuci se gde je zaborav.
Vrisak tisine neodoljive,cujem je, razumem je.Pitam se sto noc ne ume da cuti?Zasto me muci,zasto? Dolazi i ostaje,sta hoce vise od mene Sluti???
Suma u magli se podize.Beli odsjaj harmonije se nazire.Suze ne padaju smejem se,zrno prasine nestaje.Samo put ispred mene sapuce.
Sve je oko mene laz,u koju nisam verovala. Sve je zabluda.Poslednjim trzajem odlazim,ne smem da se okrecem. Sve je odavno zapisano,samo sto ja u to nisam verovala.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/12/2012, 6:22 pm | |
| Ovo je nase poslednje vece. Nasa poslednja noc. Moramo se zauvek oprostiti. Moramo se rastati. Tacku na pricu staviti.Ono zbogom precutno izgovoriti. Noci oplakati,naslikati i u bezglasju tisine ovu ljubav napustiti. Nemoj me nista pitati. Nista ti ne mogu odgovoriti, samo cu te zauvek traziti u snovima bez sna. A ti ces me u njima pustiti. Da te u pesmama trazim,mojim dnevnicima secanja,u onim izgubljenim hodnicima vremena. Samo me pusti,tiho cu kucnuci. Vrata mi ne zatvaraj. Otvori mi prozor ponekad. Neka udju moji koraci. Da zaigram igru vetra,onako zavodljivo kako samo ja umem. Pusti me da udjem,da te poljubim, da o zaru strasti govorim,i da kao ceznja nestanem pre svitanja. Kao ludi san,tuzan i nanovo tvojom rukom ispisan.
| |
| | | panonski galeb
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 10/12/2012, 7:39 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 27/12/2012, 7:29 pm | |
| Kao kap vode svojom neznoscu sam te umivala.Pred mojom lepotom oci su spustao,tvoje sunce sam bila. Sve kazne si trpeo jer si me voleo. Kisu s tvojih ociju sam poljupcima skidala,bila sam tvoja radost i milina. Mislila sam??? Cak i onda kada sam te ispratila, kada me zrak ljubavi zaneo,kao casa rujnoga vina.Sve sam umislila.Sve sam samo usnila.Nikada tvoja ljubav nisam ni bila.Beznadezno sam ocekivala glas, korak...bilo kakav znak.Samo jauk tisine i sakrivene zelje kao orobljene strasti preklinjale su me da zauvek zatvorim vrata koja se nikada nisu ni otvorila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic 5/1/2013, 12:34 pm | |
| Jednu sam tajnu skrivala. U svome srcu cuvala. Ispod sklopljenih kapaka, sanjala. Tiho uzdisala,ponekada mastala. O nasim dodirima,tihim sapatima.O tvom licu i tvojim ocima. Cesto sam te zvala,dozivala u tudjim pogledima trazila. Gusila suze u postelji i cutala. Nikada nikome o tebi nisam rekla. Tajno skrivena ! Koliko sam te volela. Ruke ti pruzala,bedeme oko sebe zidala,na tvom ramenu snivala. Dugim ulicama hodala,bez traga nade i povratka.Uvek sam na nas mislila. U tvome zivotu samo sam putnik bez povratka.Putnik trenutka vremena, koji se ne zaustavlja.I koji nista ne pita. Tvoj andjeo noci,adjeo polomljenih krila.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 1 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 1 Gost
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|