LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
|
+10tisina snega Najda M. tanjasmu1 besherat cat09 ladykatarina vučko smesko zz ds1989 Ellen wild 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 1/1/2011, 2:53 pm | |
| Ceo moj zivot je bio ples sa djavolom.To je bio moj izbor smrt i bespuce tame.Zica ona tanka najtanja po kojoj sam plesala samo za tebe.Jer si mi otvorio svoje srce kao prozor a ja nisam slusala nikoga i nista sta mi govore.Pustala sam da me struja nosi,da me taj ludi ritam pokrece,dok sam te stalno cekala sa ko zna koje strane.Pokusavala sam od mnogih stvari da pobegnem ali mi nije uspevalo.Jer me je uvek sacekalo na nekom uglu gde sam se najmanje nadala.A onda sam shvatila da bezim od same sebe.I taj nocni krik u kome prepoznajem samu sebe.Ponovo me vara rec,pronalazim se u zaboravljenom plesu naseg ludila.Svih nasih pijanih strasti i ljubavi koja me satire.A toliko godina je proslo...Znam...ja znam i netreba da me niko podseca da si za mene igra koja je odavno izgubljena.Ni tada nisam plakala,svaki bol je bio mnogo jaci od te suze.Plamenim potopom se stalno hranim.Nemam mira niti sam ga ikada pronasla.Samo gorim...godinama neiscrpna i vecna.Jer progoni me onaj djavo kome sam zauvek prodala dusu u tom nasem prvom i poslednjem plesu.Plesu ljubavi.Sada bez tebe sam samo jedna obicna zamazana krpa koja vise nevredi nista,jedna rana koja jos uvek krvari...golotinja u obliku jednog zenskog bica.
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 8:58 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 14/1/2011, 7:00 pm | |
| Jos jedan list papira otkidam sa vec pozutelih stranica.Po ko zna koji put ova stranica je vec ispisana u mome zivotu.Po ko zna koji put su jedne te iste reci vec upotrebljene i po ko zna koji put list je otrgnut.Otrgnut ali nikada zaboravljen.Lebdi senka voljene crne osobe stalno.Da li je to moja senka?Da li je to njegov privid?Zauzeta sam trenutno mirovanjem svojih nemira,lelujam sa mislima koje su protkane na strast...strast..i ljubav.Jedan vitraz usnulosti.Otrgnuti san secanja,samo jedan san je bio u pitanju.San o ljubavi i ratu.I onaj ljubicasti zvuk koji smo samo mi razumeli.Kazu zaboravi?Kazu,ali niko nekaze kako.Niko neshvata da je to najtezi balast koji nosis sa sobom i koji prosto nemozes da ga se otreses.Uzaludno sam potrosila tolike godine ali nisam uspela.Da li sam htela?Da li sam htela svoju najdrazu antiku zaista da izbacim iz sebe?Pitanje na koje nemam odgovor.Izgleda da nisam mogla.Moj pomucen pogled je stalno tezio savrsensvu dok sam klela i mrzela sebe u svim tim danima i nocima.Kako izneveriti svoja osecanja?Kako...Skupljam polako ruke,zapisujem ponovo nove redove jedne te iste price.Bez suza,jer njih nikada nisam imala.Zapisujem jednu pricu koja za mene nikada nece imati kraja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/1/2011, 7:10 pm | |
| Da radovala sam joj se kao malo dete.Nisam mogla da poverujem da u jednom jedinom periodu moze da te zadesi i tuga i sreca.Kisa mi je uvek donosila i srecu i suze.Tako je bilo i ovoga puta.Tuga je vec polako uzimala danak svoj,dok je sreca cekala da joj otvorim vrata.Ovaj put je tiho kucnula.Bila sam zbunjena na njenu tisinu,mirnocu i na njene poglede koje je imala.Cutala sam i slusala.Slusala kao malo dete i upijala svaku rec.Polako je pocela i meni da se uvlaci u kozu.Pocela je da me uci kako se tuga zaboravlja,vratila mi je osmeh licu.Vratila mi je i ono sto sam mislila da nikada vise necu povratiti.Ova sreca je tako cudna,toliko se razlikuje od svih onih predhodnih da se poneka pitam.Sta je to u stvari sreca?Da li ono vreme koje je proslo?Ili ovo koje imam sada? | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 31/1/2011, 8:07 pm | |
| Da pronasla sam te posle toliko godina,posle tolikog trazenja.Pronasla sam te.Neko rece nista nije izgubljeno u vatri samo je sazeto.Neko rece...I ja cu biti sada samo ono jutro koje se ponovo radja.Da li je bitno koji put?Vise nije.Hocu da se budim dodirom,a ne jaukom.I ne zelim da budem vise ona tama oplodjena zlom i mrtvilom koju si mi donosio.Hocu da me greje sunce.Sve sam svoje svedoke odrobovala,sve sam svoje kazne posteno isplatila.I sada znam kuda cu.Ko si ti u stvari da mi vise sudis?Da mi stojis na tom putu,gde kazes da je ceo ovaj grad i ja u njemu izniklo zbog tebe.Odlazi vise od mene.Pusti me.Prestabi vise da me vuces na samo dno.Jer ja sam vec odavno prestala da budem tvoja oznaka,tvoj broj.Ja imam svoje ime,imam svoj osmeh i imam san koji si mi ti ukrao.Prestani vise da me zoves svojom igracicom vatrene krvi,jer sam to prestala biti.Nakon toliko godina.Vise nista ne postoji izmedju nas.Vise me cak nista ni negusi.Nemam ni nostalgiju.Samo je ostala ona ispucala usna koja je znala cesto zbog tebe da prokrvari.Od sada tebi poklanjam samo svoje cutanje.cak i posle smrti.
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 8:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | tanjasmu1
Broj poruka : 234 Godina : 52 Humor : ...smeh je cudotvorna sila....koju ja stalno..primenjujem.... Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 4/2/2011, 10:34 pm | |
| - Beskraj ::
- Najlakse je staviti tacku, a misao neka sama luta od nemila do nedraga.
Usla sam u dnevnik i ostacu zauvek deo tog dnevnika. Ako izblede listovi, ostaju postovi,ostaju neke pisane reci.Ostaje nezaborav. Tamnih ociju, zgrcenog pogleda gledam groznu mi pozornicu izgubljenog tela i lezim u mraku bez glasa, bez snage da vratim vreme proslo, a sta ce mi onda dan bez sunca? Pitam se ponekada. predivno napisano... trenutni moj osecaj.....zbog izgubljenog ,dragog bica..... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 4/2/2011, 10:41 pm | |
| Hvala tanjamu1.Uzmi ako ce ti biti lakse pisi,ni ja nisam znala da je to najdelotvorniji lek.Probaj da kroz pisanje izbacis sve svoje emocije veruj mi bice ti lakse.Probaj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 9/2/2011, 7:37 pm | |
| [center]Gde sam se pogubila u ovom nevremenu zadnjih desetak godina.Sve ono sto mi je nekada bilo vazno i bitno potpuno je izgubilo smisao.Smisao koji me sada toliko umara.Umorna sam od svih onih druzenja,prijatelja toliko izgovorenih reci koje me sada u ovom trenutku cine jos praznijom.Jos pustijom i cini mi se u trenucima negde nedorecenom.Jer prosto ne mogu da se pomirim sa mnogim stvarima.I dalje zivim.Znam samo da nisam mrtva i to je sve.Prosto jedno stanje koje je neopisivo.I pitam se gde je sve ono nestalo u sta sam verovala,za sta sam se trudila.I zbog cega sam pronalazila smisao u ovom bezumlju besmisla.Desava mi se da svoj odraz na ogledalu ponekada ne mogu da prepoznam.Plasi me ono sto citam u svojim sopstvenim ocima.Ono sto izbija iz moje duse prosto kao da nisa ja.Gde je ono lice?Gde je onaj osmeh i sjaj u onim ocima nestao za vreme svih ovih godina.Nista ne shvatam.Da li da pokusam ponovo sve to izgubljeno da pronadjem?Ima li smisla?Da li vredi vise ikakvo cekanje?Moram da pokusam...strah me je.Bojim se.Da ono sto cekam ne docekam.
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 9:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 1/3/2011, 7:39 pm | |
| [center]Davno sam se ja izgubila po svim ovim listovima svojih dnevnika.Rasula kao slova koja jos uvek nisu ispisana.Koja stoje negde u vazduhu i cekaju da jednom nekada budu rasporedjena.Secanja naviru.Zasto mi sve teze i teze pada odrastanje?Kada ja prosto to ne zelim,ne mogu i necu.Zasto boju smeha moram da menjam svakodnevno,i da potiskujem sve one bezbrizne trenutke.Zarad odrastanja.Ne zelim da mi secanja umiru.ne zelim da budem putnik vremena koji ce samo kroz ovaj zivot da prodje.A nebo je tako puno crnih lisajeva,nigde sjaja.Nigde vidika.A nekada tako nije bilo.Vise se ne usudjujem da krenem u susret novom danu,stojim na putu i vise ne vidim svoje stope.Sta je od mene ostalo?Secanje.Usamljeno srce koje samo plamti,potamnela zlatna ikona i jedna sumorna duga.Sta je jos od mene ostalo?Patnja,i bol za vremenom koje sam ostavila.I vise ne znam na koju stranu glavu da okrenem.Ne zelim da odrastem.Tako me sve to boli.
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 9:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 6/3/2011, 11:50 am | |
| Da li dragom uspomenom mogu da nazovem uopste ona secanja koja su me vukla do najveceg dna.Da,izgleda mogu.Ne da mogu moram.Jer i to je onaj deo zivota koji se ne moze gumicom izbrisati,ne mozes ga ispod tepiha sakriti i sa time se moralo ziveti.Pamtim sve dobro,i ne zelim da zaboravim.Desilo se...ostro i bolno secivo zivota po rukama.po telu po dusi.Sklopljene ruke koje mole da izadju iz tog kruga pakla.Samo nemi slusaoci.Pomoci nema.Zlokobni pogledi,kojima placas svaki danak svoga zivota.Placas svoju bol a da ga nisi ni svestan.A onda dolazis u nekim trenucima sebi,dozivas se pamecu i vidis da gresis.Gledas a u stvari ne vidis nista osim gustog oblaka dima koji se svuda nadvija nad tobom.Ponovo sedas u kut i nastavljas zivot u zatvorenom krugu koji nema izlaza.U tom krugu nema razmisljanja,nema pameti,nema blizine i izucavanja.Samo prepustanje koje te ne vodi nikuda.A onda krece uzasna borba.Ruka ti je pruzena.Ne smes je odbiti.To je ruka svetlosti koja hoce da te izvuce iz samoga pakla svoje sopstvene duse.Prilika...Ustajem.Krecem.Nemam sta vise da izgubim.Sada vise nemam vremena da sanjam,da haluciniram.Moram da krenem polako korak po korak da koracam.Moram da naucim kako se zivot u stvari zivi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 19/3/2011, 12:49 pm | |
| Mrzim datume,godisnjice.Mrzim kalendare jer me podsecaju na prolaznost vremena.Mrzim sve ono sto je ostalo iza mene,jer ne smem i ne zelim da se okrecem za tim.Unapred vise ni ne gledam,zivim za sada i za ovaj trenutak.A u tom trenutku si ti moj glas.U tvome oku igram i plesem jos jedan ples.Ples ljubavi nase godisnjice.Lomim plavetnilo nad svakim tvojim uzdahom.I pored tebe ucim i saznajem sta je to sreca.Uspeo si da na ostacima moje rusevine podignes me na mesto koje mi je uvek pripadalo.Da sve one isprekidane reci i misli napokon sastavim i slozim u jednu sliku.Sliku koja ima toliko boja,zvukova i topline.Zelim ponekada toliko toga da ti napisem,da ti recima iskazem i pokazem svoju toplinu osmeha,svoj krik ljubavni iz plamena.A onda sednem i pisem o nekim neotkrivenim rebusima,tuznim lutanjima i svim onim ispranim nitima.Mozda ce godine i vreme ipak da ucine nesto svoje.Mozda...Ali ja znam da ti znas.Da si uspeo da mnoge tragove koje sam nosila isperes svojim poljupcima,dodirima.Da si uspeo da izbrisem i oplacem sve one mostove ranjene koje sam ostavila pre tebe.I da napokon kada sunce razlije svoje iscekivanje,treba lebdeti i lagano plivati u san jednog uzvisenog shvatanja. Tebi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 21/3/2011, 8:18 pm | |
| Imam previse zelja,a u stvari moje zelje vise nisu nikakve.I pomalo se pitam kuda sve ovo vodi.Cemu sve ovo.Slusam savete prijatelja,slusam i klimam glavom.Nemam cak ni njima sta da kazem.Slusam price poznanika,kazu pisi.Lepo pises a ja stresam cini sa sebe.Posmatram svoje ruke,olovku koju drzim i ovaj beli papir.I opet se pitam cemu sve ovo?Zivot ili smrt.Dosta mi je vise pokidanih niti,tragova svoh onih progonjenih zveri.Dosta mi je ljudi koji me stalno savetuju,ili tapkaju po ramenu.Muka mi je vise mog klimanja glavom.Hocu da u pesmama mojim sakrijem ime,hocu da izgorim u njima kao plamen.I da se samo negde u daljinu zagledam.Sve ovo sto pisem pocela sam nizasta,bez ikakve koristi i za sebe i za druge.Pocela sam iz ciste potrebe da ostane zapis moj o nama...O meni,tebi,mojim slutnjama,vecitim lutanjima uspomenama iz kutije koje zale i optuzuju sve one koje zele da se moje ime nadje u vrhu neke strane. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 29/3/2011, 8:41 pm | |
| Vec je puno godina proslo od svega toga.Godina ne volim ni da se secam,zato se secam svih sati svoje mladosti,svoga detinjstva.Secam se svake lepe reci,pesme i ambijenta koji prosto ostaju neizbrisivi.I te carobne svetlosti koja je igrala samo u moju cast.Tople kise koja je lila i tebe koji si svirao na gitari.Akorde meni tako znane,mogu da ih cujem i sad.Cudan je to bila sreca,i sada kada pisem o tome i kada se secam svakog tog trenutka,prosto ne postoje reci koje bi mogle sve to nacrtati.Malo bi bilo boja.Tvoj osmeh,na uglu usana,moja vatra koja je strujala u grudima i svaki moj pokret koji si pratio u iskrama onog naseg vecitog refrena.Tako nekao je bilo.Pronalazili smo utociste,za sve one carobne dane i noci.Secam se napisao si mi tada jednu pesmu,a ja sam se smejala od srca.Izgovarao si neke stihove,koje ja tada nisam razumela i presecao jabuku na pola.Onim tvojim srebrnim nozem dok su nas bludne zvezde posmatrale.Nudio si mi ljubav,a ja tebi ceznju.Nudio si mi sutrasnji dan a ja tebi trenutak.I sve je to bilo samo za jednu prosecnu mladost koje se secam.Draga uspomeno,volela sam sve sto je u tebi bilo,sve one bozanske zvuke koje si izgovorio.Ali tada ti nista nisam rekla.Otisla sam putem svojim.Cutke,bez previse objasnjenja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/4/2011, 11:53 am | |
| Da li ste nekada svoju zelju pozeleli da stegnete i da je nikada ne pustite? Prosto da je prihvatite u svoje skute,i da joj pronadjete utociste.Predpostavljam da svako od nas jeste.U tim svojim zeljama pronalazite glas,utociste,mozda neku misao,pronalazite zvezdu vodilju.Umiranje i radjanje.Tako se zvala moja zelja.Bezala sam u njoj,odbacivala tamu dozivala svetlost i skinula masku.Onog trenutka kada sam je skinula,zazalila sam zauvek.Jer sam sagorela bez ostatka,pocela da zaboravljam stvari koje se ne smeju zaboraviti.A to je onaj krst koji sam nosila.i koji i dalje zelim da nosim u svome zivotu.Hocu da umrem kao ustrljena ptica,od uspomena,od samoce.Ne zelim da mi oci vise svetle,ne zelimk vise sunca sjaj.Ne zelim vise nista.Zelim da samo sve ovo sto pre zaboravim.Sada je sve kasno,na tromedji sam nabujale vode,iscrpljena sada vise bez milosti.I ne zelim vise da budem uzvisena,jer moram da spalim sve ono sto me sada strance na tebe podseca.Shvatas li umorna sam od robovanja koje vise nemaju cula,boli me ova slutnja zatamnjena.Slutnje sam sazidala,ruke zatpala i u plast jutra ovom tisinom se zavila. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/4/2011, 7:08 pm | |
| U svakome od nas postoje one kutujice koje ponekada cuvamo cak i sami od sebe.Ja sam na moju davno zaboravila,gurnula na tavan secanja,u neki stari sada vec pozuteli kofer uspomena.I kada cujem rec ljubav koja me odozgo zove,koja vapi da je otvorim u meni se stvara osecaj koji je davno zaboravljen.Krenem stepenicama,pozelim da je otvorim,pozelim ponovo nekoga da volim.A onda ponovo napravim korak unazad.Cemu to?Odavno sam prestala da verujem,odavno sam prestala da zivim zivotom koji vise nemam.Ali glas koji cujem odozgo,zidovi koji stalno padaju na moju glavu,prosto me teraju da opet napravim ona dva koraka u napred.Dugo ja tako koracam,ni gore ni dole.Stepenicama koje ne vode nikuda i nikome.Sa avetima proslosti,koji me kidaju na komade.A ja cutim.Jer ne zelim da niko otkrije slabosti moje.Cutim u svom paklenom raju sa likom necijim. | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/4/2011, 7:39 pm | |
| Danas ste me svi rasplakali, kovcezice treba da otvorimo, draga Beskraj da sve izleti, to stalno i sebi govorim... ali kako kad je tamo najvise delica nas samih... U tvoje kutke kad udjem, kao da je delic mene zalutao... Evo poklonicu ti jedan iskricav, kamencicima svarovskim da ti srce kucka... to su nase suze zablistale dusom...
____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/4/2011, 7:49 pm | |
| Hvala ti draga moja Rosice na ovom divnom kovcezicu punog beskrajnog sjaja.Ja moj da sam otvorila do kraja,verovatno bi ceo zivot ostala pored njega.Ovako otvaram ga svakodnevno,po malo vec dvadesetak godina.Nadam se da cu ga do kraja zivota celoga otvoriti i suociti se onda sa svim svojim nemirima.Mozda nije previse hrabro sa moje strane,ali znam da je bolje.Hvala ti. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 22/4/2011, 4:09 pm | |
| Nikada u zivotu nisam nista tudje pozelela.Nikada u zivotu nista nisam Ukrala.Nikada slagala,a da bi ta laz nekoga zabolela.Nikada...A onda to nikada se prosto desilo.U jednom dodiru oka.Pozelela sam nesto sto je tudje,zabranjenu jabuku zagrizla i nisam je ispljunula.Sazvakla sam je i pojela,,cak da se nisam ni lose osecala.Sa tim sto sam uradila sahranila sam bol koju sam nosila sa sobom.Pocela sam da recima iznosim dah koji me je do tada gusio.I osetila na nebu huk,kada u ocima bruje sene i zelje.Susret,koji mi je doneo put,probudjen san,i trag necije niti po kojoj hodam.Pitala sam se zbog cega sam to uradila?Da li sam imala pravo da na tako nesto smem da pomislim, ane da uradim.Pitala???A onda sam dosla do brzog odgovora,pakao mi je i onako bio blizi uvek nego raj.I samo se nasmejala.Sva sam u sjaju,uverena da nista ne mogu da izgubim ako nastavim.Uverena jer zelim tako da verujem.Samo ne znam a mozda i ne bi trebalo da me zanima,kakvo ce biti budjenje posle svega ovoga?Da li ce se noc pretvoriti u dan,ili ce stalno biti dan.Necu o tome da razmisljam.Nek traje dokle traje. Voli te tvoja A. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 26/4/2011, 8:14 pm | |
| Cekanje...lekcija koju nikada nisam naucila.Mozda zato sto nikada nisam imala potrebe da je ucim.Sada posle toliko godina neko pokusava da me necemu nauci,pokusava reci koje zelim da kazem ostanu nedorecene,jer ako ih kazem znam da cu te zauvek izgubiti a na to jos nisam spremna.Kako ne shvatas vise da moje cekanje ima vec svoju tacku kljucanja.Koliko u meni ima neznosti toliko u meni i ima one druge krajnosti.Znam da ti sve znas,ali ova ljubav u sebi polako u meni stvara tugu i bol.Od koje vec pocinjem da se gusim.Znam da me volis,osecam.Tome si me ti naucio,ali moja dusa polako postaje hladna,srce uznemireno.A oci stalno pitaju.Dokle vise ovako?Nikada u ljubavi nisam pitala.sada po prvi put pitam.Mozda sam ja najvise kriva sto sam u tebi trazila nesto sto sam izgubila,nesto sto sam cekala celoga zivota.Za necim sto sam jurila,pevala i volela.Mozda sam te previse pozelela,i u toj svojoj zelji se izgubila i postala obicna.Ja koja je tako razlicita u svemu.Sada shvatam da se borim,niti znam s cime niti znam s kime.Dok ovo pisem slusam fijuk vetra koji savrseno razumem jer disemo istim dahom.I gledam dva kraja Beograda dok polako noc pada.Osecam...bolje to sto osecam da ti ne kazem,jer mene onda vise nece biti.Cekanje...oziljak prerusen u tajnu.Voli te tvoja A.
Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 9:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 9/5/2011, 7:36 pm | |
| Volela bi da mogu da vratim vremeplov malo unazad,da stvari na kojima sam gresila sada uradim ispravku,ali ne to se izgleda nemoze.Vreme je stalo,ali ja te toliko volim da secanja koja postoje zelim da sacuvam zauvek.Sve je prolazno,pa ne znam zasto bi ljubav bila izuzetak.Jesam li ti ikada rekla da sam te volela,da te volim megalomanski...najvise na svetu.Valjda tako misle svi zaljubljeni?Nekada se pitam zasto smo se uopste morali upoznati?Ko si u stvari ti,moje prividjenje,san koji sam dosanjala pa se pretvorio u stvarnost?Zaista ko si ti?Svi pesnici ovoga sveta verovatno bi rekli da je na moru nase ljibavi nastupila oseka,a ja ponekad pomislim da smo mi na moru apsurda.Ljubav mozda i jeste prolazna,ali moje secanje nije.Pred mojim ocima menjaju se slike poput nekog mozaika,kao na pokretnoj traci klize dani mojih cekanja,nadanja,secanja...Volela bi da smo ja i ti negde na kraju sveta,dovoljni sami sebi.San!Nedorecen...Jedna misao koja me ne napusta;LJUBAV KOJA SE RODILA ALI ZA KOJU NIJE BILO IZVORA DA SE SA NJEGA NAPAJA,ZA KOJU NIJE BILO VATRE DA SE NA NJOJ GREJE,KOJA NIJE CVETALA JER JOJ NIJE PRUZENA PRILIKA...Ali bila je ljubav.Zasto te i dalje volim?Izgubili smo se u ovom nevremenu,samo sto ja vise nemogu[ne zelim]da sakrijem postojim samo zbog tebe,i zivim svakim otkucajem tvoga srca.Ponekada se pitam hoce li u tvom oku postojati neki kutak za moj lik,i misao...da li covek ono sto voli mora da izbrise...ne,ja to nemogu.Trag za tobom jos mirise,mozda na kestenov cvet...neku vanilu....i sve to i dalje budi uspomene i secanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/5/2011, 7:07 pm | |
| Ljubav,inspiracija mnogih a za mene motiv razmisljanja.Sve ljubavi su jedna nalik na drugu.Poljupci,sreca,suza plac i rastanak.Verovatno ces se pitati sta mi to znaci.Reci cu ti.Reci cu ti da te volim kao sto nikada nisam,a ti ces se smejati.Zelim da ti se predam cela da osetis toplinu moje duse ali se bojim...Verovatno ces se pitati cega...Ne znam ni ja,ali naslucujem da bojim se ljubavi.Cini mi se kada bi zavirio u moju dusu uplasio bi se,pobegao bi a ja se i toga bojim.Mislila sam da ne znam voleti,a sada mi se cini da imam ljubavi za citav svet.Moje lice znaj nikada nece biti ogledalo moje duse,jer tada bi mogao mnogo toga da procitas.Mozda me volis,mozda ti se samo dopadam mozda se samo varam.Jer ljubav je kao i kocka mnogo dobijes ali cesto mnogo i izgubis.Otkada sam ja postala tako ranjiva,pateticna osecajna ...Zasto sam po prvi put tako nepoverljiva,a ipak tako otvorena ...zasto?Toliko pitanja a nijedan odgovor,odgovora nema.Tebe nesmem da pitam,jer znam sta ces mi reci.Reci meni tako poznate.Znas ne verujem puno ljudima ,jer su svi oni senke samo svoje siluete,ali tebi verujem.Ne znam zasto ti verujem,ali ti verujem.Cini mi se da me nisi do sada slagao.Borim se sa nekom svojim unutrasnjim ja,u meni je stalna borba.Zelim ponekada da budem ono sto nisam,jer tako neki vole,ali ne mogu ne mogu da budem ono sto nisam sa tobom...Bojim se,pred tobom sam ono sto jesam,skidam masku koju jako cesto navlacim i onda razmisljam da li je to prava stvar,mozda se uplasis i razocaras pod bujicom i navalom tolikih mojih emocija.Rekao si mi da budem ono sto jesam,prirodna opustena.Kako?Kako?Kada se u meni stalno vodi rat,jedna strana zeli da ti se preda i da bude voljena, a ova druga zeli da te ostavi jer je ta ljubav nemoguca .Pomozi mi da nadjem kljic koji sam mozda izgubila,mozda sam ga samo zaturila pa da nadjem vrata nase srece.Moje srce kuca za tebe.Nemoj mi dozvoliti da pobedi moj glas savesti,jer ako on pobedi onda cu te zamoliti da odes,i da se ne vratis nikada.A ja to ne zelim. Ljubav nije vestina ljubav to je pitanje dara kao i poezija,ljubavnici se radjaju kao pesnici.Dobro jutro moje najlepse jutro. p.s.Nekome ko mi je mnogo toga vratio u zivot. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/5/2011, 8:41 pm | |
| Tebi moj nemiru snu i javo... Pocinjali smo jutro sa dobro jutro ljubavi.Moja najlepsa jutra,su sada moja najveca bol.Zaljibila sam se jako brzo u tebe[mada u sustini po tom pitanju jako sam teska].a onda posle dvanaest godina jednog osecanja koje sam gajila u sebi shvatila sam da sam Tebe zavolela.Tebe koga nisam smela da zavolim,tebe koga nisam nikako smela da pretvorim u javu.Trebala sam da te ostavim kao moj san,san koji cu da sanjam i u kome cu da uzivam.To nisam znala,ljubavi pogresila sam a u svim tim greskama ni ti nisi izgleda znao kako da mi stanes na put[ili mozda ni ti nisi hteo],nego pratio si me kao slepi putnik neki karavan.Sve moje mane si pretvarao u vrline[bez obzira sto sam ti i ja na njih cak ukazivala],voleo si moju iskrenost i otvorenost jer ja i jesam bila zaista takva.A ja,ja sam volela sve tvoje,i tvoj osmeh i tvoje plave oci kao more,i tvoje pa da,ljubavi... Volela sam sve tvoje...Zasto kazem volela sam...ja te i sada dok ovo kuckam volim do ludila,volim kao sto sam samo jednom volela u zivotu i vise nikada.Hiljadu pitanja a nijedan odgovor.Zasto te nisam ili zasto me nisi izgurao iz svog zivota [onog trenutka],jedan drugom smo bili visak,jer smo imali sve...Ali na to izgleda nismo imali odgovor.Prepustili smo se trenucima,osecanjima i prepustili smo se javi.Ja sam to opravdavala sudbinom kojoj nismo znali a ni hteli da stanemo na put.U toj mojoj prevelikoj ljubavi jedino si ti pomalo uspevao da me spustis na zemlju kada krenem previse da letim,pokusavao si mom temperamentu i nestrpljivoscu da stanes na put,ali bilo je prekasno ,tako sam platila i tog jutra cenu tvoje ljubavi.Veruj mi placacu je do kraja zivota i nikada je necu moci isplatiti.Secas se da sam ti govorila da te volim,da te volim najvise na svetu,da si moja ljubav...Govorio si mi da sam tvoja sreca,kako mogu ja nekome da budem sreca pitam se sada kada sam te unesrecila.Sada me verovatno mrzis.Jer granica izmedju ljubavi i mrznje je jako tanka.Naviru mi secanja kada sam bila u trenucima tvoja blistavost i mirnoca,sada sam tvoj nemir u javi.Znao si moje trenutke nervoze da pretvaras u najlepse osmehe,da naucio si me da se smejem,a sta sam ti ja donela...Bol...Bila sam tvoja sreca,tvoja blistavost,najlepsi san,lepota jutra,mirnoca ,uzivancija ljubav...A ti si meni bio i sada si moje sve.Valjda sve sto je lepo kazu ima i svoj kraj.Sada zivim sa ogromnom ljubavlju ,jednim secanjem i bolom-bolom koji me ubija.Sada zivim u agoniji,u stvari ja vise i ne zivim noci sam pretvorila u dane a dane u neprolaznost.Svaka misao i pomisao si mi ti...Tesim se i ova bol sa kojom zivim je bolja nego necija praznina.Ucim ziveti bez tebe,bez tvoje ljubavi ponovo ucim da hodam ali nikada necu vise nauciti da se smejem moj smeh je otisao s tobom. Mirnoca si mi da znas.Ti nisi nemir ti si moj mir. Volim te i volecu te do kraja svog zivota. P.S.Najvise cega sam se bojala jeste da te ne izgubim[mada nisam imala nikada ideju ni kako da te sacuvam],a izgubila sam te svojom gluposcu...Oprosti mi ... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/5/2011, 9:52 pm | |
| U zivotu sam se uvek vodila samo jednim ciljem,da sve sto radim ima svoj smisao,a onda u trenucima svoje slabosti shvatila sam da si ti jedina besmisao moga smisla,moja prva i poslednja slabost zivota.Da li cujes nocu krike te uzasne krike mojih uzdaha...da li cujes vapaje i isprekidane otkucaje moga srca...Zovem te...dozivam te...ocaj,bol,nada,strah,iscekivanje,smisao besmisla,san ,java i samo veliki ponor.Toliko uskomesanih osecanja u jednom tako krhkom bicu,kome su zidovi i samo zidovi bez vidika jedini pogled.Moj pogled si bio ti.Ostalo je toliko neizgovorenih reci,toliko nejasnih stvari,toliko krivice[ili mozda sve ti to znas]koje su mogle da budu recene ali nisu...mostovi koji nas spajaju i razdvajaju...sve je zatvoreno,svuda sam blokirana,sve si mi vezao...Cuti...i ta tisina je mozda bolji akord za moje usi nego sav smisao koji sam imala do sada u zivotu.Ponovo sam navukla onu masku,koju si ti i samo ti uspeo da skines,mada sada vise ne znam ni da glumim,samo lose statiram.Kazu vreme leci sve,meni je svakim danom sve gore i gore,hodam po oblacima koji se stalno izmicu,a ja stalno padam i spoticem se.Ucim da koracam,ucim da hodam,ponovo sam na samom pocetku.Ucim da ustanem da se kao ptica feniks podignem iz ovog pepela,ali ne ne mogu ne uspevam...previse sam slaba.Ponovo bezdan,litica,ogroman ponor,a nogde svetlosti.Da li ti ljubavi moja vidis svetlost na kraju tog mog tunela...Ne,ne zelim pomoc,nezelim nikoga,zelim samo nesto sto nemam.Zasto se uvek tako ocajno zeli samo nesto sto nemas,sto ti je nedostizno?Ponovo ta grozna tisina....i samo muk a toliko ljudi je uvek u mojoj blizini.Sama sam,strah me je ali ne zelim bas nikoga.Pocela sam da uzivam i da se sazivljavam sa ovolikim bolom,koji su kao ubodi noza.Srce mi krvari,cepa se a ja ne zelim da prekinem sve to...Da li ja to sebe kaznjavam...ne znam,nemam odgovora,kao mazohista uzivam u svom dnu,gde ne vidim izlaz.Tvoje oci,reci,dani i meseci sve tvoje je u meni.Ti nisi moj san,ti si moja java.Java koja je postala kosmar mojih noci,nesanica mojih dana.Da li znas da sve sto god je bilo posveceno meni,ja sam to citala,citala i citala danima,vise nista ne citam sada sam sve naucila napamet.Sada pricam sa tobom u svom ludilu...Kazu oci su ogledalo duse,ja vise nemam duse,moju dusu si ti poneo sa sobom,svojim cutanjem,svojim neizgovorenim recima i mislima.MOLIM TE VRATI MI JE!!!Vapim za tim,zovem te ovaj put te preklinjem.Vrati mi samo ono sto si uzeo,ono sto je moje.Ne trazim ti vise nista,jer na vise ni nemam prava.VRATI MI MIR.Ponovo neki cudni zvuci,ponovo tvoje reci odzvanjaju u mojim usima,cujem tvoj smeh,i ono dobro poznato pa da...okrecem se...ponovo prazni zidovi,nema izlaza,nevidim vtrata-kojim putem poci,puteva nema,samo prepreke...Sve svoje ljubavi moja sto sam imala u ovih nedelju dana sam bacila pod svoje noge[ne pod tvoje],pod svoje,sto je jos strasnije.Sada sam zena koja gazi po svemu onome sto je stvarala i gradila godinama.Pre svega po svom ponosu,principima,sreci ...ma po svemu.Ponovo praznina...ponovo jauci nesrecne duse,krici koji slamaju srce na hiljadu komada.Bol...osecaj koji se ne moze opisati moze se samo doziveti,ali veruj mi sve su to moji osecaji.sa kojima zivim,sa time se sazivljavam.I to je bolje nego necija praznina celoga zivota,necije izgubljene godine u uzaludu.Suze...ne nikada ih nisam imala,nemam ih ni sad,kao kamen sam,valjda je zato moja bol jaca i veca i nepodnosljivija od samog samrtnog ropca.Nema ih,a ja ih zovem u pomoc.Nema ih .Zivim sa silnim uzdasima,ali suza nema.Kako se place,jel ume neko da mi kaze,da me nauci.Da li umes ti?Cutanje,nema odgovora.Jedino sto mi je ostalo jeste moja lepota,koju mogu svi samo da gledaju,a niko ne moze da uziva...Kazu da su zene sa najtuznijim ocima i najlepse,jer se ona sa svojo tugom uzdize u neke visine samo njoj znane.Ja ne mogu ni sa svojo tugom vise nigde,jer sve ovo sto mi se desilo,me stalno vraca na pocetak.Odakle sam sve sa tobom krenula,i pocela jer se secas onog dobro jutro...Mozda zaista i meni svane ponovo jedno takvo jutro,mozda se zaista moj san pretvori u javu.LJUBAVI,HVALA TI NA SVEMU OVOME,HVALA TI NA OVOM I OVOLIKOM BOLU I NA ULASKU U MOJ ZIVOT HVALA TI JER JE SVE BILO OD SRCA.Znaj lepota nije ono sto vidis,lepota i sreca je ono sto nosis u sebi.Ja sam to izgubila sa tvojim odlaskom.Ljubavi moja. Secas li se onih stihova[ja ih nikada necu zaboraviti] Praznina u srcu je bila,potpuno je ovladala tisina. Hteo sam dusu da iscupam,vrati se u nju,hteo sam. Potpuno prazan bio sam u tom snu Ljubavi ono sto smo ja i ti imali,veruj mi nije praznina,i nije san[samo sto se ruzno zavrsio].To je ispunjenje,i to mi niko ne moze oduzeti pa cak ni ti.Bez obzira sto si sa sobom sve poneo i sva vrata za sobom dobro zakljucao.Volim te. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/5/2011, 7:35 am | |
| Da li je bilo potrebno toliko govoriti o ljubavi,kao sto sam ja tebi govorila,kao sto sam ja tebe uvek pitala,pa da shvatis da te volim.Ljubav se nije mogla kod mene videti,ali se mogla osetiti,cuti na svakom koraku.Da li je bilo potrebno toliko izgovorenih reci,u mojim nesanicama,a u zelji da budem blizu tebe.Noc.Vreme kada sam te mogla voleti u tisini,u ocaju u samoci.A zvezde,zvezde su padale kao moja nada,i mesec se pomoljavao kao jedini svedok onoga sto se desavalo u mom srcu.Koliko li je samo bilo neprospavanoh noci s tobom u mojim mislima?Kako sam samo bila srecna zbog tvog jednog osmeha[zar ne vidis koliko je meni malo za srecu potrebno].Noc.Donosi tisinu i nesanicu.Vraca uspomene i secanja.Kako bi zelela biti s tobom na obali nekog mora posmatrajuci talase koji zure ka stenju.Gledati galebove na horizontu i osetiti onaj jaki,opori miris mora i soli.Kako bi volela docekati radjanje novog dana i sakriti se negde u dubinu tvojih ociju.Noc.Volela bih s tobom trcati kroz livade beskraja,a onda umorna leci na taj zeleni tepih,slusajuci zubor potoka-tvoj glas.Noc-JEDNA JEDINA MISAO-GDE SI STA RADIS?
Poslednji izmenio Beskraj dana 11/5/2011, 8:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/5/2011, 8:40 pm | |
| Postoje stvari u zivotu koje ste mogli sigurno spreciti ali niste,da li niste mogli ili niste hteli,ili su se jednostavno desile.Da mislim da su se desile.U ovom svom pisanju sada razmisljam o necemu sto me uopste nije doticalo a neko me je podsetio na to.Zaista mi nije bitno da li ti ovo citas,da li ces ikada procitati ili neces,neinteresuje me.Jer sve ono sto sam osecala prema tebi,sve sto sam znala i mislila a ovde pretocila ja sam tebi sve to rekla.Ovo ovde sto pisem pisem samo zbog sebe,i samo zbog sebe.Secas li se kada si mi govorio da svoj visak energije kanalisem negde,a ja sam se smejala.Predlagao si mi da se vratim pisanju,jer sam to nekada radila.I tome sam se smejala,smejala sam se svemu u tom periodu s tobom.Sada sam ponovo uzela da piskaram jer za pisanje su potrebne jake emocije,inspiracija,a ja svega toga imam na pretek.Da postoje ljudi koje jednostavno nikada ne upoznas,a kao sto ti kazes tako ti se usunjaju i udju u tvoj zivot,da postanu tvoja svakidasnjica.Postanu tvoj zivot,tvoja misao,i smisao postojanja.Necu te nikada zaboraviti.Ni ne zelim o tome da mislim,odzvanjaju mi tako poznate reci koje si mi izgovarao.Znam da mnogi ne mogu da shvate o cemu i sta ja sve vreme pisem,pitaju se sta ja sa ovim sve hocu.Veruj mi muka mi je vise laznih moralista kojih ima na svakom koraku.U zivotu samo ne reci nikad.Svojim pisanjem ne zelim nikoga da dotacinjem,niti trazim razumevanje niti zelim da budem neciji nemir,jer ovo ovde je moje i samo moje i to mi niko ne moze oduzeti.Zaista ono sto sam uzimala od tebe,ono sto sam crpila je bila moja snaga,moj osmeh i lepse jutro za svaki dan.I sada bez tebe,idem dalje akumulirana toliko pozitivnom snagom koju i mi davao i pruzao bezrezervno.To je ono sto je meni bilo potrebno.Nista mi drugo nije bilo vazno.Kako dani odmicu bez tebe,moja secanja su sve jaca i jaca.Bas jutros sam se ponovo osmehnula setivsi se nekih tvojih reci koje si stalno izmisljao,ali i taj moj osmeh je opet bio vezan za tebe.Nekada ljudi posle nekih stvari,nemaju ili mozda ne zele da jedno drugome nesto kazu.Razuimem,razumem i takvo stanje.Jer i cutanjem covek moze mnogo toga da kaze.Zasto?Kako?Zbog cega?Da li su potrebni odgovori na sva ova pitanja.Mozda jesu a mozda i nisu.Meni nikada reci nisu bile potrebne da bi mi se neke stvari kazale,znam ih i bez toga.Znam sta u svakom trenutku mislis,kako se osecas.Moja najsladja i najveca mana si ti.Onda mozes da predpostavis koliko sam savrsena.Zivim...odrzavam zivot,gotovo pretvoren u secanje,secanje na tebe,na ono sto je bilo i na ono sto ce...Upravo dok ovo pisem na mojoj omiljenoj stanici slusam Amor Amor to je prva pesma koju si mi ti poslao i koju sam zavolela na prvo slusanje.Pitam se sta ostaje posle prolaska kroz sve ove magle,i beskrajnosti?Ostaje...znam ostaje istina,igra mesecine u kojoj te trazim svake veceri.Ostaju secanja na ono sto je bilo,pa minulo.U tom secanju je ostala nada,ali i strah od izvesnosti i neizvesnosti,zebnja od vremena.Znam da sam pogresila ponovo ispitujem sebe,ali sada je kasno ne mogu da vratim vreme koje je proslo.Ljubim te. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/5/2011, 10:16 pm | |
| Noc bez zvezda i mesecevog sjaja.Los predznak svaki put bi to osetila.Bili smo sami.okruzeni tamom i tisinom.Te nase prve zajednicke veceri,jedino je gorela nasa strast,jedino je sijala ljubav.Ali izgleda je sve bilo uzalud.Ne mogu da pronadjem reci kako bi opisala svoju ljubav,koja je istim zarom gorela godinama samoce.Bio si stranac za mene,a opet sam te nekako osecala svojim.U dugim tihim nocima pruzala sam ruke da dodirnem tvoju kosu,lice da osetim nezne ruke kako me miluju po celom telu...a dodirivala sam usamljenost i padala u zagrljaj tame.Jedva sam cekala jutro,nadajuci se da ce mi ono doneti tebe,a stobom i sunce i srecu.Ti jesi bio sunce,ali tudje.Necije.Zasto sreca pripada drugima?Zar je ona zaboravila da i ja postojim?Sada znam...Ti nisi moja sreca.Jedini put koji me vodi od tebe je put ka zaboravu.I sama pomisao na jednu takvu istinu zadavala mi je bolni drhtaj u grudima.A sada je ostala samo praznina i tuga.Da li je nasa ljubav od pocetka bila osudjena na umiranje? | |
| | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/5/2011, 11:07 pm | |
| Sacuvaj zracak sunca u ocima... Ljubav je neraskidiva spona... nit kojom kojom hodamo iznad ponora, i kad mislimo da smo zajedno sa njom umrli, taj zracak nam je vrati... Neka su i secanja, neka su i bolna, i lepa, neka je i samo puko sanjarenje, nesto sto u nama tinja samo mastom probudjeno, neka su i kolebanja, sve neka je i neka zivi i neka prolazi... samo nikada nije umiranje, jer nista sto je u nama vec rodjeno ne moze umreti... Zauvek u nama ostaje... Volim da te citam draga Beskraj, iako ponekad u meni protutnjis bolom, pa zatvorim stranice, a onda se vratim i citam sa suzama u ocima... Valjda, i nesto u meni slicno, samo sa sobom se bori... ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
Poslednji put izmenio meseceva rosa dana 11/5/2011, 11:20 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/5/2011, 11:11 pm | |
| Hvala ti draga moja Rosice,mozda si u pravu ono sto se jednom rodi nikada ne umire,koliko god da je lepo,bolno postoje ta secanja koja prosto zive u nama. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 12/5/2011, 7:28 am | |
| Sve je bilo i sve je proslo.I sada dok listam davno ispisane stranice...ne mogu a da ne zadrhti.Svaki okrenuti list ozivljava uspomene,svaki sum papira otvara jos vece rane,svaka ispisana rec budi novu ,mozda neisplakanu bol.A nije moralo sve da bude tako.Mozda bih se ja radovala suncu,sretna sto me greje,mozda bih jos lice umivala u jutarnjoj rosi.Mozda...Ti to znas najbolje,zar ne?Pred mojim ocima menjaju se slike poput nekog nemog filma...klize dani,a i meni secanja.Ti i ja na kraju sveta,sami,dovoljni sami sebi!Isti kao i svi moji snovi.Neispunjeni.Nedoreceni.Eto zato ja ne sanjam.Nisam smela da priznam ni samoj sebi da na ovom svetu za mene postojis samo ti...da ja postojim samo zbog tebe...da koracam s tobom i da zivim svakim otkucajem tvoga srca. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 12/5/2011, 7:34 pm | |
| Nikada nije rekao da me voli,iako sam to osecala u svakom njegovom pogledu,pokretu,dodiru.Nije bio kao drugi.Bilo je u njemu nesto nevidljivo,cudno,nesto sto sam tek u zanosu mogla da naslutim,nikada u potpunosti da spoznam.I ono sto mi je bilo najvaznije -bio je moj.Uvek.Jednom davno pokucao je na vrata mog zivota,ali ga nisam pustila da udje sve dok jedne zime nismo nasli parce srece zaboravljeno pod pahuljom.Zima je bila kao i svaka druga,sneg kao i svaki drugi,on kao nijedan do tada.Zelela sam nesto a ni sama nisam tada znala sta...ostavila sam ga.Isuvise ponosan da bi pokazao koliko pati,samo se nasmejao i rekao"Sta ja tu mogu...tvoj izbor"...Mislila sam da ce nesto drugo reci...da ce nesto uraditi...pokusati...Nije.Otisao je zauvek a ja sam samo htela da proverim koliko me voli...poigrala sam se sa necijim osecanjima ne znajuci da cu sebe najvise izigrati.Srecemo se...jos uvek u njegovom pogledu,u njegovom srcu u njegovoj dusi vidim da me voli.Ipak nikada mi to nije rekao. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 12/5/2011, 10:12 pm | |
| Ispod teskog kovcega vremena pronadjoh secanja.Da nema ovog foruma ja taj kovceg secanja nikada ne bih ni otvarala,ostavila bi pregrst uspomena tu da stoje gde im je i mesto... Ali secanja me opet vode uvek ka istom.Kad god se setim pojavi mi se osmeh na ono sto je bilo lepo.Ostaje to duboko u nama,ne moze se izbrisati.U zivotu uvek ima dobrog i loseg ali mi smo uvek zbog tog losef izgradili i podigli zid nepoverenja.Kada bi neko mogao samo da zaviri u moje oci uspeo bi da procita cak i one stvari koje nikada nisam izgovorila.Vreme nezaustavljivo leti. Mnoge teme ovde pokrecu prasinu secanja...albume moga zivota,vraca me unazad...mene koja uvek hrlim unapred i nikada se ne okrecem za onim sto je bilo.Ali zaborav mi stalno kuca na vrata i ne da mi da otvorim prozore. Ja moram da idem koracima napred...odabrala sam tezi put,put bez snova i puno uspomena. Odabrala sam zivot u trenutku i za trenutak.Mojim uspomenama mogu reci samo jedno. Zlatom mozete kupiti sve,ali nikada ono sto ja imam a to sam ja i moja trenutna osecanja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 13/5/2011, 8:46 pm | |
| Upoznali smo se sasvim slucajno.Secam se pruzio mi je ruku i predstavioa se,ali mu ime nisam cula.Nije mi se svidjalo to sto dok god bi ja pricala on bi me ispitivacki posmatrao,a njegove oci su prodirale u moje srce.Stvarao mi je nervozu svojim pogledima.Pojavio se...i uvukao se u moj zivot bez ikakvog objasnjenja.Taj prvi susret najiskrenije bar po meni nista posebno nije obecavao.A onda sve je pocelo kao u bajci.Pogledi divljenja,dodiri lagane nestrpljivosti osmesi bez ikakvih podozrenja.Uzdasi koji su se otimali kontroli. Njegov dah...kako sam ga samo osecala,dozivljavala. Sada su moje noci ispunjene mislima o tebi.Moje oci traze svetlost tvojih ociju koje bi zauvek rasterale tamu. Uspeo si da od djavola stvoris andjela...tako si me ponekada zvao,ukrotis divlju zver i njene nemire i probudis neznu srnu.Tako sam se pored tebe osecala smirena i spokojna.Pokazao si mi kako ljubav na neki nacin moze da bude divna.Dao si mi krila ljubavi u trenutku kada mi je bilo najteze i nikome necu dozvoliti da ih slomi. Znaj,uvek cu biti kraj tebe i u dobru i u zlu i na javi i u snu. Bicu tvoj mali andjeo cuvar,tvoja svetlost beskrajna.Obasipacu te poljupcima,ljubavlju i toplinom... Bicu kraj tebe da ti osmehom ulepsam dan. I molim te cuvaj me jer ti si sada razlog mog postojanj. Iako ne cujes otkucaje mog srca znaj da ono kuca samo za tebe. iZMEDJU JAVE I SNA MOJOJ LJUBAVI- Beskraj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 13/5/2011, 10:34 pm | |
| Sve se zavrsilo pre nego sto je i pocelo.Od tog trenutka put sto se zivot zove,za mene je iscezao.A dok s tobom nisam bila dijagnoza koju sam sama sebi postavila nije bila tako crna.Naprotiv.Zivela sam u nekom svom svetu,davala sebi neku laznu nadu ,zivela u iluzijama i sa laznim ljudima.I mislila sam da me to cini srecnom.Tugu sam lecila secanjem na nase zajednicke trenutke.Onda odjednom probudio si me iz mog sveta...recima koje ce me vecno pratiti.Pricao si mi o svom shvatanju zivota,o tome kako je zivot za tebe samo kocka.Tvrdio si kako na toj kocki vidis samo dva broja -jedan i sest.Ja sam te slusala i cutala ali ti nisam tada rekla da na mojoj kocki zivota ispisani su svi brojevi.Nisam ti rekla jer ti i onako to ne bi shvatio.Moja kocka je ipak spala na najmanji broj.Ali ja sam za sve kriva,dala sam ti toliko mesta u srcu,da je meni samoj postalo pretesno.Na raskrsnici sam i ne znam kuda cu krenuti-putem ocaja ili putem zaborava.Ovo drugo je cini mi se nemoguce.Smejem se i kada mi do smeha nije...Nisam ti tada rekla da sam se prepala svoje ljubavi...da sam se zaustavila kod prve prepreke zivota koja se ljubav zove. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 14/5/2011, 1:20 pm | |
| Ja imam svoj svet...moj svet nisu snovi,vise nisu jer zivim previse u realnosti,bojim se da im se prepustim jer tesko ih je odrzavati u ovakvom svetu.A onda onda sam srela njega...slobodno mogu reci bolju polovinu jer do tada sam se osecala kao nedovrsena pesma...nedorecena.Koju ti sada svojom beskrajnom ljubavlju pokusavas da zavrsis.U mojim ocima ako si hteo mogao si da vidis vracenu .srecu radi sitnica,izgovorenih reci...sapata.Ljubavi da li znas koliko je mraka u meni i oko mene,da sam skroz zaboravila kako je kada te pomiluje zrak svetlosti.Taj zrak svetlosti moga zivota uneo si ti svojom pojavom.Nikada ti to necu reci...da sam te cekala,zelela nadala se i negde u dnu duse prizeljkivala tvoj dolazak.Zelim da ti kazem da te volim.Da volim te...zaista te volim.Neznam koliko verujes u te moje izgovorene reci ali zapamti moja ljubav moze da izdrzi sve.Tera me silna potreba za tobom.Jer ti si moj strah i moja groznica.Predosecam da cemo se razici,i da ce nas tokovi zivota kad tad odvuci stanju razuma,ali znaj nosicu te u jednom delu moga srca,jer ti si moja ljubav i tamo pripadas. Izmedju jave i sna mojoj ljubavi-Beskraj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 14/5/2011, 8:44 pm | |
| Ne secam se datuma.Znam da je bio mart mesec.Sada kada razmisljam o nama pitam se jesi li ti moj san ili moja java.Da li ti uopste znas,pre no sto si se pojavio u moj zivot sedela sam sa spakovanim koferima uspomena neznajuci sta cu vise s njima.To sam htela da ponesem na put u nepoznato.Sve ovo sto pisem na mojoj javi...napisano je za tebe,jer tebi poklanjam sve svoje osmehe,svoje plasljive misli...svu svoju ljubav,zelje,stvarnost,mastu,ceznju i bol.I kada te nevidim i kada nisi pored mene,znam da se nalazis negde tu...Ti si moja misao.Kako smo se ja i ti jednostavno voleli i osecali.Znas ljubavi dok ovo pisem pitam se ponekad gde si bio svih ovoh godina.Za takvom ljubavlju ceo zivot sam tragala,ali je nikada nisam pronasla.Mojim telom ceo zivot je tekla ledena krv,ljubav se u mom svetu merila nekim drugim merama,nije tu nikada bilo ljubavi...barem ne one ljubavi koju sam osetila prema tebi.Hvala ti za trenutke srece...jer ti trenuci su sada vec momenti,hvala ti na tom zraku sunca koji mi beskrajno darujes.Hvala ti na ljubavi koju mi pruzas i koju zaista uspevam da osetim.Voli te tvoja A. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 14/5/2011, 8:47 pm | |
| I tog jutra lenjo sam sam se protegla u krevetu,pomislila sam opet taj dosadan sat mi zvoni i budi me...Nije mi se ustajalo.Bila sam pospana a jastuk me je mamio i zvao da ponovo stavim glavu na njega i da se okrenem na drugu stranu.Duvao je vetric kroz poluotvoren prozor,zavese su se lagano pomerale.Tisina,mir.Spokojna sam u prvim jutarnjim satima.Miris kafe me je ponovo pozivao na ustajanje.Njegov glas odnekud cujem,njegov osmeh jos uvek osecam njegove dodire od prethodnog dana.I osmeh na mome licu.Osmeh srece.Ne,on nije pored mene,i nikada nece ni biti.Nijedno jutro ovako lepo sa njim sigurno necu docekati.Ali...Vracam se ponovo na tren,nas razgovor koji smo vodili.Ne izlazi mi iz glave.Ljubavi sta je to sreca?.Pa da li je moguce sada pitam sebe posle toliko godina,da sam bila u takvoj zabludi.Da je za mene sreca samo postojala kao definicija.Sve ono sto sam ja smatrala pod pojmom sreca tog dana,sata,casa mogla sam da bacim pod svoje noge.Cinilo mi se da dok te nisam upoznala da zivot koji vodim me ispunjavao ,i da sam ja najsrecnija osoba.Ali onda sam shvatila , da posle svega sam ostajala prazna,neispunjena...Jeste trenutak sreca,ali ako se u tom trenutku pronalazite.Ja se izgleda nisam pronasla.Misli mi sve dalje i dalje idu.Ne,ne zelim da kvarim ovo lepo jutro vracanjem u proslost,.To sve sada je iza mene,ne mogu nista vise ispraviti.Moram dalje.Sada kada sam te pronasla,kada si me pronasao.Nauci me,kako biti sretan,kako voleti. Enlarge this image | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 14/5/2011, 9:13 pm | |
| Ponekada pozelim da nisam to sto jesam,da miris uspomena koja stalno naviru iz svakog kutka moga zivota jednim mahom ruke izbrisem i krenem putem koji nema ni pocetka ni kraja.Putem Beskraja...pitam se ponekada da li taj put postoji...Ne zelim da se okrecem za onim sto je bilo,ne zelim da znam sta ce biti zivim u ovom trenutku koji je sada,Zivim za trenutak.Pa kada covek bolje pogleda zivot i jeste trenutak.Proslost me uvek vraca na kofer pun uspomena...ponekada sedim na njemu i nedam mu,nedam da izadje,zatvaram oci,i gusim se u vrtlogu ljudi koji prolaze dolaze svracaju kroz moj zivot.Hiljadu volim te...bezgranicnih ljubavi,iskrenih laznih...licimernih.A samo one prave nema.Cekala sam je nadala se toliki niz godina je prolazio,znala sam kako izgleda,mogla sam da osetim njen dah na svom vratu...miris...ponovo miris uspomena.I pojavila se ali valjda u tom tolikom cekanju kako je dosla tako je i nestala.Iscupala mi je srce na komade,ostavila je delice.Kazu srce ne boli,pa sta onda toliko boli,ako srce koje toliko krvari ne boli.Boli me dusa...sve me boli od tog cekanja,nadanja i tog gubitka.Sklapam mozaik,zivot posle tebe;jer svoj zivot delim na period s tobom i period posle tebe.Skupljam polomljene ostatke stakla,pokusavam da nastavim...klecim molim,borim se padam ali uvek ustajem.Stojim uspravno koliko god me zivotni vetrovi sibali.Stalni nemiri i kosmari u mojoj glavi.Malo sam umorna od stalnog navlacenja maske osmeha,pogresnim ljudima.Glasovi koji me zovu...cujem ih ali oni prolaze pored mene neokrecem se.Zeljna sam neke oaze mira,zeljna sam necije bezgranicne ljubavi...nisam je vise ni zeljna gladna sam je.Zeljna sam necije topline,zagrljaja sapata ljubavi bezuslovne ciste onako detinjaste i neskvarene.Da li tako nesto uopste i postoji,ili sam ja samo jos jedan luzer koji trazi nemoguce.Vracanje u stvarnost.Jedan osmeh...koji obecava,slamka spasa.Drzim se za njiu...toliko sam vise preslaba da nemam snage ponekada ni da se drzim za nju...nada.Da li si ti moja nada,ili samo jos jedna uteha. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 15/5/2011, 4:10 pm | |
| Sedela sam kao i obicno,zamotana na svom krevetu i kao uvek lutala stazama svoje maste...koje me sve cesce vode ka tebi. Ne znam kako sam ti dozvolila da mi se toliko priblizis, da mi otkljucas srce i da se toliko vezem za tebe. Tiho i necujno usao si svaku poru moga bica...znao si i imao si strpljenja...cekao si da se u njemu sakrijes i pustis korenje.Svaka pomisao na tebe mi razvuce sirok osmeh,usne se nesmeju i uvek u meni izazoves takvu toplinu da ti to ne mogu opisati.Moja ceznja za tobom je svakom danom sve veca i jaca.Srecna sam ko nikada do sada,ne zato sto si ti nesto posebno nego zato sto sam ja to posebno otkrila u tebi. Ti si moja senka koja me prati u stvarnost... Svaki trenutak je ispunjen s tobom. Ljubavi budim se s osmehom i moja ljubav se zove imenom tvojim. Ti si moj andjeo koji me dize u visine.Kada nisi pored mene osecam stalno tvoje nemirne ruke,osecam miris tvoje koze.Uzivam u tim divnim trenucima provedenim s tobom. Gledam te ocima mutnim od zelje,ocima koje govore vise od reci. Ocima koje ti nude sve.Ja sam plamen strasti plamen koji uzima i daje... Izmedju jave i sna mojoj ljubavi-Beskraj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 15/5/2011, 7:53 pm | |
| .Imao je najlepse oci koje sam ikada videla.Ujutru bi se ogledala u njima dok bih uzimala pregrst vode za umivanje.Videla sam u njima i moju senku.Pisala sam mu price...delila mu osmehe...smejala se samo za njega...pokusavala da sanjam.Uz prve prolecne zrake uzimala bi mu ruku,igrao se sa mojim prstima...ljubio me je kao sto niko nije...saputao mi je najlepse reci koje sam zelela cuti.Govorio je da me voli...da me obozava da sam njegova potreba.Volela sam i ja njega na neki cudan i neobjasnjiv nacin...da li ljubav uopste ima potrebu da se objasnjava jednostavno volela sam ga.Uvukao se u mene necujno,tiho kao neko ko krade!I krao je.Svaki moj drhtaj,svaki moj uzdah...svaku moju rec-sve je odisalo njime i blistalo njegovim sjajem.I sada osecam toplinu tvojih neznih usana koje se spajaju sa mojim...Znaj ja sam samo dete sa iskrama u ocima i jednom novom spoznajom ljubavi u srcu.Ponekada se pitam da li je to sto ja osecam prema tebi ljubav?Ili trenutak magicne zacaranosti.Ma kakva god bila gorka ili slatka nasa ljubav mislim da se nikada nece zaboraviti. Izmedju jave i sna...mojoj ljubavi-Beskraj | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 15/5/2011, 8:41 pm | |
| Poklonila sam ti svoje srce i otvorila svoju dusu...bas kao knjigu.Ti znas sva moja osecanja,znas da te volim ludo i strasno...i mislim da to nije vise zaljubljenost,zaljubljenost je jedna prolazna faza...ti si postao sve moje.Moja snaga,moje cekanje moja svetlost ,moja sreca...osmeh moja ljubav.Pored tebe ne osecam sta je patnja tuga i bol,mnoge stvari koje su mi se izdesavale uspeo si da potisnes u neke moje skrivene delove zaborava.Ja te zelim...nekada te toliko zelim sada bas sada i to beskrajno.Ako me jednoga dana ne budes vise zeleo znaj da ce tvoja dusa biti kod mene.Volim sto mi dajes osecaj da sam voljena,osecaj da sam sigurna u tvojim ocima.I da u mom srcu vise ne vladaju hladnoce.To sto ti ja po hiljadu puta kazem da te volim to je zato sto smo tako nedovoljno zajedno...zeljna sam te svih onih tvojih dodira,pogleda i neznih reci. Ako nekada u zivotu sretnes nesto ogromno beskonacno,neograniceno, onda znaj da je moja ljubav za tebe. Izmedju jave i sna,mojoj ljubavi-Beskraj. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 16/5/2011, 8:11 pm | |
| Setam po oblacima.Snovi sa otvorenim ocima,masta,najlepsi prizori su oko mene.Ako otvorim oci suocicu se sa totalnom realnoscu.Mrak i vracanje u stvarnost.Moj osmeh i bol.Moja radost i tuga.Mirnoca i nemir.Moja ispunjenost i moja praznina.Nekada pozelim da se neprobudim...ne zelim tu svoju stvarnost jer nikada ti nemogu pripadati.Svi veruju da sam ja najsrecnije stvorenje na ovome svetu,mnogi mi zavide na mom stalnom osmehu...sreci.Nekada se pitam gledajuci ih sve oko sebe ...sta oni uopste znaju o meni?Gubitak...sreca,bol ,dobitak,trenutak.To je moj zivot.Jedna vrata mi se otvaraju druga zatvaraju i stalno jedan te isti krug.Gde ja to gresim toliko?Samoca-lazni osmeh s kojim prikrivam bol i samocu.Moji minuti grade sate,a sati mi prerastaju u dane...meseci u godine.Zatvorena vrata...Svako budjenje donosi mi pitanje da li ce sledeci dan da mi donese nesto lepse.U mojoj masti...Ti i ja...Negde daleko na kraju sveta,bez igde ikoga.Osecam svaki tvoj dodir koji mi nedostaje, svih ovih godina cekanja,tvoje usne tople vrele pozudne na mome vratu,prepustam ti se potpuno bez straha,trunke kajanja i greha. Srecna sam...moji nemiri su nestali,mom licu si vratio iskreni osmeh,srcu toplinu...a dusi mir i spokoj. Budim se...Moja masta nestaje,opet te gubim.Svako odlazi na svoju stranu.Nastavljamo dalje.Trenutak...bol...sreca praznina.Navikavam se polako na sve i postajem rob tog svog stanja.Tvoja A. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 16/5/2011, 9:17 pm | |
| To vece padala je grozna kisa,kao da se nebo otvorilo.Grmelo je i sevalo sa svih strana.Hodala sam korak po korak,neprimecujuci je.Te kisne kapi i sve moje suze ovoga sveta stapale su se u jedno.Isla sam ne znam ni gde ni kuda.Nista mi vise nije bilo bitno.Da li vam se desilo nekada u zivotu da krenete a da nemate ni pravca,ni cilja ni smera.Poceo je da duva hladan vetar,osecala sam ga u kostima.Osecala sam ga ali ga nisam primecivala.Kosulja mi je bila slepljena uz telo,kosa mokra...Ono sto sam osecala u tom trenutku,bilo je nesto mnogo jace.Bol koja me je razdirala i cepala dusu,srce...na najsitnije komade.Bol koju nikada do sada nisam osetila. Koraci su mi bili sve sporiji i tisi,gubili su se sve dublje i dublje u ovu prokletu jezivu noc.Prestala sam da budem svesna prostora,vremena i svih dogadjaja.Nesecam se vise nicega posle toga. Kada sam otvorila oci lezala sam u nepoznatoj kuci,pored mene je sedeo covek srednjih godina i nemo me posmatrao. Secam se samo da sam ga pitala: Gde sam?Ko je on? I ponovo zatvorila oci. Posle tacno tri dana dosla sam sebi.Prvo sto kada sam otvorila oci videla sam onaj isti lik,koji je sedeo na istom mestu.Rekao mi je da je naleteo na mene motorom,i da sam se nalazila u groznom stanju,mokra,promrzla i da kod sebe nisam imala nista. Rekao mi je da sam kod njega vec treci dan i da sam bila u najvecem bunilu,sa jako visokom temperaturom.Da sam pricala nepovezano,ali da je uspeo da moju pricu poveze. Dok sam ga slusala suze su mi se same od sebe slivale niz lice.To nisu bile suze,to je kamen progovorio,to je stena pustila suze.Zagrlio me je nezno,osetila sam po prvi put toplinu srca,i pozelela sam da me nikada ne pusti iz svog zagrljaja. Milovao me je po kosi i govorio:Placi izbaci to sve iz sebe,bice ti lakse". Osecala sam se tako sigurnom,i zasticenom u rukama tog neznanca. Posle popijenog caja ispricao mi je sve o sebi i svom zivotu.Molio me je da ostanem i da neodem nikada od njega. Zaista neznam ni kako,ni kada izmedju nas dvoje planula je obostrana ljubav. Onakva kao u bajkama.On je dolazio i odlazio,a ja sam ga cekala,cekala ga svaki put sa svojim osmehom.Voleo je moj osmeh,voleo je da se samnom smeje,i znam da je cesto govorio: U ovoj kuci dugo se nije tako nesto culo,to je ovde zaboravljena stvar.Znao je po celu noc da me posmatra dok spavam,da me drzi u svom zagrljaju jer se bojao da cu nestati kao sto sam se i pojavila.Znao je da me cuva,bio je moj andjeo cuvar,zvezda koja je obasjala put one moje grozne veceri.Volela sam ga,volela sam ga kao nikog. Tih dana neka grozna slutnja,i neki cudni nemiri nadvili su se nadamnom.Molila sam ga da neide nigde i da ostane samnom.Molila...Preklinjala.Nasmejao se i rekao moram malena,vidimo se veceras. Tog dana sam bila kao luda,nije mi se javljao ceo dan,telefon mu je stalno bio nedostupan.Ja nemocna.Cekala sam ga.Cekala...I sacekala ono sto sam i naslutila.Javili su mi da je poginuo.Ne nisam plakala,bila sam skamenjena.Nema.Moje srce i dusa su sve govorili.Opet onaj ludacki bol,koji ti kida celo telo. Nisam stigla da mu kazem da sam cekala njegovo dete.Koje je toliko zeleo i prizeljkivao.Nisam stigla da mu kazem da sam to dete i izgubila...Nisam stigla da mu kazem da sam ga puno volela...Nista nisam stigla,preduhitrio me je.U tih mesec dana sve sto sam imala sam izgubila sve je otislo zauvek sa njim. Sva osecanja,i svu ljubav koju sam imala poneo je sa sobom.Valjda vise u zivotu nikada suzu nisam ni pustila,nikada vise nisam znala da volim onako kako se voli. Jer valjda samo jednom u zivotu covek moze da voli onako kako smo se mi voleli. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 16/5/2011, 9:21 pm | |
| Vise ne prolaze sati...dani bez tebe,sada vec prolaze meseci.Svaki dan bez tebe...pada mi sve teze,sve vise i vise mi nedostajes,sve me podseca na tebe.Nikada blizi kilometarski nismo bili a u stvari dele nas svetovi,ti sada pocivas u svetlu tame,mira i tisine.Ja sam ovde u haosu vremena...koji prolazi a cini mi se da je sve stalo.Trebas mi,na onaj svoj nacin kako si samo ti znao da budes prisutan u mome zivotu.Da mi dajes i pruzas bezgranicnu ljubav,a za uzvrat da netrazis nista.Da me zoves malena,da mi cujes samo glas,da se nasmejes i vratis se stazama koje su samo tebi bile znane.Kako smo jedan drugome bili potrebni,neznam ni koliko smo toga bili svesni...ali osecao se negde u nekom mirisu kraj.Samo nisam znala o kakvom kraju se radi...Gurali smo to od sebe,i tumacili svako na svoj nacin.Nedostaju mi tvoje price...tvoje kuckanje o mestima i zemljama tako dalekih.Govorio si mi da ces me mnogo cemu jos nauciti,pokazati i cuti ali...sudbina nas je otrgla na najokrutniji nacin.Nisam stigla nikada da osetim tvoj poljubac u mojoj kosi...mada sam te pitala da li moze da osetis taj miris...smejao si se i govorio da mozes,nikada nisam docekala da osetim tvoju toplu ruku u mojoj,tvoj zagrljaj i sapat.Ali ja sam mogla sve to na neki svoj cudan nacin da dozivim.Govorio si mi da me volis,govorio si da taj osecaj si davno davno zaboravi...i da sam lavinu emocija uspela da pokrenem ulaskom u tvoj zivot.A ja sam se smejala...ja sam se stalno smejala,radovala se svakom tvom pozivu,tvom glasu,tvojoj sreci.Jer kada si ti bio srecan moje zadovoljstvo je bilo jos vece.Znao si da me pozoves i kada ti je bilo najteze,zvao si me kada si odlazio na puteve gde ni sam nisi znao da ces se vratiti...a ja sam te cekala.Govorio si mi da sam tvoja amajlija,moju sliku si drzao pored sebe i ja sam te zaista cuvala u svim pohodima osim tog poslednjeg.Nisam uspela da te sacuvam.Nikada ti nisam rekla da si bio nesto posebno u mom zivotu...nisam ti rekla toliko toga a imala sam.Voleo si me ovakvu kakva jesam...voleo si sve moje mane i bubice koje sam imala stalno.Voleo si me to znam.Bili smo jedno drugom sve u svakom trenutku vremena koje je sada iza nas.Pocivaj u miru moj andjele,ona najsjajnija zvezda na nebu uvek ce sijati samo za tebe. Čekam tebe, da, baš TEBE! Čini mi se celi život te čekam i nikako da te dočekam.. Ali, ipak ne gubim nadu da ćeš doći jednoga dana.. Makar na minut ili dva.. na sat ili dva.. Čisto da ti u oči kažem da sam baš TEBE cekao do sad.. I nadam se tom susretu.. samo za njega živim.. I za TEBE.. onu koju čekam.. Poslednje tvoje reci... Sahara. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/5/2011, 7:13 am | |
| Davno sam prestala voleti.I onda kada sam volela uvek sam iz nekih svojih neobjasnjivih razloga okretala se i odlazila...bez previse objasnjenja.Ponekada cini mi se koliko pisem o toj ljubavi imam osecaj da sam izgubila smisao zncenja te reci.Pre no sto si se ti pojavio [u smislu da mogu da te gledam u oci,da mogu da te dodirnem,slusam cujem]u meni nije postojao nijedan trag osecaja.Znas to je onaj osecaj kada nista ne moze da te zaboli,razocara,usreci nasmeje.Nista...samo jedna svakodnevnica...jedan lavitint bez izlaza.A onda sam osetila da ova senka zna da dise,probudio si svaku poru moga bica.Pocela sam ponovo da cujem otkucaje svoga srca,osecala sam glad,zedj,strast pozudu...LJUBAV.Pojavio si se niotkuda.Cini mi se da posle par susreta proradila je bujica osecanja koja se nisu mogla sakriti.Secam se da sam ti samo prisla i poljubila te,osetila sam zelju za tvojim toplim usnama,nisam slusala razum pustila sam srcu na volju.Zavolela sam te a da toga nisam ni bila svesna.Shvatila sam da kada smo zajedno cinimo onu pravu idealnu celinu.I dok ti ovo pisem razmisljam samo o onom nasem mestu,gde se trudimo da budemo koliko toliko razumni.Ali...u pojedinim trenucima car i opojnost ljubavi cine svoje.Zaboravljamo se i ponasamo se kao klinci...Bez obzira na sve lepo mi je,srecna sam u tim trenucima provedenim stobom.Jer se osecam spokojnom i mirnom.Kazu samo se jednom voli,sve druge ljubavi su laz.Ne znam ali ovo sto osecam prema tebi je zaista ljubav onakva kakva treba da izgleda u mom srcu iskrena i istinita.Volim te ljubavi do Beskraja. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/5/2011, 9:50 pm | |
| Ovo sve sto sada u zadnje vreme pisem posvecujem jednoj osobi koja je odskoro usla u moj zivot.Koju sam ja uspela da zavolim i da mi promeni zivot na jedan jako pozitivan nacin. Inace nikada se nizbokoga nikada nisam menjala,uglavnom su se ljudi prilagodjavali meni a ne ja njima.Nikada nikoga nisam slusala,a kamoli cula.Mnogima znam da nikada nece biti jasno moje pisanje,ali ja nikada nesto posebno nisam ni pisala zbog drugih,koliko zbog sebe.Bitno mi je da znam zbog cega sve ovo cinim.Svuda je tisina bila oko mene.Lutala sam do sada po secanjima.A onda su poceli da postoje trenuci koji su bili ukradeni samo za mene.Ispunjavao si me u svakom pogledu,prijalo mi je saznanje da mogu opet da volim...i cini mi se da budem voljena na jedan tako divan i cist nacin.Mogu ponovi mirno da spavam,naucio si me mnogo cemu sto sam zaboravila...poceo si mojim nemirima da vracas mir.Bilo je puno promasaja u mom zivotu i pogresnih odluka,ali ih se nekajem jer to je sada za mene samo secanje.Pored tebe sam pocela da primecujem stvari koje su do tada bile za mene nebitne.Pocela sam da uzivam u mirisu jorgovana,u suncu koji sija u mojoj kosi.Volela sam te zbog tebe zbog onoga sto jesi a ne zbog onoga sto je izmisljeno i isfolirano.Sigurna sam kao nikada da se ove ljubavi necu uplasiti,okrenuti i otici.Smejem se...Tvoja ljubav je posebna,jer je imas i nosis sa lakocom.Imala sam srece da je prepoznam. 03.2009 | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 20/5/2011, 6:06 pm | |
| Voleo si me kao sto me niko voleo nije.A ja sam tako ponosna bila u svemu.Secam se da si me pitao kada smo se rastajali.'Gde sam to pogresio".Zeleo si moju ljubav,moje srce.Zeleo si da budem tvoja za ceo zivot,da se smejemo zajedno.Ali ja nisam zelela,moje srce je pripadalo drugom.Nismo gledali u istom smeru.Nisam znala tada kada si me pitao da ti dam odgovor,gde si to pogresio.Nije bilo gresaka.Sada kada gledam iz ovog ugla,sa ovim godinama.Greska je bila moja,ali nisam tada znala da je prepoznam.Gledao si me nemo dok sam odlazila,tvoje zelje sa mojim odlaskom su bile samo san.Zvao si me svaki dan.Govorio da te boli ova ljubav,koja nije obostrana,i da neces nikada prestati da me volis.Govorio si mi da svakodnevno gazim po tvom srcu i mislima.Slusala sam te...nikada te nisam prekidala,ali na mom licu nije se ocrtavalo nista,totalna ravnodusnost.Kako sam tada bila bezosecajna,i koliko te nisam shvatala u nicemu. A onda susret posle toliko godina.Secam se kada si me video,rekao si jos uvek si prelepa uspomena na sve prosle dane.Pitao si me o svemu,o zivotu,da li sam srecna,da li mi je osmeh jos uvek onakav kao sto ga pamti.Da i rekao si mi jos uvek te volim...nisam ni prestajao.Nisam znala sta da ti kazem.Cutala sam.Cini mi se da sam valjda progovorila tek toliko"Zurim,drago mi je da smo se sreli".Nasmesila sam se i pozdravila.Ja sada znam da si ti u tom osmehu video puno tuge.Ali si cutao.Da ja se vise ne smejem isto,oci mi vise nemaju onaj sjaj koji si pamtio.I sada sigurno znam kako ti je onda bilo,jer u sustini sve prave ljubavi su tuzne. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 20/5/2011, 11:25 pm | |
| Tri velike ljubavi iza mene...tri grozne smrti.Zatvorena vrata zauvek.Samo secanja i uspomene.Cini mi se da nisam dosla na ovaj forum...nikada ove price ne bi napisala,ostala bi zauvek negde duboko duboku u mom srcu i nikada ne bi videla svetla dana.Ostala bi zauvek tamo gde su i oni posli. Bio je neko ko je vazio za nedodirljivog i zestokog momka...znate i sami dobri automobili,devojke...motori,garderoba i sve sta ide uz taj status.Znali smo se onako u prolazu,zdravo,zdravo. A onda jedan sasvim slucajan susret.Razmisljam dok ovo pisem,sve moje velike ljubavi su bile slucajnost,mozda zato nikada nisam ni verovala previse u sudbinu.Sedela sam te veceri u kaficu i cekala drugaricu koja je trebala da mi donese neke knjige.Naravno kasnila je kao po obicaju.A onda pogledi svi uprti na vtara,pojavio si se ti.Onako prepotentan i sav pun sebe...spustila sam glavu i krenula da citam ono sto sam vec zapocela.Ponovo sam podigla pogled,i tu sam videla da me posmatras i ides prema mom stolu.Prisao si mi i pitao da li je slobodno, Rekla sam ne,i da cekam nekoga.Naravno nije puno obracao paznju na moje reci,seo je sam bez poziva i narucio pice.Ja sam spustila pogled i dalje nastavila da ga neprimecujem...ali sve vreme sam osecala njegov bezobrazan pogled na meni.U isto vreme kuvala sam od besa sto se Maja nije pojavljivala.Dok sam ja tako vodila monolog sama sa sobom,prenuo me je njegov glas "Sta decko te ispalio...kasni,pa ako i kasni onda nije vise ni vredan cekanja" Ustala sam onako besna i krenula prema vratima,napolju je kisa lila kao iz kabla,Stala sam da sacekam taksi,koji se kao za baksuz nije pojavljivao. A onda iza sebe sam osetila samo topao vazduh na svom vratu. 'Malena,veceras bas nemas srece,nista te nece,vidis da sam ti ja sudjen." Pomislila sam u sebi onako besna,ne necu da dozvolim da budem jos jedna tvoja recka na zidu frajeru",i krenula prema stanici. Stanica je bila prazna,a on je uporno isao motorom iza mene...i bezobrazno dobacivao.Vec sam bila mokra,i bilo mi je uzasno hladno.Stala sam na stanicu,i doslo mi je da krenem da placem.Bila sam tako bespomocna,besna...a nista nisam mogla.Prisao je,uhvatio me za ruku i rekao; -"Daj prekini vise da izigravas razmazeno deriste."Prehladices se,samo cu da te odbacim do kuce. Posle nekog razmisljanja,posto nisam imala vise nijedno resenje prihvatila sam poziv.Zahvalila sam mu se kada smo stigli.A onda me je uhvatio za ruku i rekao Anja mozemo li sa se sutra cujemo,pozovi me...cekacu te.Mislila sam u sebi dok sam se penjala niz stepenice,ma nema sanse,ne pada mi napamet.Tu noc sam provela u groznim kosmarima. Probudilo me je telefonsko uporno zvono...ustala sam onako polusanjiva. -Ovde Darko,kako si?Nisam mogla da verujem. -Pa ti si lud rekla sam mu zar nevidis da si me probudio. -Bojao sam se da mi se neces javiti,pa sam hteo da te pozovem da izadjemo na pice. Razmisljala sam se u sebi i rekla mu da se nadjemo oko 12. Obukla sam se i sisla do kafica tu kod mene u kraju.Cekao me je.Razgovor je bio veo traljav...prosto nismo znali sta jedan drugome da kazemo.A onda je on progovorio. "Znam te jako dugo...o tebi znam bas sve,i uhvatio me zaruku.Ti nisi kao ostale,i netrebas mi za jedno vece,potrebna si mi za ceo zivot" Kolena su mi klecala,nisam mogla da verujem sta izgovara...bila sam zbunjena,i nisam znala sta da mu odgovorim.Cutala sam,a onda je on preko stola poljubio meda nisam mogla do daha da dodjem.Tako je sve i pocelo. Lude voznje motorima po Zvezdari,nezaboravno letovanje u Nici.Vikendi i ispijanje kafica u Atini,i nezaboravni sopinzi po Trstu.Ucio me je da igram tango,i naucio perfektno,ucio me je da vozim motor i nikada me nije naucio,ucio me je da volim...i da se prepustim srcu... Zaista ljubav koja se nezaboravlja.To nase zadnje vece proveli smo kod njega u stanu.Voleo je stalno samnom da nesto planira.Nagovarao me je da predjem kod njega i da pocnemo da zivimo zajedno.Rekla sam mu da nedolazi u obzir,da nam je ovako lepo...i da ja nevolim nikakve obaveze. Te veceri smo igrali i vodili ljubav uz tango....voleo me je kao nijedne veceri.Govorio mi je onaj ko oseti igru tanga oseca i svu strast prave ljubavi.I zaista je tako.A onda se nasmejao i rekao...mozda je ovo nas poslednji tango.I tako smo se ujutru razisli.Jos nisam ni stigla svojoj kuci,srela sam prijateljicu koja mi je rekla...zar neznas???-Sta bi trebala da znam.- -Darko ti je poginuo.Bila sam skamenjena nisam mogla da verujem,pa razisli smo se nije ni bilo pola sata.Vratila sam se odmah nazad,rekli su mi da je poginuo na motoru...mada sam posle saznala da su postojale i neke druge okolnosti. Danima,mesecima...nisam izlazila iz sobe.Roletne su mi stalno bile spustene,Nisam nista ni jela,ni spavala...ocima nikoga nisam mogla da vidim.Moja dusa je tog jutra zauvek bila pokopana sa njim.Vise nikada od tada nisam zaigrala uz taktove tanga.I niko dugo...jos dugo od tada nije mogao da zameni njegovo mesto. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 22/5/2011, 9:33 pm | |
| Sedim danas i nesto razmisljam...Dan kao i svaki drugi.Slusam na poslu neku muziku koja me vraca u neka zaista sretna i bezbrizna vremena.Kada je sve bilo mnogo drugacije,sa mnogo vise osmeha...opustenije,vise ljubavi i iskrenosti.Vise razumevanja.O Boze u kojoj sam ja danas apatiji ili agoniji.Zasto zelim da vratim i da zaustavim stvari koje su prosle,gde je onaj pogled unapred...vreme unapred prolazi,leti i odlazi.Nema u njima secanja,samo luda trka u trenutku vremena.Kuda sve ovo vodi.Cemu sve to???Onda njegov glas me tregne iz nebuloznog razmisljanja,zavrsavam razgovor i moj pogled je kroz prozor.Razmisljam sta mi je rekao,sta sam mu rekla.Onda se pitam,pa zar me i ti ljubavi ne shvatas,zar me i ti nerazumes.Znas li ti uopste ko sam ja u tvom zivotu.Trenutak,secanje ili uspomena.Zar i ti svo ovo vreme nisi mogao ili nisi znao da procitas bas nista sto sam ti svojim pogledom porucivala.Da zaljubila sam se u tebe...da volim te nekom cudnom i neobjasnjivom ljubavlju.Ali ono sto volim kod tebe nije ni tvoj izgled,ni tvoja pamet ni tvoje savrsenstvo.Ono sto voli kod tebe od prvog dana,[onda kada sam onako nespretno brbljala,i uvilala svoj pramen kose da bi sakrila svoju nervozu]su tvoje ruke,tvoj glas tvoj smeh...i sve reci koje si mi upucivao.Ti si moj mir,zar to nemozes da shvatis,moj mir u mom nemiru.Moj mir u borbi same sa sobom.U borbi ostati ili otici.Dobiti ili izgubiti,voleti ili mrzeti/Ta borba koju covek vodi sam sa sobom je najteza.Kao sto i sam rece.Pusti neka vreme pokaze koja ce strana pobediti,i prevagnuti.Pustila bih ja vreme...ali ono izgleda ne pusta mene.Ponovo osecam tvoje dodire,tvoje poljupce...svuda su po mom telu.Kako se toga odreci,kako to zaboraviti kada su svi tragovi tvoji ispisani po meni i po mojoj kozi.Kako???Da li sam morala sve svoje snove da pretvaram u javu?Da li ti uopste znas koga volis?Zenu punu strasti,ili dete koje stalno progovara iz nje i koja vapi za zrnom...kapi ljubavi...Ili nekada neznu i ranjivu osobu koja bi samo da se sklupca u tvoj topli zagrljaj i da tu ostane kraj tebe do kraja zivota.Mozda volis bezobraznu buntovnicu,koja je stalno raspolozena za svadju.Koga ti u stvari voli?Ne znam sta ce od svega ovoga biti,umorna sam od razmisljanja.Znam samo sta trenutno zelim i to sto zelim uzima gladno,halapljivo i zeljno kao prosjak.Da zeljna sam tebe ljubavi,i volim te do beskraja.A beskraj nema kraja.Tako da zelim da ova bajka sa lepim pocetkom ima i srecan kraj.Voli te tvoja A. 14.9.2009 Enlarge this image PUT U BESKRAJ. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 23/5/2011, 8:48 pm | |
| Bilo bi lepo probuditi se u tvom zagrljaju i ljubiti te zauvek.Ta rec zauvek i trajanje me ponekada uplase,jer ne verujem da u zivotu nesto zaista moze da traje.Sve je prolazno.Cak i uspomene i secanja blede.Ucio si me da se radujem trenutku i da tu pronalazim lepotu,sto ja svakodnevno i cinim.Misli su mi skroz pobrkane,pitam se???Jesi li ti moja lepota trenutka,trajanje...secanje,ili san.Znam samo da si ti neko ko mi je vratio onaj iskreni osmeh,i pronasao u meni ono dete koje je davno prestalo i da se seca da je to nekada i bilo.Suvise sam bila sigurna da dobro poznajem sebe,a onda uz tebe sam shvatila da se svakodnevno upoznajem,i da puno toga novog i starog otkrivam.I sada dok ovo pisem,pitam se?Da li sam mozda presla onu granicu koju nisam smela,granicu jedne gresnice.Nisam...jednostavno nisam mogla da odolim...secas se naseg prvog poljupca.Ljubila sam te kao nikada,taj poljubac i dan danas nosim sa sobom.Kao dah jednog proleca,kao miris prvih tresanja...osecala se strast u vazduhu.Da li si ti mogao da prepoznas sve to u onom jednom trenu?Sve je od tada pocelo.I nista mi posle toga vise nije ni sveto ni sramotno.Sada sam ja na toj drugoj strani,prepustam ti se,predajem ti se...dajem ti se cela.Tvoja sam i dusom i telom.To nisu vise tvoji snovi teski,ovo je sve moja blistava java-stvarnost.Da ti si moja stvarnost.Ja ljubavi jako dobro znam sva osecanja kroz koja prolazimo svi mi u zivotu,nekada ona znaju da budu teska i varljiva,upravo sva ta nasa osecanja i odredjuju nase posledice i postupke.Vreme koje je pred nama i put koji te je meni naneo,pokazace ispravnost odluke.Mozda ja nisam u zivotu pravila dobre izbore,ali oni su bili moji i zato se nekajem ni zbog cega.Sada kada sam te pronasla,mogu reci slobodno ti si moj izbor,jer pored tebe se osecam kao ona zaboravljena devojcica...koja je sanjala san a taj san joj se ispunio. Ti nisi moj san ti si moja java. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 24/5/2011, 8:58 pm | |
| Postoji jedan lep deo stiha koji cini mi se ovako pocinje: "Postoji mesto gde ljubav pocinje i mesto gde ljubav prestaje". Lepo receno.Moja ljubav je pocela u tisini,u tisini svih neizgovorenih reci,u tvojim ocima ljubavi,rukama i pogledu.A prestala je isto tako kao sto je i pocela.Prolazi mi jedno pitanje koje je postavljeno ovde zasto sve sto je lepo ima kraj... valjda zato sto je imalo lep pocetak.Mozda je sve i prestalo zato sto mozda nista nije ni pocelo.Mozda sam ja sve samo umislila u svojoj masti...ili u snovima otkako sam pocela da sanjam.Svoju ljubav sam trazila danima,nocima satima trazila je celog zivota,ali izgleda ona me je stalno mimoilazila.Da li me je mozda nasla?Ili me je opet prosla.Trazicu je i dalje,obilazicu gde niko nikada nogom nije krocio...ali naci cu je.Trazicu je po pustinjama u beskrajnim vasionama,u svim novim zorama.I nista me nece zaustaviti u njenoj potrazi.I kada je budem nasla preklinjacu je ovoga puta da mi da samo oci,da mogu da je vidim.Da mi da srce da mogu da je osetim.I krila da mogu da poletim. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 25/5/2011, 7:11 am | |
| Da li covek mnogo lakse otvara dusu na ovom belom papiru.razmisljam dok ovo pisem,da li mu je lakse da sve ono sto ima na dusi pretoci u reci,pesme uspomene,nego da sve to nekome isprica kaze...Izgleda jeste,meni licno da.Na danasnji dan,godine i datuma ne zelim da se secam,potiskujem...potiskujem i guram od sebe.Upoznala sam njega.Vracala sam se s posla,bio je prohladan novembarski dan.Sitna kisa je padala...ona dosadna koja ne zna nikada da stane.Drzala sam kisobran cvrsto da ga ne bi oduvao vetar.SAmo jedno tras... I nasla sam se na kolenima u sred odvratne bare.Podigla sam pogled,u tom trenutku podizao me je mladic koji je naleteo na mene.Nasmesio se. Ustala sam sva besna.Cini mi se da sam mu mogla u onom trenutku izvaditi oci.Napala sam ga odmah,sa najgorim recima koje su tog trenutka u jednom dahu izlazila iz mojih usta. A on je cutao i smeskao se.Samo je tiho izgovorio,izvini.Taj njegov osmeh...Ne znam da li me je u tom trenutku vise iritirao...ili mi je poceo prijati. Ja sam Milan.Izvini,stvarno nista nisam kriv...jurila si ko musica bez glave. Gledala sam ga nemo i mislila koji bezobrazluk i drskost.Ajde da isparvim gresku,zovem te na pice,hoces? I onako su ti ruke ledene.Tek tada sam shvatila da se moje ruke sve vreme nalaze u njegovim. Nasmesila sam se,prosla me je bes,i prihvatila sam poziv.Seli smo,poceo je svoju pricu,rekao mi je da je zavrsio arhitekturu,i da obozava fotografiju.Slusala sam ga i nisam puno progovarala,jer je bio jako zanimljiv lik. Pogledao me je u pola price i rekao: Kako se ti samo lepo smejes,lepa si i kada si besna.Moracu prvom prilikom da zabelezim taj tvoj osmeh...da ga ne zaboravim. A onda mu je zazvonio telefon.Bio je vidno uzbudjen.Izvinuo mi se i rekao da zuri.Okrenuo se i upisao svoj broj telefona.Rekao mi je malena molim te javi mi se. Krenula sam kuci,njegov osmeh,prica pokreti ruku nisu mi danima izlazili iz glave.Njegov zabrinuti pogled,i grozna frka u ocima kada je odlazio.Pomislila sam zanimljiv,ali jako cudan lik.Odlazila sam i dolazila s posla,izlazila ali stalno sam o njemu razmisljala.Zasto??? Posle mesec dana jednog popodneva resila sam da ga pozovem.Javio mi se on na telefon.Cim sam pocela da pricam,znao je ko sam cak nisam stigla ni da se predstavim. Pa gde si ti do sada malena,ocekivao sam te ranije.Odmah smo se dogovorili da se nadjemo tu kod njega u kraju.Pice,zezanje muzika.Bio je divan,pazljiv ali definitivno jako cudan,Nista nisam provaljivala.I on i njegovo drustvo.Pomislila sam dobro mozda ja bas i nepripadam tom svetu. Posle ovog susreta vise se nismo rastajali,provodili smo i dan i noc zajedno.Nista nas nije moglo rastaviti.Te veceri uhvatio me je za ruku i rekao; Malena ja vise ne mogu od tebe da krijem,ja sam narkoman vec godinama.Ostala sam nema bez teksta.Nisam mogla da progovorim.Plakao je i govorio da me obozava,da me je zavoleo od onog prvog dana.Da ga ne ostavljam,i da sam mu potrebna.Sedela sam i razmisljala.Rekla sam mu ljubavi ostacu,samo pod uslovom da krenes da se lecis.Pomoci cu ti.Necu te ostaviti,jer te puno volim.Obecao mi je,dok me je drzao za ruke plakao je kao malo dete. Sledeceg dana,pozvala sam ga nije se javljao.Nije se javljao ni narednih dana.Nisam mogla da ga pronadjem nigde,niko nista nije znao o njemu nista. U trenutku bila sam i tuzna,i povredjema,i besna i izigrana. Volela sam ga...da volela sam ga zaista. Ali zasto mi se nije javljao,Toliko toga sam htela da mu kazem,da ga pitam.U tom trenutku dok sam razmisljala zazvonio mi je telefon. Malena dodji,trebas mi hitno. Bio je novembar,tacno godisnjica naseg poznanstva.Odjurila sam kao luda,kisa je padala kao i onoga dana kada sam ga upoznala.Uletela sam u njegov stan,lezao je mrtav,predozirao se.Moje kapi suza koje su se slivale jos od njegovog poziva nisu prestajale.Pogledala sam na njegovom stocicu,stajalo je pismo za mene i slike koje je uradio sa pocetka ove price. Na njima je stajalo mojoj ljubavi sa najlepsim osmehom za godisnjicu.Voli te tvoj Milan. I posle toliko godina,ovaj dan mi je tuzan.Neka te andjeli cuvaju a ja te i dalje cuvam u dusi. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|