LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
|
| Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
|
+10tisina snega Najda M. tanjasmu1 besherat cat09 ladykatarina vučko smesko zz ds1989 Ellen wild 14 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 8/1/2012, 6:26 pm | |
| Ti si bacao zrnevlje a ja sam ga skupljala.Ti si pricao,a ja sam te slusala...I mislila sam da je igra zabavna.Ti si bio ubedjen u to,a ja sam verovala.Verovala sam tvojim ocima,samo da bi mogla videti trunku srece u mojim...Verovala,sve dok se nisam jednog dana probudila.Ne ljubi me vise pogledima.Ti koji nemas pojma i ne znas sta su to osecanja.Ne znas sta znaci rec Trajanje i neprolaznost trenutka.Koliko je bilo samo trajanje u svakom mom koraku cutanja .Cuti...i pusti me da ja sada pricam.Dosta sam te slusala.Dosta sam ja gledala i samo mislila...I samo se otmeno uvijala...Dosta mi je svega.Svemu ima kraja.Nista mi vise nije tesko...cak i ovaj pakleni povracaj sebi dolazi bez kajanja.
| |
| | | Beskraj
Broj poruka : 21506 Godina : 48 Location : Na pola puta sreci Humor : Uvek nasmejana Datum upisa : 20.03.2009
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 5/2/2012, 6:45 pm | |
| Krenut cemo na motorciklima iz Beograda..ka jugu i Tesalonikiju....kupati u Egeju....nagaziti gas ka Istanbulu i Zlatnom Rogu koga opjevashe Francuz Pier Lotti.....nastaviti dalje kkroz pustare i arheologiju Anadolije.....svratiti na obale jezera Van....voditi ljubav u shatoru.....u sabah zaputiti se prema Ararat planini i Georgijskom gradu Batumiju...opet se kupati, ovaj put u Kara Denjizu...u plavetnilu mora ljubav voditi, vino Kahetinsko chuveno ispijati i opet ljubav voditi...nocc pod zvijezdama orjenta provesti....potom put Azerbejdzana krenuti uzduzz snjezznih planina Kavkaza....spustiti se u grad nafte i shahiste Gari kasparova Baku...odmoriti se nekoliko dana na obalama kaspijskog mora i spremiti se za najtezzi dio putovanja...motorcikle zamjeniti rasnim konjima i u galopu se uputiti ka jugu, ka Persiji i Shirazu gdje je Sergej jesenjin volio tumarati i pjesme skladati (sja se Shiraz mjesechinom bijelom a zvijezde se ko leptiri roje, ja ne volim shto drzze pod velom perzijanci ljepotice svoje)...kavijarom svjezzim se hraniti na juzznom obodu mora, jer pred nama je pustinja crvena i crna, odmah iza ccelavih planina Kopet daga (mjesecheve planine)....uspeti se na planinu i spustiti se niz nju u laganom koraku pastuha kroz crvena polja makova....tamo daleko pred nama vecc se naziru pjeshchane dine karakum pustinje, na njenom obodu grad Ashkabad.....svjedok krvavih zbivanja u crvenom oktobru, svjedok boljshevichkih zlochina (Ordzonikidze slijep nisam, hljeb u radnika nije san, Evo ustaje Shaumjan)....idemo ka Samarkandu gradu svjedoku stoljecca krcatih historijom.....MIrza Ulug Beg, vladar...hromi Tamerlan, timur Lenk, njegova grobnica, dzamije samarkanda oblozzene plavom keramikom....crvena, Kizil Kum pustinja nastavlja dalje ka istoku i Alma Ati i dalje planinskom prevoju iza koga cheka Istochni Turkestan (Uyguristan) i jedna od najveccih i najmisterioznijh sutinja svijeta Takla Makan, more zzivog pijeska...strah i adrenalin tjeraju nas na vodjenje ljubavi dok pod sobom gledamo s planinskih vrhova to pregrijano more pijeska...cheka nas grad Kashgar, nezaobilazna raskrsnica juzznog i zapadnog kraka puta svile......posle Kashgara, nema nishta sem praznine velichine 4 Francuske....idemo dalje...kampujemo u pustinji, jedemo suho grozzdje i smokve, bademe i urme...slushamo radio kashgar, egzotichni zvuci popularne pjesme Miradzihan ispunjavaju svemirsku tishinu pustinje...chvrsto te grlim u nashoj vrecci za spavanje za dvoje...osjeccash sigurnost u mome zagrljaju...pred nama je 2/3 tarimske zavale sve gore do glavnog grada Urumchija u kome zapadna arhitektura sve vishe osvaja prostor.......ovdje sam kao dokazani antishovinista predao kapetansku palicu tebi da planirash putovanje prema Gobiju i Mongolskim pustarama u kojima je odrastao krvolok i osvajach Dzingis kan. jesi li dobro putovala srce, jesi li se umorila? ..hajd esada ti pokazzi svoje sposobnosti navigatora.. Ovo nisam ja napisala,ovo je pisanje jednog mog prijatelja Viecnika Boshnjaka prosto sam pozelela da se nadje ovde u ovom kutku jer sam fascinirana sa onim sto je napisano.Pustinja moje duse.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 8/2/2012, 6:44 pm | |
| Najneprijatniji osećaj usamljenosti je osećaj samoće u prisustvu nekoga do koga ti je stalo.Jos jedan hladan dan polako prolazi.Mozda ne bi toliko tu hladnocu ni primecivala da mi je toplo u srcu.Mozda ne bi ceo dan ni o ovoj misli toliko razmisljala da si pored mene.Pokusavam...mucim se i zaista se osecam usamljeno u celoj ovoj samoci.Samoca koja se ne moze opisati,pokusala sam par puta,ne ide mi.Samo beli papir kao moja osecanja.Da stalo mi je do tebe,ali vise nista ne razumem,ne shvatam.Gde smo se pogubili u ovih par meseci?Sta se to desilo izmedju nas.Vracam film svih proslih godina,naseg prvog susreta...vracam i nadam se nekom novom danu gde cu pronaci izgubljene kockice.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/2/2012, 7:35 pm | |
| Bodljikava zica vise ne stoji,nema vise onog zamracenog neba.Nema vise onih krvavih boja i prostor koji je tako ogranicen.Vidim pticu,rasirenih krila,svetlost koja je svuda oko mene.Vidim svoj dlan koji okrecem prema suncu i smesim se.Smesim se,onoj nadi koju tiho uz sebe privijam.Presecam jabuku na pola onim zlatnim nozem dok bosonoga lutam ovim zvezdanim stazama.Izgovaram neke reci koje su i meni nepoznate,ali ih nosim u srcu,srcu koje je tako gladno zivota,gladno ljubavi i srece.Nema vise pepela,nema zgarista,nema vise onog bespuca bola.Pratim pesmu ptica,dok gospodarim nebom, pustam da me nosi ovaj osecaj radosti.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 16/2/2012, 11:51 am | |
| Svako od nas nesto ceka,neko u tom cekanju i nadje neko svoje ispunjenje,nekom u cekanju prodje vreme...a nekom u istom tom cekanju prodje ceo zivot.Pogotovu ako se ceka nemogucnost,san koji se jednom ostvario i zauvek nestao.U tom hodniku cekaju duse izgubljene,koje se hvataju za grane nade i ubiru plodove prazne.Ta cekanja su lavirinti u kojima se vrtis bez prestanka,bez izlaza i tu nema ni sadasnjosti ni buducnosti.Bila je neka proslost koja te je zgrabila pod svoje,a ti nisi imao snage da se odupres.Bio si preslab za bilo kakvu borbu.U tom cekanju si pronasao spas.U stvari to je iluzija,to je varka koja te uljuljkava da ne bi morao da razmisljas o nekim drugim stvarim,o nekom svetu koji postoji i iznad tvog sveta.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 20/2/2012, 7:10 pm | |
| U ime ove ljubavi po ko zna koji put pisem,dok sat otkucava svoje poslednje sekunde onog vremena koje vise nista i niko ne moze da vrati.Kao pesak koji prolazi kroz dlan.I pustam da curi...pustam...nicim ga ne zaustavljam.Neka ide.Mozda je bolje tako.Zbog moga mira,jer svaka moja svetla misao pocinje da bude mrkla tama.Pocinjem da budem gladna i da nemam cime srce da nahranim.Pocinjem da u ovoj ljubavi budem slavuj medju orlom.Zato idi...pustam te,ne zelim da se borim.Ne zato sto nemam snage,nego zato sto nemam zelje.Reci su nestale,a ja ne zelim nizasta da molim.Zaboravila sam ti nesto reci,ja znam ko si ti,ali ti nikada neces saznati ko sam ja.To ti sada mogu reci kada tiho odlazim,u svojoj tuznoj sreci jer nas je sudbina jedno od drugog udaljila.Sat polako otkucav...Idi mozda te neko ceka. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/3/2012, 12:05 pm | |
| Ne znam zasto svako razmisljane o tebi u ovih zadnjih par meseci u meni izaziva bes,neraspolozenje...izaziva nezadovoljstvo.Nedostatak lepih reci.Zasto...Izgleda ti meni dobro nisi shvatio,nisi me dobro razumeo sta sam ti pricala.A ja sam tako umorna od ponavljanja,od cekanja.Ne ovde nema vise ljubavi.Ovo sto ja radim je laganje samoga sebe.I zadnji put kada smo se videli pokusavala sam da vratim trenutke lepe proslosti.Ali to je u stvari samo slamka spasa koje se ja drzim,drzim i ne ispustam je jer ona mi je izgovor zasto smo jos uvek zajedno.Ta slamka se stalno povija,a ja vise nemam snage da zivim od onoga sto je bilo.Meni treba ono sto ce biti sada,ono sto ce biti sutra.Meni treba ljubav...meni treba sreca,radost.Treba mi trenutak koji ce me drzati.A mi smo u stvari sve dalji i dalji.Ne mogu i ne zelim vise da bojim noci,ovde se predajem,stavljam tacku na sve.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 20/3/2012, 9:43 pm | |
| Naidje ponekada period kada ti nije ni docega.Kada si prosto bez ikakve volje i zelje...Ali mene ovo drzi vec duze vreme.Nemam inspiracije ni da pisem,ni da se smejem...ne zelim nista.Osecam samo prazninu koja avetinjski obigrava oko mene.Sve me nervira,nikoga i nista ne mogu da slusam.Prija mi samoca,uzivam u tisini...ali toga nemam.Stalno je oko mene neka guzva i galama,dok pokusavam da se izolujem.Pocinje da mi smeta stanje u kome se nalazim.Jer to nisam ja.Hocu,ja zelim da mi se vrati ono sto mi je oduzeto.Hocu da osetim onu ljubav u sebi koja me podize.Hocu nazad svoj osmeh...hocu da osetim onu slast tvojih usana dok me ljubis da ja drhtim u tvom narucju.Ja hocu...a tako sam sputana.tako sam nemocna.Tako sam sama u ovoj ogromnoj guzvi.Tako sam usamljena u ovom nasem gradu.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 28/3/2012, 7:46 pm | |
| Padala je kisa i tog avgusta kada sam te prvi put videla.Padala je i posle par godina kada sam te upoznala.Padala je i onda kada sam te najvise volela i kada sam zauvek iz tvog zivota otisla.Kao da mi je govorila,ne gledaj u njegove oci,ne prilazi mu.Kao da mi je govorila ne dozvoli da ga zavolis jer ga neces moci zadrzati.Ali ja nisam slusala.Htela sam da volim,kako se voli samo jednom u zivotu...u samo jednom treptaju i trenu .Noc ga je progutala...samo hladan odlazak,bez pozdrava i jedno cekaj me,vraticu se.Ja i dalje cekam.Mnoge kise sam ispratila,sva godisnja doba iscekala.U vremenu koje je meni znacilo sve.U vremenu gde sam lagala samu sebe,i verovala da je to istina.Govorila sam...doci ce.Dok su reci stajale u mestu.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/4/2012, 9:36 pm | |
| Umorna sam od silnog laganja,od laznog smejanja...umorna sam od svetlosti dana koju prizivam svih ovih godina.Umorna sam od tolikog cutanja,od tolikih laznih ljubavi...od koracanja a da opet nigde ne stizem.Zelim samo jedno zelim,da vratim vreme,da onaj san koji sam sanjala jednom davno ostvarim.I da napokon moj zivot krene tamo gde je stao.Zivot bez tebe je samo prolaznost,nista vise nije kao pre.Kise i posle tebe padaju,i snegovi veju,i jorgovani mirisu...a ja i dalje lazem samu sebe kako bez tebe mogu,kako bez tebe smem.Ali nista nije kao pre.Moj zivot stao je,samo godine prolaze.Ostaju secanja,ostaju uspomene...ostaje uzdah...i ostaje sve ove godine gde ne smem da se okrenem.Strah me je... | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 17/4/2012, 6:57 pm | |
| Kazu da najlepsa jutra svicu tamo gde si rodjen.Gde se budis sa dodirom sunceve svetlosti.Tamo gde si zacet,i gde si od svih zla sacuvan.Zaista je tako.Pozelim da ponovo imam svoju kulu iz bajke,da se setam cvetnim poljanama i udisem onaj jutarnji vazduh bezbriznosti.Da se umivam jutarnjom rosom,dok posmatram svoj zavicaj koji mi je na dlanu.Zelim onu slobodu,po poljima nebeskim gde se slusaju samo blazene note.Dok tiho koracam,odmahujem glavom,i ne mogu da poverujem u ono sto sam ostavila.U ono sto je sada daleko iza mene.Koracam...jos uvek imam u svojim ocima onu boju neba...samo su slike sada mnogo drugacije.Koracam,sa mnogo manje reci.Izmedju zidova sada osecam memlu,omeklu, onu koja nagriza kosti.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 30/5/2012, 5:41 pm | |
| Tacno posle jedanaest godina sinoc sam obisla jedan kraj za koji sam jako vezana.Vracar.Prilicno izmenjen,ali ostalo je jos uvek toliko toga sto volim i sto me seca na neke godine gde sam provela svoju mladost.Volim ulicu Franca Rozmana,volim Maksima Gorkog...sve one udjerice koje je zub vremena davno pojeo.Volim parkove i mirise koji se sire tim ulicama.Uhvatila me je takva jebena nostalgija,takva blokada,takva navala secanja da nisam mogla sinoc misli da pokupim.Da li sam morala uopste da dolazim ovde?Bolje da sam prosetala Knezom kao svako vece,Ali ne,djavo tera po svome..Kao da je hteo da me iskusa.Uspeo je.Setila sam se svih reci,cak i onih ciklama na balkonu.Setila sam se ceznje i obecanja,prolaznosti i prvih koraka razumevanja...Setila sam se...i znam da neke stvari i ne treba izbegavati.Treba se suociti sa njima.Jer uspomene su te koje zive u nama.Danas se osecam sasvim drugacije,mozda zbog toga sto je sve sleglo na svoje.I znam sigurno da cu uskoro ponovo da prosetam svim onim ulicama,sedeti u svim onim kafanama i udisati mirise koji se nikada ne zaboravljaju. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 9/9/2012, 2:26 pm | |
| Tebi N.
Samo za jednu stvar te molim.Kada budes ponovo odlazio,kada budes ponovo bezao od mene,od svojih osecanja iz mog zivota.Nauci me prvo kako da te vise ne volim.Nauci me kako vreme da zaustavim,kako da svoje srce zatvorim.Da vise ne disem i da na tebe vise ne mislim. Nauci me,da nam je daljina najveca prepreka.Kako za nas ne postoji ni danas ni sutra...samo moja pusta zelja.Pitam se da li za nas postoji neki trenutak ovog vremena?Nauci me... Mada mislim da bi bila tvoj jako los ucenik dok bi te slusala.Samo bi se smeskala i opet sanjala onaj poljubac koji je stalno prisutan.Mnogo toga do sada sam naucila.Naucila sam i da cekam,i da budem strpljiva.Ali srce da zaustavim,osecanja da potisnem...zelju da nemam ja to ne mogu.Ne zato sto ne zelim,vec zato sto svaki put kada te osetim u mislima moje srce ludackom snagom bije.Daljina jeste prepreka,mada znam da kilometarske daljine ponekada su jako zanemarljive kada je ljubav u pitanju.Zato nemoj da me ucis da budem ono sto nisam.Pusti me da te volim,pusti me da budem ono sto jesam.Zena koja te samo zeli i zna da ceka.
Poslednji izmenio Beskraj dana 12/1/2013, 6:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 25/9/2012, 9:24 pm | |
| Izmedju mene i tebe Sta je ostalo izmedju mene i tebe?Mogla bi toliko toga da nabrajam da bi mi bila potrebna cela noc.Najvrednije od svega su nasa secanja,koja koliko god da vreme prolazi ostaju zauvek zapisana u nasim srcima.Nema vrtloga zaborava,nema besmisla jer se nicega nismo odricali.Uzimali smo se i davali bez mere, u zanosu bez razmisljanja.I sada te zelim...gladna sam te,zeljna tvojih ruku...tvog pogleda.Treba mi tvoja blizina i ona snaga koja se uvek osecala izmedju nas.Ona snaga ljubavi koja nas nikada nije napustala.Isto kao sto sam znala da mi je pakao blizi od raja,uverena u vatru gubitka odtakada sam te srela ...ali se nisam okrenula i otisla.Izmedju mene i tebe sada...potonule senke.Daleka polja...noc u ocima.I tisina.Da...i jedna misao strah...Da li sam to ljubav zauvek zakopala. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 13/10/2012, 10:49 pm | |
| Da li sam ti ikada rekla da mrzim jesen...da mrzim kisu i hladnocu koja mi se penje polako po ledjima. Da li sam ti rekla da ne volim da gazim po zutom opalom liscu i da gledam gole grane drveta.Jesen me potseca na tugu...podseca me da je moje omiljeno godisnje doba upravo zavrseno.Ali moje emocije nemaju veze sa kisom,sa opalim liscem i golim granama.Ti me tako lepo ljubis i u januaru,i u julu...a isto tako i u oktobru.Volim tvoje poljubce...one slucajne dodire,volim kada ti po sto puta odvezujem pertle sa patika dok se ti nerviras.Volim kada se trudis da mi pronadjes manu i to se bas uvek tako dobro u tome trudis.Da ti cak smeta i moja plava maskara...ali ja znam,ja sam sigurna da ti mene toliko volis da mi nista nije bitno...cak ni ova jesen koju ne volim.Tvoji poljupci brisu sve i verujem u ljubav dok mislim na tebe.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 25/11/2012, 6:52 pm | |
| Putujem vremenom snova,ispisujem trenutke svojih iskidanih secanja.Luda i sama tako blizu svoje bajke vremena,u vecnoj potrazi lutanja.Zatvorena u krlrtci snova,u tami neprolaznog vremena,u tisini neizgovorenog imena.Prepustam se pisanju stihova,prepustam se tvom glasu,tvojim recima.Svom besu,samo radi spoznaje zivota.Nema odgovora...dok pokusavam da se okrenem,ti ponovo odlazis ceznjom natopljen do nekog novog susreta.I opet neka nova cekanja,a ja pobeci od tebe nemam kuda.Vreme nas prati.Dok uzdasi progovaraju...tvoj pogled,ja te i dalje cekam da mi se vratis.
| |
| | | Nella
Broj poruka : 8 Datum upisa : 18.12.2012
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 19/12/2012, 2:58 pm | |
| Citala sam mnogo, mnogo raznis prica, ali kao sto su ove..nikada jos nikada nisam. Sve pohvale | |
| | | Beskraj
| | | | meseceva rosa
Broj poruka : 3999 Location : u jutrima koja sanjare... Datum upisa : 25.08.2010
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 25/12/2012, 2:09 pm | |
| ____________________________________________ Тамо где је љубав никад није мрак...
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 12/1/2013, 6:16 pm | |
| Ponekada mi je potreban ceo svet,ponekada si mi potreban samo ti...a ponekada mi nije potreban niko,cak mi i sopstvene misli smetaju.Znate kada ni samoga sebe ne mozete da trpite.Boze,koliko sam se samo puta pitala,kakva sam to Ja?A onda naprasno pozelim da mi pricas,zelim da te slusam i da cutiim.Da mi pricas o bilo cemu,sta god da ti padne na pamet.Pricaj mi cega se prvog setis...hocu da se smejem i da te gledam.Hocu da slusam tvoj glas i da zmurim,obavijena tisinom ove magicne noci.Volim te cudne trenutke u svoj glavi,kada te nemam pored sebe a imam te previse u sebii.I ko zna koliko puta cu slagati sebe,tebe da mi nista ne fali,da mi ne nedostajes...da lagacu kako mi je sve potaman,i smejacu se kao da sam najsrecnija na svetu.Samo da ti ne bi priznala kako mi je.Ne znam mozda sam previse komlikovana i samoj sebi,a ne tebi, tako da se ne ljutim sto me ponekada ne razumes,kako bi?Ali na meni se uvek vidi ono sto zelis .Samo da li zelis da to vidis?Sto kazu,nije mi nista...a svasta mi je.
| |
| | | tisina snega
Broj poruka : 820 Godina : 32 Location : ...tamo gde ljubav stanuje... Datum upisa : 16.02.2012
| | | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 29/1/2013, 8:39 pm | |
| Stvaram sliku nase ljubavi.Deo svih onih godina pretvoren u tren vremena.Miris,svih onih nasih ulica,sva nasa secanja.Koja polako ostavljam iza sebe.Nestajem...u ovoj prolaznosti nasih zivota.
Ne zalim ni za cim,nizasta necu moliti.Necu plakati.Samo mi oprosti...oprosti sto ne mogu dalje.Srce je prazno,pusto,oguglalo.Oprosti sto ne mogu vise ni jedan korak da napravim.Jer postala sam ptica bez krila.umorna od svakog pokusaja novog leta.Bez zelje,bez volje....rasuta u pustinji gde se pitam:'"Gde sam?"Kojim putem da krenem?Ovim prasnjavim putem bez smera,bez snage,bez emocija vise ne mogu.Vapi dobro i zlo u meni.Oprastam svima,ali sebi najteze je oprostiti.Samo te molim odaberi mi ime,i to sam negde izgubila izmedju svoga da i ne.Odaberi mi ime...mozda me ponekada pozoves u snu moram se nekako zvati.Moram se nekako odazvati.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 18/2/2013, 6:56 pm | |
| Ti si moga zivota tajna,neko ko me pogledom oseca,neko ko misli mojim mislima.Neko ko me tako dobro zna.I kada se pogledamo znamo kako je.Volim te sto me ne pitas nista.Volim te sto mogu ponekada pod prstima da te osetim,da te uhvatim za ruku i da ti kazem hladno mi je...a ti i onda da cutis,i da me nista ne pitaas.I dalje imam svoj park,i dalje imam svoju tisinu,imam i tebe u svom povremenom bolu...imam sve osim mira,koji mi je toliko potreban.Osecam i ja da vise nista nije isto,i da nikada nece biti kao sto je bilo.Osim onoga sto smo imalii ,onoga sto smo uspeli sacuvati u nama.Ja moram dalje,moram da budem jaca nego ikada.Moram da podignem glavu sto vise.A ti citaj iz mojih ociju,i cuj da samo za tebe moje srce kuca.Tesko mi je,nije mi prvi put navikla sam na to.Ovaj put svoj dug moram otplatiti.
| |
| | | Nella
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 22/2/2013, 12:31 am | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 24/2/2013, 6:58 pm | |
| Koliko puta sam se samo pela tim lestvicama do samog vrha.Koliko puta sam uspela da dohvatim tu najsjajniju zvezdu,o kojoj mnogi sanjaju.A koliko puta sam se samo nasla na dnu zivota,i koliko puta videla onu tajcrnju tamu.Tamu sopstvene duse.Zato mi ne zavidite,ne govotite mi nikada blago tebi,ti imas sve,ti si srecna.Nema potrebe za tim,nema potrebe za tim tapsanjem po ramenu,i za tim silnim iskrivljenim osmesima.Pogledima koje odlicno razumem.Imam u zivotu ono sto hocu,pre svega ono sto zelim.Jer umem da cuvam i sacuvam ono sto mi je najdragocenije a to je mir i sreca ljudi koje volim.Koji su vredni svakog mog ustajanje,moje borbe i moga osmeha.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 6/3/2013, 7:44 pm | |
| Koliko puta sam samoj sebi razbila snove,radi verovanja,radi nade, radi velike ljubavi?Koliko puta sam samu sebe okrivila,povredila i bez odgovora ostavila.Koliko sam samoj sebi ledja okrenula i izdala.Ponekada se pitam da li je moje srce od papira?I dokle cu da ucim...ucim...i stalno ucim.Ne nisam tuzna,po prvi put u zivotu sam mirna.po prvi put prihvatam kaznu koju sam zasluzila.Jer mi je savest mirna.Svi se mi ponekada zaletimo,mislimo da mozemo da preskocimo bedem koji je visi od nas.Ali da nisam pokusala,da to nisam probala to vise ne bi bila ja.Sada vise nista nije vazno.Htela sam mnogo toga...htela sam ali milost u ljubavi nikada.Nisam htela ni bol,htela sam samo da verujem da postoji san koji se nikada nece prekinuti.Htela sam samo da verujem.Da li je to mnogo?Da li sam mnogo od zivota trazila?
| |
| | | Nella
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 8/3/2013, 9:50 pm | |
| Respect. | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 15/3/2013, 8:36 pm | |
| Ne,nesanjam te vise..sigurna sam da sam te prebolela.Sigurna sam da se vise nicega ne secam.Nemam snage vise da osecam,nemam snage vise da volim...da prolazim kroz sve te decije bolesti...Umorna sam od tolikog truda i svih svojih silnih emocija.Ne zelim da pamtim ni tvoj osmeh,ne zelim da se secam ni tvoje boje ociju, ne trebas mi vise.Meni vise nista ne treba.Mogu,umem da zivim bez ljubavi.Naucicu...Jesam mozda u zivotu prema tebi gresila,ali svaka moja greska je bila uzvisena.Imala je znacaja.Svaka moja greska isla je iz srca,isla je iz duse...A tvoje???Jesi li se nekada pitao?Da li si nekada zbog mene nesto rizikovao?Ili si uvek igrao proracunato,i na sigurnu kocku.Samo da bi bio na dobitku.Jebiga,mozda to nije tako losa stvar ali ja tako nisam mogla igrati,nisam znala,nisam umela a i nisam htela.Neke stvari sam shvatila,nije bitno vreme vise nisam mogla da ih prevarim.Srce u dzep...i korak lagani u neki novi prostor,u neki novi dan.Dan bez tebe.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 18/3/2013, 6:09 pm | |
| Da li si nekada cuo kako svira muzika ceznje?Da li si nekada osetio kako nedostajanje boli...dok te svojim krilima pokrivam u svojoj ljubavi.Da li si nekada pruzio svoje ruke cekajuci da ti ljubav samo sleti na njima?A onda si resio da ih izmaknes,iz samo sebi poznatih razloga .Da li si osetio da i u tom padu ima leta?Da li ti uopste ista osecas?Dok slusam silne govore,trudim se da razumem toliko toga nerazumnog,pokusavajuci da nadjacam olujni vetar koji se siri oko nas.Pokusavam pesak iz ociju da izvadim...misao da sastavim.Ali mi ne uspeva.Toliko toga mi ne uspeva,i opet se vracam na pocetak.Na tom pocetku su moje zelje,usnule tajne,sva nasa ocekivanja i moja neizmerna ljubav koju ti izgleda nisi razumeo.Nisi razumeo da te moja ljubav zaista moze podici,da te svojim krilima mogu prekriti i cuvati...Nisi...jer si se bavio recima.Ne sacekavsi da svoju pesmu ikada zavrsim.Nikada je necu zavrsiti,nisi mi dao.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 28/3/2013, 8:46 pm | |
| Svako u svome zivotu nosi svoj krst,nosi ono sto mu je zapisano.Neko to ume stoicki da iznese,a neko ceo zivot pada...pokusava da ustane i sprema se za neki novi let.Ja sam neko ko nikada ne odustaje od nicega,i ako postoji taj neki svet koji je u mojoj glavi zamisljen znam da cu ga pronaci.Sigurna sam da ce mi neko pomoci da stignem do tog puta.Da ce me tamo cekati bas ona ljubav koju sam ceo zivot sanjala,o cemu sam uvek pisala,ono sto sam prizeljkivala.Da cu se napokon osecati sigurnom,spokojnom i zasticenom.Jednom...a do tada zivecu onako kako sam naucila,kako moram, pomalo bez duse,sa pola srca u potrazi sa istinom i iskrenim pogledom.Ko zna?Mozda je to nesto normalno,prirodno! Mozda,ne znam...ili je to moja kazna koju moram platiti.Krst koji moram izneti.Do tada u cutanju cu izneti svoj mir,sanjacu tebe,u mirisu vetra u misima..pokidacu sve one niti proslosti i krenucu neku pricu iz pocetka.Bajku koja ce biti pisana samo za mene.
Mirjana Vujicic
| |
| | | Nella
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 30/3/2013, 4:15 pm | |
| Ne,nesanjam te vise..sigurna sam da sam te prebolela.Sigurna sam da se vise nicega ne secam.Nemam snage vise da osecam,nemam snage vise da volim...da prolazim kroz sve te decije bolesti...Umorna sam od tolikog truda i svih svojih silnih emocija.Ne zelim da pamtim ni tvoj osmeh,ne zelim da se secam ni tvoje boje ociju, ne trebas mi vise.Meni vise nista ne treba.Mogu,umem da zivim bez ljubavi.Naucicu...Jesam mozda u zivotu prema tebi gresila,ali svaka moja greska je bila uzvisena.Imala je znacaja.Svaka moja greska isla je iz srca,isla je iz duse...A tvoje???Jesi li se nekada pitao?Da li si nekada zbog mene nesto rizikovao?Ili si uvek igrao proracunato,i na sigurnu kocku.Samo da bi bio na dobitku.Jebiga,mozda to nije tako losa stvar ali ja tako nisam mogla igrati,nisam znala,nisam umela a i nisam htela.Neke stvari sam shvatila,nije bitno vreme vise nisam mogla da ih prevarim.Srce u dzep...i korak lagani u neki novi prostor,u neki novi dan.Dan bez tebe. E, ovde se stvarno pronalazim Divno bas, svaka cast. :-* | |
| | | Nella
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 30/3/2013, 4:22 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| | | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 31/3/2013, 2:59 pm | |
| Ne znam koliko cu ti ovim pomoci ili odmoci,ali trenutno znam da imam potrebu da pisem.Imam potrebu da me negde cujes.Znas uvek kada sam u nekom stanju nije bitno da li sam srecna ili tuzna pisanje mi dodje kao neko oslobadjanje.Nisam planirala da te zavolim,a onda sam shvatila jednog trenutka da zivot i ne moze da bude stalno planiranje.Jedino sto sam zelela od samog pocetka jeste da me volis,nisam to trazila ali onog trenutka kada sam te videla to sam i procitala u tvojim ocima.Meni od tada vise nista nije bilo potrebno.Imala sam sve.To isto sto imam i sto nosim zelim i tebi da prenesem.Ja ljubav ne znam da dokazujem,nevesta sam u recima,jeste brzopleta sam,nekada mi je jezik brzi od mozga.Svesna sam toga i ne trazim opravdanje...ali te molim da me pustis da te volim.Ako sam ti rekla da cu tvoje srce cuvati,onda znaj da cu ga i sacuvati,da ti nikada necu naneti bol,ja to ne umem...jer bolece mene mnogo vise.Ako sam rekla da cu te cekati,onda cu te cekati celoga zivota,i nemoj da mislis da je to neka zrtva jer ja tu rec ne priznajem ako je vredna moje ljubavi.A ti si vredan svega toga.Ne znam ako se dvoje ljudi ovako vole kao ja i ti,pitam se da li je potrebno tu jos nesto?Meni ne,jer sam u tebi pronasla ono sto za cim sam dugo tragala.Pronasla sam LJUBAV.Mirjana Vujicic | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 31/3/2013, 3:11 pm | |
| Po prvi put nemam potrebu da vracam razgovor unazad,ne zelim ovoga trenutka da razmisljam o recima koje su mozda mene ili tebe negde dotakle,zelim da pisem o mnogo uzvisenijim stvarima koje me drze u zivotu i koje mi cine zivot lepsim.Da li treba odbaciti ovakva osecanja?Da li covek sme i ima pravo prema samom sebi da se okrene i da ode?Ono sto znam da zelim jeste da cu se do poslednjeg daha boriti za tebe.Jer svoju srecu tako i vidim.Zahvalna sam ti na svakom osmehu koji si mi vratio,zahvalna sam ti na svakom treptaju srca pri pomenu tvoga imena,na onom izgubljenom osecaju u stomaku koji sam zaboravila...i na svakoj prelepoj reci koju si mi uputio .Da,rekla sam ti jesam srecna zena,jer si mi vratio ljubav koju sam davno zakopala,i kojoj vise nisam verovala. Mirjana Vujicic | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 7/4/2013, 6:33 pm | |
| Ponekada shvatim da ono sto kazem,ona misao koju uspem da izrazim recima ponovo me uci da govorim. Pokusavam povremeno da prevarim tisinu i da napokon izbacim ovo sto nosim u sebi.Uvek sam govorila da su reci besmislene,da pokvare sve...bole,ali pred tvojom pojavom imam potrebu da i nesto kazem. Da te gledam otvorenih ociju,da te zelim cistog srca i da se ceznjom hranim. Pusti me...da ti pokazem koliko te volim.Koliko nasa ljubav moze sve.Kako umem da zadrhtim na pomen tvoga imena.Kako uzivam u tvojim recima dok mi se otima onaj uzdah u grudima. Moja ljubav je zapecacena tobom.I sada dok ovo pisem,onaj osecaj nedostajanja me ne napusta. Trebas mi svakog trenutka,ti si moja potreba.Ona magija koja me opija.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 22/8/2013, 9:43 pm | |
| Zivot je ponekada zaista cudan,mislim da ga poznajem a onda me toliko iznenadi u svom novom obliku da shvatam da nista ne shvatam.I da ga svaki put ucim iz pocetka.Staze skrecu,planovi se menjaju,nova praznina sa bolom,putokaz se pomera,vetrovi koji duvaju su mi totalno nepoznati.Jedino sto znam da sam izgubljena u svakoj noci koja dolazi.Vise ne znam gde bi se sakrila...pozelim ponekada da pobegnem od same sebe.Jer ovo nedostajanje pocinje da se pretvara u pravu gorcinu.Pitajuci se gde pocinje i gde se zavrsava tacka bola?Misli koje me ne napustaju,haos u glavi kao armija vojske koju ne mogu da sredim.I samo jedno pitanje?Zasto...???Zasto si ubio ono najlepse sto sam imala u sebi?Zasto si unistio ono sto sam cuvala i nosila samo za tebe?Zar je to tako tesko bilo sacuvati.Zbog cega si od mene napravio monstruoznu prazninu,koja jezdi neprohodnim lavirintima bespuca.Unistio si moj skelet sustine.Ugljenisao i skamenio moje srce zauvek.Jesi li to hteo?Zeleo?U meni vise nema ni suza,ni jauka ni krika U meni je sve zamrlo.Mozda vremenom,budem razumela zivot onakav kakav jeste bez previse ulepsavanja,progovorim,oprostim i sacekam...Jer jedino sto umem jeste da volim.
| |
| | | Nella
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 9/10/2013, 7:56 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/10/2013, 10:04 pm | |
| | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 15/10/2013, 9:14 pm | |
| U ovim tmurnim vremenima prestala sam da zelim,prestala sam da sanjam,i sto je najgore pocela sam da sebe gubim u maglama secanja,proslosti ne videci vise nista ispred .Ponovo se podize ona magla,koja me gusi,koja mi ne dozvoljava da udahnem vazduh i od koje se gubim.Mozda nisam navikla da se zivot ovako igra samnom.Los sam igrac,moram unapred da kazem.Nesvesno postajem sama sebi jako teska,ponekada mucna gde mi se taloze prazne reci koje ne zelim da izgovorim.Boze kako sam umorna od toga da me iko voli,umorna sam od sopstvene strasti koju nosim u sebi,u svakom svom pokretu,govoru osmehu.Umorna sam od obozavanja,od ocekivanja i nadanja...Umorna sam..od velikih snova,od ovoga oktobra,ovih suncevih zraka i ove jeseni.Tuzna sam...razocarana u sve.Samo sto ne dozvoljavam da to iko primeti.Naucicu da lazem sebe,glumeci i dalje nedodirljivost kao usamljeno drvo koje cuci na nekom vrhu planine cekajuci svoj trenutak.Svoj tren,u vremenu koji dolazi. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 30/10/2013, 9:20 pm | |
| Kazu ljudi da ono sto trazis u zivotu dobijes.Ako si krenuo u potragu za samim djavolom,i ako si uspeo da mu se zagledas u oci,da ga dodirnes, onda se uhvati u kolo sa njim i idi do kraja.Nemoj puno da pametujes i da mozgas,nemoj previse da te boli,jer to je tvoj izbor niko te nije na to niti naterao niti prisilio.Ako volis ceo zivot da se igras sa vatrom,ako volis da setas ivicom zileta.Moras da budes spreman da budes opecen,da budes ranjen i da umes sa svim tim oziljcima i dalje da hodas kroz zivot.Nikada nisam mogla da zivim u nekom miru i skladu,koliko god da sam ga prizeljkivala.Koliko god da sam vapila za time,stalno sam prizivala neprilike,kao da sam se time hranila,kao da je to bila moja potreba.Morala sam svakodnevno da osetim onaj krvotok koji prolazi kroz vene.Morala sam na taj nacin da osetim sebe da sam ziva.Nijedna mudrost ovoga sveta mi nije mogla pomoci,da se opametim,koliko god da sam sa sobom vodila silne monologe u ove kasne sate.Znam samo da je mene jako tesko razumeti,cini mi se da malo ko, to uopste i pokusao.U tim pokusajima brzo se odustajalo.Koliko god da sam previse svoja,ponekada pozelim da budem necija,necija ljubav koja nije samo napisana,nego i izrecena. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 29/11/2013, 2:21 pm | |
| Toliko toga zelim da ti kazem.Onda se prepadnem,rec u grlu stane.Da li je to od siline mojih emocija?Ne znam...samo zacutim.Bojim se i da ti pisem...bojim se da te svojim pesmama ne uspavam,da te svojim zvezdanim nebom ne zagrejem previse.Bojim se...da me neces razumeti,da ces me na pogresan nacin shvatiti.Zato mi dozvoli ponekada vrisak,i onaj uzdah koji moze samo da se oseti u tami.Dozvoli mi da se u tvojim rukama kao duga menjam,onako umorna pred onaj tren sna samo nama poznat.Cuti...ne govori nista.Ne kvari sve ove trenutke koje imamo.Dopusti da nas ljubav vodi,da nas strast tela zavodi.Samo cuti i prepusti se zeljama...cutacu i ja.Ponekada reci nisu potrebne,one pokvare sve.Sacuvaj me samo za sebe,ljubi me jer ovo vreme vise nikada necemo moci vratiti.Tiha strepnja mi dusu obavija.Sada samo zelim da se scucurim pored tebe,da utonem u san...i da sanjam.Nemoj ga prekidati...bojim se da kada otvorim oci vise ne budes tu. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 10/12/2013, 10:03 pm | |
| Necu ti poverovati da me ne volis,necu te poverovati da me mrzis jer ti to ne umes.Necu ti mnogo toga poverovati,ali moram cutati.Moram,jer si mi uzeo sve.Oduzeo si mi sebe,oduzeo si mi cekanje...nadanje,ali mi ne mozes uzeti ljubav i ovo srce u grudima koje bije samo za tebe.Da mozes i to bi mi istrgao,kako bi mi pokazao...tacnije i nije bitno sta bi meni pokazao.Bitnije je ono sto bi sebi rekao,kada ostanes sam sa sobom.Nedostajes mi svakodnevo,u tom nedostajanju pocinjem da haluciniram.Bolis me po celom telu,danas sam ti bas napisala koliko pocinjem da uzivam u toj sopstvenoj boli jer ona je deo tebe,deo nas.Rekla sam ti...pusti me,proci ce.A da li ja uopste zelim da to prodje?Toliko toga je barem kod mene jos ostalo da ti kazem,da te naucim, sta je to ljubav?Da ti pokazem kako treba voleti.Da ljubav nije kazna,da ljubav nije ponos i tvrdoglavost.Da ljubav nije povredjivanje.Da joj se treba prepustiti u njoj uzivati,biti svoj.Ljubavi moja,nisam ja ta koja te nije mogla izdrzati,ti si okrenuo glavu i svoje srce poneo sa sobom jer nisi zeleo da me ispratis.Ne boli to sto si ostavljen,boli nacin na koji si ostavljen.Ne boli srce,koje bije u grudima bole lazne reci koje su izrecene.Boli praznina... boli ono sto pored nas prolazi,a ti uporno okreces glavu ne zeleci da vidis onaj sjaj u ocima koji se samo za tebe budi.Kao i svako vece,i ovo vece posvecujem tebi,zatvaram oci,pustam, onu muziku koju smo voleli i prepustam se onim trenucima koje sam krala pretvarajuci ih u tvoj oblik.
| |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 11/12/2013, 12:36 pm | |
| Zasto ne zelim ama bas ni malo da pokazem truda za sebe.Gde su one zelje za opstankom?Gde je ono moje JA koje sam imala celoga zivota.Mirjana,prestani vise da ubedjujes sebe,kako ti je sve ovo potrebno kroz sta prolazis.Kako u tome uzivas.Prestani da tones u vrtlog beznadja.Stani,kazi sebi stop,dosta je.Mahni rukom onako kako samo ti znas,i kazi idemo dalje.Hodaj,disi punim plucima,ubedi sebe da si jaka,kao sto si uvek bila.Povrati ono samopuzdanje...ti to mozes.Nista ti nisi izgubila,on je izgubio tebe.Jer i ti jesi za njega neponovljiva.Kazi sebi...ustaj,ti i jesi zena zmaj.Rasiri krila,otresi taj pepeo,jer san koji se nije ostvario i nije bio neki san.Jer ga niste isto sanjali.Ostani uvek onakva kakva si uvek bila.Ne dozvoli da ti ovo iskustvo zatruje srce,nemoj da mrzis.Voli i veruj uz onaj svoj osmeh.To si ti,u ovom svetu koji je totalno nedoteran i koji te nikada nije razumeo.Trenutno sam u agoniji,ekstazi...ali osecam se zivom.Koliko god da usne cute,umem da volim...onako vecno.Umem da volim,svojim obicnim recima,toplim zagrljajem,velikim srcem i najlepsim pesmama sveta. | |
| | | Beskraj
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 24/12/2013, 9:32 pm | |
| Nastavljam po starom,cim me bol malo umine krecem u potragu za samim djavolom.Ne mogu bez njega,kao ni on bez mene.Po ko zna koji put sebi postavljam pitanje,zasto uzivam u tolikom sadomazohizmu?Zasto svaki put samoj sebi moram da zarijem noz u srce,i da uzivam u svakoj prolivenoj kapi svoje krvi?Zasto sve ne oteram do djavola?Zasto??? Umem da prebolim,gubila sam u zivotu mnogo vece i bolje stvari nego sto si ti...zato sebe sada i ne mogu da razumem.Nisam mogla sebe da razumem ni dok smo bili zajedno,a jos manje sada.I dok ovo pisem danima,pokusavam da se setim samo onoga lepoga sto je bilo medju nama,onog dobrog sto sam uspela da izvucem iz tebe i cele ove price jer volela sam onako iskreno najiskrenije kako samo ja umem.A mislim da si to uspeo da osetis,moja je dusa bila na kolenima,savest mirna a volela bi da znam kako ti spavas?Otisao si.Da li si to hteo mene da sacuvas od sebe?I dalje te cekam...ne mareci ni za jedan pogled,ni za jedan uzdah..Cekacu te,makar mi se nikada ne vratio. | |
| | | Tea
Broj poruka : 3247 Location : Sweden Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic 27/12/2013, 9:55 pm | |
| Procitala sam ovaj zadnji clanak i prije neki dan, evo i danas se vracam ponovo na njega i ponovo sam uzdrhtala. Ponekad nam zaista nedostaje snaga da odemo od nekoga i ako znamo da je taj neko odavno otisao od nas. Zelimo da osetimo od njega nesto, pa makar i tu bol koja nam ostaje posle svega. Ja znam da ces ti smoci snage za ovo ali ti treba vremena i da ces prestati da cekas onoga koji ne dolazi. Veruj mi, mnogo puta u zivotu sam dobila to nesto, posto sam se odrekla od njega ili prestala da se nadam, a zasto je to tako ni dan danas ne znam. Prestani da mucis sebe, kao sto rece sama, secaj se svega lepog sto je bilo i reci: Dozivela to sto sam zelela i vise mi ne treba, sad sam bogata, bogatija od onih koje nisu nikada. Prihvati to, nadji sebi nesto gde ces moci svoje emocije da ulozis, nekoga kome ces moci da se obratis i sve da mu kazes, makar u svojoj masti..to je jedino sto ti sad treba...! Eh, moja draga Bes, uvek si mi bila inspiracija i ako to mozda nisi znala..uvek sam nasla kod tebe neku nit koja mi je pomogla da se otvorim i sama... Nadam se da cu te nasmejati malo sa ovom fotografijom ____________________________________________ “I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”
Poslednji izmenio Tea dana 19/3/2019, 11:06 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
| |
| | | | Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 120 dana 5/5/2013, 8:45 pm
|
Zadnje teme | » medeno7/4/2024, 11:42 am od Dusica Pajovic » priznanje31/3/2024, 4:00 pm od SaMar » SEVERNA GRANICA6/3/2024, 6:05 am od Nostromo » Šta je pisac hteo da kaže? - Majacvet11/5/2023, 5:25 pm od majacvet » КАД ВОЛИШ20/10/2022, 12:43 am od ZEX » O ČEMU TI TO? - CECILIJA20/6/2022, 3:45 pm od meseceva rosa » Ulične svetiljke....osvetljavaju srca,kad nadodju nemirne oluje morske...30/4/2022, 2:55 am od Tool » Nemir-Mirjana Vujicic10/2/2022, 2:41 am od meseceva rosa » Na obodu neba15/11/2021, 7:56 pm od Marr Inna » Plavi tonovi...12/10/2021, 1:52 am od meseceva rosa » Kada noć bježi pred jutrom22/9/2021, 7:40 pm od Laufer » ANAMNEZA1/2/2021, 9:53 pm od ZEX » PSALMI LJUBAVI6/12/2020, 8:34 pm od Nena Miljanović » ПИСМА27/9/2020, 9:02 am od ZEX » GRESNIK22/9/2020, 4:34 pm od inadzija » Filip Petrović - pesme8/6/2020, 9:29 am od Filip Petrovic » Biserje mojih godina godina31/5/2020, 11:12 am od Masada » Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic9/1/2020, 12:24 pm od Beskraj » U tragu najlepseg sna9/1/2020, 2:17 am od meseceva rosa » Niti tišine9/1/2020, 2:03 am od meseceva rosa » Moje misli kroz poeziju....9/1/2020, 1:43 am od meseceva rosa » midjika9/1/2020, 1:13 am od meseceva rosa » Haiku ili ako ne ide, minijatura koja liči na Haiku6/12/2019, 4:24 pm od CECILIJA » Pred onaj tren sna ja ...26/3/2019, 11:12 pm od CECILIJA » NEŠTO, E, BAŠ SAD TI PIŠEM!14/3/2019, 8:45 pm od CECILIJA » Naslov: Šta je to pisac hteo da kaže? od Cecilija21/1/2019, 6:02 pm od CECILIJA » Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic5/1/2019, 8:46 am od ZEX » Kad je poezija? Sta je poezija?28/11/2018, 8:23 am od ZEX » Molim za mišljenje u vezi mog pisanja18/11/2018, 5:17 pm od majacvet » Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic16/11/2018, 12:34 pm od Beskraj » ČISTILIŠTE - Plavooka9/10/2018, 8:21 pm od Plavooka » VESNA RADOVIĆ5/10/2018, 2:21 pm od Bezmerje » Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic28/8/2018, 8:55 pm od Beskraj » Prve pesme o tebi...22/6/2018, 7:39 pm od meseceva rosa » Nemir-Mirjana Vujicic12/2/2018, 10:04 am od Beskraj » Mokily vs Masada12/10/2017, 12:12 am od meseceva rosa » SVITANJA30/9/2017, 9:25 pm od meseceva rosa » Sve moje ljubavi29/9/2017, 6:30 pm od meseceva rosa » hajde da nabacamo po koju gomilicu stihova na temu PUTOPISI4/8/2017, 11:52 pm od Gost » sklepano u radionici25/7/2017, 11:53 am od SaMar » Gluvi sat22/5/2017, 8:55 am od Masada » Moja Poezija - Ljuba Obradović3/5/2017, 2:16 pm od ljuba-trebotin » Lude Ludule je usamljen13/3/2017, 7:27 pm od Lude Ludule » Ostavi mi snove...16/1/2017, 10:22 pm od usamljeni.maslacak » Nema te13/12/2016, 9:48 pm od ladykatarina » Nekada i sada12/12/2016, 2:29 pm od Malicrni » Nešto novo12/12/2016, 9:29 am od Malicrni » KORAKOM SNOHVATICA...- Najda M. vs Pajac Hus29/11/2016, 6:54 pm od Najda M. » Negde između dva sveta19/10/2016, 10:48 pm od meseceva rosa » Iskrice...13/10/2016, 12:42 am od ... |
|
|