LJUBAV, SMRT I SNOVI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Molim one, koji misle da im je nešto ukradeno da se jave u temama koje su otvorene za goste i putnike, te kažu ko, šta i gde je kopirao njihovo.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic

Ići dole 
+10
tisina snega
Najda M.
tanjasmu1
besherat
cat09
ladykatarina
vučko
smesko zz ds1989
Ellen
wild
14 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
Beskraj

Beskraj

Ženski
Broj poruka : 21506
Godina : 48
Humor : Uvek nasmejana
Datum upisa : 20.03.2009

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime11/11/2009, 9:11 pm

Pokusala sam prvi put u svom zivotu da priupitam svoje srce...da ne poslusam razum,i ono mi je iskreno sapnulo.Sapnulo mi je da te volim,i da ti se prepustim...
da ga poslusam i da se necu pokajati.Poslusala sam prvi put svoje srce...
slusam ga jos uvek i ono me vodi.Ovo vece...mislim na tebe.Mislim na sve
tvoje poljupce,nezne,duge i divne.
Poljupci puni strasti.Na tvoja lagana,strpljiva i divlja milovanja.
Napolju je sve hladnije,ponovo pada dosadna kisa...
ali mi nista ne smeta,jer nocas mislim na tebe...ljubavi moja.
Da li mi verujes da mogu da osetim otkucaje tvoga srca...ponovo moja nemir...strast.
Znam,znam ono sto me najvise boli sto mi stvara najveci nemir je to sto te nikada necu imati u potpunosti.Jer ti zaista jesi jedan moj deo jave...a kako se primice vece postajes moj nedosanjan san.
Moje telo i dusa se dele na dva dela.Na dan i noc.
A sve ove pesme i price koje su pred tobom.prepoznaces po snu koji svi cutimo negde duboko u nama.

Ljubav hoce vise...da ljubav moze sve.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Posterqu0
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime12/11/2009, 6:43 pm

Nikada u zivotu nisam bila preterano romanticna...sentimentalna i sklona ljubavi.
Uvek sam terala inat sa zivotom,suprostavljala mu se...prkosila i tezila onoj tezoj strani.
Valjda mi je to u temperamentu.Koliko sam samo boli otpisala,spakovala u kofere...tavane.A onda dosla ovde...da bas ovde na ovaj forumi pocela da istresam sve svoje zaboravljene stvari.Koliko puta mi se desilo dok nesto pisem,da nesvesno osetim trag krvi na usni...grozan ugriz od nervoze,besa koje poneka izlaze iz mojih secanja.
Pitam se cemu otvaranje tih uspomena,sto mi to treba?Neka ih tamo gde jesu...tu im je i mesto.A onda se osmehnem.I kazem bice bolje,mora da bude bolje.Zivot ide dalje.Ali vreme ne moze da izleci sve.I ne mora.
Ja se nadam...nadam se...da sam pronasla u svom traganju svoj razlog.Moj razlog si ti...moj osmeh...moja ljubav...sve si moje ti.
Ja sam te izabrala.I nadam se da nisam pogresila.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Kraj_m10
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime12/11/2009, 10:47 pm

Nekada mi misli odlutaju onako same od sebe...
I pitam se,zasto sam toliko neshvacena.Toliko toga nekada zelim da kazem,ali nesto se jednostavno u grlu stegne...I ostane samo tajac...tisina.Cutim...
Dok ovako neobavezno razmisljam,promatram ovo sunce koje se onako stidljivo promalja kroz prozor moje kancelarije.Razvlaci mi osmeh...mislim na njega...moja ljubav.
Pogled mi se ponovo zaustavlja na parkic preko puta.Lisce je crvene boje,a to crveno se cini mi se preliva u narandzasto.Ne znam zasto,ali ne volim jesen.Tuzna sam...nema te pored mene.Tvoj glsa.Ponovo ga cujem u daljini.Ponovo se vracam prozoru,promatram ljude koje prolaze,nepoznati...prljave ruzne fasade zgrada.Sta mi se danas desava...Ostajem bez glasa,bez reci i bez ikakvog saznanja.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 28l8ln9
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime14/11/2009, 1:34 pm

Volela bi da sam s tobom sada u nekoj zemlji,nije bitno ni kojoj ni gde.Samo da smo zajedno,da nismo ovde gde vec jesmo...
Da mogu da gledam tvojim ocima jutra,svaka misao da mirise na ljubav,strast i ceznju.Da mogu da budem blize tvome srcu.Da osluskujemo vetrove u liscu...
Da mogu da osetim tvoj dah...tvoj osmeh.
Da me dodirnes,i da svaka moja bol prestane.
Znam da sanjam i mislim o necemu sto je nemoguce,nedostizno...Znam...
A da li ti mozes sve moje snove da ostvaris,ti koji sve vreme pokusavas da me naucis da sanjam.
Pretvori ponekada svoje snove u moju javu.Obraduj me...
Zgrabi me za ruku i povedi me negde daleko...Daleko.
Da u tvom zagrljaju nadjem sav mir svojim nemirima...da osetim svu Beskraj ove ;jubavi.
Povedi me,molim te.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 9972976md
Nazad na vrh Ići dole
Ellen

Ellen

Ženski
Broj poruka : 1051
Godina : 45
Datum upisa : 26.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime14/11/2009, 8:23 pm

Znas nekada se u zivotu coveka nakupe sve godine zivota.Osetis u ustima neku gorcinu svega toga.A nemas gde.Ne mozes unazad,ne zelis napred.
Stojis u mestu i tapkas...tapkas.Ne pomeras se,a dani prolaze.
Sreca,ljubav...slastst sve to osecam samo u onom trenutku koje je provedeno s tobom.
Pisem...a vec je odavno pao mrak.Mrak svuda oko mene.Osecam te,osecam tvoju blizinu.Uzivam prepustajuci se trenucima emocije.
Nedostajes mi ljubavi,sada...danas...svaki dan.
Ono sto sam zelela cini mi se da sam pronasla u tebi.
Toliku ljubav.Znam ja sve i to da nisam jednostavna,da sam ponekada komlikovana,i da sam nedokazana kao dete...i da znam da provociram.Ali ne zameri mi.Jer znas koliko te volim.Jer kada bi se promenila,onda to ne bi bila ja.Zato ne menjaj me,prihvati me takvu kakva jesam.Jer ja sam tvoja ljubav.
Samo me povedi sa sobom,i sapni mi nocas koliko me zelis.
Ovo izmedju mene i tebe nije san.Ovo smo ti i ja.Dodji i razbi monotoniju ove noci.Cekam te.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Golden_Queen_by_lucastomaszewski
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime15/11/2009, 6:54 pm

Govorili su mi u zivotu,tebe,jedino moze da spasi neko ko ce sasvim slucajno da se pojavi u tvoj zivot.Koji ce umeti da te voli do ludila...da te obozava...ali koji ce umeti da te kazni za svaku rec koja je nepromisljena.
A ja,ja sam se smejala smejala sam se jer se takav jos nije rodio.
Sada se vise ne smejem jer takav slican se zaista pojavio kao senka u moj zivot.Nije puno pitao...samo je usetao i sacekao.Sada je on neko ko mi obasjava lice srecom,ko mi je doneo mir...on je svetlost koju sam toliko dugo trazila u svom mracnom tunelu.
Ali ljubavi...ne zaboravi ja sam ona ptica koja jos uvek uci leteti.Daj mi povremeno ruku,skloni poneku brigu s moga lica i daj mi ljubavi.Te vode s tog izvora se ne mogu nikada napiti.Bez svega bi mogla da zivim ali bez nje ne.

Nekad je tren sustina sto zivis i sva lepota je bas u njemu.... Voli te tvoja A.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Bed,hands,light,sun,photography,woman-d483837922c8fd4270f212b9fd68f23e_h
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime17/11/2009, 8:01 pm

Ne pitaj me nikada u zivotu jesam li tvoja...jer i sam znas odgovor.Negovori nista.pokusaj samo da me dodirnes na trenutak.Sta mozes da osetis?
Da li mozes da osetis da podrhtavam,bez ijedne reci izgovorene.
Da moje srce kuca samo za tebe.
Da li mozes sve to da osetis?Ona mracna secanja su me pored tebe prosla,ti si uspeo da iskreiras moje emocije,i to nikome necu dozvoliti da ponovo ubije u meni.
Znam ja da svi mi imamo iza nas neke kapije proslih vremena,koje smo zatvorili ili pokusavamo stalno da zatvorimo...ali nekada neide.Ona stoje odskrinuta i podsecaju nas na neke uspomene.Prolazimo pored zidova...belih,crnih...senke koje nas prate.Sve ja to znam.Nezelim nicega da se secam...sada samo zelim da zagnjurim glavu u tvoje krilo i da se privijem uz tebe.
Jer ti si onaj tracak svetlosti koji sija u tisini.

Volim te.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 00126
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime19/11/2009, 6:21 pm

Sve sto ti u zivotu bude tuzno...
Sve sto te bude bolelo prihvatam oberucke,neka bude moje.
Svaki moj osmeh,sreca,radost poklanjam tebi,jer ti si tome zasluzan...to tebi pripada.
Zato nedozvoli to sto imas u sebi,sto nosis...da ikada nestane i izcezne.Jer ti si me tome ucio.Nedaj i nedozvoli da ti niko oduzme snove,da nestane to dete u tebi,bez obzira koliko godina imas.
Dozvoli i pusti da svetlost udje u tvoj svet.Ne trazi grozne istine u tami...u noci.
Raduj se svakom osmehu i ovome sto imamo sada.Ambis je ono mesto gde nam netreba.
Zato me voli,kao sto ja volim tebe.Ja to tako dobro radim,prepusti mi se,podigni me jer zelim da osetim tvoj miris,dah...zelim da disem i kucam tvojim plucima i srcem.
Voli te tvoja A.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 E4c2151cf09b5da5a323e81oq9
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime19/11/2009, 6:31 pm

Danas sam ti nesto pricala o ljubavi...ali cini mi se ne znam koliko si me shvatio u svemu tome.
Da li ti shvatas da je najlaksa stvar voleti,svi smo mi voleli u zivotu vise ili manje.Ali je tesko zavoleti,onako iskreno iz srca.
Zato ja toliko vapim...i zelim da me pre svega volis,onakvu kakva jesam.Da li ja imam uopste prava da ti tako nesto trazim?Jer ja zaista tebe volim,i osecam te cak i kada nismo zajedno.Zelim da budem sigurna u tebe...a ja ti svoju sigurnost dokazujem svakodnevno.
Za mene je zivot strast,to je deo mene.O ovoj nasoj ljubavi znamo samo ja...ti i ovaj list papira.O ovome ne pricam skoro nikome.Cutim i prepustam se tisini koja nas obavija.
Vidis i sam koliko iskopavam sve svoje tuzne dogadjaje,jer hocu...moram i zelim da me vise nepodsecaju na sve ono sto sam prosla.Ne mogu vise na svojim plecima,dusi da sve to nosim.Puno me sputavaju u svemu.
Ovoga puta sam krenula srcem,pa kuda me zaustavi.
Htela sam s tobom radost da pronadjem i u tome cini mi se uspevam.
Zato ne dopusti vremenu da izbrise moj lik ikada iz tvojih ociju,jer zelim da trajem zauvek.Kako ti znas da kazes do Beskraja.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 9ce4bd69a5578363826085fmz3
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime21/11/2009, 1:46 pm

Volim te danas.Volim te svaki dan.Volim te tiho...bezazleno.
Ponekada strasno,ponekada bezobrazno.Ali ja te stvarno volim.
Za tobom imam potrebu...da te imam stalno kraj sebe.
Da te gledam.Slusam...ljubim.
Ja to ne znam,ne umem i ne zelim da sakrijem.Nekada te volim na malo cudan nacin.Mozda si to mogao da primetis.Volim te nepotrebnom panikom...
strahovima da te ne izgubim,pisanim stihovima.Volim te svim svojim osmesima,razornim bolovima koje donose smiraj.
Mozda sve ovo sto pisem i ne izgleda kao neko dobro pisanje...ali ja nisam pisac...ja sam samo jedna tako obicna zena koja zna da voli.
Ponekada dok sve ovo citam...vidim toliko nabacanih,pomalo nepovezanih emocija koje su u sve jednom dahu.Sve sto je napisano je znam iskreno i iz velike ljubavi.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 79f138dcda216918bb63461cz1
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime22/11/2009, 12:02 pm

Nezan dodir,sasvim slucajan...pogled koji skriva zelju.
Usne koje osecaju poljubac.
Susret koji ja zovem slucajnoscu,a ti mozda sudbinom.Bez obzira sta je u pitanju,sudarili smo se u ovome zivotu i sada plovimo po njemu.
Po tankoj liniji leda...po ostrici maca.
Znam...treba izdrzati covek sva iskusenja na koja nailazi...ponekom iskusenju se treba i odupreti.Ali ja nisam mogla...predala sam mu se i poklekla.Jer sam pronasla to zrno topline toliko dugo trazeno,osmeh negde na kraju usana...neznu rec,topao pogled i ono najvaznije iskrenost.Onda kada sam bila na ivici ambisa...kada me je delio samo jedan korak.Onda kada nisam znala ko sam?Gde sam?I sta cu?
Pojavio si se.Dosao si na vrhovima prstiju da probudis sve ono sto je bilo uspavano u meni.Znam da cu u ovoj ljubavi biti srecna ali spokojna nikada vise.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 13yl1ex
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime22/11/2009, 3:13 pm

Pokusavam danas da pronadjem tvoj pogled kroz ovo sunce koje se stidljivo sunja i provlaci kroz moje prozore.
Moj pogled se zaustavlja u ogledalu...nadomak mene.Vidim sebe...moje misli su uprte u tvome pravcu...smeskam se.Ono sto vidim u ogledalu sasvim me zadovoljava.Vidim zenu koja je srecna...zaljubljena i zadovoljna.Ponovo se smeskam.
A onda misli...Te misli su mi stalna opomena.Pitam se ponekada da li sam ja mozda samo slepac koja pruza ruku napred u prazno...i nema za sta da se uhvati.
Da li je ova ljubav bezanje stvarnog u nestvarno.Da li mozda treba da umrem i da ne znam i da me ne zanima buducnost u kojoj tebe nikada necu imati.Jer nemogu nista da preduzmem.
Ovo je jedna prica koja ima svoj pocetak...ali joj ja neznam kraj.Da li mozda imas ti odgovor na moje pitanje?
Lagala bi sve kada bi rekla da nemislim na tebe...da sve ovo sto pisem pisem nekome drugom.Lagala bi...a najvise bi slagala sebe.A ta laz najvise boli.
Razapeta izmedju zelje i prokletstva.Izmedju stvarnog i nestvarnog.Izmedju sna i jave.
Izgleda osudjena da nikada nenadjem svoj mir.
Treba s time nauciti ziveti.I nositi taj kamen koji ti je stalno za vratom.Koji te vuce...vuce uvek dnu.Spoticem se...dizem...
Da li je mozda zaborav najbolji lek?

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 980425ck2
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime23/11/2009, 7:28 pm

Sapatom porucujem nocas svim zvezdama da sam sretna,jer svaki tren proveden s tobom je moj jedini put.
Put svetlosti.Ti si onaj savrseni deo mene,moje drugo ja...
misao koja prolazi kroz moje postojanje.
Ti si neko ko me na ljubav podseca.Citas svaki moj uzdah,svaki moj drhtaj i dobro poznajes svaki moj znak.I kada nisi pored mene,i kada me nediras osecam te kroz svoje vene.Strujis kao nabujala reka.
Shvatila sam tebe je lako voleti,i svaki tren sa tobom je za mene nebeski dar.
Cini mi se da mi nikada nije bilo lakse reci VOLIM TE,kao tebi.
Sigurna sam...sada sam sam sigurna i znam ljubav je to.

Volim te.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 1474786042_8fe0a634cf
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime26/11/2009, 8:42 pm

Ponekada se pitam kome ja sve ovo pisem...tebi,
Mozda.Bolje kada razmislim mozda pisem o tebi,ali pisem zbog sebe.Jer dok sve ovo sto pisem,ustvari ja izbacujem sve one nakupljene emocije i nemire koje se nalaze u meni.Pisem da ne bi sutra ostalo zaboravljeno,da mogu posle mnogo godina da sednem i citam i prisecam se svakog trenutka koji je ostao zapisan,u vremenu provedenim s tobom.Da mogu da se setim da si bio deo mog zivota...Vi svi koji se pitate,ko je to?Nikada necete saznati...
Jer njegovo ime pocinje sa velikim T,i zavrsava se kao nasa velika tajna.
Pisajuci o njemu htela sam samo da na mali nacin pokusam opisati kako izgleda ljubav iz nekoga mog ugla.Da docaram stanje svoje duse.
I da na ovaj nacin sacuvam u svojim ocima sliku svoje ljubavi.

I na kraju puta ti
moje zrno ljubavi
vece i od svemira
u Beskraju nemira.
[Stihovi nisu moji]

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 50691
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime28/11/2009, 12:20 pm

San...sanjala sam nocas kosmare...grozan san.Ne secam se da li sam te u njima imala.Pitalla sam se u tom snu,ko ce me to u zivotu ujesti za srce i izdati.Bojim se.
Da li znas da se bojim da to ne budes ti,da to ne bude neko ko mi znaci puno i kome verujem.
A onda ruka andjela,dah vremena.Da li znas da otkako sam te upoznala,nisam vise od kamena.Nisam vise ona nesalomiva stena.Od mene si napravio staklo,krhko,nezno koje se svakog trenutka moze razbiti u param parcad...samo jednom jedinom recju.
Zato se i bojim.Uvijaju se senke oko mene...one crne.Gde je jutro i moja svetlost.
Zato i ne volim snove,ne volim da sanjam.U njima samo bol...i strah.Ove noci sam mogla da osetim svu tezinu mraka.A tebe nije bilo pored mene.
Vrisak...urlik.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Stop-haunt-me-everyday
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime28/11/2009, 3:59 pm

Mi se nismo cak ni upoznali,ali smo se prepoznali.
Po pogledu,otkucaju srca...nemirnom drhtaju.Nikada se u ljubavi nisam znala davati polovicno.Kada volim sve izgubim i razum i srce.Ali to mi nikada nije bilo vazno.Jer u ljubavi je najvaznije znati voleti i biti voljen.
Sva dugmad moje duse,bacam i rasipam ispod tvojih nogu.Pred tobom sam sva otkopcana i gola do gole koze.Zato sto te toliko volim,svemu ovome dajem oblik osecanja,koji se ne moze ni napisati ni recima izreci.Moze se osetiti...
Tvojom pojavom sve se kod mene promenilo.Tamo gde je jednom bila tama,sada je usla svetlost dana.A i noci mi imaju boju.Zato nikada ne dozvoli da budem tvoja tisina.Pusti me da budem ona najlepsa muzika tvoga zivota.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 1840297349
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime29/11/2009, 11:22 am

Kada budes u mome zivotu jednom proslost,zelecu da se prisetim i da nikada ne zaboravim sve trenutke provedene s tobom.U stavari to nisu bili samo trenuci...ja sam znala te trenutke posle toga da pretvaram u vecnost...sve do sledeceg i sledeceg susreta.Tim susretima sam se hranila,disala zivela za njih.Hocu sve da pamtim...Poljupce sa ukusom i dodirom.Zelim da zatvorim oci i da mogu da osetim tvoje ruke kako klize svuda po mome telu.
Zelim da se secam svakog naseg poljupca...tebe u meni.Ne,u stvari ja ne zelim da ikada budes moja proslost.Na proslost pada prasina.
Hocu stalno da te volim,da te imam kraj sebe.
Hocu da stalno kada zatvorimo vrata one sobe,zapamtim svaki detalj nase topline.
Volim sve momente i trenutke kada se gubimo u vrelini ljubavi...
koja klizi kroz tunel vremena.
Zaista te volim.Po prvi put onako zrelo,i bez potrebe da svima to kazem.Da moja ljubav pripada samo tebi.Ovo sa tobom nije san...ti si moja java.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 12117485256de6dny
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime29/11/2009, 1:09 pm

Razmisljam o tebi...I onda shvatam.Shvatam da zavidim svemu onome sto te okruzuje.Vazduhu koji dises,onom carsavu na kome spavas,jastuku na kome drzis glavu i sanjas nekada lepe nekada ruzne snove.
Zavidim casi iz koje pijes,zavidim onoj koja se svakog jutra budi pored tebe...
Zavidim.Moja ceznja za tobom postaje sve cudnija.Ponekada me zaboli misao ,koja je van svakih mojih misli.Plase me.Nedostaje mi neko koga poznajem,a koga nemam pored sebe.Zato u trenucima postajem nemirna,nepredvidiva...cak i zavidna.
Jer moja ceznja je sva stopljena u tebe i tvoje postojanje.
Ponekada te tako mrzim...a ponekada tako volim.Veruj mi toliko sam umorna od razmisljanja,i zamisljanja.A u stvari tako nemocna.
Umorna sam od svoje vecite jave,potrebno mi je da sanjam...potreban mi je miran san.
Onaj san koji bi sanjala jednog jutra na tvome ramenu.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Barheatbyfb101
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime29/11/2009, 4:31 pm

Uvek sam se diviloa ljudima koji su strpljivi.Koji znaju da cekaju i sacekaju pravi momenat i trenutak.Divim se ljudima koji imaju mir u sebi i samokontrolu.Da kada vole...znaju da cute...da cute u sebi,i da u toj tisini uzivaju.Meni koliko god pokusavala da budem takva nikada nije uspevalo...prosto mi nije polazilo za rukom.Kod mene je svaka emocija vodljiva.I kada sam srecna,i kada sam tuzna i kada sam besna.Ja kada volim,moram sto puta reci da volim...prosto se i netrudim...neuspeva mi da to osetim.Svojim brzim jezikom znam hiljadu puta da kazem ono sto naumim,jer hocu sve minute maksimalno da iskoristim.Onda pogresim...jer kazu sve sto je brzo to je i kuso.Moje puste zelje za promenom...ostaju samo na recima.Kako da sakrijem ljubav kada te volim.Kako ujutru kada ti pozelim dobro jutro ne kazem i ne pitam:Ljubavi volim te.a koliko ti mene volis",Kako da zadrzim u sebi sva ta divna osecanja...Ja to ne umem,ne mogu prosto cu se ugusiti u njima.
Divim se svim ljudima sa pocetka moje price...ali ja ne znam i ne mogu nikada izgleda da budem takva.Emocije me ubise.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Lite_rays_Dancing
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime29/11/2009, 10:56 pm

Hvala sto si uspela da pretvoris u reci ono sto je najteze iskazati. Ono sto cini smisao naseg zivota na zemlji. Mislim na LJUBAV. Vratila si me u vreme najvece srece kada sam volela i bila voljena. Podsetila si me na uspomene, najlepse dane mog zivota. I sada, kada nema ljubavi, secanja zivot znace.

Hvala, Beskraj!
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime30/11/2009, 6:11 pm

Hvala ti draga moja Rebeka...recima je mnogo lakse neke stvari iskazati nego to osecanje pokazati...barem za mene.Jeste ljubav je smisao i pokretac svaga,da nema ljubavi ne bi bilo ni nas.Kazes sada nema ljubavi...ima je svuda oko nas, okreni se malo oko sebe...mozda ipak vidis ono sto neprimecujes.Hvala ti na divnim recima tvoja Beskraj.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime30/11/2009, 8:32 pm

[center]Najvise volim ona jutra snena,koja mi pocinju sa tvojim glasom...jutarnje price u kojima smo samo ti i ja.Idem ulicom pomalo zbunjena,nijedan prolaznik me ne podseca na tebe...a tako bi tvoje usne u tom trenutku dotakla...ljubila bez prestanka.
Zelim da svako to jutro traje vecno,da mi pricas bez prestanka...dok ne promuknes...ne zanemis..Ma nije mi bitno ni sta pricas,bitno mi je to sto cujem tvoj glas.A ja cu ti svako jutro pricati kako volim slikati prstima,i sanjati...ne sanjati mastati o nekoj dalekoj zemlji gde smo samo ja i ti.Srecni u svom sopstvenom postojanju.Ove zivote sto imamo nije sreca...koliko god se zavaravali.To je uteha...nemoc...kolotecina i krug koji se neprekidno vrti.Ni on nezna da stane i da kaze DOSTA.To nije sreca,to je laz i iluzija zivota.Je li to sloboda?Ne...to je ropstvo.Bolje me vezite lancima i stavite me u najgoru i najcrnju tamnicu nego da me pustite ovako da zivim.
Tegobu koju nosim u sebi mi sve vise oduzima snagu i moc.Da li znas da je oduzeta moc preteska.Zivis...a mrtvav hodas,
Srce ti kuca,a ti ga neosecas.Ocima gledas a nista ne vidis.I ti to nazivas zivotom...onda ljubavi ti nikada nisi ziveo.Mozda...mozda gresim,ali ja se tako osecam to su moje emocije....moja osecanja.Oluja u ocima.Sjaj i cemer.Nekada davna secanja...kada sam bila ziva,kada sam se osecala zivom.
Ljubavi,neko rece:"Male stvari se naslute...velike ostaju neizrecene."
Izgleda je za mene najbolje da cutim...da te volim u ovoj tisini.

Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 8:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime1/12/2009, 7:20 pm

Toliko stvari ponekada zelim da te pitam...u stvari da ti kazem...ali cutim.Plasim se da nesto ne pokvarim recima.I onda mi je mnogo lakse ovako da pretocim i iskazem sve svoje emocije i osecanja pisanjem.Da li se ti plasis mene...one zveri koja cuci u meni...koja po nekada nema mere,razumevanja...granice.Koja hoce izzeli sve za sebe.Zeli tebe do poslednjeg daha,bez rezerve,bez ikakvog zadrzavanja.Hoce sve.Da li si dovoljno jak da se odupres i izdrzis sav moj tempo...mozda i teret ove ljubavi.Malo ko moze...i jaci su se predavali.Da li si dovoljno mudar da dotaknes sav moj univerzum u glavi,koji je malo kome razumljiv...da ispratis i ukrotis sve moje nemire, koje su kao milijarde napetih struna.Mozes li???
Da li mozes djavola da ispratis...koji se ponekada pretvara u andjela...a neznajuci ni sam kada...jer ona bi prodala dusu za gram tvoje ljubavi.Da li si dovoljno jak da pogasis sve vatre koje gore u meni kao vulkani koji se nemogu nikada ugasiti.
Razmisli dobro,jer ja sam neko ko je satkan od prevelike boli i ljubavi.Neko ko ti je na samom pocetku bio samo san...ko je usetao jedne noci, mozda i nepokucavsi...ali ja vise nisam tvoj san.Ja sam ona lavina...topla, strasna, i pohotna,gladna zver...a mozda i izvor gde ces piti vode ali se s tog izvora mozda nikada neces napiti.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 3wcddoxkooom8
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime1/12/2009, 9:57 pm

Da li vam se nekada desila praznina u zivotu...da ste prazni...da nemate reci, da vam negde u grlu stoji knedla i da ne mozete da progovorite.Mozda i mozete da progovorite ...ali je strasno kada nemate kome,kada taj neko ko treba da vas saslusa da vas slusa ,da vam bude podrska, samo zid.Zid koji se ljulja...nestabilan.Svuda oko mene nemi zidovi,gledaju me i posmatraju...Tisina ponovo ona grozna knedla koja vam stoji u grlu...hiljadu suza koje bi mozda krenule,a nema ih.Boze,nekada te samo na tome molim...daj mi suze da mogu da se isplacem,bilo bi mi lakse.Pa i ja sam covek,pomislim nekada nisam ni ja od kamena.Nisam uvek tako cvrsta kao sto mislim,a moram.Ovo ovde sada ovoga trenutka nisu nikakve moje drage uspomene ovo su moja trenutna osecanje.Grozno je kada covek pocne u sebi da ubija ono najlepse sto ima ...ne...nisam ja to ubila u sebi,ubili su u meni sve to najlepse pogresni ljudi...pogresni izbori i zivot koji sam izabrala.Kazu svaki put ima dva pravca,moji putevi izgleda imaju samo jedan izbor.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Fotozz187890
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime5/12/2009, 3:13 pm

Kazu,tajna ljubav nije voleti onoga koga imas nego imati onoga koga volis.Nikada nisam znala da cekam...brzina me je u zivotu ubijala.Sada pored tebe sve to ucim kao pocetnik...ucim cekati.Naucila sam da sve strahove koje nose duge neprospavane noci odagnem.Shvatila sam da cekanje ponekad nema granice,da nista ne postoji vecno.Ali sve se u zivotu zaboravlja...potiskuje onoga sto ne zelite vise da se secate.Sada imam tebe,ali nisam s tobom ljubavi zato sto si mi potreban,s tobom sam zato sto mi je lepo...s tobom sam jer te volim i srecna sam.A toga sam bila zeljna.Dok te nisam srela,sva moja tuga je bila sastavni deo moga zivota i stime sam naucila ziveti.Znala sam ponekada nesto da zapisem,misleci da mi je lakse.Ali nije bilo.Nikada zbog te svoje tuge nisam padala na kolena.Jer svaka bol me je jos vise podizala na vrh...glumila sam srecu,ali svoje srce nikada nisam mogla da prevarim.Oko sebe podizala sam zidove,i barijere...odgovore trazila u pogresnim ljudima,a bilo je bezbroj pitanja.Sada posle toliko godina pronasla sam taj kljuc,stavila sam osmeh na lice,pustila da mi se srce odledi i zavolela bas tebe.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Cbcc25cec46df95a4e55b6dvk2
IMA U DUSI JEDAN OZILJAK...

"...Ima u dusi mojoj oziljak koji samo u snu boli.
I ne znam od kog bola on je ostao,i da li je to bilo jutro ili suton kad se urezao u moju dusu..."

Takva je nasa dusa. Ispunjena uspomenama koje nas rastuze,nasmeju,zabole. Ponekad namjerno diramo te stare oziljke iako znamo da nas ceka neprospavana noc. Pa onda kroz prozore gledamo u neko tudje nebo i uzalud trazimo one zvjezde ka kojima smo nekad davno upirali ceznjive poglede i samo njima odavali tajne prvih mladalackih ljubavi.Pa se naprezemo da cujemo onaj ljetni povjetarac sto je saputao u krosnjama drveca ispod kojeg smo se,drzeci svoju prvu ljubav za ruke,skrivali od radoznalih pogleda. Ali...umjesto tog sapata samo uzdah srca svoga cujemo.

Prohujalo je vrijeme i mnoge vode protekle....nema vise ni parnjaca ni zvizduka vozova koji su najavljivali da smo blizu onog koji nas na nekom sivom peronu ceka uzdrhtalog srca.Niti iscekivanja postara da nam glas od voljene osobe donese pa da po ko zna koji put procitamo rijeci koje su drhtavom rukom pisane; "ljubim te", "mislim na tebe", "nedostajes mi".Pa prislonimo pismo na grudi i uzdahnemo od nekog slatkog bola sto nam kroz srce mine... Od svega ostase samo uspomene od kojih se pobjeci ne moze.

Cak i kada bi znali put sto vodi u zaborav,mi nebi posli njime vec se uvijek istom stazom vracamo sto vodi do mora uspomena. I uronimo u te talase koji nas miluju,nose,vuku u dubine....I plovimo,plovimo ka onim nekim dalekim,nedostiznim obalama sto nas svake noci zovu i mame. I onda se odjednom probudimo jer se uplasimo da cemo potonuti u tom uskovitlanom moru uspomena.A kad se pogledamo u ogledalo...vidimo ispod ociju nekoliko sitnih kapi...blistavih...slanih..."

(Desanka Maksimovic)

Ovo sam stavila jer je moja omiljena stvar koju sam svaki dan citala u svim pitanjima trazila odgovor.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime6/12/2009, 9:27 pm

Ponekada sretnemo neka tudja lica i pozelimo da nam promene zivot.Pozelimo nesto...a ne znamo ni sami sta.Onda nam se ucini da nam je sve lepse i snaznije.Osecamo se sigurnije i srecnije.Bas kao sto sam mislila do danas.Onda se zapitam,koliko sam ja daleko od ljudi koji mi se nekada cine tako bliski.Shvatam koliko sam neshvacena.Da upravo se tako osecam.Ja znam da ponekada moja misao,izgovorena rec je kao otrovna zaoka...ali isto tako znam da mi se ona cesto vrati kao bumerang.Sve ja to odlicno znam.Ali ja vise ne mogu i ne zelim da visim na onoj litici gde se grli san i da stalno sanjam o izgubljenom raju.Da stalno volim tisinu...i lepote trenutka...jer ta tisina i to cutanje je gore od najubitacnijih snova.

Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 8:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime10/12/2009, 6:08 pm

Polako koracam nasom stazom koju smo prevalili po ko zna koji put.Neki novi prolaznici...neki novi ljudi sede sada na nasoj klupi.Sve je isto...a ipak sve je tako drugacije.Tamnije,sivlje.Usunjao si se onako tiho,necujno u moj zivot.Usao si u moje srce,moju dusu,u svaki delic moga postojanja.Samo kada sam s tobom ja disem,ja zivim...ja volim.Ponekada se pitam da li si vredan tolike moje bezgranicne ljubavi.Moje tihe patnje,svakog mog cekanja,razmisljanja.A onda shvatam da svaka ljubav ima svoju vrednost.
Da li sam ti ikada rekla da si ti dusa moje duse,vazduh koji disem.Moje si sve.Dok polako koracam onim stepenicama,na kojima si me ljubio a ja se propinjala na prste da bi mogla da te dohvatim,posmatram dvoje mladih kako se ljube.Pomislih u trenutku,sto se nismo ranije sreli,mozda...mozda bi sve drugacije bilo.Znam to sam te vec jednom pitala,i dobila sam odgovor.Odgovor koji mi se nesto nije dopao,ali je bio prilicno realan.
Sada mnoge stvari posmatram i dozivljavam na neki drugi nacin.Ucim da posmatram svet tvojikm ocima,ponekada da mislim tvojim mislima.Da,pokusavam...
I onda kada jednom zauvek ode svako na svoju stranu,nikada necu zazaliti sto sam te volela,sto sam ti se prepustila cela i dusom i telom.Jer vredelo te je imati pored sebe.Hvala ti na svim prelepim trenucima ljubavi,paznji,razumevanju...tvojim osmesima.
Hvala ti na svim momentima kada si pripadao samo meni,u tim momentima bio si samo moj.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 437ylqb
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime12/12/2009, 2:31 pm

Kako je ponekada lepa moja tuga.Ona je moja i samo moja.I nikome je nedam,niko mi je nece oteti.Moja tuga ima boju...boju samoce.Ja zivi sa njom,ona je deo mene.To sam ponekada ja.Sa njom gazim koracima radosti.Moja tuga ima i boju tvoga osmeha...boju tvojih ociju.A onda opet gazim po mrtvom jesenjem zutom liscu,i nikav vise cilj ne naslucujem.Samo cutim...idem dalje.Gde dalje?Daljine su beskrajne...kao i moja tuga koja nema kraja.Samo tisina...mukla grozna tisina,i krik iz duse prazne.Ponovo tisina izmedju mene i tebe.Sve je zamrlo,samo se vetar igra sa mojim nemirnim m islima.I pitam se vise sta me sve ceka i u snovima i na javi.Osuda...svih onih koje sam volela,koji su me voleli,kazna...da vise nepostojim.Greh...paklene muke.
Iscrpljena sam,misli mi vape za mesecom kojeg nema...za suncevim sjajem...za bojom svetla.Guram zavesu,posmatram kroz prozor...vidim odraz tvog lika,smesim se u svojoj samoci,u svojoj ludosti...u svojoj tuzi.Jer tvoga lika nema,jos jedna halucinacija,prevara.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 P14
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime12/12/2009, 3:05 pm

Moje uspomene...neka davna secanja.Rekao mi je da nema nista u zivotu,osim svoga zivota i srca.Ali da moze da mi skine zvezdu s neba,da moze da mi udahne dah zivota.Da moze da me voli...tiho kao muzika.Ali...
nasa zvezda se ugasila u najlepsem sjaju.Nase nebo je crno.On me je voleo,bojom neba a ja nista nisam shvatala.Vracam se mokrim ulicama secanja,u glavi komesanje osecanja.Misli koje su podeljene na hiljadu delova.Pogledala sam to vece prema nebu jedna zvezda je najsjajnije sijala.Podsetila me je na jednu uspomenu...na neko davno secanje.Na nesto sto nikada ustvari i nije pocelo,a tako se brzo zavrsilo.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Donepracticingtodaybycri
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime12/12/2009, 9:33 pm

Ako se ikada budemo razisli,ako ikada pozelis da me nekada pronadjes,samo ti ces znati gde ces me naci.
Kada nocu vrisnem tvoje ime,kada mi dodjes ponekad u san,znaj ni tada da te jos uvek nisam zaboravila.
Da te jos uvek cekam na onom nasem mestu,izmedju tvojih snova...izmedju moje jave.Izmedju tvoje tame i moje svetlosti sjajne.I bicu i onda tvoja,kada vise ne budes moj,ostavicu ti trag na dusi,ostavicu ti odraz svojih nemira.Ostavicu ti trag nezaborava.Da pamtis svaki moj dodir,letnje nezno sanjarenje,toplu kisu i jedno prijateljstvo...koje je tako pocelo na jedan cudan nacin,a zavrsilo se kao nova ljubav.
Zato neteraj me od sebe nikada,jer jedino sto imam da ti dam je ovo moje srce,ne daj da ponovo odleti onako uplaseno u mrak,kao sto si ga zatekao.Nedaj,nedozvoli.Jer te zaista puno volim.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 33kv7
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime14/12/2009, 7:07 pm

Koracam mokrim asfaltom...sneg pada i topi se.Hladno je,ruke su mi promrzle,ali u srcu mi je toplina...greje me ljubav...moja beskrajna ljubav prema tebi.Pada prvi sneg,koji se topi u mojoj kosi...udara me po licu...
Razmisljam hodajuci ovako o tebi,o meni...o nama.Upoznala sam te negde na prolece,proslo je celo toplo leto...nasa klupa,poljpci...osmesi i ono volim te.
Polako dolazi zima... i evo uskoro prolazi jesen zuta...poljupci na onom nasem stepeniku...nekom prolazu...kisa.
I evo docekasmo jos malo i zimu zajedno.Cetiri godisnja doba.Prisecam se naseg prvog susreta...nespretnog,malo dosadnog...nepovezanog razgovora.Nesto sto nije puno obecavalo.Drugi susret...nesto malo bolje i opustenije...moja velika nervoza,tvoje nemo posmatranje i odmeravanje.A onda taj fatalni poljubac.Tako sam zelela danima da osetim ukus tvojih usana,prosto nisam mogla da odolim.Mi jos uvek trajemo,a ja se secam svega,svakog naseg trenutka...pocetka.Zelim da nezaboravim nista,jer mnoge stvari provedene s tobom su vredne pamcenja,secanja.I bas danas sam ti rekla...jednom kada vise iz ko zna kog razloga ne budemo vise zajedno.U mome srcu ces imati posebno mesto,ne zato sto si ti nesto posebno...nego zato sto sam ja znala na jedan poseban nacin da te volim.A to do sada nisam nikada znala.Voli te tvoja A.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 __kIrgIn___by_hayal25

I u ovoj sneznoj noci
meni je soba okupana Svetloscu i Tobom.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime15/12/2009, 8:06 pm

Noc iznad mene...u ovoj noci moj san i ti.Ne ti nisi moj san,ti si nesto sto me obuzima skroz,nesto sto me odvodi u svetlost.Zelela sam na pocetku mozda samo prijateljstvoPricala sam ti svoju bajku,i verovala u nju.A ti si me slusao.Cak ni sama nisam bila sigurna u sve to sto sam pricala...ali sam zelela da verujem.Vapila sam za necim sto se zvalo ljubav...
a moja ljubav je bio strah...stalni strah.
A onda usao si ti u moju bajku i postao moj princ...princ iz snova.Moga si sve od onog trenutka da prekines...jos dok sam ti pricala...moga si da se okrenes i da zauvek odes...ali nisi ostao si.Sada te zelim,silno Beskrajno,onim zarom davno zaboravljenim.
Stalno je prisutan tvoj lik,u svakoj tisini dozivam i cujem ti glas...Moje srce vapi za tobom.
Jednom kada sve ovo nestane,kada utihne,ne dozvoli da nasa ljubav ode u nezaborav.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 9457937lg
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime17/12/2009, 8:55 pm

Lazem.Bezim...to je veciti moj zivot,moja licna karta,moja propusnica.Bezim od svega sto se zove sreca,ljubav,bol,tuga.
Krijem se u najskrovitije kutke,zakljucavam srce,okrecem ledja svemu...svemu gde se nazire sreca.Na meni jedino trag prasine koja nema kraja...moja tuga je Beskrajna.Mozda si ti nekada u zivotu voleo...ja nisam...stalno sam bila voljena,ali voleti nisam znala.Svi su me gledali u oci,a ja sam spustala pogled,svi su pitali i cekali odgovor,a ja nisam imala odgovor.Imala sam samo pregrst izgovora.Pune dzepove snova...
Sada,sada volim jako najace,ali patim jos jace.Kako ti rece jednom prilikom mozda je to sada moja osveta u liku tebe.Mozda?Mozda si ti zaista moja kazna i moj greh...nesto sto cu ispastati sve dok te volim.Ja koja sam ceo zivot bezala,i nikome dozvoljavala da mi se tako priblizi,uspeo si ti...prisao si mi.Sudbina ili slucajnos?Znam sve,teska sam osoba i preteska.Ja to znam.
Ali ti si jedini koji me razumes.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 __A_R_I_S_S_A___by_Kagetsuki
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime18/12/2009, 9:19 pm

Nocas su moje misli necujne.Necujne cak i za mene.Zasto mi je sve tako neuhvatljivo...daleko,a vreme polako curi...izmice,prolazi pored nas nevidljivim koracima.Zasto sve obicne stvari ja moram da pretvorim u neobicne?Zasto sve sto je lepo ja moram da pokvarim i pretvorim u pepeo?Zasto?
Ne...nepostoji svetlo,samo zid i nepromostive prepreke.A onda jednog dana iz talasa nemirnog mora prisao je i prosaputao...prosaputao neke reci.
Nisu bile bitne reci,bio je bitan njegov sapat.Samo ono sto sam ja pored njega pronasla tada u sebi,nije mi bilo dovoljno.I ono sto sam videla kada sam se okrenula iza sebe je mnogo bolelo.Sada pored tebe vise se ne okrecem,jer sve sto je bilo nikada se vise ne ponovilo.Neka sve odnese vetar i neka ne ostavi nikakav trag.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 6112702md4a58f4wp6ai1mr3
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime21/12/2009, 8:59 pm

Kazu ljubav ne boli.Kazu ljubav nema cenu.Lazu.Lazu koji svi tako kazu.Tako kazu ali malo ko tako i misli.Koja je to zabluda...mislim se u sebi.Koja je to bajka,iluzija.Jos jedna lepo upakovana laz.Kao sto je i ceo ovaj zivot.Odvezala sam masnici,i pustila iz Pandorine kutije da izadje ono za cim sam vapila celog zivota.I dobila ono sto sam trazila LJUBAV-BOL.Volim i boli.Imam ga i nemam ga.Tu je i nije tu.Moj je i njen je.Sanjam i snove pretvaram u javu.Snovi su ponovo kosmarni...zar nisi rekao da ces me nauciti sanjati...jesi,ali ja ne zelim vise takve snove.Hocu svoju javu...kakva je takva je moja je.I neka boli.Jer moja ljubav sav moj bol si ti.I ne zeli toga da se odreknem.Kazu ljubav nema cenu...ima ja je placam svoim bolom.Prazne ruke...ne mozes a zelis da ga dodirnes.Usne koje bi ljubila...a nemam ih.Dodiri topli,meki,nezni...jutarnje budjenje.
Prazan krevet.Jeli to cena ljubavi.Izgleda jeste.Lepo kazu u zivotu sve ima svoju cenu,naravno sem moga osmeha.Moj osmeh nekosta nista.Zato ja time sto nekosta nista idem kroz zivot.Mislim o svom bolu,stezem srce,gonim i rasterujem misli koje me nekada dovedu do ludila.Ali idem dalje.Pritiskam jastuk...i zamisljam njegove ruke svake noci oko sebe.Smeskam se...
Ljubavi moja sve ima svoju cenu,ja je tek sada izgleda placam.Ali ti si moj osmeh...moje dobro jutro...moja svrha postojanja...moj zivot.Sve moje si ti.Zato te i volim.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 M_sarah-wayne-callies-1280x960-32296
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime23/12/2009, 7:07 am

Misima sam ispratila jos jedan dan...i jos jedan...i jos jedan.I tako dan za danom prolazi,nekada polako nekada brze.Jucerasnji dan tako mi je prosao bezveze,osetila sam neku prazninu,teskobu...prosto me je gusio.A nista mi ustvari nije rekao,porucio...nagovestio.Zato sam ga samo tisinom i svojim nemirom ispratila kao jos jedan dan.
Ponekada je mozda bolje precutati i sa mirom se druziti.Tako zelim da nesto promenim u svom zivotu.ne neku haljinu,bluzu,frizuru...boju kose.Zelim veliku promenu.Ali izgleda okolnosti su drugacije,i cudno strepim za njima.Rizikovala bi...?Bojim se,nemam hrabrosti.Treba ustati sa te stolice na koju sedim godinama i pruziti korak.Ali ja ne ustajem...koraci stoje u mestu.A onda se pitam cemu sluzi neizvesnost?Strah od pada...od ponovnog ustajanja.Da li imam snage za sve to?Zato postoje valjda snovi.U njima je izgleda sve dozvoljeno.Cak i one stvari koje ni sama sebi nikada ne bi priznala.Ali ti snovi se svakog jutra rasprsnu u najsitniji prah ...i opet ne ostaje nista.Novi dan...praznina...tisina...i mozda neka nada koji vodi u do mog tunela svetlosti.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 30517513ub4rb1hn7ui7
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime25/12/2009, 6:39 pm

Lutam po mislima.Sklapam oci,ali i kada ih sklopim ja vidim sve...sve osecam.Kazu oci su ogledalo duse.Trebas mi...tako mi trebas.Svakim danom sve vise i vise.Jer jedino s tobom sam ono sto jesam.Jedino pored tebe pronalazim ono sto celoga zivota trazim,mir,san i tisinu.Sve sam bacila pod noge...i svoj ponos...i svoje dostojansvo...cini mi se sve sto sam imala u nadi da cu naci jednom to sto trazim...sto sam nasla.Vredelo je.Znam...sve prolazi dok samo jednim okom trepnes,a iza nas ostaju samo uspomene i secanja...ostaje zal za proteklim ili prop[ustenim prilikama.Nekajem se i ne zalim ni za cim sto je iza mene,ali zato nisam htela ni da propustim tebe i priliku koja mi se ukazala s tobom.Jer kada pogledam vreme nikoga ne ceka,krupnim koracima grabi unapred.Sve prolazi moja ljubavi...Ostajemo mi u trenutku ovoga vremena.Da li sam ti danas rekla koliko te volim???Ako nisam evo sada cu...znas i sam do Beskraja.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Electric_violin_I_by_StephanieVALENTIN
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime26/12/2009, 6:27 pm

Znam da zivot nosi sve pred sobom...ponekada me podseca na vetar...koji odnosi sve sa sobom,unisti i raznese na sve strane.
Koliko god te volela do Beskraja cini mi se da nije dovoljno da sve misli koje nosim u sebi promenim sama,da donesem sama neke odluke,a da svi budu zadovoljni.Pomislim nemoguca misija.
Uvek sam tvrdila u zivotu da je za pobedu potreban tim...ali nekada imam osecaj da si ti samo san i da te nemam na javi.Da si stalno u nekim svojim oblacima,da ih stalno hvatas i da ti oni stalno cure kroz prste.Prosto beze.Da li su ti tvoji oblaci dostizni za tebe...da li se u njima uljuljkavas da ne bi video stvari onakve kakve jesu???Znam...mozda ti prosto tako odgovara.Mozda ti je tako lakse.Ponekada se pitam da li mislis da zivot koji vodis je ISTINA.Da je teret u samom istrajavanju.Ne...mislim da se varas.U Beskraju je istina... to ces jednom saznati,ako vec neznas...a onda onda mozda bude sve kasno.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Uhhhhpw7
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime28/12/2009, 9:26 pm

Znate stalno sam se pitala u zivotu gde pocinje a gde se zavrsava san.Da li je san ono sto imate kada zatvorite oci...i vidite ono sto se vidi u mraku,i opet vam jutro svane sa ozarenim osmehom...ili je san kada sanjate otvorenih ociju i probudite se sa onim sto jeste.Neko ko celoga zivota sanja onako kako ja sanjam uvek ce se pitati i biti u dilemi.moji snovi na javi su ponekada teski...ponekada bolni...nekada su lepi.Moji snovi nisu mehurici od sapunice koji se rasprste u jednom trenutku...koliko god da trenutak ima svoju lepotu.Moji snovi znaju da bole do same koske...znaju da krvare kao otvorene rane...moji snovi znaju biti protkani najlepsom i najtananijom srmom neznosti...nekada su strasni,nekada divlji...cesto nezni.Ali to su moji snovi,to je moja stvarnost.Moja stvarnost je i voleti i boleti.Stime sam se navikla ziveti i ici kroz zivot.Stalno sam se pitala...vise se i nepitam.Jer znam sigurno da ti nisi vise moj san.Ti si nesto dodirljivo,opipljivo sto mogu da osetim na svojim usnama...na svom telu...u svome srcu.
Nisu jutarnji mehurici od sapunice koje se rasprse na sve strane onoga trenutka kada se probudim.Znam samo da te imam na javi...znam da mi trebas...Definitivno mnogo toga znam...koliko god ti mislio da ne znam...mozda je i bolje tako.Ti nisi moj san ti si moja java.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Cc595a213a568b2b
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime29/12/2009, 7:12 pm

Da li nam je zivot obecan bez bola,mislim da nije.I ta bol nas cini ljudima.Barem mene.Znas...sada trenutno imam jednu sliku u glavi...neke misli i secanja na nas danasnji razgovor.
Prica o ljubavi...nikada o tome nisam nisakim pricala.Ali ceo dan vracam taj nas razgovor iz ko zna kojih razloga.Da li sam ti ikada rekla Ti si vrh moje planine,i na toj zastavi sva moja osecanja su zapisana.Pored tebe sva bol koja me je bolela u zivotu prestaje...nestaje odlazi u zaborav.Da li si se nekada pitao,ili me pitao da li placem.Ne-ja nemam suza moje suze su posle prve price presahle.Ja sam neko ko ne sanja...ko ne place ali i neko ko ima ogromno srce i ogromnu ljubav koju sam cuvala samo za tebe.

Ti si moja radost...moj osmeh...moje lepse jutro.Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 1169415776_010b19dea574efdcf5f3feba826d1e7a_full
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime30/12/2009, 6:59 pm

Crna...hladna kisovita noc...noc koja me grebe po licu.Ne znam sta zivot ocekuje vise od mene,ili sta ja vise ocekujem od njega,ali jedno znam ne zelim...ne mogu i necu da se vracam secanjima,nemam hrabrosti za buducnost.A ono sto sada imam vise ne zelim...nepronalazim se...gusi me,boli me.To nisam ja.Ponekada pozelim da pobegnem na kraj sveta,da me niko nikada ne pronadje.
Ponovo ona hladnoca...a onda cujem tvoj glas u kome pronalazim svu toplinu.Ponovo podizem visoko glavu,gazim vreme i vidim sebe jedino pored tebe...sa tobom.Znam..sve znam...cuti ne govori mi nista.Jer imam ogroman strah od onoga sto mogu da cujem.Ali postoji nada.Ne ocekujem vise nista...
Samo se nadam...nadam nemogucem.To mi niko ne moze uzeti.Imam onaj osecaj na koji me stalno podsecas...Imam osecaj da cemo dugo trajati.
Volim te ljubavi do Beskraja.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 0ffd8a2ab2fb51095bc41febed3be7c0
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime31/12/2009, 6:01 pm

Oprosti mi ljubavi sto te toliko volim,jer ja ne znam i neumem drugacije.Da li sam ti ikada rekla da sam te ceo svoj zivot cekala,samo sto su moji koraci bili tihi i neprimetni.Ja samo ne zelim i necu da u tvom zivotu budem san,ja zelim da budem tvoj mir,tvoj spokoj i tvoja svetlost.I bilo gde da krenem ja vise ne mogu bez tebe.U svakom novom danu ja zivim samo za tebe.Sebe ti dajem celu,a ti znas sta ces s tim.Samo jedno znaj i zapamti to sto ti dajem ili uzmi ili ostavi dok jos ima vremena.Jer moje srce nije prazan papir da se po njemu igras i saras.Zato nocas samo zatvori oci,dodirnucu te i ne prekidaj tu nit jer ona vezuje nasa srca.
Voli te tvoja A.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Hijpidltqgwg9po4xr1

I zapamti gde god bio -
sta god se desilo,sta god doslo ...
ja necu voleti nikoga" osim tebe"
ni u snu, zapisano je vremenu

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime4/1/2010, 6:15 pm

Postoje neke ljubavi koje ostaju u nama kao beleg na kozi,kao pecat,kao opomena da su postojale.
Koliko god se prali,trljali i trudili da to otklonimo ostaju nam kao urezane trajne tetovaze.
Ponekada pozelim svu svoju kozu da svucem,da otkinem srce,i da vise ne postojim.Jer postoje ljubavi koje vas prosto obelece za ceo zivot.Ali ja i dalje idem,dalje i sve dalje...on je moj nemir,on je nekada bio moj san zbog koga sam prestala sanjati,on je neko ko je sve moje snove pretvarao u javu i zauvek otisao.
Ne to nije bila neuzvracena ljubav,to je bila ljubav koja se dogodi jednom u zivotu sve ostalo su njene blede i lose kopije.Meni se upravo to dogodilo.
Sve sto je neko mogao da mi da u zivotu dao mi je on,sve sto je dao poneo je zauvek sa sobom.
Kaze moralo je tako.Secam se tog jutra kada je odlazio,na rastanku mi je rekao:"Malena ovo sto ja odlazim nije sudbina,ovo je slucajnost,to znamo i ja i ti".Valjda zato posle njegovog odlaska nikada vise nisam verovala u sudbinu,jer slucajnost mi je bila sudjena.
Tada...tada sam samo verovala da postoji ogromna bol,bol koja razdire dusu,telo i srce zakljucava zauvek.
Posle njegovog odlaska mnogi su pokusavali da pronadju kljuc tih zatvorenih vrata,ali nikada niko ih nije pronasao.Znala sam i ja nekada voleti,imala mir...i znala sanjati.Nekada.
A onda pojavio se on,on kome sam posle toliko godina dozvolila da mi pridje,neko kome sam ponovo dozvolila da me podigne na noge,da me uci ispocetka voleti,sanjati i imati mir.
Ali ja se bojim,strah me je.Da li sam ispravno postupila.Poslusala sam srce.

Poslednji izmenio Beskraj dana 25/7/2017, 8:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime6/1/2010, 11:28 pm

ZAISTA PREDIVNO.OVO JE PISANO IZ DUSE ZA DUSU,IZ DUBINE SRCA .
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime6/1/2010, 11:34 pm

Hvala ti,ja uglavnom sve sto pisem pisem iz duse ali ovo zadnje je bas pisano iz duse za dusu.I iz dubine srca.Jos jednom hvala.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime7/1/2010, 6:24 pm

Koliko ceznem za svim recima koje ti nisam rekla,a htela sam.Nisam mogla otisao si.
Sada vise nemam vremena da se osvrcem i vracam,nemam kada da razmisljam,jer sam na raskrsnici.Kuda poci,kome otici?Kako se vratiti?
Nemam vremena zasan,za snove,ponovo lagano koracam nogu pred nogu.Vise ni nekoracam vucem noge koje su mi teske i preteske.Idem a neide mi se.Imam osecaj da stojim a da vreme prolazi pored mene.Prolazi a ja ga ne osecam.Vise nikoga i nista ne optuzujem,za sve one besane noci iza mene,za bolesno srce,za svu setu koja mi je bila veciti nerazdvojni drug.Moja prijateljica dana,moj drug u svim nemirnim i kosmarnim snovima.Sada se samo smesim tugi,moje misli su mutne,srce pometeno...i slutim ponocnu tamu koja me polako obuzima.Tuga tisine.I vasiona koja je u meni u stotinama krugova.

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 1111111111g

Poslednji izmenio Beskraj dana 10/1/2010, 12:11 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime7/1/2010, 6:35 pm

Da li vam se ikada desilo da ostanu iza vas toliko nedorecenih,precutalih reci,nepriznatih krivica i neispakanog placa?
Silazim polako,bojim se svojih misli.Drzim pred sobom rasirene ruke,bojim se pada.
Ponekada je moja bol od mora dublja,bojim se potonucu.Vezujem ruke lancima,a ispred mene putokazi koji vam ne daju nigde smera ni pravca.
Klizavo je,stepenice su duge i preduge.Ne nazire im se kraj.Treba se polako spustiti.Spustam se tiho i u svom strahu pricam...

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Forgiveness_by_phatpuppy
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime7/1/2010, 8:49 pm

Najlakse je staviti tacku, a misao neka sama luta od nemila do nedraga.
Usla sam u dnevnik i ostacu zauvek deo tog dnevnika. Ako izblede listovi, ostaju postovi,ostaju neke pisane reci.Ostaje nezaborav.

Tamnih ociju, zgrcenog pogleda gledam groznu mi pozornicu izgubljenog tela i lezim u mraku bez glasa, bez snage da vratim vreme proslo, a sta ce mi onda dan bez sunca? Pitam se ponekada.

Poslednji izmenio Beskraj dana 23/3/2013, 9:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime7/1/2010, 9:21 pm

Nikada nisam bila nesto u zivotu romanticno-pateticna,to sam vec negde pisala da se sada ne ponavljam.
Ali valjda ovi Novogodisnji praznici,odlazak kod mojih roditelja,sedenje u svojoj toploj nekada devojackoj sobi,polako su me vratila u neka vremena bezbriznosti,ludosti...i lepih uspomene.
Jedan list iz mog dnevnika.
Goran,neko koga sam upoznala tog leta.Ljubav klinacka na prvi pogled sto bi se reklo.Decko koji je dosao iz Nemacke da provede leto i njegov odlazak.Secam se toga jutra.Trebalo je ustati u 6 ujutru,slagati oca i majku gde cu tako rano.Ja i moja Maja smislile smo pricu da nam je umro profesor i da moramo rano ujutru u skolu,jer se drzi govor koji je posvecen profesoru.
Boze,kako sam se lose osecala zbog te lazi,ali ljubav cini cuda.
Probudila sam se i nasla se sa Majom tog jutra u dogovoreno vreme na stanici.S Goranom smo se trebali naci na Slaviji odakle mu je polazio autobus do aerodroma.
Koji smo baksuzi bili autobus nam je upravo pobegao ispred nosa.Pomislila sam u sebi koji los pocetak.Samo da ne zakasnimo.Ali dok sam tako u panici razmisljala ,odmah je naisao drugi.Tako da smo stigli u dogovoreno vreme.Goran nas je vec cekao.Usli smo u autobus,seli jedno pored drugog.Prebacio je ruku preko mene,i tiho sapnuo...nemoj me nikada zaboraviti.
Pamti me.Cutala sam,jer nisam htela da primeti suze u mojim ocima.Samo sam mu cvrsto stezala ruku...i cutala da me ne bi glas izdao.
Moja Maja je stalno iza nas nesto dobacivala,samo da bi me nasmejala.Ali sve je bilo bezuspesno,sto je i sama videla.Zaboravila sam da kazem da autobuska karta je kostala 50 din,i da nismo imale vise ni kintu da se vratimo nazad,ali to sam ostavila da razmisljam za kasnije.
Od Gorana ne bi potrazila,jer sam uvek imala toliko tog prokletog ponosa.Autosbus je brzo stigao,on je otisao da promeni neke pare,a nas dve smo ostale da ga cekamo,Kada je zavrsio posao i sve ostale pripreme seli smo da popijemo pice.Dao nam je 80 din.posto mu je toliko ostalo od nasih para.Pomislila sam u sebi ovo nam nije dovoljno za povratak kuci.Smejala sam se sve vreme,a nije mi bas bilo do nekog smeha.Slikali smo se za uspomenu,a onda sam mu rekla;'Nemoj slucajno da ti je palo na pamet da si tamo pronasao neku Svabicu,odmah cu doleteti do tebe".Rekao je samo onda cu odmah da je nadjem cim stignem samo da bi ti dosla.Rastali smo se.Otpratila sam ga pogledom i jednim dugim poljupcem,koje je barem za mene znacilo zbogom zauvek.
A sada trebalo se vratiti kuci.Kako?Maja je rekla da stopiramo,mene je to bila najveca sramota,sto je i ona sama znala.Rekla sam joj da sam vise za varijantu da od nekoga potrazimo tih 2odin.Ona tvrdoglava,ja jos tvdoglavilja.U toj raspravi koja je trajala citavih pola sata,nismo ni primetile,taksistu koji je stajao sve vreme pored nas i umirao od smeha.
Ja cu vas odbaciti do stanice,samo prekinite vise da se svadjate,
Vratile smo se kuci,Ja umorna i tuzna kako rekoh na pocetku romanticno pateticna.
Uzela sam sve njegove stvari koje mi je ostavio,njegovu sliku i tiho utonula u san.
Dugo posle tog rastanka,ostali smo u kontaktu,A onad jednog dana njegov poziv,njegov glas i njegovo pitanje.
'Da li bi se ti udala za mene i dosla ovde da zivis"Moj tajac,cujem ga i sada.Nasmejala sam se i rekla ne nikako.Nisam za to jos spremna.Ustvari ja sam neko kome kada spomenete udaju i svadbu odmah bezala kao bez glave.Malo sam samu sebe pocela da podsecam na onu iz filma odbegla mlada.Tako se moja prica zavrsila.A onda posle toliko godina cudan susret,pronasao me je.Ozenio se,ima tri sina i vratio se da zivi u Beograd.
Kaze...ja sam njegov trag u Beskraju.
Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 9vhx0i
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime7/1/2010, 9:30 pm

Zavidim onim ljudima koji imaju lepe uspomene, ciji su zivoti bili psiunjeni srecom, ljubavlju, nadom...i onima koji u tim carima zivota uzivaju i sada. Znam da je zavidnost naj gore osecanje-u mom slucaju stanje, koje postoji u ljudskoj svesti, ali sta cu... Nemojte me pogresno shvatiti, ja ne mrzim-ne umem da mrzim, niti vam zelim zlo..
Naprotiv-zelim vam sve najbolje sto se pozeleti moze.
Nisam ja kriva sto se zivot poigrao samnom na naj gori moguci nacin. Sto me je ucinio invalidom na polju osecanja. Postala sam osoba toliko ogrezla u tugu, bol i patnju, da mi sreca i nada deluju kao nesto nedostizno, nesto miljama udaljeno od mene, uz samo jedan mali nagovestaj postojanja. Previse sam dugo isla pogresnom stranom puta, da mi je vremenom, on postao prav. A tako zelim da nacinim taj jedan korak ka njemu.

Svaka cast Beskraj. Predivno pises Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic   Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Dnevnik izgubljenog prolaznika-Mirjana Vujicic
Nazad na vrh 
Strana 2 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Nemam vise vremena...-Mirjana Vujicic
» Iluzija bljeska-Mirjana Vujicic
» Odgovori na pitanja-Mirjana Vujicic
» Ljubav, strast i greh-Mirjana Vujicic

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Naša autorska dela- piše se i čita u temama ispod naslovne :: Proza-
Skoči na: